Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exfury
tag
Lenne egy problémám a movist-al. Nem akarja megnyitni az MKV fájlokat. Kiír egy hiba üzenetet és kilép. Az üzenet ez lenne: "The application Movist quit unexpectedly."
Van valakinek valami ötlete rá ? -
plus44
veterán
Egyszer legyen MAc-em, tiszta penge leszek. Ez mind mind sok jó segítség. Köszi.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
AkosL
aktív tag
Amiket én használok:
Cinch - ablakok átméretezése, úgy mint win 7 ben. Felülre tolod fullscreen, jobbra húzod, jobb oldalt töli ki az ablak, stb.
Growl - jelzések kezelése (új levél jött, skype bejelentkezett, stb.)
Dropbox - fájlmegosztás gépek között, backup
Mail - mail
Chrome
BBEdit - php, html, css, text sterkesztő
OpenOffice - csv fájlokhoz
KeePassx - jelszó tároló
Plex
Vuze - torrent. Beépített dlna szerver miatt.
Irodai programok: MS office - sajnos kell, munkatársak közül csak nekem van mac.
-
-
<NewL>
addikt
látom, hogy többen is írják használt programként a dropboxot. korábban egy blogban nem az hozódott fel, hogy valamit elbasz, nemjó ilyesmi ?
There's an app for that
-
m0h0senator
őstag
Forklift: FTP, total commanderes megjelenítés
Rucksack: tömörítő zipbe, kitömöríteni mindent tud
Mail: Mail
Helyesírás ellenőrző: ezt
Barátnőnek segítés: Team Viewer
Dropbox
Videó konvertálás: HandBrake (64bites)
Torrent: transmission
An odyssey through the realm of consciousness.
-
passatgt
aktív tag
válasz marchellow #20 üzenetére
Ezer köszönet az SRS-ért, annyit változtatott a hangzáson, hogy kb minden szám újnak tűnik
Ja, és magától felismeri a stílust, tehát állítgatni sem kell, csak egyszerűen megy Zseniális -
passatgt
aktív tag
És nálam ezek vannak még:
BetterTouchTool, hogy 3 ujjas tap-al a középső gombos kattintás menjen
Dropbox - 2gb-os webes tárhely, ingyenes, (pénzért bővíthető), feltelepítés után lesz egy mappa, amibe a fájlokat rakva magától feltölti netre, és a dropbox.com-on elérhető az összes fájl
Coda - weblapszerkesztő
Google Earth
ImageOptim - veszteségmentesen tömörít le képfájlokat, ez is weblapokhoz jön jól, ott ár kb is aranyat ér
XLD - zenekonvertáló (régi flac zenéimet konvertáltam vele apple lossless-be) -
passatgt
aktív tag
Photoshop alternatíva lehet a Pixelmator, elképesztően faszán néz ki, és nem kerül sokban, egészen pontosan 59$
Próbaverzió elérhető itt: [link]
-
zsolidodd
senior tag
Mi kell ahhoz, hogy a Diablo II-t telepíteni tudjam? Azt írja, hogy nem támogatja a Classic Enviroment-et (Gondolom az Intel előtti architektúrákat...) Paralells + Xp? Esetleg tapasztalat, hogy Win7 alatt mennyire mennek a 10 éves játékok?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én nem irtam még semmi optikai adathordozót mióta a Mini van, asszem még az iMac-el irtam utoljára, az meg min. 2 éve volt
Volt, hogy ismerősnek kellett valami, mondom itt a vinyó, holnap visszahozod, én ugyan nem fogok irni neked lemezt."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
majom2
senior tag
kedvenc konverterem: handbrake
kedvenc office csomagom: open office
kedvenc itunes kiegészítőm: get lyrical (kiegészíti az mp3-at (id-tag) a dalszöveggel)
kedvenc hex editorom: hex edit
kedvenc virtuál os kezelőm: paralells
kedvenc text editorom: text wrangler
kedvenc torrent kliensem: transmission
ami szerintem felesleges:
- toast titanium (vagy bármilyen más cd/dvd író progi): finderrel simán lehet cd-t/dvd-t írni. ráadásul egyre kevesebb alkalommal van erre szükség.btw, külföldön minden egyes modellfrissítés előtt kiszórják az aktuális termékeket (most pl asszem a macbookokat) kb 20%al olcsóbb áron. itthon ez miért nincs? vagy csak én nem tudok róla?
[ Szerkesztve ]
-
marchellow
tag
nálam is nagyjából megvannak ezek, kivéve az MS Office. na nem mintha ellenérzéseim lennének a Microsoft termékek ellen, de a Pages sokkal jobban bejön, így szövegszerkesztésre azt használom.
ezeken felül még pár szoftver amit még én használok Mac-en:1Password
jelszómenedzser. beépül a böngészőkbe, kattintásra kitölt formokat, bejelentkezik, tárol, szinkronizál az iphone-al, stb.Appzapper
alkalmazásokat lehet vele letörölni. persze erre nem kéne külön program, de azért még tud egysmást, kényelmes.Coversutra
iTunes-hoz egy kiegészítő. Menubarba betelepít egy spotlightszerű keresőt, csak a zenékre, shortcutokkal szépen elő lehet hívogatni. gyors megoldás. megjelenít egy mini kezelőfelületet is, ahonnan lehet vezérelni az iTunest. van last.fm integráció is.EarthDesk
beállít egy háttérképet a Földről, folyamatosan frissülő felhőtérképpel és Hold-árnyékkal, stb... elég jól testre lehet szabni.LittleSnapper
Screenshot készítő, rendszerező, megosztó alkalmazás.Little Snitch
figyelmeztet, ha egy program "haza akar szólni". rákérdez, lehet tiltani, szűrni vele mindenfélét.Pixelmator
"Mac-es Photoshop". brutálisan szép GUI. az árához képest kellemes tudás. persze korántsem tud annyit, mint egy Photoshop, de sok mindenre elég és nagyon gyorsan fejlesztik.Plex
erről már beszéltek. főleg tv-re kötött media centeren érdemes használni. mindent visz, HD-ra kiváló. szép GUI. alternatívák persze vannak: Boxee pl.SRS iWOW
ez is egy iTunes kiegészítő. szépen fel lehet vele turbózni a hangzást.ezeket mindig használom, aztán még van 1-2, amit kevésbé rendszeresen, pl:
EyeTV 3
tv-tunerhez program. a legjobb.Dropbox
az online tárhelynek a kliense. beépül a finderbe. nem használom túl gyakran, de ha kell kéznél van.Xslimmer
aki esetleg helyszűkében van, annak hasznos lehet. attól függően, hogy PPC-s vagy Inteles a gép, kiirtja a felesleges kódrészeket az alkalmazásokból. aki helyet akar spórolni, annak még érdemes megnéznie ugyanitt a Squeeze-t is -
Blaise
veterán
Mac-en a VLC hogy muzsikál?
-
zsolidodd
senior tag
Én ilyet használtam: Tucano. Nagyon jó a kialaktása, mivel neoprém, így nem ázik át.
Most pedig ez van rajta: Speck. Ezt azért szeretem, mert mindig a gépen van, csak bedobom a hátizsákomba, és nem lesz karcos, és a gumik tapadása is jobb.Karma: Nincs külső billem, csak a Magic Mouse. Mondjuk a hűtés miatt jobb, ha nyitvahagyom. Most rászoktam a ctrl+shift+eject kombóra.
[ Szerkesztve ]
-
válasz zsolidodd #14 üzenetére
Kattints inkább. Vagy külső billentyűzetet püfölj - nekem ez utóbbi vált be általában. De sajnos ezt nem tudom elég determinisztikusan.
<NewL>: Nekem egy Crumpler The Belly hátizsákom van. Fekete, szürke szegélyekkel, bevált nagyon. Mondjuk horror ára van, ha nem adták volna az MBP mellé ajándékba, nem merült volna fel, hogy megveszem. A sima laptoptáskák persze sokkal elegánsabbak, viszont könnyebb célpont. A Bellyben elég jól el van rejtve a laptop.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
<NewL>
addikt
koszi
koszi, meg nekem is
latom te meg lecserelted a masinat.meg egy kerdes, 13-as macbook-hoz ti milyen taskat hasznaltok, vettetek. kettot neztem ki ami megfelelne az igenyeimnek,Tucano Work Out, Xsm oldalan lattam
meg iJoenal a Knomo Slim . ez jobban bejon, jol nez ki rajta a bor. mindketto fekete, van fule meg vallpantja is.
csak azert kerdezem nehogy mar majd kiadjak egy marek penzt es egy het utan leszakad a fule...There's an app for that
-
<NewL>
addikt
koszi
nagyon hasznos lesz szamomra, igaz a mai vasar nem jott ossze de lassan en is attereklattam korabban a Plex nevu "mozis-filmrendezos-lejatszos" progit, az ingyenes?
ha pl rakotnem a tv-re a MacBook-ot, lehajtanam, lehetne-lehet hasznalni egy Apple Remote-al?
[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
j-cool
tag
Filezillát is frissítik rendesen, csak sajnos kényelmetlen frissíteni (a frisssítés során csak letölti a telepítőfájlt és nem telepíti, de ez legyen a legnagyobb probléma...)
Movistban sosem próbáltam hozzászoktam a VLC-hez, winen macen egyaránt.
Hatékony, online, gyors autós szerviz program, ami ráadásul ügyfeleket hoz? ---> http://szerviz7.hu ugyanez elérhető általános célú (minden szerviznek megfelelő) átalakítható verzióban is, érdeklődni privátban.
-
zsolidodd
senior tag
Böngészésre Chrome bevált, max havi 1 flash összeomlást produkált. uTorrent helyett én is Transmissiont használok, bevált. Én videózásra Quick Time-ot használok, Periannal együtt tökéletes, mind a videó, mind a feliratkezelés. Office-ra meg Neo Officet használom, iWork valahogy nem jött be, valószínűleg azért, mert a Context-et leszámítva csak Word-öt, meg Excel-t használtam.
-
moonman
titán
izé, a szép nagy ikonok helyett nem lehetett volna képernyőmentéseket betenni a programokról? kicsit informatívabb lett volna.
-
rOwLeY
őstag
Jó kis cikk.
Adium: alap, legjobb, szanaszét paraméterezhető.
coconutbattery: tényleg hasznos, én is szoktam használni
Movist: tényleg kevésbé erőforrás igényes, mint pl a VLC. Át is állnék, ha nem lenne gebasz a feliratokkal. Nálam az ékezetes betűkkel nem tud mit kezdeni. Erre ötlet vki?
The Unarchiver: eddig Keka-t használtam, de kipróbáltam és egy ügyesebb és gyorsabb is, köszi.
Transmit: lehet, hogy a feature-ök 5%-át sem használom ki, de nekem eddig a messzemenően legjobb FTP kliens
uTorrent: nekem régebben mindig port hiba miatt leállt a letöltés, de már régóta Transmissiont használok csak, és örömbódottá van.
Toast: nagyon jó, gyors, látványos, csak hát ugye lássuk be, optikai tárolók ideje lassan lejár.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Komoly HD mozizásra ugyis Plex, vagy XBMC.
FileZilla nem is tudtam, hogy van Macre CyberDuck tökéletes, és gyakran frissitik, ami nekem valahogy minőségérzet.Movistban lehet ám állítani a karakterkódolást, az megoldja az ékezeteket.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
j-cool
tag
Én szerverekre való feltöltéskor a FileZilla-t használom. A VLC valóban jobb választásnak bizonyult nálam is, ugyanis a Movist nálam nem kezelt ékezeteket némelyik feliratformátumok esetén. HD filmeknél nálam nem volt külömbség, mindkét lejátszó röccenésmentes.
Hatékony, online, gyors autós szerviz program, ami ráadásul ügyfeleket hoz? ---> http://szerviz7.hu ugyanez elérhető általános célú (minden szerviznek megfelelő) átalakítható verzióban is, érdeklődni privátban.
-
norbi2k
csendes tag
Szerintem VLC jobb mint a movist... legalábbis többször előfordult hogy movist akadozott, VLC pedig nem HD filmeknél...
Safari szerintem jó, nem szokott gondom lenni vele...
-
Everman
addikt
FTP-hez még nagyon jó megoldás a ForkLift, ami magyar fejlesztés és nagyjából az ami PC-n a TotalCommander.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha tényleg csak erre használod, akkor Transmit helyett Cyberduck,mert az ingyen van. Én aszondom, ha nincs bonyolult dolog, amihez tényleg kell a Transmit tudása, akkor tényleg sok érte a 34USD. Teszemhozzá, kipróbáltam már, és baromi jó, meg állati jól kinéző alkalmazás, de nekem sem kell a többlet tudás, a 34USD-t meg elittam hétvégén ugyis
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
kelekyle
őstag
Mindennel teljesen egyetértek. De a Safariba kicsit belekötnék Ott a Mozilla vagy a Chrome az ezerszer jobb MACre. Ha valaki komolyabban foglalkozik videóvágással annak ott a Final Cut ami szintén könnyen megtanulható valamivel bonyolultabb de profi videóvágó program de ugye ez nincs benne az iLife programcsomagban Ha van Midi keyboardod akkor garagebanddel is ellehet hülyéskedni.
OSXet mindenkinekXbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest