- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tool
tag
Szerintem nincs akkora karrier az elektromos autózásban, mint amilyennek látszik. Legalábbis középtávon. Jelenleg csak annak éri meg, aki otthon tudja tölteni és kisebb, városi, elővárosi használatra használja és mellé van egy benzines autója is. Ugyanis hosszabb távra nem jó az elektromos autó: (1) ha tölteni kell nyilvános helyen lényegesen drágább, mint a tankolás, ami egy vicc, (2) nem végzel a töltéssel 5 perc alatt, ez még jó darabig így lesz (3) nagyobb hatótávolságú e-autók már nagyon drágák ~ 15M, ez már nem hozza be olyan könnyen a befektetést, és sokkal többet is fogyasztanak, mint egy kis tömegű városi e-autó, szóval szerintem egyedüli autónak alkalmatlan, ha csak nem mozogsz mindig 100km sugarú körön belül.
Nem vagyok ellene, én is tervezem a vásárlást, de csak második autónak és kizárólag városban és környékén, normális, könnyen parkolható méretben (Honda-e pl.) -
tasiadam
veterán
A szallitassal azert nem lesz/kene gond lennie, mert azt tervezik hogy a meglevo gazvezetekeket pimpelik at hidrogenre. Ugyan azon a nyomason amin a foldgaz jon, mar untig eles. Szivargas itt es ott is van/lesz. Cseppfolyoskent mehetne autokba, siman egy "helyi" kompresszor segitsegevel, es tervek szerint a meglevo gazkazanokat at pehetne mar alakitani hidrogrn uzemure. Az 500 par jelenpevo hidrogen projekt kozul kb 400 EU-n beluli
-
Van az az Orosz-os videó, amiben fejtegeti a "globálisan gondolkodni és lokálisan cselekedni", valamint a "lokálisan gondolkodni, és globálisan cselekedni" gondolkodások közötti különbséget.
Én erre szoktam még behozni a (sokat fikázott, de azért mégiscsak teljesen megalapozott állításokat felhozó) TC-s Hanulás videót, amiben annyit mond, hogy ha a rendszert akarjuk megváltoztatni, akkor nem elég folyamatot megváltoztatni a rendszerben, de a rendszer határait a Föld köré kell húzni.
És itt tér el a(z első bekezdésben látható módon) mérnök és a politikus gondolkodása.
Fikázza Barnát boldog-boldogtalan, hogy Audis széllel beszél, de azt már senki nem hallotta meg, amikor azt mondta, hogy "A Toyotának szinte mindenben igaza volt"...
Na mindegy.
Szóval bele lehet nyomni a négyzet alakú lukba a csillagot, csak jó erősen kell tolni ((: így lesznek villanyverdák mindenhol, és jön el az áramszünetek kora.
Bár, hogy nagyon őszinte legyek, igazából ez csak fingfűrészelés... aka: parasztvakító neonfény. Mert közben ipari szinten olyan pocsékolás megy, hogy az már vérlázító, csak a népek nem látják, így pedig nem szúrja a szemüket. És ez így van jól, meghát amúgy is, erre a maradék 30-40 évre már minek változtatni.
Az a 450es benzinár se úgy durva ahogy elképzelik a népek, mert közben azért volt némi infláció, meg a bérek is nőttek valamennyit, szóval... mondjuk érdekes lenne, hogy nem 360 lenne a júró, hanem 300-310 (ezzel arányban lenne olcsóbb az usd is) -
tasiadam
veterán
Foleg ez a gyartoknal az elektromosra valo eroltetes. Ha nem jonne valami szigoru, ami erre tereli okey, akkor meg mindig euro1 ohv motorok lennenek. A hidrogennel mukodo belsoegesu motor otletet is tamogatnam, egeszen addig mig garantaltan zold energiaval allitjak elo. A toyota csinalt is ilyen motort. Ugyis ebbe az iranyba megy tovabb az akksis dolog utan. Egyszerubb lenne az akksikba olt penzt abba rakni, hogy kiepitsek es lefejlesszek a hidrogenes autokat (cella vagy belso egesu, mindegy), vagy a hidrogen eloallitasahoz szukseges rendszereket.
Esetleg valaki csinaljon LPG-hez hasonlo rendszert, csak mondjuk hidrogenhez. Aztan mehetne tovabb a belsoegesu. -
Tigerclaw
nagyúr
Rengeteg megoldas letezik, de jelenleg a donteshozok szinte osszes dontese rossz iranyba mutat. A Tesla az egyik pelda arra, hogy milyen elektromos autok azok amik kepesek megoldani az eredeti problemat. Nem is kornyezetvedok veszik, csak gazdagabb technohippik szorakozasra, farokmeregetesre es legfokepp azert mert a legelerhetobb aru sportauto. Lehet hogy majd lesz olyan Tesla is, ami talan jo iranyt testesiti meg, de a jelenlegi es tervben levo modelljeivel Musk egyszeruen csak ki akar szolgalni egy penzes vevokort. Nagyon jol meglatta a piaci rest az autoinak, de egyre tobb oldalrol kap majd konkurenciat.
-
Nekem a kerdesem meg mindig all, hogy ha ioniq szeru toltoket akarsz rakni, 350kwost, azt hogyan fogja elbirni a halozat? Minden tizedik embernek elektromosa lesz, sorbanallas garantalt, verekedes ugyanugy. Vagy sok tolto kell, az meg kulon eromu?
Ha nem gyorstolto, akkor mindenki otthon fog toltogetni, azt a lakasonkenti/fazisonkent 16a-es biztositek nem fogja toleralni. Vagy ha igen, akkor 8-10 ora alatt mennyit toltesz egy felig ures akksiba?
Nem lesz itt tomeges elektromos autozas, mert lehetetlen. Leginkabb a halozati reszen bukik meg a mutatvany, de az egyenaramu termeles, valtoaramu tovabbitas, es egyenaramu toltes sem hangzik kiforrott elkepzelesnek.
Varosbol kitiltani a belsoegesut az oke, de akkor meg a 200as akksik feleslegesek.
Kapkodas atgondolatlansag fejetlenseg, es 90%ban szavazatvadaszat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BMW topik
- 90-es években voltam gyerek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest