Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
nagyon ügyes vagy.én nem mernék belefogni.
-
total90
veterán
Köszi. Nem, nem én. Van egy autómechanikus haverom, aki festéssel is foglalkozik... ez nem épp autó, de ő festette be. Mondjuk jó, mert azóta is szép a festék rajta. Többször szedtem le az oldallapot is már és nem is látszik meg, mint ha gyári lenne.
(#52) hcl
Rendben persze, csak egy idő után nem tetszett a karácsonyfa feeling.
-
-
total90
veterán
Nekem is ilyen házam van és nekem is volt karácsonyfa szindrómám, azóta megkomolyodtam
Egyébként én is úgy vagyok mostanra, hogy legszívesebben kikötném az alaplapi LED-et is
-
oPalRx7
aktív tag
a venti ledjeinél tiszta sor
egyébként ha már homár, én inkább fesz-stab ICvel dolgoztam volna, és csináltam volna egy 12>3.3V vrm-et, aminek a rail-je megy akkor a ventik 4. drótjára. persze drágább, viszont sokkal üzembiztosabb, és kevesebb hulladékteljesítmény veszik kárba
megcsinálni bonyolultabb, de utána fail-safe.
-
mitkov77
aktív tag
A venti ledjeinek meghajtására mindenképpen szükséges az ellenállás, különben füst idő előtt. Az alaplapi visszajelzők meg nem tudom, hogy működnek. Elképzelhető, hogy az alaplap vezérli a fesz a led fogyasztásának megfelelően, de inkább nem kockáztatok, jobb oda egy ellenállás. Nem melegedett, megnéztem, meg azért jól szellőzik a ház, tud hülni, ha mégis
A Kenőanyag pótlása szem előtt van(volt). Ha esetleg szükséges, akkor pótolom.Köszönöm egyébként
-
oPalRx7
aktív tag
Grat, egész jó írás lett
szerintem is több helyre került ellenállás, mint ahova kellett volna, de nem lesz ebből gond (bár azért csekkold le ne olvasszon össze valamit)
Én pont kékről pirosra váltottam a házam színeit, de a világító ventik helyett inkább smd led-szallagokkal dolgoztam
(nálad is könnyen megoldható lenne kapcsolgatósan, igényesen)
Ami megjegyzésem még, hogy a ventik csapágyazásának azért nem használ a szétszerelés-összerakás sajnos. Esetleg hamarabb válik szükségessé a kenőanyagának "pótlása" :S
Részemről legalábbis nem kedvelt dolog az, ha valamibe beleölök X időt, az idő előtt tönkremenjen. Jobb a ventillátorokat "gyárilag" hagyni, hisz azok fogyó eszközök sajna.Mindenesetre grat a modhoz, még sok ötletet kívánok
-
Lucifer6280
aktív tag
Grat. szép munka
Marci79: Kinek a pap.....De szerintem a kék még mindig jobb
-
Marci79
senior tag
Szép kivitelezés!
Csak kár, hogy a kék világítás már rég nem "menő"!
-
mitkov77
aktív tag
Lehet, h alulméreteztem az ellenállásokat, de kellő szolgálatot tesz. Nem tettem még sehova zsugort, ezt nem tudom honnan vetted?
Igen kivettem a 2V nyitó feszültségű piros ledet, az 5V körből, és tettem bele egy 3,3V nyitó feszültségű kéket előtéttel, mert különben elég érdekesen világítana. Lehet, h az alaplap szabályozza, de inkább maradtam a gyakorlati 5V feszültség ismereténél,és alkalmazásánál. -
mr_ricsi
veterán
A 150ohmos ellenálláson 60mA folyik át, ami testvérek között is 0,54W.
Elég "kínai" méretezési módszer, hogy ide 0,25W-os ellenállást választottál. (A zsugort nem kellett volna melegíteni, mert magára olvasztaná, az biztos...)A másik érdekesség, hogy kiveszel egy piros LED-et, aminek a nyitófeszültsége 1,8-1,9V, és a helyére bekötött 3,3V nyitófeszű kék LED még előtétet is kapott? Hmmm...
-
kerelo
aktív tag
jo cikk.grat
-
olbaidhun
őstag
Nagyon szép, grat!
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Speeedfire #36 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez megnyugtató! -
blackydan
senior tag
Grat hozzá, nagyon szuper lett
Bár én a piros ledeket jobban bírom de egy ilyet is simán elfogadnék
-
huncut123
tag
Jó lett a végeredmény, de szerintem jobban jártál volna ha simán veszel 4 ledes ventit, bár akkor hol lett volna a barkácsolás
-
Lacazr93
senior tag
Szép lett
-
-
mitkov77
aktív tag
Ha kaptam volna zsugorcsövet akkor megcsináltam volna. Nem olyan egyszerű pesten zsugorcsövet venni, vagy rendelsz, vagy délben mész vásárolni, mert minden négykor bezár. Tehát marad a későbbi beszerzés. A héten veszek, és nem lesz szigetelő szalag. Megjegyzem eleve az a rendeltetése "szigetelő szalag". Most szigetel, utána már nem kell.
-
ncc1701
veterán
Szigetelő szalagot rendes érzésű ember nem használ, mert az eleve kókányolás. Ahol az ellenállatot vetted, ott tuti kaptál volna zsugorcsövet is.
-
szab.tam
nagyúr
megláttam a szerszámok közt a piros nyelű csípőfogót. azt akkor is használtam, amikor a vásárlás után a cm690 házának a tetves kék fényei a pofámba világítottak éjszaka. azzal véstem ki.
ezzel kb. el is mondtam a világító gépekről a véleményem. gondolom ezzel itt nem leszek túl népszerű....de azért azt is hozzáteszem, hoy nagyon hasznosak az ilyen irások, mert ezekből lehet a kedvet, ötletet és bátorságot meríteni a barkácshoz.
nem olyan régen még egy csavarhúzót is 2x körbejártam, mire a kezembe fogtam. az első reszelőimet is pár hónapja vettem emg. azóta már kicsit elvetemültebb lettem....
és ebben sokat segítettek a vállalkozóü kedvűek, akik így megosztották a barkácsot.grat a (rajtam kívül sokaknak) hasznos íráshoz!
(#10) Speeedfire
ááá. már én is tettema kicsibe ventit. ugyan nem hallható, azért arra vigyázok. de a zen nem bírja a 30 fokot, és kilővi a hővdelme. seasonic x400-460 meg nem mehet mindenhová, drága...
egyébként fanless, sötét gépről is tudni, megy-e. meleg van fölötte... -
bigga
aktív tag
Jó írás, látom türelmes ember vagy
-
mitkov77
aktív tag
válasz
intercooler #19 üzenetére
A Storm Scout ház alapból tartalmaz led on/off kapcsolót. Ha megnézed a frontot, akkor az USB-k felett van egy kapcsoló.
-
Derrewyn
senior tag
Samsung monitoron (nekem 4 éves 2032BW van) szabályozható a led fényereje, minimumon éppen csak pislálol.
Amúgy tényleg ízlések és pofonok, én pont azért vettem most Fractal R3-at, mert annyira minimál, a power led mondjuk itt is brutál, majd szerkesztek én is valami jó kis ellenállás a kábelre, megjött hozzá a kedvem.
-
intercooler
őstag
Szép Grat!
De mivel kapcsolod a ledeket? vagy csak nekem nem világos
Én is csináltam valami hasonlót 1kis extrával
vidi
-
fefe9
tag
Minden elismerésem.
Sok türelmed van hozzá, az látszik.
-
Szép munka!
Mi asszony Raimax házában csináltunk hasonlót, csak ott egyszerűbb volt a dolog; a LED-ekhez külön kivezetés volt a ventilátorokon, és csak kapcsolóra kellett őket kötni.
Hasonló, 3 pines csatlakozókat használtam, egy kifúrt hátlapi takarólemezbe került a kapcsoló -
mitkov77
aktív tag
Felkerültek a képek. Remélem meghozza a kedvet
-
Gude
senior tag
Szép munka!
-
bambano
titán
fizikából és fogalmazásból persze megkaptad most a karódat, de mindegy...
pl: "Ebben az esetben 12V-3,3V = tehát ~8,7V esik a LED-ekre" -
Sandrew
őstag
válasz
Speeedfire #10 üzenetére
Vannak kivételek persze
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Speeedfire #10 üzenetére
Nincsen "szétbarmolva" (meg annyira nem is lehet) a kábel. Leforrasztottam az eredeti ledet, helyére a másikat, és egy előtét ellenállást, ami lehet, h nem is kellett volna, de fő a biztonság. Ezt lezsugorcsővezem majd, ha tudok venni, és olyan mint régen
A gépi ledcsere a leggyorsabb. 20 perc ki-be szereléssel, forrasztással együtt.
Majd ha meglesznek este a képek láthatjátok, h fényes, de a szoba nem karácsonyfa tőle. Meg ki is tudom kapcsolni
"ez a lényeg"
-
Speeedfire
félisten
Igen, gondolkoztam már én is rajta, de nem akarom "szétbarmolni" a kábeleket. Jó így ez nekem, nem világít semmi sem. Elég a többi eszköz is a szobában.
Sandrew: Hogy tudd be van-e kapcsolva. Ismerek olyat, akinek 0db hangja van a gépének. Semmi venti nincs benne, minden passzív. -
Sandrew
őstag
válasz
Speeedfire #7 üzenetére
Én a Power ledet be sem kötöm
Minek? Elég a HDD.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Speeedfire #7 üzenetére
Amilyenre most sikeredett nem zavaró számomra. Természetesen mindenki maga válogatja, h zavaró vagy sem. Lehet kisebb fényerejűre is cserélni ezekkel a módszerekkel.
-
Xaels
félisten
Ne is mond. Volt egy Samsung monitorom a pwr gomb körül kék led volt, azt hittem a falra mászok tőle. Vagy a Centurion 590-esen a pwr LED bevilágította a szobámat amíg le nem ragasztottam fekete szalaggal, de még azon is átütött.
Amúgy gratulálok az íráshoz hasznos lehet sokaknak.
-
Fura, én meg pont hogy kikötöttem a bivalyerős vakító kék LED-eket a Sniperemen, mert fájt tőle a szemem
-
albert8
veterán
GRat
ügyes vagy
-
Sandrew
őstag
A belső elrendezésről esetleg egy fotó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest