Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• yolan

őstag

No akkor szépen sorban.
    wwenigma: lan-on sebességet nem tudok mondani, ahogy összeraktam 2 napra rá leégett a routerem..

Vladi: a 9.04-re azért esett a választásom, mert az volt kiírva cd-re :) Azt, hogy miért azut tettem fel, már fentebb leírtam. Ez nem egy rtorrent+webui bemutató, hanem azu+webui :)
    X forward a beállítások miatt kellett, illetve mert ez izgatott a legjobban, hogy hogyan is működik.
    Újraindítani az egész gépet bevallom nem, elég lett volna csak az adott programot, démont, de egy teljesen kezdőnek lehet egyszerűbb egy reboot-ot begépelni és entert nyomni.

bambano: nem kell tanácsnak venned, se megfogadnod ha annak veszed, szapulhatod is, én így csináltam, szvsz ennyi.
    XP-ről meg ssh-zzon be putty-al, de elismerem mivel én mind a két gépen linuxot használtam(ok) így nem írtam a linux-windoz párosról.
    Igen, ftp://user.neved@ftp.cime ez így működik, ha a böngésződ megfelelő módot használ, amúgy meg be lehet állítani engedélyezett külső ip címeket, tehát pl a 3-4 barátodét.
    Milyen szakmailag helyes megállapítást hiányolsz a cikkből? Mellesleg fent tartom, hogy nem a szakmalilag helyes megállapítások gyűjtése volt a cél, hanem egy általam összerakott ilyen rendszer bemutatása.

Vladi: ha monitort dugok rá, akkor is csak a terminál jelenik meg, semmilyen grafikus környezet nincs a szerver gépen, ezért kellett az x forward, így nem kellett telepíteni x-et a szerverre, majd minden beállítás után kibelezni róla.

bambano: azért pl felhasználókat hozzá kell adni, illetve a megosztott mappát beállítani, hogy amibe azu tölt, az legyen a megosztott.

• yolan

őstag

Köszönöm az elismeréseket. :B
    Van más megoldás nem firtatom, én asztalin is azureust használok, így adott volt, hogy ezt próbálom meg először, ezt ismertem. A legkorrektebb ugyebár egy torrent flux lenne, de ahhoz meg webszervert és sql adatbázist is kell varázsolni. Nem állítom, hogy ez a legjobb megoldás, ez eszik a legkevesebbet, de én ezt csináltam meg, hát gondoltam bemutatom. :)

Új hozzászólás Aktív témák