- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Nem lesz iPhone 19
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
ViZion
félisten
Nem tudom, használsz-e Gnome-os progikat, mert így lehet macerás lenne leszedni. Ha van helyed, akkor szvsz ne piszkáld, ha biztosra akarsz menni, akkor vmi netinstallból rakd össze...
Amúgy gondolom sudo apt-get remove gnome*
utána a progikat lehet egyenként kell, amit a függőségek miatt nem szedne le. Arra sem vennék mérget, h ez a jó megoldás, lehet leszed olyant is, amire szükség van. -
-
A kernelben a nyílt driver biztosan ott van, a probléma nem itt van. A gond ott van, hogy a xorg új, azt viszont a videokártyához való bináris driver már nem támogatja.
Megoldási lehetőségek: új kártya, vagy xorg downgrade. Az egyik pénztárcában fáj, a másik az esetleges többórás (-napos) melóban.
-
ViZion
félisten
Bodhi Linux-ot is nézd meg. Egyszerű, gyors, Enlightenment DE vagy majdnem DE, ami nagyon szerény, de jó.
Ha van gyorsabb géped is, akkor Virtualboxban nézd meg őket, és ami szimpatikus, azt írd csak ki. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sosem használtam Fedora-t, de Vizion igen, ő nagyon szereti.
Arch eredetű a már említett Chakra amit most minden gépen használok (nagyszüleim Debianját kivéve), de ott nem kell félni a frissítések felrakásától. Ugyanazt a pacman-t használja, mint az Arch, nem bonyolultabb használni, mint az apt-get -et.
Mondjuk Debian alatt én a dselectet használtam terminálban, kvázi graf. frontendnek csomagkezelésnek, amitől még Bambano is óva int.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: még annyi, hogy a Charka összeforrt a KDE-vel, náluk nincs más asztalkörnyezet. (nem is kell, KDE rulz!
) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakivel beszélgettem Arch-ról aki azt használja, azt mondta, annak való, aki ráér olvasgatni a fórumot, hogy milyen esetleges problémákat okoz egy frissítés.
Debianhoz képest az Arch eléggé a másik véglet, esetleg valami köztes megoldást kereshetnél. Plusz ne rögtön leváltásnak, hanem mellékes rendszernek.
-
Rimuru
veterán
Nem sokat foglalkoztam Debian alapú rendszerekkel így nem ismerem annyira az apt-t, de nekem pacman után kicsit fapadosnak tűnt (vagy csak a megszokás nagy úr). Ha egy csoportot akarok telepíteni Arch alatt akkor egyszerűen tudok választani mi kell belőle és mi nem, ezt apt-vel nem tudtam megtenni (lehet én vagyok béna) és minden beletartozó csomagot hozott magával. Előnye a Debiannal szembe hogy a lehető frissebb csomagok érhetőek el de ebbe beletartoznak az újabb hibalehetőségek is.
Az új telepítővel már csak netinstall lehetséges (már az előző 2011.08.19-es telepítővel sem volt érdemes az offline telepítés) a belerondítás meg annyi, hogy kivették az ncurses-os telepítő felületet, viszont a legújabban (gondolom nem erről beszélt haverod, hanem a 2012.07.15-ről) 2012.08.04 már raktak pl.: egy telepítési útmutatót, bővebben.
Debian után valószínű egy kicsit furcsa lehet bekonfigurálni a rendszert de ez is csak megszokás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T (nem Redmi) 12/256-14 hó garancia-11 tok-11 fólia
- Lenovo ThinkPad P15s i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T500 / FHD IPS / Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 13,3" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- HP ProBook 440 G5 i3-7100 laptop
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nem kapkod, de megy.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)