Új hozzászólás Aktív témák
-
Perdedor
tag
válasz
RazorSh4rk #595 üzenetére
Pár hónapja Fedora 24et telepítettem KDE-vel Celeron 530-assal, 1gb rammal szerelt laposra. Bár ott már ssd volt
-
válasz
RazorSh4rk #358 üzenetére
Nem pont a Linux Mint a leggyorsabb boot szempontjából, bár nemrég tettem fel egy barátom Lenovo G580 laptopjára Mint 18.1 Cinnamont és 5 sec alatt bootolt.
Ez meg Debian és Antergos boot ideje:
ubyegon@debian:~$ systemd-analyze
Startup finished in 2.110s (kernel) + 1.053s (userspace) = 3.163s[ubyegon@ubyantergos ~]$ systemd-analyze
Startup finished in 2.854s (kernel) + 425ms (userspace) = 3.279sSSD-n mértem az értékeket.
-
válasz
RazorSh4rk #369 üzenetére
A unityhez van egy ilyen plusz tweaktool amit külön le kell szedni, azzal sok minden beállítható. De pl. egy KDE-ben ami valószínűleg a legtestreszabhatóbb simán lehet windows, mac, unity stb. viselkedést belőni teljesen gui alapon.
-
Dave™
nagyúr
válasz
RazorSh4rk #367 üzenetére
Kétállású, normál meg kicsi. Azt írtam, hogy a tálcaikonokat nem lehet szabadon méretezni, és ez nem is az. Az ilyen lenne kb.
Az oké hogy téged nem érdekel a GUI, de akkor ne vitasd a rugalmasság hiányát, mert ez is hozzátartozik. De rengeteg más példát is lehetne hozni. Bele lehet kötni a Linuxokba sok ponton, a rugalmasság viszont pont nem ilyen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
RazorSh4rk #362 üzenetére
Az, hogy lehet ablakszínt meg háttérképet váltani, nem rugalmasság. Már a tálcaikonokat sem tudod szabadon méretezni, hogy mást ne említsek. Meg próbáld meg a teljes ikonkészletet lecserélni valami másra. És akkor még mindig csak egy sima mezei Ubunturól van szó, nem a Linuxokról általában, ahol olyan asztali környezetet választok az N+1-ből, amilyet akarok. Más a definíciónk a rugalmasságot illetően.
-
King Unique
titán
válasz
Ebben a laptopban HDD / SSD van?
Csak mert előbbinél nem meglepő a lassú boot, nekem az egyik gépen a Mint / Ubuntu szintén ilyen lomhán tölt be. De egyébként HDD-vel a Windows is hasonló ilyen téren, ha nincs bekapcsolva a fast startup. Ellenben SSD-vel már mindkét OS néhány másodperc alatt bebootol.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Az én Ubuntum meg 10-12mp és login screen, jelszót beírva azonnal ott a desktop. Egyébként ott tényleg nem oké valami.
komment: "itt van leírva, hogy szerintem/nekem miért nem megfelelő a linux"
válasz: "haha lol a linux az jó Mert(tm) Linux(r)"Amúgy ez nem tudom mire vonatkozik, de én nem láttam ilyet. Majd mondd el mire vonatkozik (konkrétan).
-
Rimuru
veterán
válasz
Ott valsz valami nincs rendben, nezd meg mit csinal boot kozben segitseg hozza.
-
petipetya
nagyúr
válasz
RazorSh4rk #330 üzenetére
Lefogadom, hogy már az oviban is egy villogó kurzor volt a jeled.
-
movax
őstag
válasz
RazorSh4rk #286 üzenetére
Egy-két NAP, mire egy win úgy-ahogy be van lőve (főleg ha 8, 8.1-es, lomha update-ekkel).
-
Rimuru
veterán
válasz
RazorSh4rk #286 üzenetére
Tanits mester.
Syl megidezlek, ez neked valo.
(#287) CPT.Pirk: csak 1 hetig birod Win nelkul? Gyenge vagy.
-
Syl
nagyúr
válasz
RazorSh4rk #143 üzenetére
Nem érted
Ha valami nem megy linuxon, akkor szar a linux!
Egy barátom, miután látta nálam, gondolta kipróbálja a linuxot. Felrakta, aztán azzal hívott fel, hogy ez szar, mert nincs benne total commander.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest