Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vipisti

tag

válasz krook #371 üzenetére

Demonstráltad a régi időkből jól ismert elitistáskodást. Nap mint nap használok Ubuntut munkára. Nyilván van nála jobb, korlátozottak a disztrókra vonatkozó ismereteim, de egyet bizton állíthatok: nagyszerűen bevált. Na most "aki használt már Linux alapú rendszert", az tudhatja, hogy a csomagok stabil verziója általában az új verzió mögött kullog, de az esetek zömében ez nem jelent hátrányt, viszont cserébe stabil lesz a rendszered. Nekem és sokaknak ez számít. Ha valaki magában a Linuxban szeretne elmélyülni, erre tud és akar időt, energiát szánni, annak kiváló választás az Arch. Be kéne látni, hogy a felhasználók túlnyomó többsége nem ebbe a kategóriába tartozik.

• Dave™

nagyúr

válasz krook #371 üzenetére

Semmi baj nincs a Unity-vel, tök intuitív és a keresésre (ami jóval gyorsabb mint a böngészgetés menükben) fókuszál. Végigpróbáltam minden nagy DE-t, de egyik sem hozta ezt a felhasználói élményt. A csomagkezelő meg nem "nem naprakész", maximum a csomagok, de ez is attól függ melyik rendszert használod, meg ott vannak a külső források is. Pl. a hamarosan megjelenő 17.04 elég friss csomagokat fog használni. Különböztessük meg a rolling meg a release disztribúciókat, mindkettőnek megvan a maga előnye, hátránya. Te rolling párti vagy, én meg az LTS release mellett teszem le a voksom.

ubyegon2 gondolkodtam rajta, hogy Ubuntu v. Linux legyen a cím, két okból lett ez: egyrészt minden szoftver (kivéve a Unity Tweak tool meg talán az indikátorok) megy más tetszőleges disztribúciókon is, mindenki arra vonatkoztatja amire szeretné, a másik pedig hogy a köznyelvben minden disztribúció Linux, és ha megnézed elég kevés Ubuntus vonatkozás van benne, nem éppen a rendszerről szólt, hanem inkább a hétköznapi alkalmazásokról. A többi DE-s téma meg más korábban ki lett azt hiszem tárgyalva a korábbi írásban (legalább érintőlegesen), nem akartam megint. Ha gondolod és van kedved írj nyugodtan a többi változatról :)

Új hozzászólás Aktív témák