- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Az állításod csak AMD konfigokra igaz (volt az is, írtam.) Mint ezt is írtam, nekem VOLT virtus konfigom i5-2500K + GTX560, és minden játék, szoftver TÖKÉLETESEN futott vele, amit akartam, IGP-n, amit nem, az GPU-n. (AMD része viszont nem volt a konfignak.
) Hogy miket kiabálnak azok, akiknek fogalmuk sincs a Virtu működéséről (a legtöbb ilyen, mint anno kiderült, azt sem tudja, hova dugja a VGA kábelt), azoknak a "véleményén" csak mulatok.
Dr. Akula: A hívők is mulattatnak. Nem próbáltad, csak elolvasol egy tesztet, amelyben kiválasztottak 3 játékot, amelyek pont azon részét vennék igénybe az IGP-nek, amelyben gyenge, és rögtön azt HISZED, hogy az a 3 játék bármilyen szempontból releváns bármelyik másik alkalmazásra. Mint írtam, MAGAM MÉRTEM AMD és Intel IGP-t is, és az említett különbséget tapasztaltam (mielőtt elfelednéd: azt is írtam, hogy ezekkel a játékokkal pont nem). Neked meg irány a templom.
Bár ott nyilván nem arról akarnának meggyőzni, hogy AMD procit vegyél.
-
Ha le lehet gyártani a felsőkategóriás GPU-t és le is lehet hűteni, akkor ennek a cuccnak se lenne akadálya. A ram integrálásának nem látom különösebb értelmét, 4 csatornás GDDR5 slotosan megoldva elég jó lenne. Vagy megoldható az is, hogy a ram egy része integrált és gyorsabb, és van hozzá bővíthetőség lemezként bekötve, amire kirakod a page file-t/swappet, ez tökéletesen működne a jelenlegi eszközökkel.
(#116) mzso: Nem csak játékra szokás használni a gépeket. Lehet, hogy van akinek egy i5 mellé elég mondjuk 4GB ram, és olyan is akinek a core2duo mellett van 8GB, mert virualizál, vagy java-ban fejleszt stb.
-
mzso
veterán
Egy APU-ba most is beleintegrálják a közép kategóriás GPU-t (memória miatti sebesség csökkenéssel)
"8GB ram a SOCban akkor, nem ám veszel hozzá még 8GB-ot, hanem vegyél komplett új chipet 16GB rammal együtt..."
És? dGPU-hoz sem raksz több memóriát. Van egy értelmes memória méret, hogy egyensúlyban legyen a memória méret a számítási kapacitással. Ha nem elég az egyik akkor a másik sem és elavult vagy kisebb kategóriás az egész. Magyarul futtatod alacsonyabb minőségen a játékot, vagy veszel nagyobbat, többet. -
mzso
veterán
Én ilyet nem mondtam. A memória és a GPU az SOC-ba megy. (A GPU már eleve ott van.)
A PCIe meg végképp nem játszik szerepet.(#109) Geri Bátyó
Sokan játszanak anélkül is. De egyből más lenne a helyzet ha nem külső DDR3 lenne hanem integrált HMC-vel. Úgy hozná/verné az azonos CU-számmal rendelkező GPU-k (Középkategória ha nem tévedek) szintjét. Plusz az előnyök amik az osztott memóriából származnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest