Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
Az állításod csak AMD konfigokra igaz (volt az is, írtam.) Mint ezt is írtam, nekem VOLT virtus konfigom i5-2500K + GTX560, és minden játék, szoftver TÖKÉLETESEN futott vele, amit akartam, IGP-n, amit nem, az GPU-n. (AMD része viszont nem volt a konfignak.
) Hogy miket kiabálnak azok, akiknek fogalmuk sincs a Virtu működéséről (a legtöbb ilyen, mint anno kiderült, azt sem tudja, hova dugja a VGA kábelt), azoknak a "véleményén" csak mulatok.
Dr. Akula: A hívők is mulattatnak. Nem próbáltad, csak elolvasol egy tesztet, amelyben kiválasztottak 3 játékot, amelyek pont azon részét vennék igénybe az IGP-nek, amelyben gyenge, és rögtön azt HISZED, hogy az a 3 játék bármilyen szempontból releváns bármelyik másik alkalmazásra. Mint írtam, MAGAM MÉRTEM AMD és Intel IGP-t is, és az említett különbséget tapasztaltam (mielőtt elfelednéd: azt is írtam, hogy ezekkel a játékokkal pont nem). Neked meg irány a templom.
Bár ott nyilván nem arról akarnának meggyőzni, hogy AMD procit vegyél.
-
katt777
félisten
IGP-t akartam írni, igazad van.
Hogy a szoftverek nincsenek rendesen megírva, egyetértünk. Engem főleg az bosszant, hogy ha van VGA a gépben, akkor sok szoftver egyáltalán nem használja a proci lehetőségeit. Virtuval ez frankón működött (nyilván nem véletlenül nem használják már, hiszen csökkentette az új hardverek eladását), de csak Intel + nV kombóval, AMD kombóval egy rakás bughalom az egész.Dr. Akula: Na, erről beszélek. Ezt olvastad. Nem teszteltél. Akár persze még igaz is lehet, mert az említett játékok nincsenek meg. Nyilván egy olyan tesztben, amelyben az APU gyorsaságát kívánják prezentálni, nem mutatnak olyan játékokat, amelyek ezt a koncepciót nem támasztják alá.
Pontosan tudni, melyek azok az eljárások, amelyeket az Intel nem megfelelően kezel (talán olvastál erről is a PH-s cikkekben), tehát amely játékok erre érzékenyek (azaz eleve nem optimalizálták őket Intelre, ha már szó volt a "min ne fusson a játékunk" témáról). Ennyit az objektív cikkekről. Én jó pár játékkal kipróbáltam (saját magam), és az említett sebességkülönbségeket mértem, egyébként nem kicsit meglepődve.
Amúgy látom, mekkora a hited ezekben a "gondolatkísérletekben", amelyekkel egyesek azt próbálják elérni, hogy beszéljenek róluk, de ennél több értelmük nem igazán van.
SylverR: 2133MHz-en.
Ez nyilván számít, de senki nincs akadályozva abban, hogy gyors RAM-okat tegyen akármilyen processzor mellé.
Loha: Havernak raktam össze 7850K konfigot, a legújabb játékokat is szépen viszi 1280x1024-ben, a legtöbbet magas grafikai beállításokkal (F1 2013 40+ FPS).
-
katt777
félisten
Eleve megint egy jókora hazugságra alapszik a cikk, és mint minden, ezt is megfordították. Ha valamit el akarnak adni, akkor nekiállnak suttogni, hogy ami jó, az majd ki fog halni, és a maflábbak előbb-utóbb elhiszik, és mivel ezek képezik az emberiség részének túlnyomó részét, a piac visszaigazolja a "jóslatokat". Így lehet piacot elorozni a vetélytársak elől. Mielőtt valaki tiltakozna, gondoljatok bele, hányan veszik készpénznek ezt a marketinget is, amelyet a cikk sugall. Ez üzletpolitika (nap mint nap találkozhatunk vele, elég az autópiacot, a politikát, vagy éppen a pc hardverekét, stb. követni), így tanítják. Ha majd elegen hiszik el, amit sulykolnak, ahhoz, hogy üzletileg már ne hozzon hasznot az értelmesebb vásárlók kiszolgálása, majd akkor szűnik meg a dedikált VGA-k piaca.
Azért tényleg érdekelne egy IGP, amely full HD-ben maximum grafikával és VSnyc-kel viszi a Witcher-nek akár csak a 2. részét is...
Esetleg feltehetne valaki egy ilyen kérdést annak a sok önjelölt mindentudónak, amelyek a VGA-piac kihalását szajkózzák (csak mert nekik nincs belőle hasznuk).
A gyártókról meg annyit, hogy a játékkészítők adnak ki félkész programokat, nem kell bármelyiknek is próbálkoznia, hogy a másikon rosszabbul fusson a saját szoftvere. Akár nV, akár AMD VGA-m volt, mindig megvoltak a hibák, amelyek érdekes módon eltűntek, amikor kijöttek a patchek (akadt AMD logós AMD-n, és nV logós nV-n). A megoldás: csak a kész játékokat kell megvásárolni a 3000-edik patch-csel meg 100 DLC-vel (na, ekkor már sanszos, hogy tényleg elkészült), és nem lesz semmi probléma egyik VGA-n sem, ráadásul addigra olcsóbb is.
Dr. Akula: Ezt hol OLVASTAD? A 20%-kal tuningolt HD8670-em (6800K) 17%-kal volt gyorsabb az egyáltalán nem tuningolt HD4600-amnál. Még egy pont a marketingeseknek.
ivana: Az erős APU-t hordozó 6800K-m azt kihasználva is soookkkkkal lassabb a 4670K-mnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Formula-1
- Vírusirtó topic
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest