- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronaldo
őstag
Kissé. Mindenesetre majd szétszedem/melegítem/fagyasztom, szórakozok vele, hogy még elinduljon és méltó módon búcsút tudjak venni tőle*. Rábízni egy munkanapot már nem mernék, tegnap sem a legjobbkor adta meg magát.
*semmi menthetetlen adat nem volt rajta, de azért csak végignézném még előtte. Más érzés úgy abbahagyni egy elektronikai eszköz használatát, hogy én kapcsoltam ki utoljára, mint így
-
ronaldo
őstag
Ma reggel zöld képernyő, délután újraindulás, zöld képernyő, azóta bootloop (néha elindul, de kezdőképernyő után 5mp múlva kikapcsol).
Hát, R.I.P.
Én is szerettem, a cserélhető akksi is nagyon jó volt, de ennyi. Márkaszervízt hívtam (nem garis már), 70-ért cserélnének alaplapot.
Lehet még birkózok vele majd, most N4 jött vissza helyette pár napig, aztán kell keresni valami mást...
-
ronaldo
őstag
Az alaplaphiba tunetei, hogy eldobalja a tererot meg nem tud halozathoz csatlakozni? Probaltam kifujkalni a sim tray kornyeket, par pillanatra megjavulz de aztan ujra kifujt. Ekozben masik telefonon 5/5 a terero, ezen 2/5. Most racsaptam a hatuljara azota (koppkopp) jo. Kulon vicces, hogy epp madridban vagyok, fogalmam sincs hova vihetnem, plane hogy mit csinalnanak vele.
Kontakthibas forrasztasok?
-
ronaldo
őstag
-
ronaldo
őstag
válasz
attis1990 #5204 üzenetére
Hát ez nagyon érdekes.
Valami nekem is fura ezzel kapcsolatban, hiszen egy klasszikus beégésnél a képernyőképen nincsen beégett ikon, mivel csak a megjelenítő "hibás", maga a tartalom az nem. Ehhez képest itt tényleg mutatja, de nehezen tudok elképzelni olyan programhibát, ami ezt csinálja.
Szerintem kijelző probléma ez, csak a technikai hátterét nem tudom, ami miatt egy screenshoton is észrevehető.
-
ronaldo
őstag
Én azt tapasztaltam, hogy klasszikus értelemben vett beégés nincsen, tehát nem marad ott permanensen.
Viszont ha nagy fényerőn, sokáig ugyanazt nézed és utána átlépsz másik tartalomra, akkor a körvonalak, ikonok megmaradhatnak rövid ideig. De ha kikapcsolod a kijelzőt (elrakod a telefont), majd fél óra múlva előveszed, semmit nem tapasztalsz már ebből.Viszont a technológiai háttere baromi érdekes, mert megdöbbentő módon ha képernyőképet mentek ki ekkor, akkor a képernyőképen is látszanak a szellemképek
-
ronaldo
őstag
Típushiba... Viszont az érdekes, hogy ha látod a szellemképet a kijelzőn (nagyobb fényerőn már 20p használat utána előjöhet), és kikapcsolod a kijelzőt, egy idő után "magától" eltűnik.
Én is gondolkodtam a szervízen emiatt, de munka mellett nem volt erőm szenvedni vele. Ráadásul pont ebből kifolyólag, napközben sokszor órákig nem tudom elővenni a telefont, így ezek a beégések (nem azok, mert eltűnnek) elmúlnak, mire legközelebb kézbe veszem.
Ennek ellenére gáz a dolog, szerintem egyébként az lg display olyan hibája, (talán inkább sajátosság), amiről a gyártó tud, de valamilyen kompromisszumos megoldás lehetett. Nálam kb. 6 hónap után jelentkezett először a jelenség, addig semmi ilyen nem volt.
-
ronaldo
őstag
válasz
MaxxDamage #4873 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged.
Mennyi idő alatt oldódott meg amúgy?Mert nekem ez munkaeszköz is, így is kell majd egy egész este, mire valami másik telefonra átköltözök addig.
-
ronaldo
őstag
Nálam is előjött a beégés probléma. Először decemberben tapasztaltam (akkor volt 7 hónapos), de elmúlt miután 1 órát teljes képernyőn youtube ment. Az utóbbi 1 hónapban viszont nagyon durva, ha 10 percig megy egy statikus kép (böngésző, csevegő, aliexpress...), durván látszik. Pedig 20-30% fényerő fölé nem megy. Ez is eltűnik 30 perc youtube után, de nagyon durva, hogy pár perc alatt keletkezik és 30 alatt tűnik el. Szóval brutálisan romlik.
Gsm boltban vettem garival, cserélik az ilyet? Lövésem sincsen, hogy van-e rá hivatalos garancia, smartshopból van. No persze 1 év után nyilván a cserélt kijelző is odafosik, de nebaszki, hogy 130k-s telefon kijelzője 10 hónap után letérdeljen...
-
ronaldo
őstag
Jól gondolom, hogy a V10 lemondhat lassan a Nougat frissítésről? LG amelyik telefonjára akarta, már kilökte, nem? (G5, illetve ugye V20 már azzal jött).
-
ronaldo
őstag
Én felhősödést (ghosting) tapasztaltam. Egyébként leginkább a két kijelző találkozásánál hajlamos a felhősödésre, ott volt egy eset, amikor 1 órán át játszottam egy játékkal, aminek a felső sorban elég agresszív, konstans képe volt (világos csillagok). Na ezt követően 2-3 óra folyamatos youtube ment, hogy eltűnjön a felhősödés.
Van, aki beégést (=soha nem tűnik el és homogén háttérnél látszik az adott minta) tapasztalt már?
-
ronaldo
őstag
válasz
saddybaddy #3534 üzenetére
Ugyanilyet vettem aliexpressen, sajnos 2 hónap után beadta a kulcsot.
Először a led nem világított, aztán pedig miután beraktam tölteni, órákkal később ugyanannyin állt az akku, csak forró volt.
Szétszedtem (sajnos csak roncsolással tudtam, elég hülyén van összerakva), a kis töltőáramkör szétdurrant.
Remélem a tiéd tovább bírja / és csak az aliexpressen árultak ilyen gányt. Bár az ára ugyanennyi volt ott is.
-
ronaldo
őstag
Hm, nekem is megjött OTA a frissítés. Én sem regeltem sehol, s a MM-t nem ajánlotta fel annak idején (bár nem vártam vele sokat, mert másnap felraktam a vásárlás után
)
-
ronaldo
őstag
Nekem normál használat mellett 2,5-3h SOT jön ki.
Illetve a nap végén még maradni szokott 25-30% nafta, de azt nem nyomkodom ki belőle, szóval 3,5h kijöhet belőle.
A felhasználási mód:
- wifi mindig bekapcsolva (nap közben általában csatlakozva is van)
- data (4g) mindig bekapcsolva
- 2 google fiók + 1 céges fiók szinkronja (azonnali szinkronizálással)
- BBM, Viber, Whatsapp, Hangouts mindig fut
- Van hozzáadva még pár fiók ezeket default módban szinkronizálja: dropbox, evernote, horizon go, lg account, linkedin, office, onedrive (két fiók), skype for business
- bluetooth always on (mi band miatt, fontos hogy jelezzen ha hívnak)
- gps-t igyekszem kikapcsolni ha nem használom, de azért sokszor úgy marad
- napi 30 perc telefonálás meg szokott lenni, de van amikor 1,5 óra jön ki
- játszani nem játszom vele
- zenehallgatás is ritka mostanában, akkor is csak 20 percekre (ha megyek A-ból B-be napközben), bár azt vettem észre ez nem meríti.
- aliexpress meg gearbest kínai appok is fent vannak, előbbi sokszor ha nem is mutatja az akksitörténet, hogy fut, szépen ad push notification-öket (pl. változott a csomagom státusza)
- előfordul azért gyakran gps használat is, elsősorban swarm meg gmaps.
- emellett 20-30 perc chrome böngészés is, a SOT egyik jelentősebb része ebből jönÍgy nekem nap végéig kihúzza az akksi mindig, akkor is ha valami miatt a "nap" nem 6-7 körül ér véget, amikor hazaérek, hanem 10-11 között. Nekem nagyon sok háttérfolyamat fut, így kikapcsolt állapotban is "elég gyorsan" merül, de mivel van egy pótakksim (meg még korábbról power bankom
), így nincs "lemerülök parám".
Szóval megfelelő számomra mit ad, de egyébként semmi extra. Ma egy samsung galaxy s7 ebben jobb, még ha nem is zongorázható a különbség. Nekem ez azt jelentené, hogy kb. felhasználói szokástól függetlenül 3-4 napig bírja egy feltöltéssel (beleértve, hogy éjjel nem kapcsolod ki!). Ettől még fényévekre vagyunk.
Igaz, akkor már legalább engedjék cserélni az akksit - a V10 pedig ezt tudja.
-
ronaldo
őstag
Nekem is van egy elsőkörös tapasztalatom a vezetéknélküli töltésről, ugyanezt a csomagot vettem.
A töltőn én úgy helyezem el, hogy csak a kék és piros ledek látszanak, meg van még kb. 4-5 mm hely és nekem így frankón tölt, tölti a Nexus 4-et is.
Viszont reggel, amikor leemelem a töltőpadról, van egy érdekes hibajelenség: hiába nyomom meg a lenti menügombok bármelyikét (multitasking, menü) nem történik semmi. Egy 15-20 mp-ig "be van akadva" a telefon és csak jobbra-balra tudok lapozgatni, meg mondjuk az értesítési sávot lehúzni.
Ez 2 egymás utáni reggelen megtörtént. Ma a dokkolójában töltöttem (gyári töltőfejjel) és nincs ilyen probléma.
Még próbálom reprodukálni ezt a dolgot, de mindenesetre fura.
-
ronaldo
őstag
Gondolkozom rajta, hogy vezetéknélküli töltésre alkalmassá teszem a telefont.
Aliexpressen megtaláltam ugyanazt a matricát, az alábbi videóban is felragaszt az ürge:
https://www.youtube.com/watch?v=YXmehP0YRp8
Ti is ezt vettétek?
-
ronaldo
őstag
válasz
Litván Zongora #2315 üzenetére
Nekem éjjeli passzivitás után nem szokott kódot kérni. Igaz, éjjel töltőn szokott lenni. Függetlenül attól, hogy dupla koppal zártam le, vagy a főgombbal.
Csak az újraindítás/bekapcsolás után tapasztalom.
Egyébként együtt tudok élni a dologgal, csak gondoltam utánajárok, hogy ez bug-e, vagy feature
-
ronaldo
őstag
Kezdetektől azt tapasztaltam, hogy ha újraindítom/bekapcsolom a telefont, akkor a sim pin kód megadása után, az első bejelentkezést nem tudom ujjlenyomatolvasóval elvégezni. A knock kóddal tudok csak belépni.
Utána már működik az ujjlenyomat olvasós belépés.
Más tapasztalta ezt?
6.0 van a telefonon (gyári), FR sem a frissítés előtt sem utána nem volt (de 1 napot volt rajta 5.1.1, appokat is alig telepítettem).
-
ronaldo
őstag
Szerintem a H960A és a H961N fordulhat elő itthon leginkább.
Előbbi a single sim EU modell (32 gb), független,
utóbbi a dual simes verzió, gondolom szintén 32gb-s, független.
A szolgáltatós telefonok itthon szerintem nem is érhetőek el még gsm boltokból sem; illetve ha valaki mégis egy koreai verzióra bukanna, akkor azt észre fogja venni a sok csirkelábas bloatware társaságában.
MÁS: amikor beléptem a Google Drive-al telefonon, kaptam 100gb drive tárhelyet 2 évre. Érdekes, LG usa oldalán 200gb-t reklámoztak
Igaz, az a 64gb-s verzióhoz.
Nem elég, hogy az amerikaiak kövérebbek, ráadásul mindenből kétszer annyit kapnak?
-
ronaldo
őstag
Szerda óta nálam a szörnyeteg. Ez jó dolog.
Ugyanakkor beraktam egy 32gb-s samsung sdhc kártyát és nem ismeri fel. Konkrétan a Storage & USB menüpont alatt említést sem tesz róla, filekezelőben sem látni.
Frissítettem 6.0 Marshmallowra, de előtte sem ismerte fel. Valaki látott már ilyet? Vagy ez most mi?
Nem dőlök a kardomba, mert max. visszarakom a tabletbe a kártyát, a 32gb is elég kb. mindenre, de ennek a fura viselkedésnek a végére szeretnék járni.
-
ronaldo
őstag
válasz
littleshagy #1472 üzenetére
Elvileg mindenhol 27%-os áfás számlát kötelesek adni, kivéve ahol 0%-ossal, meg mindenféle szlovák cégekkel trükköznek. De ezt általában kiírják az oldalukra.
Én a Nextelshoptól kértem, ugyanígy, bár igaz előtte felhívtam őket a biztonság kedvéért, de természetesen ők is rendes áfás számlát adnak.
Akkor azt mondták, kettő még van nekik (feketéből), de akkor lehet valaki már ráment arra az egyre - feltéve, hogy feketét szeretnél.
-
ronaldo
őstag
válasz
littleshagy #1464 üzenetére
Szia,
ahogy én tájékozódtam, a V10 ~4 óra körüli kijelzőidőt tud, persze ez erősen felhasználási szokástól függ.
Szóval lehet, hogy egy kicsit jobb lesz a kijelzőidő amit kapsz majd, lehet hogy pont ugyanannyit. Kevesebbet nem hiszem. P9-el szinte biztos, hogy kicsit jobb kijelzőidőt kapsz.
Viszont én ezt azért élem meg kisebb kudarcként V10 esetében (de ez szigorúan személyes véleményem), mert cserélhető az akksi. Ha vesz az ember 1-2 akksit pluszba, akkor kvázi az már "10 óra képernyőidő" van a zsebében. Persze plusz macera, de mindenképpen lehetséges.
Ez sem Nexus5-nél, sem a P9-nél nem opció ugye.
Miben jobb a V10? Kijelzőben és kamerában egyértelműen. Ez tény. Személy szerint nekem a P9-nél az "iPhone-os" műanyag csíkok nagyon nem tetszenek a hátulján (ugye az unibody készülékház és az antennák miatt van ez), ahogy az EMUI rendszer sem nyűgöz le igazán. De ez utóbbi két dolog teljesen szubjektív vélemény. Illetve a P9-ben nincs infra, tehát különböző elektronikai cikkeket nem tudsz távirányítani vele, a V10-el igen.
Egyébként meg mindegyik telefon nagyon rendben van.
Én pont ma reggel tettem le véglegesen a voksom a V10 mellett egy rendelés leadásával
-
ronaldo
őstag
Köszönöm a válaszod! Akkor mostanra biztossá vált, holnap lecsapok egyre.
Más: van aki használ plusz akksit, ami nem gyári? Nagyobb 'kamu' kapacitás nem érdekel hasonló méretben (mint a 3500 meg 3600mah körüli butítások), sem a 6500mah-es ultraakku, amitől akkora lesz, mint egy tégla (már amúgy is az
). Szóval csak a sima 3000mah-es. Aliexpress-en rengeteg van fent, komolyabbnak tűnő gyártóktól is. Ezekkel kinek van tapasztalata?
-
ronaldo
őstag
válasz
manoarc #1449 üzenetére
Az már jobban hangzik.
Köszönöm!
S egyébként neked EU 32gb-s vagy a non-EU 64gb-s verzió van? Ha jól tudom már mindegyikre van MM 6.0, igaz?
A legtöbb tesztet Lollipop alatt olvastam, amely nekem akksi szempontjából nagy csalódás volt, a Google eléggé elbaszarintotta. 6.0-val és Doze-zal történt itt előrelépés? Nyilván nem a screen-on-time-ra gondolok, mert arra nincs nagy hatással a Marshmallow, viszont a kikapcsolt kijelzőnél android fronton elég gyakori battery drain viszonylatában remélem igen. Neked mik a tapasztalataid?
Illetve ha esetleg EU 32gb a megoldás, az is tudja a VoLTE-t?
-
ronaldo
őstag
Én is ugyanebben a cipőben járok jelenleg. Holnapra ki kell találnom, hogy melyik legyen.
Mennyivel nagyobb használat közben a V10, mint a 6P?
Illetve mindenkihez szólva: az infrája mennyire jól használhtó? A mobilarénás videóban szerepelt, hogy ~2m-ig használható jól. Nekem viszont a hifi, set-top-box, tv kicsit távolabb van... pedig ez a feature is fontos lenne nekem, ami a 6P-ben viszont nincs meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP397
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest