Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogdanfy
csendes tag
válasz
sushika #1270 üzenetére
Bocs, hogy én is ismét beleszólok, de biztos vagy, hogy a Leon H340n olyan, amelyik "beépítve" felkínálja, hogy az SD kártyát belső tárhelyként formázzuk?
Ma nekem az LG -nél azt mondták, hogy csak későbbi modelleknél megy ez a megoldás.
Aki tudja, hogy root nélkül hogyan lehetne belső tárhelyként megformázni az SD-t Leon H340n esetében, azt megkérném, hogy mondja meg. Köszi előre is. -
szendo777
tag
Sziasztok,
Fiam leonja tegnap leesett és szilánkosra tört a kijelzője.Annak már utánajártam hogy hivatalosan teljesen gazdaságtalan megcsináltatni. Tudja valaki honnan érdemes kijelzőt rendelni ahonnan biztosan meg is jön? Láttam a kínai oldalakon sokat, de valószínű hogy a legtöbb silány utángyártott. Ha tud valaki segíteni előre is köszönöm.
-
törölt tag
-
törölt tag
A titkosítás bekapcsolása mennyivel veti vissza a sebességet ?
-
törölt tag
LG LEON - Android 6.0 - Link2SD Plus - Youtube
Csináltam róla egy videót
-
bogdanfy
csendes tag
válasz
PistiSan #1251 üzenetére
Bocs előbb elrontottam, mert a most hivatkozott hsz.-edre akartam reagálni., akkor megismétlem.
"Gyanítom, hogy az a megfogalmazás. hogy "formázd belső tárhelyre" az SD-t picit félrevezető. Engem felesleges formázásra késztetett. A "csere" anélkül is ment nekem korábban, csak nem így hívták. Ha megjegyzésem nem volna helyes, kérlek javíts ki, mert én még itt tartok. A "belső tárhelyem" nem lett nagyobb a formázással."
Ez szól GoodSpeed felhasználónak is, aki videójában ugyanezt a kifejezést használta.
Nekem nem kínált fel olyan formázást, amelyben az SD-t belső tárhelyként" formázhatnám.
Ha tud valaki ilyet, kérem szóljon. -
bogdanfy
csendes tag
válasz
tillatrilla #1253 üzenetére
Gyanítom, hogy az a megfogalmazás. hogy "formázd belső tárhelyre" az SD-t picit félrevezető. Engem felesleges formázásra késztetett. A "csere" anélkül is ment nekem korábban, csak nem így hívták. Ha megjegyzésem nem volna helyes, kérlek javíts ki, mert én még itt tartok. A "belső tárhelyem" nem lett nagyobb a formázással.
-
winben
aktív tag
Nálam elkezdett dolgozgatni, majd 1%-nál kiírt valami hibaüzenetet, újraindult, majd kiírta, hogy "Ez az eszköz root gyanus. Rootolt eszközre nem engedélyezett a frissítés".
Így nem is tudtam frissíteni, pedig jópárszor nekifutottam.
Aztán leszedtem a hibaüzenetében írt valamilyen LG tool-t, az feltelepítette a gépre az ADB drivert, majd felismerte a telefont, kiírta, hogy firmware frissítés elérhető, akarom-e, rámentem a folytatásra, elmalmozott egy jó darabig és a teló felfrissült 6-os droidra.
Nem tudom másnál hogy volt, de utána iszonyat lassú volt a készülék, így nyomtam rá egy gyári visszaállítást, azóta tökéletes minden.
Sebességben változást nem vettem észre, kb ugyanolyan sebességű, mint 5-ös alatt.
Nekem a design itt-ott nem tetszik, ez a sok lekerekítés nem jön be, a régi szögletes fülek szerintem jobbak voltak.
Érdekesség még, hogy itt-ott kisebbek lettek a betűk (de ez nyilván növelhető) és a fenti értesítési sáv is kevesebb helyet foglal el használat közben a képernyőből. -
atala
addikt
Meg tudná valaki mondani, hogy a 6.0-ra való frissítés után (OTA-val frissíteném) meg marad e- a root? Ha egyáltalán lefut OTA-val a frissítés rootolt telefonon.
Mert most tökéletesen teszi a dolgát a link2SD app, és nem szeretném elveszíteni, azzal, hogy nem lesz root a készüléken.
Akkor inkább így hagyom. -
kátú
őstag
válasz
Remekelek28 #1269 üzenetére
nem. tökéletesen folyamatos, és ha home al kilépsz navigálás közben akkor megy a navigálás a háttérben, mond mindent rendesen
-
sushika
tag
válasz
#41133696 #1267 üzenetére
Bocsanat, hogy beleszolok, de ez a telfon is az, ahol tudod egyesiteni root nelkul ADB hasznalataval az sd kartyat.
[link]
Nekem lg g4s van es ott is lehet, de az sd kartya be fog lassulni. En probaltam, mukodik, de nekem nincs sok apk es igy nem eri meg nekem, hogy veszitsek a sebessegbol. -
kátú
őstag
válasz
Remekelek28 #1266 üzenetére
Root után link2SD plus appal át lehet tenni az egész obb mappát az SD kártyára, nekem is ott vannak az obb mappák, az IGO navi is onnét fut
-
törölt tag
válasz
Remekelek28 #1263 üzenetére
Az 5.0.1 is tudott áthelyezni alkalmazásokat, csak bugos volt, mert amint frissült az alkalmazás, a belső tárhelyet használta. Formázd meg, az a biztos. Bár elvileg örökölte a korábbi beállításokat. 6.0-ban viszont egy plusz lépcső van alkalmazásonként, hogy láthasd egyáltalán áthelyezhető e vagy sem. Korábban egyből lehetett látni az alkalmazások lapon, hogy melyik van áthelyezve, melyik nincs, és egyáltalán melyeket lehet, és hányat.
-
lazajnd
tag
válasz
Ne haragudj, nem voltam gépközelben a napokban...
-
Kisszabó
tag
Közben úgy tűnik megoldottam... Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
-
Kisszabó
tag
Srácok,
Újraraknám a telefont, de most akkor már szeretném a PC suit-tal.
Valaki leírná pár sorban a lépéseket?
Ez az első okos telcsim, és nem akarom elrontani a telepítést - habár hülyebiztos szerintem, azért megköszönném, ha valaki priviben leírná. (vodás a telefon)Köszönöm szépen előre is!
Jó hétvégét nektek!
-
törölt tag
-
PistiSan
addikt
válasz
tillatrilla #1250 üzenetére
Formázd az SD-t belső tárhelynek, utána nem lesz tárhely problémád.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
lazajnd #1249 üzenetére
Szia.
És ha leformázom,így annyival több lesz a belsőmemória? Ezt úgy értem,hogy nem fogy el a szabadhely olyan hamar? Ugye a lány play-ről egy vödör játékot szedett le,a belső memória lassan elfogy,az SD meg szinte üres. Letörölni már nem tudok szinte semmit. Pc suite progival sem tudom a játékokat áthelyezni? -
lazajnd
tag
válasz
tillatrilla #1248 üzenetére
Nem áll vissza. Viszont a memóriakártyát tudod formázni belső memóriaként. Ezzel törlődik minden adat az SD kártyáról. Itt tudod megtenni: Beállítások -> Tárhely és USB -> SD kártya -> jobb fölső menüben a beállítások -> formázás
-
tillatrilla
senior tag
válasz
z123456z #1247 üzenetére
És tényleg! Eszembe nem jutott volna! Köszi! A 10-es csatornára állítottam,egyből jó lett. Most már csak arra kellene valami ötlet,hogy a letöltött játékokat a lányom át tudja mozgatni az SD-re. 6.0-ás verzió,jelenleg nem lehet átmozgatni.Csak tudnám,hogy miért raktam bele neki 8Gb-os kártyát... Ha csinálok egy gyári rendszer visszaállítást,akkor visszaáll 5.0-ra?
-
z123456z
őstag
válasz
tillatrilla #1245 üzenetére
Váltsál csatornát, 12, 13 nekem se látja, alatta tökéletes.
-
róland
veterán
Tegnap végre megjött a független Lengyel importos készülékre is a 6.0 FOTA frissítés.
S jelentősen javult a rendszer sebessége.Aki kevesli a háttértárat, annak ajánlom, hogy szabaduljon meg a gyári facebook alkalmazástó, elég a Chrome-ban megnyitott m.facebook.com oldal ikonját kitenni valamelyik főképernyőre.
-
tillatrilla
senior tag
Újabb gond merült fel:-) A Leon most nem látja a saját wifi hálózatunkat. A szomszédét,utcai upc-s hálózatot látja,de a sajátot,amihez eddig kapcsolódott,azt nem. A többi gyenge,úgy hogy kiestek,a saját lenne jó természetesen. Mi lehet a hiba? Restart,ki,majd be kapcsolás is megvolt,nem javult. Nem értem... Ja,és igen,6.0-alatt semmit nem enged pakolni az SD-re.
-
kátú
őstag
válasz
attila8248 #1224 üzenetére
Szia! Bocsi, hogy csak most válaszolok, kiment a fejemből őlenne az tökéletesen illeszkedik a twelefonra
-
törölt tag
6.0-ban az SD kártyára való áthelyezése az applikációknak hova tűnt?
-
rooland
senior tag
A frissítés óta minden frankó egy apróságot leszámítva. A főképernyőre kirakott gyári accuweather-es időjárás/óra widget 2-3 naponta gondol egyet és nem tud időjárást frissíteni. Folyamatosan forog a frissítés, de nem megy neki. Ilyenkor kicsit akad is a telefon folyamatosan, látni a főképernyők váltásakor, hogy darabosabb a váltás. Teló újra indítás után OK.
Valakinek tapasztalat? -
randrew
csendes tag
válasz
attila8248 #1225 üzenetére
"Azt írta a teló letöltés után,hogy root-olt gyanús,ezért nem frissítette.."
Az OTA frissítéskor fontos, hogy korábbi rendszer bizonyos elemei változatlan formában jelen legyenek a készüléken. A rootolás után kigyomlált rendszeralkalmazások és esetlegesen megváltoztatott rendszerfájlok ezen oknál fogva meghiúsíthatják a frissítés ilyen formáját. Ekkor az OTA helyett az imageből való frissítés a lehetséges megoldás.
A frissítés -a mai napon- nálam is megvolt (Telekom függő készülék), hamar lement. A készülék érezhetően gyorsabban reagál, bár nekem eddig sem tűnt lassúnak. A hívásfogadási képernyő elrendezése is jobb lett. Az egyetlen dolog, ami esetleg még hiányozhat néhány embernek, az a töltés közben, a visszalévő idő kijelzésének hiánya. Ezt eddig a feloldási képernyőn mutatta, a frissítés után már csak a %-os érték látható.
-
lazajnd
tag
válasz
attila8248 #1231 üzenetére
Marhaság ez a szolgáltatósdi. Nem lehet kiigazodni a frissítésekkel... nem tudok mit mondani erre a problémára
-
alfa159sw
tag
Sziasztok! Frissítettem én is a telót,de már megbántam,mert voltak gondok és van is egy amivel nem bírok.Még a múlt héten jelzett,hogy van frissítés, wifiről fel is raktam, újraindult a készülék majd nem működött többé a wifi,csak egy gyári visszaállítás után,de ez megoldódott.Az akksi szerintem gyorsabban merül,de mindegy. Amivel nem jutok dűlőre az a "ne zavarjon" beállítás, be lehet állítani az ütemezést,de nálam néma üzemmódba vált az ütemezés végén, így nem jó. A kérdés ez ilyen lett vagy valami nem jól működik megint? Másnál visszatér a normál hangra?
-
atala
addikt
válasz
attila8248 #1232 üzenetére
A sima fólia általában 3 rétegből áll. Le kell húzni az 1-es réteget, feltenni a telefonra, és rásimítás után lehúzni a 2-es réteget.
Néha csak két rétegűt adnak. Akkor meg csak 1 papír csík van rajta. Azt kell lehúzni, és a maradékot feltenni a telóra.Az edzett üveg az sokkal jobb, mert az valóban védi a telefont. Ha ráülsz, vagy oda csapod valahova, akkor csak az edzett üveg törik be, a képernyő sértetlen marad.
Szép tiszta átlátszó.
Amit linkeltem az már a második rendelés (tartalék). Tehát még nem jött meg, de szerintem ez is ugyan olyan lesz mint az első. -
Zoli170
csendes tag
Sziasztok.
A telómon Leon H340 garanciába csináltak egy alaplapcserét. Viszont most a biztonsági mentést nem tudom visszaállítani mert a LG PC Suite nem látja. A számítógépen pedig megvan. Valami tipp? -
C. Vieri
tag
Megjött az OTA frissítés Telekomhoz is, meglepően gyorsak voltak, előző frissítés is hónapokat csúszott (és Vodánál már kb 2-3 még újabb kijött idő közben).
-
Kisszabó
tag
Nagyon köszönöm!
Így már világos minden! Köszi szépen a segítséget fiúk! -
atala
addikt
válasz
attila8248 #1224 üzenetére
A papírmatrica csíkot az egyik réteggel együtt kell lehúzni.
De vegyél inkább rá edzett üveget. -
lazajnd
tag
válasz
attila8248 #1225 üzenetére
Próbáltad LG PC Suite segítségével?
-
attila8248
csendes tag
Sziasztok!
Amelyik készülék (Leon H340n) független,arra miért nem telepíti fel a frissítést? Elméletileg Telenornál vásárolt független,még garis készülékről van szó. Azt írta a teló letöltés után,hogy root-olt gyanús,ezért nem frissítette..
-
waslaw
tag
Hello
Erdekelne a velemenyetek errol a telefonrol az Xperia E4g-hez viszonyitva ha lehetseges, osszesegeben valamint memoria felhasznalas es kamera teren. -
szemesi69
addikt
válasz
PistiSan #1217 üzenetére
Mivel verzió váltás volt, idézem tőled "Még megpróbálhatod a gyári beállítások visszaállítását, az is töröl jó sok minden ott maradt "szemetet" a telefonról, és újra belakva a rendszert lehet nem is lesz majd gondod vele."
Ajánlott elvégezni, valószinű, megoldja a problémát, Kisszabó kollégának
-
PistiSan
addikt
válasz
Kisszabó #1215 üzenetére
Az OTA frissítést közvetlenül a telefonod jelzi hogy talált frissítést, és akarod e telepíteni.
Hasznos és kényelmes dolog, de néha szokott vele gond lenni 1-1 esetben, ilyenkor szokták azt javasolni, hogy töltsd le a ROM-ot és rakt fel manuálisan az egészet.Még megpróbálhatod a gyári beállítások visszaállítását, az is töröl jó sok minden ott maradt "szemetet" a telefonról, és újra belakva a rendszert lehet nem is lesz majd gondod vele.
Úgy képzeld el ezt a frissítést, mint ha most váltottál volna XP-ről Windows7-re, kaptál egy viszonylag tök új rendszert, de mivel nem teljesen friss telepítés, hanem rá frissítettél (OTA frissítés) ezért lehetnek ritka esetekben hibák, szerintem nálad is ilyen hiba lehet.
Leon telefonja az asszonynak van, neki még nem jött meg a frissítés, ő meg hallani sem akar arról hogy én majd kézzel rakjam fel neki az új droidot.
-
Kisszabó
tag
Írttátok, hogy nektek jobb lett a telefon az új ROM-mal... nekem a feloldás az botrányos lett, olyan akadozva oldja fel, hogy csuda.
Főleg, hogy MiBand-et is használok, ugye ha rajtam van, akkor nem nincs képernyőzár - na akkor még lassabb.
Meg olyan akadozósabb az egész - pl cseng, de nem ad képet... csak 1-2mp-el később... -
foxymaci
senior tag
Telekomosra érkezett már a mályvacukor?
-
kátú
őstag
Rendeltem Ebay ról képernyő védő üveget a leonra 1100 pénzért 2 darabot és teljes megelégedéssel használom, nagyon jól illeszkedik, azt nem tudom, mennyire lesz ütés és karc álló, ma került rá, de tájékoztatást adok majd minden atrocitásáról
-
csabi98
tag
válasz
z123456z #1198 üzenetére
Enis csak annyit vettem eszre hogy a gyari bongeszoben az oldalak gyorsabban toltodnek be illetve bizonyos programokat sokkal gyorsabban nyit meg mint 5.0-val az aksi időben annyira nagy változás nincs kb annyi hogy ugyanolyan es ugyanannyi használattal mint 5.0-n kb 3-4 órával többet bír nállam az aksija XDD
-
rooland
senior tag
Szerintem is sokkal jobb lett az új android. Tényleg gyorsabb lett, gondolok itt a menu-ben való mozgásra, programok váltogatására. Nincs akadás, sokkal folyékonyabb minden.
Az ikonok szerintem is csúnyácskábbak, de ez ízlés kérdése. És én is észre vettem a kikapcsolási animáció hiányosságát. Apróság nagyon, de a fenéért kellet kivenni... -
róland
veterán
Gyors kérdés, adott országban forgalomba hozott készüléknél azon ország bármelyik ROM-ja jó? (Az enyém Lengyel importból érkezett Magyarországra. S Lo-ban egy Orange ROM-ot láttam 6.0-ban, eddig.)
-
Milestone2
nagyúr
válasz
knorbi555 #1159 üzenetére
Köszi. Lefrissítettem a lányomét.
Annyi hozzáfűzés. Ha átállítottam COM20-ra nem futott le.
Ha hagytam azon a COM-on ahol magától megtalálta úgy sikeresen lefutott.
Másik hogy azóta kijött a szolgáltatófüggetlen román kdz.
Azt raktam fel. Tökéletesen fut. Nyilván az elején van a hibaüzenet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG az idei évet nem csak a G Flex 2-vel, hanem többek között négy új középkategóriás készülékkel kezdte, ennek az egyik középső tagja a Leon 4G LTE.
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest