- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
Valaki tudna valami megoldást javasolni, hogyan tudom függetlenné varázsolni a telefont?
-
Ursache
senior tag
Érdekes......... most meg megy a wifi, tegnap este nem ment... Se a telefont nem indítottam újra, se a telefont. Hmm!
-
Ursache
senior tag
Nekem csak annyi a bajom a V10P_00-s szofttal, hogy szar a wifi rajta... semmi nem jön be! Mit tegyek ilyenkor? Vagy melyik softot tegyem fel?
-
Ursache
senior tag
Bocsánat, csak elnyomott az álom
Így van, a V10P_00.kdz nevű filet, így értelemszerűen a V10P_00 verzióval dolgoztam én is.FlashTool E2, itt próbáld meg a második filet, azt hiszem alapból nekem is az van, csak abból indultam ki, hogy a frissebb sosem árt. Hova rakjam fel, tudsz dobni egy linket?
-
Ursache
senior tag
Na, most van időm!
Először is leszögezném, hogy a blabla szöveg (NEM VÁLLALOK ÉRTE FELELŐSSÉGET), itt is érvényes!!! Természetesen nem arra játszom, hogy direkt elrontsd a telefonod, nem szerzek örömöt mások kárából! Teljes szívemből szeretnék segíteni, de nem vagyok szakember! Én olyan alapon mentem, hogy próbálkoztam, felesleges (és talán nagyon veszélyes) műveletek sorozatát hajtottam végre. Utasításokat követtem.
Kis- és nagybetűk eltérőek egymástól!!!
1. lépés: Töltsd le a szíved által választott firmware-t (XXX.kdz).
2. lépés: Töltsd le az LG-Utils 4.2-es verzióját. (Ha nem működne a link akkor: legelső
3. lépés: Ellenőrzöd, hogy a IFWD_DownloadDll.dll verziószáma a legfrissebb: 4.4 (valószínűleg igen, mert az általam linket verzióban az van, de ha netán... [ez azért kell, mert alapból LG KP500-hoz van ez az applikáció, ámbár a legfrissebb dll-lel tudja kezelni az LG KM900-at])
4. lépés: Megnyitod az KP500-Utils-EN.exe filet, majd "i" opciót választasz.
a, betallózod a .kdz filet. Pl: C:\asd\KM900\V10P_00.kdz
b, (automatikus lépés) ha mindent jól csináltál, akkor a .kdz fileod mellé, létrehozott egy .cab kiterjesztésű filet.5. lépés: A .cab filet kibontod egy általad létrehozott új mappába. Egyszerűen megnyitod, akár sajátgép, akár total commander, másolás, beillesztés. Ha végeztél a művelettel, akkor valószínűleg kaptál 5 db filet. (Nekem 5db van, persze miért ne lehetne eltérő!)
6. lépés: A .kdz filet másold be melléjük.
7. lépés: KP500-Utils-EN.exe ismét előtérbe helyezed (vagy megnyitod, ha bezártad), majd a "H" opciót választod.
a, az előbbi 5 fileból az egyik a Inf_WebDnld.dll, amelyet betallózol neki.
b, az előbbi 5 fileből az egyik a XXX.wdb file (XXX = verzió), amelyet betallózol neki
c, megadod neki a PONTOS firmware verziót!
d, (automatikus lépés), ha mindent jól csináltál, akkor különféle fileokat hozott létre a program az adott mappába, elvileg 10db filet, 01-10-el kezdődő filenevekkel.8. lépés: Letöltöd és felinstallálod a legfrissebb FlashTool E2-t.
9. lépés: Indítsd el a FlashTool E2-t, majd File > Settings. Auto Start fülön DSR / USB detection-t kiválasztod. Setup fülön pedig az Enable Binary Mode-t. "Leokézod" a panelt.
SZEDD KI AZ AKKUMULÁTORT ÉS A SIM-KÁRTYÁT!
10. lépés: Átváltasz Binary fülre, majd az Upload menüpontot választod
a, FLASH Type-nál kiválasztod a NOR-t, majd Project (Hardware Setup)-nál pedig a Use External File-t
b, betallózod a 01_psi_large_block_16_bit_paging.flb nevű filet.
c, Destination Binary File-hoz tetszőleges útvonalat adsz (ide lesz mentve a binary file, ami fogalmam sincs mire jó, azt tudom, hogy ebben kell hexadecimálisan matatni ahhoz, hogy a T-s korlátozást felold)
d, Start Address: "0x544FC000" Length (bytes): "0x00014000"
e, Communication Driver-nél, legyen kiválasztva az Infineon USB Driver
f, ha minden be van állítva, akkor Start gomb. Majd ha feldobott egy másik panelt, akkor csatlakoztatod a telefont.
g, ha kész a művelet (kiírja, hogy Disconnect phone), csatlakoztasd le a telefont, majd ellenőrizd, hogy megvan-e a binary file.11. lépés: Ugyanezt megcsinálod a NAND-dal is Upload fülön (nem tudom mi a különbség, de legyen meg mind a kettő... [lehet, csak a metódus más: más file kell hozzá, de engem nem érdekel, ~25 mega elfér pluszban...])
a, beállítások ugyanazok
b, EBL Reference File, hoz betallózod a 06_BB_MPEH.fls filet
c, Start, s az előző metódus mintájára elvégzed/elvégezteted a műveletet.12. lépés: Átváltasz Binary fülre, majd az Erase fület választod.
a, FLASH Type-nál kiválasztod a NOR-t, majd Project (Hardware Setup)-nál pedig a Use External File-t
b, betallózod a 01_psi_large_block_16_bit_paging.flb nevű filet.
c, Erase Whole chip checkboxot pedig bejelölöd.
d, Communication Driver-nél, legyen kiválasztva az Infineon USB Driver
e, HA!!! mindent beállítottál a leírtak alapján, akkor Start, majd csatlakoztatod a telefont.
f, ha végzett, akkor lehúzod a telefont.13. lépés: Ugyanezt elvégzed a NAND-dal is. A beállítások ugyanazok. Start, telefont csatlakoztat, végzett, lehúz.
14. lépés: Binary módban Download fül, kiválasztod a NAND-os binary fileod, beállítások ugyanazok, mint idáig, az eljárás sem változott... Start...
15. lépés: NOR-ral is megcsináljuk, beállítások nem változnak. Start...
16. lépés: Átváltunk NORMAL fülre, majd a .wdb-ből létrehozott fileokat (amelyeket külön mappába helyeztünk el), betallózzuk (vagy behúzzuk). Beállítások alapok, jöhet a Start, telefon feldug, 15-20 percet fog igénybe venni a művelet, ha végzett, akkor vadonat új friss szoftver lesz a telefonon.
Szummázva: letöltjük a firmware-t, .cab-bá "konvertáljuk", amiből kiszedjük a fontos fileokat, majd biztonsági mentéseket (NOR, NAND), hozunk létre, kitörljük a chip(ek), tartalmát, majd ismét feltöltjük, s végül rátesszük a firmware-t.
Ha bárhol elakadtál, esetleg valamiben nem vagy biztos AZONNAL írj, ne csinálj butaságot
Remélem hasznos a leírás... ~57 percig írtam
-
Ursache
senior tag
"Nemes gyümölcs lassan érik" Siker! Ha bárkinek kérdése van, akkor forduljon hozzám, profi lettem a témában
-
Ursache
senior tag
Végre végre végre! Eljutottam odáig, hogy ki tudtam bontani valahogy azt a retkes .kdz filet .cab-bá, bár esküszöm fingom sincs hogyan csináltam, mert amikor "i" menüpontot lőttem az LG-Utils-ben, akkor mindig kérte, hogy csatlakoztassam a telefont, és kurvára nem akarta felismerni, vagy én nem is tudom szóval így nem ment, aztán valahogy esküszöm nem tudom, hogy cab-bá varázsolódott, rendben, jöhet a "H" menüpont az LG-Utils-ben. Oké, dll, meg izé meg hozé, mindent betolok neki, és mindig kifagyott, amikor az utolsó entert ütöttem, mondom beszarok! Eddig "for nand systems an ebl must be injected. none was found" volt a hiba, azzal is mennyit szenvedtem, átnyálaztam mindenféle fórumot, mindenféle megoldást, egyik sem hozott eredményt... most meg, hát beszarok! Megpróbáltam másik dll-lel, megpróbáltam másik gépen, semmi... Áhh mondom, felénél vagyok, utolsó mentőötlet: legfrissebb verzió! Bejött! Létrehozta a fileokat, FlashTool E2 most fut, töltöm rá a legfrissebb ORIGINAL soft-ot. Nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog, mert délután 3-ra hazaértem, azóta csak 30 percem volt, hogy elnyúljak az ágyon, és megnézzem a híreket, itt szenvedek, több, mint 6 órája... Sikerülnie kell! Többet, nem fogok nem hivatalos lófasz modokkal szarozni! Istenem, ilyet...
-
Ursache
senior tag
Megint nem tudok szerkeszteni, rohadjak el...
01_psi_large_block_16_bit_paging.flb
02_slb_large_block_16_bit_paging.flb
03_ua_large_block_16_bit_paging.flb
04_BB_MPEH.dsp
05_BB_MPEH.eep
06_BB_MPEH.fls
07_BB_CUST.dfat
08_a250_bl1.fls
09_a250_image.fls
10_a250_oem_code.fls
Inf_WebDnld.dllValaki ezeket a fileokat át tudná küldeni?
most innét lesem a dolgokat
-
Ursache
senior tag
válasz
#43676928 #20592 üzenetére
Nekem is ezt kéne, csak nincs után pótlás kp-ban... eredetileg egy Optimus 7-et szerettem volna, de elfogyott a telenornál.
Amúgy most már nem írja, hogy Factory Reset in progress, helyette, feljön a boot képernyő, majd olyan 15-20 mp múlva felkapcsolódnak (világítanak) az alsó kezelő szervek, ÉÉÉÉÉÉS ennyi...!
KP500-Utils-EN <-- ezzel próbálok szarakodni, főleg a send ROOT partition opcióval.
Ha valakinek megvan a program, vagy jártas a témában, akkor megmondhatná, hogy mik azok az fls és flb fileok, mennyi kell belőle, meg hogy, s mint.
Amúgy mindig azzal száll el, hogy "For nand systems an ebl must be injected. none was found" próbáltam xp és win7-el. Egyik sem.
Valaki help? =/
-
Ursache
senior tag
Na.......... elszartam a telefont! Valami lófasz "krisztál blú" moddolt softot raktam rá, aztán magától újraindult néha a telefon, meg "SMS küldés" gombra rányomtam, aztán csak úgy újraindult, meg ezer ilyen volt. Jó mondom, akkor visszarakom a gyári software-t. Fogom, beállítások, visszaállítás... 27%-nál megakadt, se előre, se hátra, több, mint 15 percet vártam vele. Rendben, konstaláltam, hogy ez meghalt (természetesen semmire nem válaszolt a készülék). Rendben, akkor szerviz menü. Factory reset, el sem indult semmi, "megnyomva" maradt a rohadt gomb (narancssárgás volt), itt is vártam több, mint 10 percet, semmi. Na jó mondom szórakozz zohánnal... Kikaptam az akksit (sejthető volt, hogy bekrepál ez a trágya!), és bootláskor "Factory Reset in Progress..." Azóta meg sem nyikkan... Rádugom gépre, észleli a gép, hogy csatlakoztatom (mármint az a hangjelzés lejátszódik), majd rá 10 mp-re, le is csatlakozik... Na, ilyenkor mi a rosseb van? Már idáig ez a harmadik LG Arenám és MINDIG volt vele valami bajom, és persze mindig megfogadtam, hogy soha a büdöskurvaéletbe nem veszek többet ilyet...
Valaki valami ötlet?
-
Ursache
senior tag
Gond? Bocsánat az értetlenkedésért, de a gond mit takar számodra? Hogy moddolt fw-t raktál rá, aztán factory reset és elveszett a telefon függetlensége? Vagy beírtad pl, hogy 21601, és engedélyezte más szolgáltatónál is? Vagy...?
Rendben, megpróbálom, 5 perc és írok! Köszönöm!
Szerk: nem jött be.
-
Ursache
senior tag
Hello mindenki!
Tegnap vettem egy LG Arenat és szoftveresen volt függetlenítve. Gondoltam ráhúzok egy moddolt szoftvert, minden pöpec, végén factory reset (nem is sejtettem, hogy a függetlenségét is elveszti), páccs! T függő lett. Mondom nagyszerű, nézzünk utána, Flash Tool E2, .fls, .fld fileok, STATIC EEP.bin, oké... tegnap már fél kettő fele járt, amikor is azt mondtam, hogy ez nem megy (egy apró elírás volt az egyik szövegmezőben...), aztán most fölkelek kitisztult fejjel voilá! Olyan függővá varázsolom a telefont, amivé csak akarom, de nem függetlenné. Ugye leírásban meg van határozva, hogy melyik operátor kóddal szeretném használni a telefont, módosítom hexadecimálisan az adott filet, és ugye nem találtam ilyen "univerzális" kódot, ami 3 az egyben, mint a nescafe...Valaki tudna nekem szolgálni egy ilyennel? Nagyon hálás lennék!
(Megj.: akinek nem világos: Telenor: 21601, T: 21630, Voda: 21670, és nekem egy olyan kell, ami mindegyik hálózattal működik [mindegy, hogy minden magyar, avagy magyar + külföldi])
-
Ursache
senior tag
Hello mindenki!
Van egy problémám, amit nem tudok orvosolni sehogy =/
Nekem is van egy LG Arena telefonom, ami független és hibátlan is volt idáig. Tegnap hallgattam az ébresztő csengőhangokat és egyszer csak kikapcsolt a telefon. Megpróbáltam bekapcsolni, ami sikerült is, de az LG logonál megáll, gondolom boot előtt.
Várok, várok semmi. Megnyomom a power gombot semmi, hosszan nyomom semmi, egyik gombra se reagál. Oké, kivettem az akkumulátort vissza be, és töltőre raktam kikapcsolt állapotban. Csont ugyan az a szitu megáll ugyan ott és nem csinál semmit. Akkor azt hittem túlmelegedett így lehúztam a hálózatról és hagytam pihenni. Bekapcsolom ugyan ott tartok még mindig. A dolog kezdett idegesíteni, így hát kerestem a neten soft resetet, hard resetet, DE sehol semmi... Hozzákötöm a géphez, (ugye akkor is ki volt kapcsolva a telefon) látom oprendszer jelez, új hardver. Fogtam a mellékelt lemezt betette az ODD-be olvas, telepítek (PC Suite, meg USB Modem) a problémam még mindig ott van. Lehúzom a gépről újra csatlakoztatom, megint semmi. Elkeseredetten jegyeztem meg magamban, hogy ez meghalt. Utolsó mentő ötletem az volt, hogy (úgyis alacsony töltöttésű volt a telep) lerakom asztalra bekapcsolt állapotban a szép LG logoval és világítson, hogy lemerüljön. Mákom volt, mert nézem a tv-t már félálom, és látom, hogy nem világít. Megnézem, megpróbálom bekapcsolni, semmi. Akksi lemerült (remélem) Töltőre feldugtam lám csodát megint LG logo az elején. Rendben töltsön. Elmentem aludni olyan jó 23:40-kor és egész este töltőn volt. Most keltem 9-kor és még most is rajta van ugyan ott tart LG logo. Szerintem az akksi fel lett töltve, mert lehúztam a 220-ról. A telefon kicsit melegebb a kelleténél úgy, hogy akksi biztos rendben van. Nem reagál semmire. Akksi megint ki :S power gombot lenyomom LG logonál megint megáll. Még van egy ötletem. Firmware frissítés. Csak ugye ahhoz felkéne ismernie a telefont a gépnek. Meg olvasgattam, szerintem ez bonyolultabb, mint iPhonenál...Valaki segítsen könyörgöm!!!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az idei év egyik legjobb telefonja. Innováció, könnyű kezelhetőség, jó anyaghasználat. És magas ár.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest