Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz
McKay55 #2299 üzenetére
Nálam az üzenet a Home gomb megnyomásakor feljövő Smart kijelzőn jelent meg, közvetlenül a tévéműsort mutató ablak alatt (sőt még ma is ott van, valószínűleg nem érzékeli, hogy elolvastam már).
Az USB porttal kapcsolatban ugyanazt tapasztaltam, mint Godlike79 kolléga. Alkalmazásokat nem töltök le, ezért emiatt már nincs is bedugva pendrive.
Kíváncsi vagyok a kérdéseidre, és még inkább az esetleges válaszokra.
-
OldMike
őstag
válasz
McKay55 #2292 üzenetére
Nekem nem tűnt fel az ikon megváltozása, de attól még bőven lehetséges. Most legutóbb valahol azt írták, hogy május 1-től nem lehet használni a YT alkalmazást. Eléggé zavaros a helyzet, de sajnos nem zörög a haraszt...
Nem értek hozzá, de a HTML5 rendszerre térnek át, amit a nálunk lévő alkalmazás nem tud kezelni. Fogalmam sincs, hogy a tévé operációs rendszere képes lenne-e kezelni a HTML5-öt, annyit tudok, hogy nálunk flash támogatás van. A böngésző alól betöltött YouTube miért fog azután is működni a Google szerint azt nem tudom, de ezt írták.
Más. Kaptál-e üzenetet a tévére az LG-től, hogy megszűnik a FaceBook alkalmazás is? Sőt valahol azt olvastam, hogy a Twitter és a Picasa sem lesz elérhető.
-
OldMike
őstag
válasz
McKay55 #2287 üzenetére
Milyen verziószámút ajánlott fel? A honlapon most is ez a 04.60.12 van, viszont a netes kapcsolaton felkínálta a 04.60.14-et. Sőt ha jól emlékszem ez hamarabb volt, mint ahogy a honlapon megjelent a kisebb számú verzió.
Akkoriban - -még előtte - jött a tévére olyan szolgáltatási üzenet, hogy biztonsági frissítés van folyamatban. Ez az üzenet utána már nem jött.Viszont van egy másik érdekesség. Pár hónapja volt, hogy a Google jelezte: megszűnik a 2013. előtt gyártott tévéken futó YouTube kliens támogatása 2015. április 15-én. Ebbe az LM sorozat is beleesik. Az LG Támogatás szerint ez nem fogja azt jelenteni, hogy nem lesz használható, csak a frissítése nem várható. Talán hamarosan kiderül.
Abban nem igazán bíznék, hogy az LG kiadná az újabb YT változatot a mi tévéinkre (ez sajnos nem jellemző rájuk).
-
nyikszi
őstag
válasz
McKay55 #2262 üzenetére
Persze, nem bonyolult. Azért annyira nem vagyok laikus, de a routerekhez annyira tényleg nem értek.
Viszont nálam meg előjött egy probléma, amit először a V-nek, de aztán a routernek tulajdonítottam, és végül csak visszakanyarodtam a TV-hez, mint hiba forráshoz. Történt olyan 4 nappal ezelőtt, hogy a routeren lévő HDD-ről miniDLNA-n kersztül akartam filmet nézni. Elindul a film, majd egyszer csak kiírja a TV:
"Eszköz lecsatlakoztatva. Csatlakoztassa újra."Valami ilyesmi. Router naplójában semmi, samban elérem a HDD-t. Amiért végül a TV-re gyanakszom, hogy a PC megosztott mappáit nem csatlakoztatja le (igaz onnan nem is indítottam el semmit). Valaki találkozott már ezzel a problémával?
-
Atke
senior tag
válasz
McKay55 #2260 üzenetére
Kijött tegnap az LG szerviz kicserélték az alaplapot a tv-ben, és ugyan az a jelenség, így tovább viszik a problémát a Mo-i mérnöknek. Érdekes hogy pendrive, külsővinyó, és hálózati lejátszásnál is ugyan az a hiba. Így hogy kicserélték a lapot (komplett gép) így én már csak a tápra tudok tippelni,hogy az a ludas. Más mi lehetne???
-
nyikszi
őstag
válasz
McKay55 #2260 üzenetére
Én csak ugatom a témát
Lássuk:
1. Router, ami képes USB-n keresztül fogadni HDD-t. TP-link 1043 vagy 3600 (nekem ilyen van), vagy Asus RT-N65U stb routerek. Lényeg, hogy legyen rajta USB és custom firmwaret lehessen rátenni.
2. HDD (én 2,5"-at vettem, hogy ne kelljen bíbelődnöm a külön tápellátással, meg halkabb is)
3. Firmware pl. Suste csinált most az OpenWRT-ből sajátot és most azt használom, teljes megelégedéssel. [link] Itt felsorolja, mely routereken működik.
Van ezenkívül Gargoyle, meg Tomato, amik szintén használhatóak, nem mindegyik routerre csináltak.Én azért választottam ezt a megoldást, mert untam, hogy film nézés alatt ott zúg a PC. Most viszonylag csend van
Lényeg, a TV össze van kötve a routerrel, a routeren ott lóg a HDD és torrenten letöltöm a természetfilmet, majd azt meg is tudom nézni a TV-n. Ha a hálón rajta van a TV, akkor miniDLNA-n keresztül érhető el a HDD tartalma a TV-n. A full HD 3D-s tartalmak simán, akadás mentesen lejátszhatók, persze háttérben ne menjen full sebességgel a torrent (ami amúgy se tanácsos, még a legerősebb Asus routereken se).
Ajánlott fórumok, ahol a telepítésben és minden egyébben is tudnak segíteni:
OpenWRT topic
TP-link 3600
TP_link 1043
Asus Intruder nagyon segítőkész, régebben neki is TP-linkje volt
Gargoyle angol fórumNos kb. ennyi lenne dióhéjban. Persze a routeren egyéb dolgokat is be lehet állítani, de azt mindenki magának kell eldöntse mire van szüksége, így kénytelenek lesztek átnézni a jellemzőiket (2 sávos, sebesség, memória stb.), aztán meg megnézni létezik-e rá firmware.
Amúgy a TP-link 3600-as routerem kb. 2,4 MB/s-cel tud fel/letölteni, ennál feljebb nem megy, hiába tud a netem 6 MB/s-et (pc-n ez megy is). PC és a routerre kötött HDD között az átviteli sebesség kb. 12 MB/s. ha van kérdés tegyétek fel nyugodtan.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
McKay55 #2190 üzenetére
Belső hálózat kell (wifi-s router) engedélyezni kell a telódat, tv-t. Tv-n a wifit, majd a dlna-n keresztül 'megkerestetni' a tv-vel a telódat. Tökéletesen működik a wifi shared. Youtube, fotók, zene. (S5) Vagy próbáld meg a tv-n Az Intel WiDi megosztás. Elméleteleg ez direkt erre lenne. Bár nekem nem sikerült:-(
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest