- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agro
senior tag
válasz
kolosanyi #31 üzenetére
Már Win7-ben is az a szép, hogy gyakorlatilag minden alkalmazáshoz lehet skint szerezni, módosítani kb 2-3 kattintásal. Nagyítani lehet az ikonokat, testre szabni a vezérlő gombok méretét. Ne a szűz Windows felületben gondolkozz. Gondolom van annyi esze az asusnak és az acernek is, hogy ha már drágán adják a cuccokat akkor a felhasználói élménynek megfelelően fogják optimalizálni a rendszert. A metro UI és a normal Windows UI közt is bármikor ugrálhatsz. Ha pedig a jövőt nézzük kompatibilitási problémáid sem lesznek, illetve frissítési gondok sem mint pl droidnál. A perifériákról nem is beszélve. A mai világban a legtöbb alkalmazás x86-ra készül. Egyszerübb ezeknek az alkalmazásoknak egy butított UI-t adni mint portolni ARM-re. Én bízok benne, hogy a komolyabb szoftver fejlesztők tisztában vannak azzal, hogy kell touchos felület az alkalmazásaikhoz.
Tény, hogy jelenleg alkalmazások szempontjábol, ha csak és kizárólag a tablet piacot nézzük akkor az iOS mérföldekkel a Win8 elött jár, de szerintem tablet és PC közti határ jövő ilyenkorra gyakorlatilag eltünik. Bár az tény, hogy én sem fogom nagy valoszínüséggel megvásárolni ezeket az 1. generációs x86-os tableteket hiába a beléjük vetett hitem
Meglássuk mi lössz!!!
-
malnabokor
senior tag
válasz
kolosanyi #31 üzenetére
Az árral egyetértek, bár hozzá kell tenni, hogy a gyártók (meg az MS) nem igazán a kelet-európai piacot célozzák meg az ilyen kütyükkel... (pl. windows phone: olcsóbb cuccokkal (Lumia 610) Kína, mert sokan vannak, drágábakkal (Lumia 900) USA, mert nekik több pénzük van ilyesmire)
-
malnabokor
senior tag
válasz
kolosanyi #21 üzenetére
De, az ASUS is hoz ki x86-os gépet.
2 napja volt itt hír:
"A 810-es ugyanis az Intel még be sem jelentett, új generációs Atom processzora köré épül, 2 gigányi RAM és 64 gigabájtos belső tárhely mellett. Éppen ezért ezen a masinán az asztali Windows 8 fog futni, azaz a dokkolt billentyűzet használatával abszolút teljesértékű notebook faragható belőle, amelynek felső, leszedhető, s táblagépként használható része csupán 8,7 mm vastag." -
Agro
senior tag
válasz
kolosanyi #27 üzenetére
Hasznaltam sima Win7-et Acer shopban az érintő kijelzős laptopjukkal. Számomra használható volt a jelenlegi alkalmazásokkal is.
Jó tény, hogy kicsit macerás, de csak megszokás kérdése. Kb 10 perc alatt ki tudod tapasztalni.
Nekem semmi problémám nincs a jelenlegi alkalmazásokkal, de tény, hogy nem erre a célra lettek fejlesztve. Én eddig csak és kizárólag azért nem vettem tabletet, mert az x86-ra vártam. Már csak az árszabás szabhat gátat a vásárlásnak.
iPad számomra nem alternatíva. Akkor már százszor inkább ASUS. Azon legalább az Android miatt a remote desktoppal is tudok Wines környezetet varázsolni a gond csak az, hogy így a folyamatos adatkapcsolat miatt kb 2-3 óra alatt le is merül a cucc.
Használtam iPadet, de nem jött be egyszerüen az UI. A másik ami eltántorít tőle, hogy zárt rendszer és Java támogatás sincs. Tartalom fogyasztásra tökéletes, de nekem is és sok más embernek is kicsit több elvárása van egy 200k+-os eszköztől mint az hogy facebookozzak, könyvet olvassak meg néha filmezzek.
Én személy szerint inkább rászánok +20-30k-t de akkor van egy olyan eszközöm amin minden alkalmazást és file-t megtudok nyitni amire szükségem van anélkül, hogy szenvedjek azzal, hogy találjak rá alternatív megoldást. Ami pedig pluszban a Wines tablet melett szol, hogy pillanatok alatt lehet belőle asztali gépet varázsolni. Bármilyen perifériát rácsatlakoztathatok kompatibilitási problémák nélkül. Nem csodálkoznék, ha készülne hozzá dokkoló ami minden a pc-n megszokott kimenetet tartalmaz.
-
Gusztáv
addikt
válasz
kolosanyi #16 üzenetére
Most, hogy kijön a Win 8, majd a pc-s programoknál is fognak figyelni rá, hogy jól kezelhetőek legyenek érintőképernyőn is. Nálunk a cégnél most fejlesztik a szervizes kollégák új szoftverét (a régi nem megy Win 7 alatt), és az új program már direkt olyan felületet kapott, hogy érintőképernyővel is könnyen kezelhető legyen.
Szerintem sok cég van úgy, hogy lát fantáziát a tabletben, de a használt egyedi programjaikat nem állnak neki átportolni Androidra vagy iOS-re. Nekik a Win 8 x86 verziója a legjobb megoldás, mert egy új kezelőfelületet lényegesen egyszerűbb lefejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- BestBuy topik
- Microsoft Excel topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest