- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ne haragudj, szerintem alapvetően jól gondolkodik. Én szerethetem attól az adott márkát, hogy tisztában vagyok vele hogy minimális ésszerűségre alapszik a döntésem.
"Szépen átugrod azt hogy a többi gyártó okosórája ugyanúgy rövid akkuidős"
Azokat a termékeket kifelejted az összehasonításból ami egy hétig bírja egy töltéssel?"Mert bizony nővérem iPhone-ja 4 éves és ugyanúgy kapja a szoftverfrissítést"
A mi iPhone készülékeink is kapják a frissítést - sajnos.Minden ilyen után egyre lassabb és lassabb lesz a készülék, amely igen jó motiváció arra hogy vegyél már egy újat.
Tehát ami most előny, az valójában lehet hogy hátrány. Van olyan kolléga aki nem volt hajlandó frissíteni, látványosan gyorsabb a telefonja.Figyelj, nem gáz ha utálsz egy márkát de a legjobb lenne ha magadba tartanád ezt. Én is utálok sok mindent de max. egy sörözés mellett mondom el a barátaimnak, nem fórumon írom ki. Szerintem te is tegyél így, az lenne a legjobb.
Szégyen hogy úgy érvelsz: akinek nem az a véleménye mint neked, az ne jöjjön ide és ne írja le? Lehet hogy utálja a márkát tényleg, de hogy annyira függő fan legyél hogy nem tojod le nagyívbe ezt és habzó szájjal eltanácsolod a PH! használatától... Lehet az lenne a legjobb ha ezeket a gondolatokat inkább Te tartanád meg magadnak. Nyugodtan kezdhetsz fikázni, de kifejezetten szánalmasnak tartom és rühellem amikor valaki másokat vélt vagy valós véleménybeli különbségek miatt "elhajt". Ráadásul a hozzászólása nem is volt szélsőséges, vagy valóságtól végtelenül elrugaszkodott. -
joey04
titán
válasz
#32839680 #96 üzenetére
ja félre ne értsd, nekem sem kell ez a termék. de azt látom a videók és tesztek alapján, hogy itt átgondoltabb a felület, vannak újdonságok és jóval természetesebben és kiszámíthatóbban működik mint a konkurencia. Az már más kérdés, hogy minden más annyira szar, hogy még egy középszerű teljesítménnyel is le lehet tarolni a piacot...
-
tDr1v3r
veterán
Ne haragudj meg, nem szeretnék hosszabban válaszolni, csak annyit szeretnék mondani hogy nagyon rosszul gondolkodsz.
Szépen átugrod azt hogy a többi gyártó okosórája ugyanúgy rövid akkuidős, drága, és gyakorlatilag egy évre gyártott eszköz. De vajon a Watch is az lesz-e? Mert bizony nővérem iPhone-ja 4 éves és ugyanúgy kapja a szoftverfrissítést mint a legújabb telefonok, iPad-je ugyanez, a MacBook-ját meg inkább nem is említem...
Figyelj, nem gáz ha utálsz egy márkát de a legjobb lenne ha magadba tartanád ezt. Én is utálok sok mindent de max. egy sörözés mellett mondom el a barátaimnak, nem fórumon írom ki. Szerintem te is tegyél így, az lenne a legjobb.
B.
-
henrik1
tag
akkor mondom másképpen: nálam a "teljesen új" ez esetben azt jelenti, h 3 éve szinte pontosan ugyanott áll, mint ahol eddig. kb annyi fejlesztés látszik, h lett kerek kijelző, hajlított kijelző, meg simkártyás modell, de annyira keveset adnak el belőlük, h egész egyszerűen nem éri meg fejleszteni rá.
ha ebből az órából eladnak idén tízmilliót (aminek egyébként jócskán megvan az esélye), akkor a szoftverfejlesztők sem lesznek restek elárasztani a piacot a saját megoldásaikkal, és ha kicsit messzebbről tekintesz erre a világra (úgy en bloc a számítógépekre és okoseszközökre), akkor azt te is beláthatod, h a lényeg mindig a szoftver volt, hiszen azzal kerülsz interakcióba (persze kell a jó hardver is, h minél nagyszerűbb dolgokat lehessen rajta futtatni).
ez a divatkövetés/diktálás is érdekes téma. ugye az első mp3 lejátszót nem az Apple csinálta, mégis az iPod forradalmasította őket (főleg az olyan szolgáltatások hozzákapcsolásával, mint az iTunes). telefonok dettó, már az iPhone előtt is voltak okostelefonok (sőt, az első iPhone még nem is volt igazán okosteló), mégis a szoftveres megoldásaival (kinetic scrolling, satöbbi) annyira népszerűvé tudott válni, h a Google is ebbe az irányba kezdte el fejleszteni az Androidot, a többit meg már tudjuk. táblagépek dettó, ott sem az iPad volt az első, de mégis az lett a mérce.
szóval ha azt nézzük, akkor soha nem diktálták a divatot, hiszen mindig már létező termékkategóriákat gondoltak újra, de ha hátralépsz kettőt, és visszatekintesz kb 12 évet, akkor mégis nehezen tudnád ezt tőlük elvitatni. sztem ez az órával is sikerülni fog nekik, ami mint mondottam tökjó, mert így a többi gyártónak is lesz lehetősége rájönni arra, h mire vágyik a nép, és egy ilyen versenyből csak jól jöhetünk ki.
-
MartOOn
addikt
81.hsz "ez egy teljesen új termékkategória"
Erre reagaltam.
Meglatjuk milyen lesz. Ez a tuti. En is el fogok menni egy storeba (bar remegni fognak a falak) es megnezem. Szamomra ami kb hasznalhato kategoria vagy nez is ki vhogy az az lg g watch r es az asus zenwatch. Na jo a huawei is jol nez ki. De a hosszu evek alatt mig nem hordtam orat (mert nem volt semmi normalisom) olyan szinten elszoktam a viselesetol, hogy mar a tesztelt smart band is zavart. Pedig most mar vannak oraim. Svajci is, japan is meg gagyi divat is. Csucsulnek a fiokban...
Vissza 'A' waccsra.remelem hoz is vmi ujat, mert regen azert teljesen mas szetepet toltott be az apple ezen a piacon. Gondolok itt arra, hogy nem kovettek hanem diktaltak a trendet. Sajnos nagy különbség. Ezert szamitok egy agyonhypepolt atlag cuccra.
-
henrik1
tag
kicsit frusztráltnak tűnsz.
senki nem mondta, h az okosórákat az Apple találta fel. maga az Apple sem állított ilyet. de ettől még ők fogják ezt az egész kategóriát új dimenziókba repíteni. beszélsz marketing gépezetről is, pedig a Samsung sokkal többet költ reklámra, mint az Apple. talán a másik fikázása helyett meg kellett volna próbálni ÚGY eladni az órájukat, ahogyan egy órát szokás. esetleg csinálni akkorát is, ami egy női csuklón nem néz ki borzasztó otrombán.
csak mert egyébként nők is vannak ezen a bolygón.
annyit még hozzátennék, h már két-három éve is cikkeztek az Apple eljövendő órájáról, szóval érdekes ez a "várt néhány éved" teóriád. a Samsung azért előzött be, hogy ELŐBB legyen nekik, kb ennyi, közben meg az emberek elé raktak egy kvázi kísérleti eszközt, amit úgy felszereltek, mint egy kib*szott karácsonyfát (szíjba épített kamera megvan?), és amit hónapokon belül megbántak. más cégek (és itt nem is feltétlenül csak az Apple-re gondolok) pedig inkább elegendő időt szánnak a termékre, mielőtt kiadják. és most te ezért átkozod az Apple-t. hát elég fura.
-
MartOOn
addikt
De létező kategória. Ennyi. Tokom tele van mar azzal hogy MINDENT az apple szart erre a Vilagra. Nem. Nem az apple talalta fel. Okosan vart par evet majd racuppantotta a marketing gepezetet es egy TELJESEN ATLAGOSnak igerkezo okosorabol akar egy uj mennybe menetelt. Hanyingerem van ettol a strategiatol. Ha mukodik ha nem. Tehat ez egy magan velemeny: en személy szerint kopni tudnek ettol a cegtol. Az orajat varom. Mert erdekelnek az uj cuccok. De nem leszek elfogult vele akarhogy is daral a gépezet. Ha szar lesz akkor szar lesz. Egyebkent nem lesz szar. Egy TELJESEN ATLAGOS okosora lesz. Majd a 2.gen talan...
-
Fiery
veterán
Eloljaroban: en nem szandekozok hordani semmilyen okosorat, szamomra az acel svajci mechanikus ora "a" karora, a tobbit meghagyom masoknak. De mindezzel egyutt is abszolut megertem azt, ha valaki okosorat, vagy pont egy Apple Watch-ot szeretne viselni.
"Életszerű az, Naponta töltögeted az órádat? Kényelmes?"
Ejjeli szekrenyre rakod a magneses toltot, es minden este ugy veszed le a csuklodrol, hogy a toltore rakod ra. Reggel meg onnan csatolod fel a csuklodra. Mi ezzel a problema? Mi ebben annyira kenyelmetlen?
"Még soha nem mentél fürödni órába?"
En me'g soha, pedig vizallo oram van.
"Hogy fog kinézni 3 év múlva, amikor már ide oda verted?"
Mint egy barmilyen mas, acel tokos karora. Az alu tokos verzio gaz, en olyat nem vennék, pont emiatt. Az acel tokos verziot viszont jo esellyel ugyanugy lehet (ujra)poliroztatni, mint mas acel orakat.
"Vagy évente, 2 évente cseréled 150-200 roppancsért az órádat is, ahogyan a telefonodat?"
Miert ne? Ki mondta, hogy csak a telefonodat, tabletedet, autodat, sportcipodet, PC-det, notebookodat, baratnodet (sorry, nem hagyhattam ki
) lehet par evente cserelni ujabb modellre?
"Az meg csak külön vicc, hogy a 19000$-os verzióban az arany értéke mindössze 800$(!). Korrekt igaz?"
Ugyanigy van a svajci luxusoraknal is, ott megsem panaszkodik emiatt senki. Akinek van penze es tetszik neki, megveszi. Megjegyzem, vannak praktikus okai is annak, hogy az arany es platina orakban nincs annyira nagyon sok nemesfem: az arany es plane a platina surubb es ennelfogva azonos terfogat eseten nehezebb anyag, mint az acel, emiatt a tokot direkt kikonnyitik az acel tokhoz kepest, plusz üregeket alakitanak ki, hogy ne legyen az ora olyan boszme nehez. Egy platina Rolex még igy is cca. 25-30 dekat nyom, ami nem tunik soknak, de megis eleg sulyos egesz nap a csuklodon cipelni
Amugy meg, a svajci oraknal is ugyanaz a helyzet, mint az Apple Watch-nal: az egvilagon semmi erv nem szol az arany/platina verzio mellett, ha ugyanazon orabol letezik olcsobban strapabirobb acel verzio is. Megis rengeteget eladnak az arany/platina orakbol, kulonosen Azsiaban, ahol nem egy helyen attol lesz valaki vonzo (kelendő) ferfi, ha aranyoraja van, azaz a legkomolyabb statusz szimbolum a karora.
"Ha minden ember 2x annyit gondolkodna évente, mint jelenleg (évente 2 alkalom), nem létezne az Apple, mint cég."
Es me'g sok minden mas sem. Pl. ha Te, en es sokan masok vegiggondolnank, hogy mennyi idot pazarlunk el forumokon, ami helyett tanulassal vagy munkaval is mulathatnank az idot, akkor a forumok bezarhatnanak
"Semmi ésszerű érv nincs a Watch mellett, csak érzelmi."
Es ezzel me'g sok mas termek is igy van. Sot: feleseget sem praktikus okokbol valaszt az ember maganak, es legtobbszor autot sem.
"Anyagi dolgok birtoklása SOHA nem okoz tartós boldogságot!"
Ennyire azert ne menjunk el spiritualis/filozofikus iranyba
"Egy ésszerű ember az alapján vásárol, hogy mire van SZÜKSÉGE és nem az alapján, hogy mi tetszik neki, vagy mit visel Justin Timberlake a karján."
Szerintem nezz magadba, jo melyen, es fogsz talalni Te is jo nehany olyan dontest a multadban, amikor nem esszeruen, vagy legalabbis nem 100%-ig erzelemmentesen dontottel egy vasarlasnal vagy termek/barat/baratno/feleseg valasztasnal
Nem gondolnam, hogy pl. (es most nem rolad van szo, nyilvan) rosszabb lenne egy Apple Watch-ot vasarolni most, mint mondjuk egy kupe-kombi Mercedes CLS-t (Shooting Brake). Van aki milliokat kolt fenykepezogepre, holott nem a munkajahoz kell, nem tud penzt keresni vele. Egyszeruen csak tetszik neki egy fenykepezogep, olyat akar, es kesz. Van aki milliokert vesz biciklit vagy motorkerekpart, pedig ott a BKV vagy lehetne annyiert autot is venni, ami sokkal tobb mindenre hasznalhato jarmu osszessegeben. Stb. stb. Az elet nem az esszeru dontesrol szol, hanem a megfelelo kompromisszumos megoldas megtalalasarol.
-
henrik1
tag
már bocs, de ugye azt nem nevezzük komolyan vehető termékkategóriának, amiből egy év alatt összesen adtak el annyit, amennyit a Watchból előrendeltek? te milyen komolyabb szoftvereket ismersz Pebble-re, vagy a Sony Smartwatchra? a Tizen-es Samsungra mi minden íródott eddig?
mondhatsz bármit, ez a termékkategória akkor is még (bőőőőven) gyerekcipőben jár. komolyan nem értem, h miért nem örültök annak, h végre lesz egy igazán sikeres okosóra, ami elindíthatja a vágyat az emberekben arra, h akarjanak egy ilyesmi kütyüt az androidos piacra is (ezzel is eladásokat generálva az általad felsorolt gyártóknak). ennyire ne fájjon már neked, h az Apple valószínűleg k*rva sokat fog keresni, úgysem a te zsebedből veszi ki azt a pénzt.
egyébként meg 2011 óta fejlesztik ezt a terméket, szóval ők sem most kezdték. igen tudom, nem ők voltak az elsők.
-
calocsay
tag
Felmutat újdonságot az apple watch, de ne feledjük, hogy nincs még egy olyan óra (se) a vilagon, amit reggel felveszem, és este mozi előtt ha megkérdezi vki, hogy mi a bánat az a karodon csak ezt tudd felelni:"ez egy okosóra. APPLE!"
- Faja. Hogy működik?
- Van egy power bank a zsebedbe?"LOLSzóval vicc. Szépnek szép, ezt nem vitatom, de totál használtan! Se egy alap vízállóság nincs benne és töltheted minden este. Egyszer elfelejted tölteni, utána úgy rottyan a fiók aljára, hogy öröm lesz nézni! Gondolkodjatok már kicsit a jó életbe!? Életszerű az, Naponta töltögeted az órádat? Kényelmes? Még soha nem mentél fürödni órába? Hogy fog kinézni 3 év múlva, amikor már ide oda verted? Vagy évente, 2 évente cseréled 150-200 roppancsért az órádat is, ahogyan a telefonodat? Fel se merül, hogy arról van szó, hogy "béreld" azt, amit eddig 6-10 évre, vagy egy életre vettél? Ez az Apple modellje. Lassan már a cipődet is havidíjért fogod hordani? Az meg csak külön vicc, hogy a 19000$-os verzióban az arany értéke mindössze 800$(!). Korrekt igaz? Ha minden ember 2x annyit gondolkodna évente, mint jelenleg (évente 2 alkalom), nem létezne az Apple, mint cég. Semmi ésszerű érv nincs a Watch mellett, csak érzelmi. Az érzelmi pedig nagyon rövid életidejű és erről szól az Apple modell. Anyagi dolgok birtoklása SOHA nem okoz tartós boldogságot! Egy ésszerű ember az alapján vásárol, hogy mire van SZÜKSÉGE és nem az alapján, hogy mi tetszik neki, vagy mit visel Justin Timberlake a karján. Ez csak megvezetés és a részvényesek kielégítése, semmi több.
-
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #70 üzenetére
"de az nem fog értéket sem veszíteni"
Dehogynem. Nagyon keves olyan svajci ora van, amin nem buksz, ha megveszed. Lehet persze kalkulalgatni, hogy oke, hogy 1 even belul veszitesz 20-25%-ot, de utana az ora erteke novekedni fog 20 even at, es 20 ev mulva az inflacioval korrigalva is tobbert el tudod adni, de ezek mind a mult alapjan felepitett legvarak. Vagy igy lesz, vagy nem. A legbiztosabb, ha a megfelelo markat, es annak a megfelelo modelljet veszed a megfelelo aron, es akkor mar rovidtavon sem buksz tul sokat. De az semmikepp nem torvenyszeru, hogy csak egy okosoran bukod el a penzed. Es az sem mindegy, hogy egy 2M Ft-os svajci mechanikus karoran buksz azonnal 500 ezret, vagy egy 200 ezres okosoran 3 ev alatt 200 ezret (ha feltetelezzuk, hogy 3 ev alatt nullara irodik az erteke a technologia fejlodese okan). Az elobbi esetben sokkal tobbet buksz forintban, mint egy okosoran, pedig svajci orat vettel
"bár aki többmilliós órát vesz, azt nem hiszem hogy érdekli hogy holnap mennyit ér."
Ne gondold ezt. Ne gondold, hogy minden ember, aki milliokat kolt(het) orara, az orokolte a vagyont vagy lotton nyerte. Nagyon sokan vannak, akik kemenyen megdolgoznak azert a penzert, es utana egyaltalan nem mindegy nekik, mibe rakjak a megtakaritott penzuket. Van, aki kotvenybe teszi, van aki reszvenybe, van aki aranyba, van aki meg svajci oraba. Ha pedig azt nezed, hogy a svajci ora fogja a legkevesebb hozamot hozni ezek kozul, akkor ha minimalizalni akarod a bukast rajta (mert nem szamolatlanul vannak millioid), akkor nagyon is fontos, hogy amit veszel ma, az holnap mit er. Ha pl. meg tudod venni 20% kedvezmennyel (a listaar alatt), akkor nyilvan meg fogod venni, es nem koltesz el 20%-ot feleslegesen
Az megint egy erdekes kerdes, hogy valaki miert pont svajci oraba akarja rakni a megtakaritott penzet, miert nem reszvenybe vagy aranyba. Pl. azert, mert ez a legszemelyesebb befektetes, amit egy ferfi tehet. Minden nap tudod hordani, rad van utalva, hogy ketyeg-e (vagy felhuzod, vagy a karod mozgasatol huzza fel az ora magat), es ugye ez az egyetlen es utolso ekszer, amit egy ferfi barmilyen kozegben viselhet (a karikagyurun felul).
-
Cilindrik
aktív tag
válasz
#32839680 #75 üzenetére
Az Apple mindig is vagy legalább is a legtöbb esetben a meglévő technológiákat használta fel a termékeihez csak újragondolta lásd telefon, vagy tablet. Az óráról én sem tudok semmit, videón láttam meg képeken és ennyi info azért elég messze van a kielégítőtől, legalábbis ami ahhoz kell hogy véleményt alkothassak róla. De egy pár olyan dolog is tudható róla lást UI lásd hülye tekerentyű az oldalán stb ami más mint amit eddig okosórán láthattunk. Nem mondom hogy ezek a másságok jók vagy jobbak mint a wear de abból kindulva hogy az Apple a szifonnal ás a ipaddel is megújította a piacot nem lehetnek annyira rosszak.
Szóval csak azt akarom mondani hogy nem kell igy az elején leszólni valamit, kb 0 ismeret mellett.
-
balgab84
aktív tag
Ezt a kutyut,mire lehet majd hasznalni erdemben,ennyi penzert?
-
Cilindrik
aktív tag
válasz
#32839680 #71 üzenetére
Na pont erről a videóról beszéltem. Ott volt a mamutban mittomén 100-150 sorbanálló/ülő és pont ezt a két (meg még jópár) bolondot kérdeztek meg és véletlenül sem egy-két értelmesebb arcot . Szóval ez is és az amcsi videó is eléggé ferdít.Ja látom megérettük egymást.Akár mi is lehet indok: volt ennyi elb*ni való ideje, jó poénnak tartotta stb. Nem feltétlenül kell sík hülyének lenni egy ilyen eksőnhöz.
-
Cilindrik
aktív tag
válasz
#32839680 #64 üzenetére
Az a video tényleg vicces de most komolyan te el is hiszed hogy annak minden perce igaz? Naná hogy azokat az ufókat vágják be aki bekajálják hogy az a wácss. Ez kb olyan mint a szifon 5-ös mamutos videó is csak a félkegyelmű nőszemélyeket meg azt a két 10en éve pöcsarcút vágták be, pedig biztos akadt ott olyan is aki normális indokokat irt volna.
Amugy pl koleganő épp most nézett youtube-on valami ősrégi vacsoracsatát ahol Csonka DingDong Pici főzött akiről állítólag köztudott hogy nem tud főzni. Na a szerkesztők erre a vonalra annyira ráerősítettek hogy a boltban a szerencsétlen kb a tojásra is úgy nézett mint valami ritka holdkőzetre.
-
henrik1
tag
válasz
#32839680 #65 üzenetére
szerintem még egyikünk sem használta a Watchot (itt leginkább az oprendszerre gondolok), szóval véleményem szerint elhamarkodott lenne azt állítani, h semmi újat nem hozott a piacra. egyébként meg lehet fújolni amiatt, h egészen másképpen közelítik meg az óratémát, h aranyórát adtak Karl Lagerfeldnek, vagy, h a Victoria's Secret egyik világhírű modelljével hirdetik a terméket, de be kell látni, h az óra az óra, és nem telefon, és elsősorban nem egy gadget, amit csak férfi kockáknak kell eladni. Hanem például átlagos nőknek/lányoknak is. Ugyanezek a marketingeszközök (és az ehhez szükséges pénzmennyiség) rendelkezésére áll a Samsungnak, az LG-nek, a Motorolának, vagy épp a Huaweinek is, de ők nem akartak élni vele (vagy egyszerűen csak fogalmuk sem volt arról, h egy órát elsősorban nem azzal fogsz eladni egy nőnek, h például belemegy a SIM-kártya is) szóval még azt sem mondhatnám, h ez egyenlőtlen küzdelem.
a többiek majd okulnak ebből, aztán a jövő úgyis valószínűleg arról fog szólni, h az Android szépen megelőzi itt is az Apple-t, és szépen "helyreáll a rend".
-
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #64 üzenetére
"Amúgy én még mindig nem látom az előzetes tesztek videók alapján hogy mi az a plusz a márkanéven a hype-on és a marketingen kívül amitől az Apple Watch innovatív"
Miert kellene, hogy barmiben is innovativ legyen az Apple Watch? Apple, ora, ujdonsag, szep, erdekes, sokan akarjak, ennyi eleg a sikerhez. Ez van. Mondok mas peldat: fogj egy 30 ezer Ft-os standard Sellita vagy ETA (mechanikus svajci ora)szerkezetet, rakd be egy egyszeru acel tokba, rakd ra egy egyszeru acel szijra, es kerj erte 2M Ft-ot. Mi benne az innovacio? Ugyanilyen szerkezettel szerelt, ugyanigy svajci, erzesre ugyanolyan minosegu orat kapsz 200 ezer Ft-ert (sot, kis szerencsevel 100 ezerert is). Egyedul a nev/brand a mas, a 2M Ft-osra az van rairva, hogy IWC Schaffhausen. Igy nez ki egyebkent az ora:
Szerinted ez 2M Ft-ert, vagy lenyegeben ugyanaz, mas neven 200 ezerert?
Vagy egy Apple Watch 200 ezerert, ami mindkettonel sokkal tobb mindent tud, sokkal tobb mindenre hasznalhato? Latod, hogy semmi ertelme az innovaciot nezni? Van egy csomo faktor a karoraknal, ami az innovacional elorebb valo, amit elobb neznek az emberek. Nev/brand, kidolgozas minosege, "feeling" amikor felveszed (wow faktor), ar (minel magasabb, es minel inkabb tudjak az emberek, hogy draga, annal konnyebben lehet vele villantani -- sokaknak ez is szamit), hozzajutas nehezsege (minel nehezebb beszerezni, annal erdekesebb), a vasarlas szinpadiassaga (az oraszalon enteriorje, a kiszolgalas minosege, vasarlas utan pezsgovel kinalnak meg), stb. Orult vilagot elunk? Igen. De ez a vilag akkor is igy mukodik...
-
henrik1
tag
sok siket hozzá.
kezdem úgy érezni, mintha ti egyfajta partizánoknak hallucináljátok magatokat, akik azt hiszik, h ha sokáig mondanak valamit, akkor az meg is fog valósulni (gyk.: szómágia). hogy ha valami népszerű(nek ígérkező) és viszonylag drága termékhez sokan odakommentelitek, h "bukni fog, meg különben is ez egy szar, amit csak a neve ad el, bármelyik ötéves Sony karkötő odaveri hétszer", akkor abból egycsapásra valóság lesz.
ahelyett, h örülnétek az Apple Watch várható sikerének. végre lesz egy vállalat, amelyik (egyébként óriási kockázatokat vállalva) beindítja ezt a piacot, és pár év múlva ki sem fogunk látni a szuperebbnél szuperebb, androidos és egyéb okosórák tömege alól.
(#62) morgyi: sztem ez azért is van, mert szerintük a többi óra összességében kevésbé bizonyult jónak, mint a Watch. mondjuk az biztos, h kidolgozottság szempontjából a legtöbb termék elbújhat mögötte.
-
Fiery
veterán
válasz
#06658560 #59 üzenetére
Persze, ez is benne van a pakliban. De ilyen szempontbol inkabb a (relative) tomeggyarto Rolexhez vagy Omegahoz kellene hasonlitani az Apple Watch-ot, mintsem a Patekhez vagy JLC-hez, hiszen itt nem a belso ertekrol van szo, nem attol lesz a high-end modell high-end, mert nagyon komplikalt a szerkezete, hanem mert egyszeruen nemesfem tokba rakjak ugyanazt a beltartalmat. A cca. 19M Ft-os platina Daytonaban ugyanaz a szerkezet van, mint a cca. 3M Ft-os acel verzioban, es egyikbol sem problema sokat gyartani, egyedul a kereslet hatarozza meg a gyartasi darabszamot -- vagy a mestersegesen visszafogott gyartas, de annak ebben az esetben mar vege.
-
moleculez
veterán
Szerintem mindent elmond a történetről, hogy más okosóra iránt nem volt ekkora kereslet, tehát csak az alma jelnek szól,a hype (ismét), nem a kiváló terméknek. Mint használati eszköz, vannak jobb, nagyobb funkcionalitasu modellek. Az más kérdés, hogy ha otthon minden eszköz iEszköz, akkkr nyilván ez fog illeni a mini ökoszisztémába, amit nagyon okosan, a kezdetektől fogva építgetnek a cégnél.
-
Fiery
veterán
Azt kifelejtettem, hogy az ekszer- es oraiparban a nev es a brand is nagyon fontos, sot, sokszor az a legfontosabb. Ha pedig okosorarol van szo, az osszes gadget gyarto kozul egyetlen ceg eselyes arra, hogy a nevet ra lehessen utni egy ekszerre vagy ekszerkent eladhato orara
-
Fiery
veterán
Amit irtam, amit kiragadtal, az nem az en velemenyem, hanem az iparag velemenye. Kezdjuk ott, hogy nem feltetlenul a megjelenesen mulik a dolog. Az is fontos persze, de a korites sokkal fontosabb. Nagyon fontos, hogy a szijak kulonlegesek (nem csak egy egyszeru fekete gumiszij van odacsapva az orahoz) es tobbfele opcio van beloluk, hogy az orabol tobbfele verzio van (pl. kisebb a noknek, nagyobb a pasiknak), es az sem elhanyagolhato kerdes, hogy ugy adjak el az orat, mint egy minosegi karorat, nem pedig ugy, mint egy egyszeru gadgetet. Aztan, annak is nagyon nagy szerepe van, hogy letezik arany verzio is az orabol. Nem veletlen, hogy a svajci luxusoraknal lenyegeben kotelezo a portfolioban tartani egy arany, esetleg egy platina modellt is, me'g akkor is, ha az eladasok 99%-at az acel verzioval lehet realizalni. Kituno pelda a Breitling es a Zenith, de pl. a rendkivul nepszeru Omegakbol sem adnak el tul sok arany modellt. Az emberek maskepp tekintenek egy oramarkara, amelyiknek van arany modellje is, mint aminek nincs. A Huawei es Moto360 is mas megiteles ala kerulne, ha lenne beloluk kvazi elerhetetlen arany verzio is, es ha a marketinget erosen ekore epitenek.
Anno a Patek CEO-ja nyilatkozta egy interjuban, hogy mennyire fontosak az un. aspirativ (aspirational) modellek. Kell, hogy legyen a portfolioban elerhetetlen ora, vagy legalabbis amire az ember eloszor ugy gondol, hogy elerhetetlen. Amikor pedig megveszed az "olcso" belepo modellt (ami a Pateknal mondjuk 4-5M Ft egy mechanikus modellnel), van egy csomo lepcso, amin feljebb tudsz lepni. Ha megveszed a kovetkezo lepcsot (mondjuk 10M Ft), akkor me'g mindig tudsz almodozni a 20 es 40M Ft-os modellekrol
Tudsz tovabb aspiralni. A karoraknal ez nagyon fontos, me'g akkor is, a felsobb regiokban szinte nulla az eladas. Ha pedig az Apple Watch befut, es az arany modellekbol is eladnak par ezret evente, es tul sok ember csuklojan lesz arany modell, akkor jonni fog a platina verzio, hogy legyen mindenkinek hova aspiralni.
-
Fiery
veterán
válasz
Makszimusz #52 üzenetére
Csaladdal a hatad mogott kevesbe mukodokepes ez a dolog
Meg amugy sem vagyok en az a kaliber, akire az ilyen csajok ragadnanak. Ami nem is baj
-
Xaels
félisten
"ez az elso okosora, ami ekszerkent is funkcional" - Made My Day... Semmivel sem néz ki jobban mint a Moto360 vagy a Huawei Watch vagy bármelyik másik komolyabb példány. Sőt a Fekete Pebble Steel mai napig brutálisan tetszetős és arra szabványosan bármilyen órához használható szíj is rámegy...
-
-
Fiery
veterán
válasz
Makszimusz #49 üzenetére
Sajnos nem
Inkabb csak az a helyzet, hogy gyakran belejuk botlok egy helyen, ahol ok gyakran megfordulnak
Nem miattam jonnek oda, en se miattuk megyek, de mindig figyelem oket, amikor talalkozok egyikojukkel. Nagyon nepszeru naluk pl. a hamis Hublot is, de az szamomra ertekelhetetlen mint karora (a hamis ora is, az Hublot is mint marka). Amikor meg mar odaig fajultak a dolgok, hogy az egyikojuk kapott a parjatol egy hamis Pateket, es azzal tetszelgett, es kerdezte, hogy ez a modell kb. mennyibe kerulhet... Nehez volt kivagnom magam
Asszem azt mondtam, hogy a legolcsobb Patek 2M Ft
-
-
Fiery
veterán
Nem a termekeket hasonlitottam ossze, hanem a marketing eszkozt.
Es csak halkan jegyzem meg: egyaltalan nem biztos, hogy a 2 piacnak nem lesz kozos halmaza. Siman lehet, hogy valaki "poenbol" vagy kivancsisagbol egy-ket-harom Rolex mellé vesz egy Apple Watch-ot is. Valoszinuleg utana soha tobbet nem vesz ilyesmit, de ez is 1 db eladott ora az Apple-nek. Nyilvan ezt nekunk, egyszeru magyar embereknek nehez elkepzelni, de a vilag szebbik felén nem hogy egy, de nem ritkan tobb Rolexe (vagy hasonlo árú svajci oraja) is van nehany embernek. Ha pedig azt nezed, hogy 10-20 ezer dollart valaki radobott mar az ora gyujtemenyere, akkor ahhoz kepest nevetsegesen olcso es barmikor kifizetheto kategoria a parszaz dollaros Apple Watch.
-
hemaka
nagyúr
Megy a kieheztetes marketing megint...
-
-
Misi1979
őstag
Egy geek mindig geek marad, bármilyen órát is hord (ha hord egyáltalán..). Svájci óráknál a külcsín és a belbecs összhangja a fontos, a nagy nevek olyan minőségi hatást keltenek, amit az ember el se hisz elsőre. Aztán akarni fogja, hogy naponta ott figyelhesse a csuklóján a míves kidolgozású anyagokat, apró igényességeket, valamint belül a többszáz mechanikus alkatrész szimbiózisát azért, hogy mindig a pontos időt lásd Te, mint viselője.
A Withings katalógusfotói meggyőztek a külcsínről. Tévesen.
Az Apple Watch szerintem klasszisokkal szebb lesz - a belseje lesz a kérdés, hogy tudom-e használni, könnyít annyit az életemen, hogy érdemes legyen néhány reggel azt felcsatolni.
Abban biztos vagyok, hogy teljesen nem fogok rákattanni, mint pl most, ahogy azon kapom magam, hogy az egyik kb 2 hónapja vett órámat viselem kizárólag, pedig nagy a gyűjtemény.
-
joey04
titán
úristen itt még mindig ez a téma, hogy direkt generálják a hiányt meg egyébként is szar? nem tanultok soha semmiből...
-
Misi1979
őstag
"Megszállott" svájcióra-gyűjtőként adok egy esélyt neki, mint ahogy a Withings okosórájának is adtam (utóbbi csúnyán leszerepelt nálam). Aztán majd meglátjuk, az biztos, hogy nehéz dolga lesz, ha huzamosabb ideig el akarja orozni a bal csuklómat a jelenlegi automatától
-
Touch-ko
őstag
`csak azt tudnám, h ezek a kérdések miért nem merülnek fel akkor, amikor egy csupán fotókon látott (jellemzően Apple) készüléket zsigerből leszaroztok. : )))`
-Isten hozott a mobilarena.hu-n.
Szar mer` eppul oszt kesz. Kb ennyi fogalmuk van szinte barmilyen Apple termekrol. Termeszetesen, ha mas logo lenne rajta (mondjuk Samsung) akkor mas lenne a velemenyuk rola. De irigyek sokan, mit is tehetnenek ha nem fikaznak zsigerbol a termekeket es vasarloikat.. -
-
henrik1
tag
válasz
#32839680 #23 üzenetére
Apple Watch; 264 PPI
Huawei Watch: 286 PPI
Szóval sok előnye nincs, egyedül a márka adja el, mert semmi kiemelkedő nincs a Watch-ban.: DDDDDDDDDD
szerintem a tulajok zárják be a Mobilaréna honlapot, hiszen a telefonokról is elég elolvasni a specifikációkat ahhoz, h teljes képet kapjunk a készülékek minden tudásáról, kezelhetőségéről, és egyebekről.
-
MartOOn
addikt
Ebben is van igazság.
Igazából erzelmi donteseket hozunk a legtobb dolgunk kivalasztasanal. Es lam a piac 'veletlenul' mindig ad alternativat.
McDonalds vs Burger King
Coca vs Pepsi
Apple vs Android
Rengeteg ilyan nagy parost ossze lehet szedni. Oke vannak mas szereplők is de a lenyeg sztem ertheto. Es raadasul a hatterben sokszor ugyan annak a tarsasagnak a zsebet tomjuk. De VAN valasztasi lehetosegunk. Mindenki leteszi a voksat altalaban ide vagy oda. Ez igy mukodik. -
Fiery
veterán
"nem tudod veletlenul hogy azt a merhetetlen lóvét kinek a zsebebol szipkazta ki?"
Senkinek nem tartottak pisztolyt a fejehez, hogy Apple termeket vasaroljon
Amugy meg, nevetni fogsz, de ar/ertek arányban en azt mondom, az iPhone 5S a legjobb telefon _szamomra_. Marhara nem erdekel, mennyi penz marad belole az Apple zsebeben, vagy hogy mennyivel olcsobb, gyorsabb vagy nagyobb telefonok is leteznek. Kiprobaltam egy csomo mas telefont es phabletet is, es akarmennyire is probaltam, egyik se jott be annyira, mint az iPhone 5/5S. iPhone 5-rol valtottam igy cca. masfel ev utan iPhone 5S-re. Ez van, ilyen is van
Ennyi erovel egyebkent az elet szamtalan teruleten megallhatnal par percre, atgondolni, hogy mondjuk az 1100 Ft-ba kerulo tubus fogkrembol a gyarto zsebeben mennyi marad, vagy a 300 Ft-os gomboc nem sok-e a fagyiert. En meg azt mondom, meg kell probalni az eletet nem tul komolyan venni
-
MartOOn
addikt
Igazabol ahhoz tudnam hasonlitani az apple koruli hypeot, mint amikor a tanar kivetelez egyetlen egy tanuloval. Az ő 3-as felelete 5-öst ér. Ha egy hangosabbat boffent mar kapja a kis5-ost. De ha a tobbi egy gyenge otoske felelettel all elo, akkor arra megy a fika meg a 3as osztalyzat.
Na? Kit fognak utalni a tanulok? Naná h a benyalt kis ko..ogot!a tanart meg szimplan lehulyezik.
Jelen esetben a tanar az apple fan, a streber pocs az Apple. Sokunknak cseszi a szeperzeket. Kedvencem amikor ket Apple user buszken beszélget, hogy "hallottad hogy az Apple hogy lenyomott mindenkit nyeresegben? Kevesebb telot adott el de megis tobb a haszna mint a tobbieknek osszesen. Huuuh de kiraly cég!"ugy megkerdeznem, hogy kisbaratom nem tudod veletlenul hogy azt a merhetetlen lóvét kinek a zsebebol szipkazta ki?
Az orarol meg annyit hogy mindenkinek habzik itt a szaja, hogy miket tud meg waaa milyen minosegi stb stb.
Kerdes: valaki kozuletek fogta már? Valaki kozuletek tesztelte mar mit tud es azt mennyire és hogyan? Es valaki kozuletek a kozel jovoben (ertsd 1-2 honapon belul) meg fogja venni? Kb akkor fog megjelenni amikor mas gyarto mar a 3. 4. generacional jar. Vicc.. -
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #23 üzenetére
Az a baj, hogy figyelmen kivul hagyod az Apple Watch legfontosabb feature-et: ez az elso okosora, ami ekszerkent is funkcional, amivel lehet villantani. Nagyon sok vasarlonal ez a legfontosabb szempont, minden mas lenyegtelen vagy legalabbis kevesbe lenyeges. Ha pedig azt nezed, hogy az Apple Watch egy meno ora, ami azert akarhogy is nezzuk, sokkal tobbet tud, sokkal tobb mindenre kepes, mint egy sima 3 mutatos kvarcora vagy egy mechanikus karora, akkor mindjart konnyebb megerteni a "birkakat". En konkretam talalkoztam tobb olyan fiatal holggyel is, akinek meno svajci mechanikus karora volt a csuklojan, es nem volt az ido es a datum sem beallitva az oran! Egyertelmuen ekszerkent viseltek az egyebkent millios nagysagrendu forintba kerulo orat, mintha csupan egy karperec lenne. Biztos vagyok benne, hogy az Apple Watch tulajok -- plane az Edition tulajok -- kozt szamtalan olyan lesz, aki semmilyen funkciojat nem fogja az oranak hasznalni, me'g az ora funkciot sem. Csak felveszi reggel, este leveszi, rarakja a toltore, oszt kesz. Ilyen celra persze en me'g mindig inkabb egy svajci mechanikus luxusorat vennék, de hat nem vagyunk egyformak
-
Fiery
veterán
Igy van. A Rolex evekig csinalta ezt az acel Daytonaval. Direkt alacsonyabb mennyiseget gyartott belole, mint amennyit a piac felvett volna, hosszu varolistak voltak a kereskedesekben, es hatalmas "grail" lett az orabol, es hatalmas hype korulotte. Raadasul, dupla haszon volt a Rolexnek, hiszen a dragabb Daytonakat (arany-acel, full arany) barmikor, barmilyen mennyisegben lehetett kapni, azonnal raktarrol, ergo a vasarlo jeloltnek mondhatta azt a kereskedo, hogy vagy var honapokat/eveket az acel modellre, vagy "kicsit" tobb penzert elviheti az arany verziot most azonnal
Szerintem ezt az Apple is be fogja dobni, es szerezni is fognak ezzel nehany ezer/tizezer vasarlot az Edition modellnek. Aztan par ev mulva johet a platina verzio, 20-30 ezer dolcsiert
A Rolexnel egyebkent a slusszpoen az volt, hogy par ev utan megis elkezdett a Rolex elegendo mennyiseget gyartani az acel Daytonabol, es hirtelen s varatlan minden kereskedesben volt belole raktaron, elviheto peldany. Onnantol mar az embereknek nem is volt annyira erdekes ez a modell
-
MartOOn
addikt
Igazabol egy joval hosszabb hsz-t irtam de vhogy eltunt. Lehet nem is baj...
Csak annyit mondanek: milyen profi.
És nem látják... És nem látják... És nem látják...
-
Entryy
aktív tag
De fogadjunk, hogy 25.én aprón már megvásárolható lesz némi felár ellenében
-
jacis
nagyúr
Valami nem kerek itt
-
Jhonny06
veterán
Azért jó, hogy a PH! sidebarról olyan címmel irányít ide, hogy "Késhet az Apple Watch", amikor szó sincs ilyenről. Kattintásszám forever.
-
babkukta
senior tag
a gáz az, h kishíjján tényekre alapoztam a hsz-em, és te leszólsz. hétköznapi -> mi a különleges benne??? forma?? ezt írtam, h szubjektíve csúnya. Hidd el, ha nekem képen nem tetszik ez a gömbölyded forma, élőben sem fog. Nem drága??? De... drága. És tényleg nem tud többet, mint a fele annyiba kerülő készülékek, se külsőre, se belsőre, se üzemidőre, se semmire. Egyedül az alma logó, ami értéket ad neki
(#8) tDr1v3r: emiatt szerintem nem kell aggódnod. Pár hónap, és az olcsó órákba is bekerülnek ezek a nagy ficsőrök. Egyébként kicsit félreérhető volt valszeg a hsz-em, mert egyébként nem vagyok Apple hater, de ez az óra kifejezetten nem tetszik
Ezt kérdezhetném én is... tudtommal az üzemidőről már volt szó több oldalon, h szintén a béka segge alatt van, tehát semmiben sem tud többet akármelyik másiktól. Volt szó az árról is... remélem nem akarod bebeszélni nekem, h ez olcsó, vagy elfogadható ára van...
A külső szubjektív, de ezt említettem (szerintem gáz). A szoftverben meg vmiben többet tud a konkurenciánál, vmiben nem, tehát nem indokolja semmi ezt a felárat.. az Apple logón kívül
-
tDr1v3r
veterán
-
törölt tag
egy óránál nem jó hír ha ennyire drága és mégcsak nem is pontos
...
-
babkukta
senior tag
én azt tartom furcsának, h ismét egy olyan termékről van szó, ami teljesen hétköznapi, semmi jellegzetessége nincs (leszámítva azt a szubjektív véleményem, h ronda mint a bűn), nem tud kb semmiben sem többet, mint a fele annyiba kerülő okosórák -> ebből következik h drága is, aztán elég neki egy alma logó, és már gyártani se tudják, annyi rendelés van rá. Ez mi, ha nem gáz????
-
NGA
addikt
Ősi marketing trükk. Tedd egy idő után elérhetetlenné, hogy kiválasztottnak érezze magát, aki megveheti, így amikor elérhetővé teszed, majd kétszer annyian akarják megvenni.
-
Z a hangya
tag
Watch rendelési problémáim nem lesznek valszeg
De biztos jó cucc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest