Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• evone

őstag

válasz Peter13 #50 üzenetére

Tehát azt mondod hogy neked mind1 hogy mennyi a villanyszamlad? :)

A ledes monitoroknak sokkal nagyobb a fenyereje es szebbek a szinek mint a CCFL hattervilagitasu monitoroknal, illetve homogenebb is.

Egyebkent mutass mar ra hogy holvan a cikkben az a pont ahol azt irjak le hogy az AOC talalta fel a ledes technologiat. Mert en tobbszori elolvasasra sem talaltam erre utalo szavakat. Ezért nem értem hogy miert irtad le ezt:

de tényleg semmi bajom még ezzel sem, ha nem akarnák ezt folyton úgy eladni, hogy feltaláltuk a csőbe a lukat, ez aztán a tuti: új és jobb

Mert ez tenyleg igyvan: a ledes hattervilagitas sokkal jobb mint a ccfl.

• dezz

nagyúr

És? A kettő nem zárja ki egymást. :)

Szerintem venni fogják... Hiszen ez LED-es, hallod!? Tudod, mint a Samsung LED tévéje! Hát ez ugyan olyan szenzációs, forradalmi, forradalmiszenzációs, szenzációsforradalmi, forradalmi, szenzációs...

Egyébként nem, mert ott, legalábbis a jobbakban többezer LED-es multizónás háttérvilágítás van, itt meg simán egy sor alul/fölül a CCFL helyén. No de mindegy, a LED az LED, kéremszépen!

Lesz itt olyan LED-ezés... Huhúúú!

Hogy annyiért már kaphatna egy alapabb, szedett-vedettebb, de mégis csak IPS-t, amiről valaki pl. ezt találta írni... Áhh, nem, hiszen az alieneknek való! A jómunkásembernek TN dukál! Ezt mondta a Párt!

:))

• DigitXT

félisten

Én speciel egymás mellett használok kettőt a cégnél: ég és föld.
    Nem azért, mert látom, hogy mennyivel jobb az IPS, hanem, mert
    látom a TN hibáit, és baromira zavaróak... Mindemellett most épp
    nem otthon vagyok, így a régi CRT-mről írok: anno nem gondoltam
    volna, hogy pár hónap masszív TFT-zés után mennyire zavarni fog
    egy (egyébként nem rossz minőségű!) CRT életlensége is. Ez van.
    Viszont pl. színhűségben, meg képfrissítésben, illetve a felbontások
    szabad állíthatóságában még mindig a CRT a verhetetlen, de olyan
    baromi kontrasztos - ha úgy tetszik "recés"*:DDD - apróbetűket tutira
    nem fog tudni kirajzolni, mint bármelyik TFT. Mondjuk a laptopomat
    kifejezetten utálom a képminősége miatt, tehát abban is van valami,
    hogy ott még rosszabb a helyzet, mint a normál TN-es monitoroknál.

Szerk: amúgy abban egyetértek veled, hogy amíg csak a TN-es
    monitoron dolgoztam, addig annyira nem zavartak a hibái...:R

*: ha meglátom a ClearType-ot, "falnak megyek," de ez nyilván egyéntől
    függő, mint oly sok minden más.:B Engem pl. eléggé zavar, első dolgom,
    hogy kiírtsam az IE-ből.:DDD (Más meg eleve olyan betűtípussal ír levelet.)

• dezz

nagyúr

válasz Peter13 #28 üzenetére

Érdekes, én teljesen jól látom a TN-eken, hogy alul sötétebb a kép, mint felül (ugyanis a függőleges szöggel majdhogynem egyenesen arányos a világosságuk), és azt is, amikor a legkisebb függőleges elmozdulásra (vagy amikor közelebb hajolok hozzájuk, mert általában akkor is változik a függőleges szög, ami alatt egy adott sort látok) is változik. Továbbá a 3x6 bit + FRC villogását. A nem túl élénk színekről se feledkezzünk meg. Ja, igen, a fekete sem valami mély (bár itt javult valamennyit a helyzet). Finomabb színátmeneteknél vagy fokozatos felvilágosulásnál (filmben, demóban, játékokban) az alacsony előfeldolgozási precizitásból eredő "effekteket" is jól látom. Aztán vannak olyan különbségek, amiket nem nagyon tudok szavakba önteni.

Ami a fehár LED-es (aminek a fényének szűkebb a spektruma, mint egy normálisabb CCFL-nek) háttérvilágítást illeti TN panel mögött, nem tudom, van-e más haszna, mint a valamivel alacsonyabb fogyasztás és magasabb dinamikus kontrasztarány (amit általában kapásból kikapcsol az ember). Viszont legalább annyiért lehet adni, hogy abból már kijönne egy olcsóbb jobb panelos... Amit mellesleg évekig boldogan elhasznál az ember, anélkül, hogy azt lesné, van-e már helyette valami jobb (csillogóbb káva, nagyobb dinamikus kontrasztarány... :P ), hogy 1-2 év után lecserélje... Apropó, nem tudom, hallottatok-e róla, hogy az LCD gyártás az egyik legkörnyezetszennyezőbb dolog? [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés