- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
evone
őstag
Tehát azt mondod hogy neked mind1 hogy mennyi a villanyszamlad?
A ledes monitoroknak sokkal nagyobb a fenyereje es szebbek a szinek mint a CCFL hattervilagitasu monitoroknal, illetve homogenebb is.
Egyebkent mutass mar ra hogy holvan a cikkben az a pont ahol azt irjak le hogy az AOC talalta fel a ledes technologiat. Mert en tobbszori elolvasasra sem talaltam erre utalo szavakat. Ezért nem értem hogy miert irtad le ezt:
de tényleg semmi bajom még ezzel sem, ha nem akarnák ezt folyton úgy eladni, hogy feltaláltuk a csőbe a lukat, ez aztán a tuti: új és jobb
Mert ez tenyleg igyvan: a ledes hattervilagitas sokkal jobb mint a ccfl.
-
dezz
nagyúr
És? A kettő nem zárja ki egymást.
Szerintem venni fogják... Hiszen ez LED-es, hallod!? Tudod, mint a Samsung LED tévéje! Hát ez ugyan olyan szenzációs, forradalmi, forradalmiszenzációs, szenzációsforradalmi, forradalmi, szenzációs...
Egyébként nem, mert ott, legalábbis a jobbakban többezer LED-es multizónás háttérvilágítás van, itt meg simán egy sor alul/fölül a CCFL helyén. No de mindegy, a LED az LED, kéremszépen!
Lesz itt olyan LED-ezés... Huhúúú!
Hogy annyiért már kaphatna egy alapabb, szedett-vedettebb, de mégis csak IPS-t, amiről valaki pl. ezt találta írni... Áhh, nem, hiszen az alieneknek való! A jómunkásembernek TN dukál! Ezt mondta a Párt!
-
DigitXT
félisten
Én speciel egymás mellett használok kettőt a cégnél: ég és föld.
Nem azért, mert látom, hogy mennyivel jobb az IPS, hanem, mert
látom a TN hibáit, és baromira zavaróak... Mindemellett most épp
nem otthon vagyok, így a régi CRT-mről írok: anno nem gondoltam
volna, hogy pár hónap masszív TFT-zés után mennyire zavarni fog
egy (egyébként nem rossz minőségű!) CRT életlensége is. Ez van.
Viszont pl. színhűségben, meg képfrissítésben, illetve a felbontások
szabad állíthatóságában még mindig a CRT a verhetetlen, de olyan
baromi kontrasztos - ha úgy tetszik "recés"*- apróbetűket tutira
nem fog tudni kirajzolni, mint bármelyik TFT. Mondjuk a laptopomat
kifejezetten utálom a képminősége miatt, tehát abban is van valami,
hogy ott még rosszabb a helyzet, mint a normál TN-es monitoroknál.Szerk: amúgy abban egyetértek veled, hogy amíg csak a TN-es
monitoron dolgoztam, addig annyira nem zavartak a hibái...*: ha meglátom a ClearType-ot, "falnak megyek," de ez nyilván egyéntől
függő, mint oly sok minden más.Engem pl. eléggé zavar, első dolgom,
hogy kiírtsam az IE-ből.(Más meg eleve olyan betűtípussal ír levelet.)
-
dezz
nagyúr
Érdekes, én teljesen jól látom a TN-eken, hogy alul sötétebb a kép, mint felül (ugyanis a függőleges szöggel majdhogynem egyenesen arányos a világosságuk), és azt is, amikor a legkisebb függőleges elmozdulásra (vagy amikor közelebb hajolok hozzájuk, mert általában akkor is változik a függőleges szög, ami alatt egy adott sort látok) is változik. Továbbá a 3x6 bit + FRC villogását. A nem túl élénk színekről se feledkezzünk meg. Ja, igen, a fekete sem valami mély (bár itt javult valamennyit a helyzet). Finomabb színátmeneteknél vagy fokozatos felvilágosulásnál (filmben, demóban, játékokban) az alacsony előfeldolgozási precizitásból eredő "effekteket" is jól látom. Aztán vannak olyan különbségek, amiket nem nagyon tudok szavakba önteni.
Ami a fehár LED-es (aminek a fényének szűkebb a spektruma, mint egy normálisabb CCFL-nek) háttérvilágítást illeti TN panel mögött, nem tudom, van-e más haszna, mint a valamivel alacsonyabb fogyasztás és magasabb dinamikus kontrasztarány (amit általában kapásból kikapcsol az ember). Viszont legalább annyiért lehet adni, hogy abból már kijönne egy olcsóbb jobb panelos... Amit mellesleg évekig boldogan elhasznál az ember, anélkül, hogy azt lesné, van-e már helyette valami jobb (csillogóbb káva, nagyobb dinamikus kontrasztarány...
), hogy 1-2 év után lecserélje... Apropó, nem tudom, hallottatok-e róla, hogy az LCD gyártás az egyik legkörnyezetszennyezőbb dolog? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bluetooth hangszórók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest