Új hozzászólás Aktív témák
-
maszat
senior tag
Látom szakavatott vagy a témában ezért szeretnék hozzád fordulni hasonló témában (de bárki segíthet
)
Utaztam a minap buszon és ott az egyik utas notebook-ot használt. Este volt már, a noti fényereje ehhez képest elég magas volt. Igazából ez nem is olyan lényeges. Az viszont már igen, hogy amikor a monitorra került a tekintetem (nem bunkóságból néztem, hanem mert sötétben vonzza a figyelmet a fényesség), akkor azt tapasztaltam, hogy olyan "szakasos" a kép, amikor mozog a szemem.
Pont ugyanez játszódik le este az utakon, mikor egy autó hátsó lámpáját látom. Amikor mozog a szemem, a hagyományos lámpák fényét folyamatos csíknak látom, viszont az újfajta lámpákét szakaszosnak.
Ez a jelenség engem zavar. Az volt a tippem, hogy mindkettőben LED-ek vannak. Jól gondoltam-e és ha igen, akkor minden LED-es monitor ilyen? -
Quan-Chi
őstag
nem értem miért kell fikáznia akár kinek is a CRT monitorokat... érdekes mikor csak az volt elérhető megbasztál volna egy kecskét egy jobb flat 17"-os CRT monitorért ! most meg hogy már 40K-ért 24" TFT-t kapsz , most már redvás ugye ... a gond velük csak an agy méret és a nagy fogyasztás volt ! de ezen kívül teljesen jók voltak
dezz ne értsd félre nem téged OFF-ollak ... hanem aki ezt írta
-
evone
őstag
-
evone
őstag
Micsoda szemétség ez, olyan dolgokat probalnak szegeny felhasznalonak eladni amik kevesebbet fogyasztanak, jobbak mint az elodeik, hihetetlen hogy milyen vilagban elunk, és még hangoztatni is merik a technologia nevet. Ááhhhh, nem is értem hogy merik, ujra bekene hozni a cenzurat, meg hogy csak egyfajta marka legyen mindenbol és kész. Nem hogy még ilyen marhaságok hogy ledes tvk, monitorok?! Minek?! Parasztvakitas!
Ugye tudod hogy az a tv esetenkent akar 100 wattal is kevesebbet fogyaszt a az ugyanolyan meretu tarsaihoz kepest? Illetve megnézted hogy mit tud?
-
azbest
félisten
hát ettől az FRC villogástól én is falnak tudok menni... ahogy próbálja a mintázat gyors váltogatásával becsapni a szemet... hát az nem jó. Az alap Xp háttér zöld lankáinál olyan, mintha hangyák háborúznának... direkt ránézve nagyon figyelni kell, hogy meglássam, de ha mellette olvasok valamit, akkor a mozgoldás vonzza a szememet... nesze neked nyugodt kép... persze monitora válogatja, hogy mennyire gáz, de amik előtt ültem, azoknak a felénél határozottan kiszúrható volt.Egyébként lehet, hogy jobban kiszúrják azok ezt a trükköt, akik crt-n nevelkedtek és 60-75-85-100Hz lépcsőfokokat is végigjárták... a normál tv-s 50Hz-es tvfaltól folyt a könnyem a bevásárlóközpontban... ránézésre felismerem, ha 50-60Hz-es egy crt kijelző
Ugye aki nem látja a normál tv-je villogását, annak az FRC sem tűnik fel. -
Peter13
senior tag
Nem, én ugyanezt az "aviation industry"-ról hallottam (linket most sajnos nem tudok, szóval ez most csak pletyi)
TN vs "jobb panel": lehet hogy egymás mellett nézve a két képet rögtön leesne, hogy miről van szó, de erre még sajnos nem volt példa (nálam). Ha lesz, lehet hogy megtérek.
Vissza a ledes monitorokhoz: ezek szerint kb egyezik a véleményünk, mármint hogy sok haszna nincs (az alacsonyab fogyasztás mondjuk jól jöhet notik esetében, ezt értem. De asztali használatra szánt monitoroknál).
És nem lenne semmi, de tényleg semmi bajom még ezzel sem, ha nem akarnák ezt folyton úgy eladni, hogy feltaláltuk a csőbe a lukat, ez aztán a tuti: új és jobb, persze emiatt kicsit (sokkal) drágább. Értem én hogy marketing, de attól még nem jön be...
Szóval sok sikert az új modelleknek, bár azt hiszem sikerük nagyban függ majd az árcédulától...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged