Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Igen, először az LCD is drága kuriózum volt, és? (Mellesleg jóval nagyobb változást jelentett, mint most ez a LED-es háttérvilágítás.) Itt most nem erről a fázisról van szó. Hanem egy kicsit későbbiről, amikor már adhatnák olcsóbban, de nem teszik, hiszen úgy be kellene érni a szokásos profittal. És ugye miért is tennék, hiszen egy kis hype, és már veszik is, mint a cukrot. Csak itt mi arról beszélünk, hogy ez tényleg nem éri meg annyival drágábban, hogy azért már meg lehet kapni egy jobb paneleset. Csak ennyi.
"redvás crt-k"
Nyugtatód bevetted? -
dezz
nagyúr
Mint írtam, én 3 éve láttam először LED-es háttérvilágítású monitort (tehát még csak nem is laptop volt). És? Az akkor még csak egy kimondottan drága és ritka kuriózum volt. Akkor még nem lett volna értelme túl nagy hype-ot csinálni neki, mert annyiért úgyanúgy kevesen vették volna meg. Most már csak annyiva drágábban adják, hogy a hype már át tudja segíteni ezen kedves consumert. Szóval, most indul csak be igazán majd a dolog... (Nem csak itt.)
(#58): Én meg azt bírom, amikor kiforgatjuk a másik szavait...
MarQs: Hol láttál te olyat leírva, hogy parasztvakítás az egész?
-
MarQs
senior tag
Hát... nem akarok nagy flame war-t, ezért csak halkan csatlakoznék illetve jegyezném meg, hogy nekem is csak a gőg és a negatív "csak azért is..." hozzáállás jön le.
Azért nem érdemes elfelejteni a tényt, hogy jelenleg még LED és LED monitor között is nagy különbségek vannak, így nem szerencsés kijelenteni végérvényesen hogy parasztvakítás az egész...
Ha már más tényszerű pozitívumokat nem is akar bevenni az ember gyomra - amúgy amihez mindenkinek szíve joga - akkor legalább a fogyasztáson érdemes elgondolkodni... ha már az üvegházhatást fokozó gázok szóba kerültek.Üdv!
-
evone
őstag
javitas: kicsivel tobb mint 3 eve
azt birom ha itt erkezik egy hardverrol egy hir, ha a vilagon ez az elso es utolso hir az adott hardverrol akkor rogton bejon valaki es elkezdi uvoltozni hogy HYPE HYPE HYPE HYPE HYPE
mi az istenert kell online hirmagazint olvasni hogyha szerintetek: minden felesleges, minden drága, semmi nem tud semmit, minden hype, minden csak lehuzas meg atveres
-
dezz
nagyúr
"Tehát azt mondod hogy neked mind1 hogy mennyi a villanyszamlad?"
Monitoroknál nem túl jelentős a különbség, főleg ha valaki nem az elégségesnél és szemkímélőnél magasabb fényerőn használja a monitorát. Lehet ezt manuálisan is, de jópár monitoron van már külső megvilágítási szenzor (aminek az alkalmazását az Eizo kezdte el). Ja, hogy a TN-ek úgy még rosszabbul néznek ki...? Azt is be lehet állítani, hogy 10-20 perc tétlenség után lekapcsoljon a képernyő.
"A ledes monitoroknak sokkal nagyobb a fenyereje es szebbek a szinek mint a CCFL hattervilagitasu monitoroknal, illetve homogenebb is."
Éedekes, a cikkbeli monitor max. fényereje 250 cd/m2, miközben ~300 szokott lenni az átlag. Nem tudom, mitől lennének szebbek a színei a fehér (nem pedig RGB, mint egyes új csúcsmonitorokban) LED-es háttérvilágítástól, amikor azzal pl. rosszabb világítani, mint egy CCFL-lel? (Kevesebb színt látsz vele halványabban, részben ezért nem indult még terjedésnek a világítás-technikában, pedig nagy jövőt jósolnak neki, de addig még sokat kell rajta javítani.) A homogenitásról is az ellenkezőjét hallottam.
Amúgy összességében nem vagyok a LED ellen, csak arról van szó, hogy most ezt fogják hype-olni, és így az árát is jól felverik majd. A profit a lényeg. Így aztán amit nyersz a réven, elveszíted a vámon. Legalábbis amíg tart a "varázs".
"Egyebkent mutass mar ra hogy holvan a cikkben az a pont ahol azt irjak le hogy az AOC talalta fel a ledes technologiat."
Bár nem nekem szólt a kérdés, hadd válaszoljak: nem arról van szó, hogy ők találták volna fel, hanem most majd úgy fogják ők is és mások is hype-olni, mintha valami világmegváltó dolog lenne. Hány éve is létezik a LED? Hány éve is létezik a fehér LED? Évek óta az ára is elég alacsony... Csak hát eddig volt más hype-olnivaló... Most került rá a sor.
"Mert ez tenyleg igyvan: a ledes hattervilagitas sokkal jobb mint a ccfl."
Na azt majd meglátjuk, hogy minőségi szempontból milyen! Én kb. 3 éve láttam LED-es monitort (fehér LED-es TN), de nem mondhatnám, hogy látványosan kitűnt a többi közül.
Egyébként nem is tudom, miért van, hogy pl. az Eizo továbbra is CCFL-t alkalmaz a legmagasabb kategóriás, többszázezres monitoraiban is...
(#55): Nem nagyon értem, honnan jön az a 100W. Ennyivel nem jobb a LED hatásfoka, mint a CCFL-é. Véletlenül nem arról van szó, hogy a dobozra írt fogyasztást nézted a valós helyett?
És a többezer LED-et tartalmazó, multizónás háttérvilágításos (ahol igazán kijön a LED-ek előnye) tévék árát is megnézted...? Ahol meg egyszerűen a CCFL helyén van egy sor LED (a panel szélén), az inkább csak a dinamikus kontrasztban jobb. Bár megjegyzem, LED-eknél még talán lenne is értelme a dolognak, ha megfelelően gyorsan vezérlik, nem pedig másodpercekig tart, míg alkalmazkodik a tévé egy jelenet fényviszonyaihoz.
-
Antibazsi
aktív tag
én amikor rákötötem az otthoni gépemre egy c-pva paneles fullhd monitort mindkét kábellel és váltogattam a bemebetek között,h melyiken keresztül adja a képet semmi különbséget nem láttam. Igaz csak állókép volt. Végül azért a dvi-n keresztül használtam, ha már mindenki azt mondja azon jobb a kép. munkahelyemen 1680x1050-es d-sub monitorok vannak, de ott sem tapasztalok különbséget.
-
Zanik
addikt
idézet rögtön az első találatból:
"láttunk már olyan monitort, ami analógon is szinte tökéletes képet adott, már-már DVI-vel összetéveszthetőt. ellenben, nem ez a jellemző, és nagyon sok esetben találkoztunk gyakorlatilag nézhetetlen képpel analógon. hullámzó, vibráló, zizis, homályos, stb.
ez nagyban függ a videó sávszélességtől, tehát egy 15"-os monitoron az 1024x768 még általában egész jó..."
de tényleg elég a flameből, a DVI kétségkívül jobb minőséget produkál, és manapság már hülyeség csak D-subbal monitort venni!
-
Zanik
addikt
Azért én megnézném a leggagyibb, DVI csatolóval is szerelt monitort egy sokkal márkásabb, de D-subbal a gépre kötött monitor mellett. Vagy azt mondjátok nem számít a videókártya, a csatlakozó, a kábel, vagy a monitor panel minősége? És ebből csak 1 a csatlakozó, még ha sok is múlik rajta! Nem vitatom, jobb a DVI, sokkal jobb! De mondjuk 1,5 méterről, szigorúan natív felbontásban nézve, ti megtudnátok mondani melyik melyik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- Újszerű Samsung 34 -es hajlított monitor - 3440x1440px / HDR10 / 100Hz / USB-C PD 90W (S34A650UXU)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest