Hirdetés
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Netfone
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óriásteleppel futottak be a OnePlus ászai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz 7Heads Drago #179 üzenetére
Elemzők szerint...Én a számoknak hiszek
Global market share held by leading smartphone vendors from 4th quarter 2009 to 2nd quarter 2019[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Visszaveheti a Huawei-től a második helyet az Apple [link]
És ha ez megvan mehet is a google a Mate 30-ra?
Mert egy kicsit így tűnik, persze nyilván csak véletlen műve.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
Már úgy tűnt, hogy globálisan is elindult az Android 10 a Huawei Mate 20 Pro csúcskészülékére, teljes Google-támogatással, de gyorsan kiderült, hogy azért nem ennyire rózsás a helyzet. [link]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
ambination
tag
Nem is érdemes beleolvasni a kommentekbe lassan, mert politika/okos zsenik/fanok/politika/hisztis vita/politika.. A telefonokról pont senki sem ír semmit. Foci drukkerek? Hol vagytok? Fradisták gyertek, hajrá Vasas!!
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz 7Heads Drago #162 üzenetére
Küldjünk neki mi is vibrátor teszteket, az is legalább ennyire a témához kapcsolódik. Elvégre is műszaki cikk... :)
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
nyisziati
veterán
válasz Hieronymus #174 üzenetére
A Huawei kiütése Kína világbirodalmi terjeszkedését gátolja. Ami a te hasznodra is válik hosszútávon.
Egyébként föntebb kérte a hétfejű, hogy ne offoljak, úgyhogy részemről itt befejeztem, pá.
-
válasz nyisziati #172 üzenetére
És nagyjából százszor lett megfogalmazva, hogy ezzel mindenkit korlátoz a Földön. A Huawei kiütése áremelkedést generál a piacon. Ennek örüljek és tapsoljak neki.
Sok évvel ezelőtt az egyik munkatársam italt hozott volna be a munkahelyre, a névnapja alkalmából.
A portán lebukott. Mivel a portást nem lehetett pofán vági, a portás kutyájába rúgott. Pontosan ilyen szinten van ez az embargó.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
7Heads Drago
veterán
válasz nyisziati #172 üzenetére
És akkor megint vissza kanyarodtunk az Usa-hoz, aztán jön Trump, meg az elnyomott kínaiak. Ha téged zavar ne vegyél Huaweit... nem érdekel. Ez itt a Mate 30 topikja nem Kínáé, meg Trumpé stb. Ha érdekel hogy mi van Kínában téged foglak megkérdezni elsőnek. Jó lenne leszakadni a nem témába vágó hsz-ekről. Köszi
-
nyisziati
veterán
válasz Hieronymus #171 üzenetére
Én meg csak kb. százszor írtam le (másokkal együtt), hogy a Huawei-en keresztül Kínát bünteti Amerika az adatlopásai miatt.
-
-
nyisziati
veterán
válasz Hieronymus #169 üzenetére
"nem volt fullban tolva a kreténség."
Akkor most olvasd el, milyen kommentre született a reakcióm. Na AZ volt a kreténség. Én ráadásul, csak egy másik kommenttárs személyes tapasztalatait linkeltem.A gyanú meg nem önmagában elegendő, de ez is ezerszer át lett beszélve, linkeltem is jópár forrást. ELOLVASTAD?
Komolyan, mintha nem AKARNÁTOK meghallani, vagy elolvasni a forrásokat, ÚJRA ÉS ÚJRA ugyanazokat az ostobaságokat fújjátok.Ráadásul most se én tértem vissza a témára, ismét a hétfejű akaszkodott belém. Meg most te.
[ Szerkesztve ]
-
válasz nyisziati #166 üzenetére
De ott még nem volt fullban tolva a kreténség. Legalább nyomokban volt köze a témához.
Nagyjábóla linkelt hozzászólástól teljesedett ki flame. Kína barát, amerika barát. Ki, mit beszélyen meg Trump-al. A gyanú önmagában is elegendő és nem szükséges bizonyíték. Jellegű hozzászólások, többször imamalomként pörgetve.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
nyisziati
veterán
válasz Hieronymus #165 üzenetére
"Talán ez az első topik, ahol nem így történt."
+
Az első politikai komment: #24
És aki szóvátette: #26Úgyhogy kvázi semmi nem igaz abból, amit leírtál.
[ Szerkesztve ]
-
válasz nyisziati #164 üzenetére
Konkrétan te kezdted el mélyíteni a helyzetet, ezzel a hozzászólással.
Itt indult be a minősítgetés illetve fankodásra hivatkozás.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
nyisziati
veterán
Csak az az érdekes, hogy eddig többnyire a Huawei fanok hozták fel, Trump és az USA rendszeres fikázásával. Azt valahogy mindig elfelejtitek.
Talán ez az első topik, ahol nem így történt. De persze itt sem utasítottátok vissza a kérdést, hanem jöttek a viszontválaszok folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz 7Heads Drago #162 üzenetére
Valahogy mindig sikerül felhozni, az összes Huawei topik erről szól.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
-
xZer0kidx
senior tag
Szerintem ne vegyünk. Induljunk ki abból, hogy itt senki nem alkalmaz kettős mércét tehát egyformán tekint minden mobileszközre. Ahogy mostanában olvasgatom, kialakulóban a trend, hogy nem csak magát a készüléket és annak szolgáltatásait nézzük, hanem a mögötte lévő "háttérhatalmat" is. Oké ez esetben akkor úgy illene, hogy nem veszünk olyan terméket amit kommunista országban terveznek meg, esetleg ott gyártanak le stb. Ne támogassuk akkor (nem közvetve) az ország fellendülését, egy marék rizsért való dolgoztatást, esetleg a gyerekmunkát. Persze ez nem történik meg mert ahogy itt többen, úgy én is "lusta" vagyok feladni a kényelmemet.
Félreértés ne essen, ezzel nem Kínát védem, inkább értetlenül állok az előtt, hogy egy tech portál rendre politikai harctér lesz és oldalakon keresztül olvashatom a szélsőségeket.
Vagy kiindulhatunk egy másik szemszögből is. Egy pillanatra felejtsük el, hogy a mobil gyártók (bármelyik) honnan jöttek. Nézzük csak a mi országunkat. Melyik cégnek milyen és mekkora a jelenléte itt? Milyen szolgáltatást (garancia, ügyfélszolgálat) és termékeket nyújtanak nekünk? Mit tesznek értünk (közösség szervezés, adomány gyűjtés, fejlesztések)? és stb, stb...
Ha innen néznénk néha a dolgokat akkor elképzelhető, de természetesen nem biztos, hogy egész másképp súlyoznánk a telefonokat és a gyártóikat. Kütyü rajongóként érdemes nem belemenni a szélsőségekbe, mert könnyen megmérgezheti a mobilok iránti "szeretetet". Amúgy Huawei tulajdonosként nem értek egyet a diktatúrával, Samsung tulajdonosként nem értek egyet a Dél Koreai-Japán viszállyal és néhai Apple tulajként nem értek egyet az Usa agresszív dominanciájával, de szeretem a készülékeiket."Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
titán
válasz 7Heads Drago #158 üzenetére
Valószínű, hogy nem. Én azt érzem, hogy inkább üzleti dolgok felől fúj a szél. A huaweit és kínát ezzel fojtogatják, a többieket meg a vámokkal.
-
7Heads Drago
veterán
Ez esetben még lehet hogy tiltani se kellene, mert már a userek belátnák hogy nem szabad megvenni.
enginev3.0 #95: Milyent? Hogy az állam beleszól egy cégbe?
Szerinted akkor most milyen vita van az Eu meg az Usa között? [link]
Beleszól itt mindenki mindenbe, ha megteheti.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
"Akkor most ne vegyünk semmit amire az van írva hogy méd in csajna?"
Ezt ne tőlem kérdezd. Ezt a problémát nem én boncolgattam.
De. Ha rákérdeztél akkor az embargó nem megoldás, csak ront a helyzeten. Ha az ideológiánál a pénzéhesség erősebb lesz, lekopik az ideológia és kialakul a normális gazdaság. Ennek már vannak jelei Kínában. A magántulajdonú cégekhez is pártembereket akarnak betenni, mert kikopni az ideológia.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
7Heads Drago
veterán
válasz Hieronymus #91 üzenetére
++++1
Így igaz. Jól körülírtad a helyzetet.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
válasz #20749568 #78 üzenetére
Az általad linkelt cikkben semmi sincs a támogatásról. Sőt a jogviszonyokról is csak találgatni tud. És ugyanezt rengeteg más cégről is elmondhatjuk aminek semmi köze sincs Kínához.
Szóval ugyanott vagyunk ahol voltunk: Senki semmit nem tud, de azt 100%-ra tudja.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
Akkor most egyesültállamok kapitány támogatta a gonosz kínát mert odavitte a gyártást, hát ez kellemetlen.
-
addikt
válasz Hieronymus #152 üzenetére
Akkor most ne vegyünk semmit amire az van írva hogy méd in csajna?
nagy bajban lennénk
miért kell minden huawei topikban ezt eljátszani, világos hogy ott diktatúra van. De itt a termékekről van szó nem az ideológiáról
Nem lenne ilyen helyzet ha az amcsi tőke nem lenne pénzéhes és nem fillérekért akarna gyártatni mindent, ha ezt nem csinálták volna Kína 30 évvel lelenne maradva
A fejükre nőttek? Igen
Nem látták előre? Nem hiszem iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
válasz ricsike_p20 #150 üzenetére
Azt kellene megérteni, hogy Kína ideológia alapokon elnyomó diktatúraként gyűjt adatokat a lakóról, centralizálva. A begyűjtött adatoknak nincs elévülése.
Svédország, Németország és Magyarország is gyűjt adatokat. Közel azonos mennyiségben mint Kína. De ezek decentralizált formában tárolódnak és van elévülésük.
A bankok közös adatbázisában a banki eseményeket gyűjtik, ami a hitelfelvétel esetében sokat számít. De nem számít ha egy politikust nagy nyilvánosság előtt sértegetett valaki. Persze ezt is gyűjtik egy adatbázisban és számít is többedszerre csinálja valaki. Viszont az van elévülése. 10 évvel később, más ügyben már nem hozható elő.
Van egészségügyi adatbázis. Állampolgári nyilvántartás, lakóhelyi nyilvántartás, adó nyilvántartás... de ezek nem kapcsolódnak össze egyetlen gigantikus adatbázisba és egyetlen klikkel időlegesen sem fűzhetőek össze.Kínában a jó lakó párttag és aktív pártéletet folytat illetve jelenti, ha valami politikai elfajulást lát. Nézem a fejeket, írom a neveket ember. Tolerancia nem létezik vagy részlehajló a jó pártmunkások felé.
Az EU országaiban csak bizonyos államigazgatási területeken vannak pártpreferenciák. Választások után cserélődnek emberek, ha nem az aktuális párt vagy koalíció megy tovább.
Csak bizonyos munkakörökbe kérhet a munkáltató erkölcsi bizonyítványt, egészségügyi alkalmasságot, ..
Az adóhatóság csak az adóhoz köthető dolgok iránt érdeklődik. A politikai vagy egyéb dolgok nem tárgya az ellenőrzéseknek.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
titán
válasz ricsike_p20 #150 üzenetére
Szerintem ez minden fejlett országban így van már. Csak azt nem tudják, amit nem akarnak tudni. De nem is ez volt a téma. Az agyonajnározott usaban az fbi/bevándorlási hivatal pl még a bankkártyatranzakciókhoz is hozzáfér. Éppen ezért kell bevallani még az utolsó cent feketemelóval szerzett pénzt is egy esetleges házasságnál (tehát ha illegális házasodik), mert mindent vissza tudnak keresni és azonnal kibukik, ha valaki nem a valóságot adta elő az ott töltött időről.
Csak arról nem tud az állam, ami készpénzben forog nálad, de ez svédországban is így van, magyarországon és németországban is.
[ Szerkesztve ]
-
ricsike_p20
tag
-
titán
válasz kchris78 #145 üzenetére
Szerintem semmi ilyesmi nem fog történni, amiket elképzeltek. Hiába vesz itt kína céget meg földet, az európai unió nem egy pici kis ország, akit kénye-kedve szerint el tud nyomni. A föld legnagyobb gazdasága az európai unió. Ha kína itt akar valamit, akkor az eu törvényeinek kell megfelelnie. Ezek pedig nem engedik meg amiket írtok. Ilyen egyszerű.
-
Noukoum
veterán
Szomorú hogy azok akik kommunista diktatúráznak azok nem látják az USA tevékenységét. És mindenkinek van szavazati joga.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
válasz nyisziati #132 üzenetére
"Az egész világon épül ki a globális megfigyelés rendszere, és ennek egyetlen gátja van, hogy ne élesítsék be mindenhol: az AMERIKAI ALKOTMÁNY, és ennek folyományaként az amerikai demokrácia (amiben mi is élünk, lásd a némelyek által linkelt Rammstein - we all living in America)."
Te most viccelsz?
Az ikertornyok lerombolása engedélyezték a totális megfigyelést. A belországokban és külföldön egyaránt. Később részben korlátozták a totális megfigyelést. Az Európai Unióval kötött szerződés alapján bármikor, bármekkora tömeget megfigyelhetnek, bár törekedniük kell célirányos megfigyelésekre. ( Az utolsó mondatrész jelentés nélküli szóvirág. Szerintem.)
Az Amerikai Alkotmányt, a szövetségi államokon kívül senki sem követi. Se kicsit, nagyon. Az amerikai alkotmány neked semmit sem garantál. Kivétel, ha az államokban élsz."Ha azt az Alkotmányt hatályon kívül helyezik, vége a könnyű életnek, jön a diktatúra. A legtöbb kormány már alig várja szerintem. "
Mert, most melyik kormány nem teheti meg?
A ködös Albionban, az aktuális hősvezérük elakarta küldeni a parlamentet kényszer szabadságra. Ja, hogy a demokrácia őshazája, nem tesz semmit. Annak idején Mussolininek sikerült több éven nem összehívni a törvényhozást.
Gondolom ismerős. America First. Egy osztrák bajszos halálosan komolyan gondolta Joseph Haydn - Deutschland Uber Alles himnuszát.
A két szlogen, hely aktualizált tükörfordítás. Minden értelmében."... Vannak jó mérnökök és mivel diktatúra van nulla pénzért napi 16 órában dolgoznak ..."
A Manhattan Project, mond valamit neked?
De vélhetően még Kínában sem működik a mérnöki kényszermunka. Az eredetileg különleges gazdasági övezeteknek nevezett helyeken az ideológia másodrendűvé vált.
A diktatúráknak több fajtája van. Politikai, gazdasági és mindkettő egyszerre. Magyarországon politikai és gazdasági diktatúra volt, mint minden más szovjet gyarmaton és magában a SZU-ban. Spanyolországban Franko idejében politikai diktatúra volt.
Kiemelt figyelmet érdemel Észak-Korea. Politikai és gazdasági diktatúra van. Az emberek éheznek, totális a megfigyelés. A diktatúrát életben tartja a folyamatos embargó. Elég megnézni Kuba utolsó évtedét. Hosszú ideig a szocializmus utolsó bástyája volt. (É.K. annyira kemény diktatúra, hogy még a baráti országok is távolságot tartottak.) Castro halála után elindult a demokratizálódás folyamata és a kölcsönös nyitás."Ahogy most "american style" van a legtöbb országban (természetesen változó mértékben), úgy ha Amerikának leáldozik és Kína veszi át a helyét, akkor pikk-pakk elkezdik a "kínai stílust" átvenni a kormányok."
Nem. Mi a német megoldásokat követjük. Bár kétségtelen, hogy van néhány idiót@ német politikus, akik szemeznek a kínai módszerekkel, nem a totális megfigyelés a jövő.
Nyiss egy új témát ez ügyben. Nem ehhez a témához tartoznak a félelmeid.PS:
A totális megfigyelés elektronika nélkül is működött a gyarmati Magyarországon. Havonta kellett hangulatjelentés készíteniük a vezetőknek a beosztottjaikról. Akiről néhány negatív jelentés gyűlt össze, annak már akkor is reszeltek. Nem kapott hitelt, jobb állást, mert megbízhatatlan volt. Aki nem volt párttag, annak akkor ért véget a karriere, amikor elkezdett dolgozni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
nyisziati
veterán
válasz Piszmaty76 #144 üzenetére
Lehet. De ettől függetlenül valóban ez a helyzet.
Amerika minden hibájával itt van. A társadalomban, a pénzügyekben, a munkában, a morálban stb.De ezzel a "minden hibával" együtt is százszor jobb, mint Kína, vagy a világ bármely országa.
-
kchris78
veterán
első körben lehet! de mit gondolsz mi fog történni 1-2 évtized múlva? elég nagy tetben fogadnék hogy kína a 90-és évek óta tervezi ezt a szituációt amiben most vannak... minden előre meg volt tervezve. plusz nem értem ezt a hozzáállást. nem szeretitek ti se a az ottani diktatúrát de lesz@rjatok merthogy az ott van mi meg itt és a diktatúrájuk keze az itteni minden napokig nem ér el. nade tényleg nem lesz érezhető az hosszútávon hogy:
kina felvásárolja a ritkafoldfem bányákat ami eleve nem az ő területükön van,
ott csucsul sokszáz vagy inkább ezer milliárd dollár állampapíron, és ad nekünk is sok-sok kölcsönt ? és vasarol fel itteni cégeket? nem valószínű hogy itt is cenzúrázni fogjak a netet úgy mint itt de hogy érezni fogjuk a következményeket az tuti. Lassú víz pártot mos, Kínában már tuti megvannak a tervek a következő pár tíz évre... és ott az országuk az első... ellentétben az itthoni komcsikkal akiknek az oroszokat kellett kiszolgálni. -
Piszmaty76
aktív tag
Ugye tudod, hogy az az általad említett Rammstein dal valójában egy cinikus középső ujj Amerikának. Nem véletlenül tiltották be ott kinn a koncertjeiket egy időre....
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
laci_csk
senior tag
A googleval forditottam arrol a "hires" roman aruhaz oldalarol a Mate 30 pro dual simmel kapcsolatban:
"Ez a termék a lehető leghamarabb a világ minden tájáról elérhető hivatalos forgalmazóktól elérhető. A csomagolás világnyelven van, beleértve a kínai nyelvet is. Bármely mobilhálózatban szabadon használható, kódolás nélkül. A menü angol nyelven előre beállítva, és az összes nemzetközi nyelvvel rendelkezik. A román nyelv választható, a gyártó választása szerint."
szerintem se roman se magyar nyelv nincs/lesz benne me'g a csomagolason sem nemhogy a telefonban
[ Szerkesztve ]
Xperia XZ3
-
titán
válasz nyisziati #137 üzenetére
Ja jó. Szerinted az euba be fog szivárogni a kínai kommunista rendszer és korlátoznak majd a vásárlásban, felírják mennyit tusolok stb stb?
Ha ide bármilyen kínai cég is jön, annak az eu törvényeinek kell megfelelnie. Senkit sem érdekel , hogy az a cég kínában milyen feltételekkel dolgoztat. Ti itt nagyon keveritek a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
mivel van elég szoros gazdasági kapcsolat ez azért nem ennyire triviális... Ha Kína azt csinál amit akar... Vannak jó mérnökök és mivel diktatúra van nulla pénzért napi 16 órában dolgoznak - mert KELL dolgozni - és itt a nyugati oldalon meg eltűnnek a munkahelyek mert mi itt pihenni is szeretnénk meg hasonlók akkor is így gondolkosz? VAGY konkrét példa, japán tulajdonú cégben a japán vezetők elég komolyan vették hogy itt is japán munkamorál/stílus szerint dolgozzanak az emberek. Ha jó bevásárolnak cégeket a kínaiak akkor majd rajtuk fog múlni hogy itt is elvárják hogy hasonló "hatékonyan" dolgozzon az ember. Ha nem lenne elég a multik által elvárt munkamorál..
[ Szerkesztve ]
-
titán
Szerintem túltoltad ezt a dolgot nagyon. Kína azt csinál ott amit akar, kb senkit nem érdekel. Aki meg oda utazik, vegye ezeket tudomásul. Itt téged nem fog senki korlátozni a bankszámlahasználatoddal, meg zaklatni rendszerellenes tevékenységgel. Ez már paranoia szint.
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz Hieronymus #131 üzenetére
Frászt demagóg csúsztatás. Az egész világon épül ki a globális megfigyelés rendszere, és ennek egyetlen gátja van, hogy ne élesítsék be mindenhol: az AMERIKAI ALKOTMÁNY, és ennek folyományaként az amerikai demokrácia (amiben mi is élünk, lásd a némelyek által linkelt Rammstein - we all living in America).
Ha azt az Alkotmányt hatályon kívül helyezik, vége a könnyű életnek, jön a diktatúra. A legtöbb kormány már alig várja szerintem. Ezért nem mindegy, melyik oldalra állsz. -
válasz nyisziati #130 üzenetére
"Ezt a bohócozást majd vedd elő, amikor téged se akarnak engedni, hogy "rendszerellenes tevékenység miatt" használd a bankszámlád."
Ez demagóg csúsztatás.
Mi nem Kínában élünk. Vélhetően te sem.
Hogyan gondolod az idézet mondat gyakorlati megvalósítását?
A kínai kormányzat pontoz minket és a kínai hacker elveszi a bankszámla hozzáférést?
Fegyverrel elfoglalják Magyarországot illetve Európát és gyarmatosítanak minket?
Politikusokat vásárolnak fel és a hatalmat átvéve bejelenik a kínai birodalomhoz történő csatlakozást?Vagy hogyan gondolod? Meg szeretném érteni a gondolkodásodat.
Ráadásul olyan időben és helyzetben tolod a hozzászólásaidat, amikor az amerikai büntetővámok hatását én is megérzem. Örüljek Trump intézkedéseinek?
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
nyisziati
veterán
válasz janeszgol #127 üzenetére
Ezt a bohócozást majd vedd elő, amikor téged se akarnak engedni, hogy "rendszerellenes tevékenység miatt" használd a bankszámlád.
Főleg, hogy a FB nem akadályoz semmiben, mégha kereskedik is az adataiddal.
Ez az, amit ti képtelenek vagytok felfogni: az ÁLLAMI diktatúra nem egyenlő magáncégek adatkereskedésével.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valójában az usa nagyon le van maradva az 5G ben és rájöttek a kínaiak beelőzték őket.
Fake 5G AT&T -
janeszgol
félisten
Hagíd, úgyse érti meg. Aztán meg jön Kína megfigyeléses belpolitikájával, ahol buszjegyet sem tudsz venni, ha nincs elég pontod. Állandóan ezt szajkózza, mást nem tud. Az, hogy az FB kereskedik is az adatokkal (kb nyolc eset volt már neki, ami bizonyítékokkal teli volt), meg lehetne még sorolni több céget is.
De nem! Te Kínában szeretnél élni, neked kell a kínai megfigyelés és pontrendszer. Ja aki nem ért egyet vele, az haljon meg, természetesen csak a demokrácia jegyében. Nyisziati többször lejáratta magát ebben a témában, de még mindig nem vette észre, hogy bohóccá vált. -
kchris78
veterán
ezek egyelőre csak pénzt akarnak keresni. és nem blokkolnak illetve kapsz bármilyen megtorlást ha a fórumokon nem megfelelően politizálsz... róluk is lehetne mit beszelni az információs buborék meg manipuláció kapcsán ... de adott esetben nem kapsz börtönt nem megfelelő vélemény hangoztatása esetén.
[ Szerkesztve ]
-
-
nyisziati
veterán
válasz Hieronymus #120 üzenetére
Na jó, ez már szándékos értetlenség.
Ne trollkodj. -
válasz nyisziati #118 üzenetére
"Kína öncélúan kémkedik, és ha nem tetszik neki, amit mondasz, akkor még buszjegyet se enged venni.
Ezzel szemben Amerika nemzetbiztonsági okokból gyűjt adatokat, nem azért, hogy elnyomjon!"Ezt hogyan érted?
Kína Amerikában kémkedik és kiszedi azok kezéből a buszjegyet, akik rosszat mondanak Kínáról, Amerikában?"Számold már össze légyszíves, hányszor említettem a hsz-eimben a Huawei-t, és hányszor Kínát."
Minek?
Mi most a Huawei Mate 30 telefon szériáiról beszélgetünk, nyilván témába vág a vállalatcsoport megemlítése.
Az már kevésbé, hogy Kína mikor és hol illetve mennyit kémkedett. Az amerikai megfigyelések sem tartoznak a témához."Az embargót meg beszéld meg Trumppal ,,,"
Jó ötlet. Szervezd meg a találkozót.
-
nyisziati
veterán
válasz Hieronymus #114 üzenetére
"Ugye az világos, hogy ebben a történetben nem a Huawei, a főszereplő."
Számold már össze légyszíves, hányszor említettem a hsz-eimben a Huawei-t, és hányszor Kínát.
Köszi.Az embargót meg beszéld meg Trumppal, biztos tudna érdekességeket mondani.
-
nyisziati
veterán
Jól van, még mindig nem érted a lényeget.
Ha a fickó tapasztalatait is elolvastad volna, világossá vált volna, hogy Kína öncélúan kémkedik, és ha nem tetszik neki, amit mondasz, akkor még buszjegyet se enged venni.Ezzel szemben Amerika nemzetbiztonsági okokból gyűjt adatokat, nem azért, hogy elnyomjon!
FOGJÁTOK MÁR FÖL A KÜLÖNBSÉGET!!![ Szerkesztve ]
-
válasz nyisziati #108 üzenetére
Ugye az világos, hogy ebben a történetben nem a Huawei, a főszereplő.
(Ráadásul az utolsó linkedből kiderül, más ország teljes gázzal nyomta és nyomja az adatgyűjtést.)A Huawei csoport embargója, annyit segít helyzeten, mint a halotton a beöntés.
-
titán
válasz nyisziati #112 üzenetére
AZ AMERIKAI TITKOSSZOLGÁLATI SZERVEK A 2001. SZEPTEMBER 11-EI TERRORTÁMADÁSOKAT KÖVETŐEN LÉNYEGÉBEN AZ EGÉSZ VILÁG UTÁN KÉMKEDNI KEZDTEK A NETEN. MINDENKIT MEGFIGYELNEK, AKIT CSAK LEHET: A SAJÁT ÁLLAMPOLGÁRAIKON TÚL MÉG A SZÖVETSÉGESEIKET IS.
De, pont elég.
------------------------------------------
Amúgy trump pont ezért fog továbbmenni, mert bedobta ezt a kína kémkedik cuccot és amerikai nép ezt csepegő nyállal be is veszi. Nem is érdekli őket, hogy ebből mi igaz és mi nem. Trump most megvédi az amerikaiakat és ez a lényeg. Mármint az amerikaiaknak. A trump kormányzat világgazdasági kárait meg majd lenyelik a népek. Amennyire obama próbált barátságosabb viszonyt kiépíteni a többi országgal, trump gyakorlatilag háborút indított a világ ellen.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
nyisziati
veterán
Konkrétumok nincsenek?!
Hát most komolyan... Még azt is felírták (ha olvastad volna), hogy azt is felírta a tartótisztjük, hányszor mostak!De persze ott van még a China Telecom internet eltérítése is. Ha ez nem elég bizonyíték, akkor nem tudom, mi az.
[link]
[link]Hihetetlen, hogy MINDEN EGYES Kínával kapcsolatos cikknél elő kell venni ezeket az infókat.
Ennyire rövid az emlékezőtehetségetek, vagy ennyire nem vagytok hajlandók elfogadni a TÉNYEKET?
-
titán
válasz nyisziati #104 üzenetére
Ebből hogy következik az, hogy kémkednek az usaval kapcsolatban?
Mi a helyzet az apple kínai gyáraival? illetve az apple alkatrészeivel, amit kínában gyártat az usa?
A sencseni foxconn gyárban szerelik össze gyakorlatilag az összes iphone-t, ipada-et és imac-ot.
Ahogy a kolléga említette, ez amolyan boszorkányüldözés szint amit csinálnak.
[ Szerkesztve ]
-
h4h01
senior tag
"Rizikó" meg "nemzetbiztonsági kockázat" és hasonlók! Amikor kijöttek ezek a szavak a mr. kacsa csőrén az nekem egyértelmű volt azzal, hogy beismerték, hogy iszonyat qrvára, kilóméterre le vannak maradva a huaweitől az 5g hálózatot tekintve, erre jött még az hogy az okostelefonokkal is kb megelőzték a többi gyártót..Erre lehet azt mondani, hogy kockázat?! Persze! Az hogy nemzetbiztonsági?! Hát lehetne, csak nem éppen korrekt, és félrevezető, és stb..Ez az egész fekete listázás szerintem nem szól másról minthogy, ha nem tudjuk normális úton, elég gyorsan fejleszteni a saját technológiánkat, akkor gci módon csapjunk le a konkurenciára ott ahol a legjobban fáj. Aztán majd ha leöltük őket, akkor elmondhassa a nagy usa hogy ők az elsők az 5g-t tekintve is..
-
ambination
tag
válasz ambination #45 üzenetére
Már lakosságiban is megvehető,részletre is.Plusz a szervízesek azt mondták a sima 4G-verzióra is elképzelhető a szervízelés.(nem mintha eltört volna vagy elromlott volna,lassan 11 hónapja használom és minden tökéletesen működik és igen 2 teljes napig bírja az akksi olyan 4-5óra kijelzőhasználattal még mindig)
-
titán
válasz Hieronymus #99 üzenetére
+1. Kb ennyi a történet. Nemhogy nem tájékoztatott senkit (nem tudni róla, hogy tette volna) a dolgokról, még angliát is befenyegette, hogy ne üzleteljen a huawei-el, mert megromolhat a kommunikáció közöttük. Vicc az egész.
Most olvasom, hogy az airbus repülőkre és az alkatrészeire is vámot vetnek ki. https://kitekinto.hu/2019/10/03/gazdasagpolitika/europat-is-elertek-trump-buntetovamjai/175762/ Ezen kívül a francia borokra, a francia és olasz sajtokra szintén. Valami nagy gáz van ezeknek a fejében. Ha vámot vet ki a francia sajtokra, az miben segíti amerikát? Ezek olyan dolgok, amit nem lehet amerikában előállítani, nem segíti a munkahelyeket semmiben sem. Csak és kizárólag üzlet, lehúzás. Kiknek a lehúzása, hát az amerikai embereké. Fail.
“Amióta elnök vagyok, a WTO sokkal jobb számunkra, mert megértették, hogy nem engedhetik meg maguknak azt, amit már sok éve művelnek, hogy megkárosítják az Egyesült Államokat”
Itt aki károsítja az országot és hatalmas károkat okoz a világnak, az ő maga és a kormányzata. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz eladogeppc #98 üzenetére
Nekem gyanús, hogy az 5G miatt lett az embargó.
Abban is gyanús, hogy nem szóltak a megalapozott gyanú részleteiről a szövetségeseiknek. Például Németország és Magyarország is ebbe a körbe tartozik.Nekem az is gyanús és nem is alaptalanul, hogy sokan nem ismernek egy amerikai történelmi fogalmat.
MccarthyzmusTovábbá minősítetten gyanús, hogy egyes fórumozók boszorkányok és az egyik boszorkánymester te lehetsz, bármit is jelentsen a boszorkánymester szó!
-
eladogeppc
veterán
Elég a gyanú, senkinek semmit nem kell bizonygatnia.
Biztos nem alaptalanok az Amerikaiak gyanúja és biztos van oka amit nem fognak kiteregetni a világ elé. Ott is van kémelhárítás, stb.
Persze, majd a nagy Amerika elmondja, hogy mit mikor és hol szivárogtattak ki az országból.
Szíve joga bármikor az ilyen jellegű dolgokat megtenni.
Picit látni kellene, hogy nem Kína függ az USA-tól, hanem fordítva.Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
válasz enginev3.0 #95 üzenetére
Lehet ez a véleményed, de ez nem igaz. Nézz utána magyar szótárban, hogy mit jelent a rizikó.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
enginev3.0
félisten
válasz eladogeppc #93 üzenetére
Szerintem ilyet nem csak a kommunista országok csinálnak
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
titán
válasz eladogeppc #93 üzenetére
Szerintem ha konkrét dologgal alá tudnák ezt támasztani, vastagon bekeretezve tárnák a világ elé hogy tessék, kína kémkedik, mi vagyunk az ártatlan bárányok. Ezek az intézkedések pedig szükségesek, hogy megvédjük az amerikaiakat, sőt, még európát is kínától. De semmi. Ez így egy picit furán jön ki.
Mint a vessünk ki vámokat, mert az jó amerikának. Az eu (a harley másoik legnagyobb piaca) reakciója miatt a harley meg kénytelen áttelepíteni a gyártás ezen részét az euba. Nettó baromság amit csináltak itt is, nem volt átgondolva.
[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
Szerintem nem is kell semmit felmutatnia. Meglátásom szerint egy gyanú bőven elég ahhoz, hogy a kormány úgy döntsön, nem kér Kínából.
Kína a mai napig kommunista vezetéssel bír, és minden nagy cégben ott ülnek a kommunista párt emberei. Kvázi félig meddig jogos a gyanú, hogy a termékek rendelkezhetnek jól elrejtett kiskapukkal.Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
titán
válasz Hieronymus #91 üzenetére
Arra sem tud az usa felmutatni semmit, hogy a huawei kémkedik. Ha ez annyira nyílvánvaló lenne és lennének rá bizonyítékok, miért nem állnak elő vele?
[ Szerkesztve ]
-
Azért ez nagyon leegyszerűsítő gondolatmenet. A középkorban alkalmazták a boszorkány üldözésekhez.
Bevallotta, hogy boszorkány, sima ügy víz be kell fojtani.
Na nem olyan bolond, hogy bevallja. Ezzel is csak a boszorkányságát védi. Máglyára vele!Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz 7Heads Drago #76 üzenetére
Ehhez csak józan paraszti ész kell. Vagy mit gondolsz, majd bevallja a Huawei?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Dr. Romano
veterán
-
enginev3.0
félisten
Hányan megveszik majd és csodálkoznak hogy hol a play áruház
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
titán
Szerintem semmi. A huawei szépen kikopik az euból, ha maradnak a szankciók. Én úgy látom, hogy vannak az "apple fanok" és van a többi telefont használó. Utóbbiak nagy részét nem érdekli a márka, csak egy jó, használható telefont kapjon a pénzéért és nem fog szarakodni semmivel, nem is akar. Bekapcsolja, használja, kész. Nem fog átszokni semmilyen más alkalmazásra, csak hogy azt huawei telefonon használja, mert leszarja, hogy samsung, huawei, anyámkínja a neve. Azt az alkalmazást fogja továbbra is használni, amit eddig és majd olyan telefont fog választani, amivel ezt zökkenőmentesen és minden egyéb probléma nélkül megteheti. Az a nagyon kicsi réteg, aki pedig nem ide tartozik, majd megrendeli bangoodról pl. a telefont és ráhegeszti valahogy ami hiányzik róla. Szerintem.
-
-
7Heads Drago
veterán
válasz Hieronymus #34 üzenetére
A facera teszek rá. Nekem bőven elég ha otthon pc-n rá tudok nézni. Navigációként én sygic-et használok és az meg bent van a Huawei boltban is. Emailra is rengeteg lehetőség van. Én egyedül egy játékkal lennék bajban, meg a banki app-al jelenleg.
-
kchris78
veterán
válasz beyruth82 #59 üzenetére
és mi a másik oldal? a túlpörgött globalizáció és minden egyéb (sajnos inkább negativ mint pozitiv) továbbpörgetése? sajnos az se a legjobb. Illetve a másik oldal se hagyná figyelmen kívül el az USA gazdasági érdekeit.. és Kína most pörget mindent.. nem gyorsan, hanem többtízévre átgondolva.. Aminek most érezni az első jelentősebb következményeit, amit kezdtek a 90-es, 2000-es évek óta.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Plazmacucci #7 üzenetére
QuickMobile arról ismert, hogy szürkeimportos, kelet-ázsiai lokalizációval rendelkező készülékeket hoz be és forgalmaz. Persze erre nem nagyon szokták felhívnia a figyelmet.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
kerobi
senior tag
Pont ruménia? Ez valami vicc?
-
jeni
félisten
A Huawei gyártót a Google-vel egyetemben akkor most bekéne perelnem mert a hibajavító nyelvkészlete alapból hibás? Folyton nem azt írja ki mint amit legépeltem! Vannak olyan magyar szavak amik az angolban sem találhatóak meg fordítottan sem.
Bármennyire szeretnétek nem szándékozom ismét beülni a magyar órára!
-
xZer0kidx
senior tag
Trump sajnos maradni fog, legalábbis szerintem. Ebben az esetben mi meg maradunk Huawei nélkül Sajnos engem a Google nagyon behálózott, sajnálnám eldobni pl. a Youtube prémium előfizetésemet. Viszont androidos vonalon maradva, a a Huawei (Pro szériára) jellemző üzemidőt sem szívesen áldoznám be.
(#60) weberzolee: Ez igaz, már rég nem az, de valahol szerintem ez érthető. Semmi nincs ingyen. A videókat is tárolni kell valahol az is pénzbe kerül. Eddig a reklámok megtekintésével fizettél, ha ezzel nem kívánod kiegyenlíteni a "számlát" akkor marad a lóvé.
[ Szerkesztve ]
"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
veterán
válasz nyisziati #55 üzenetére
Maradni fog mert épp addigra cseng le a gazdasági konjunktúra ami minden válságot követ(esetünkben a 2008-as követte egy majd 10 éve tartó felendülési szakasz) az újabb recesszió vagy válság hatásai választások után fognak érződni.A populista szélsőjobbos idgenellenes,homofób,stb politika ott is(ahogy nálunk is) sikert aratott a faék egyszerűségű kispolgárok körében akik trump szavazóbázisát jelentik.Kis előnnyel de még nyerni fog szerintem is. A kereskedelmi háború pedig valoban sokkal nagyobb volumenű mint a huawei ügy ami csak egy kis szelete az egésznek és célja az amerikai gazdasági hegemónia megtartása,visszaállítása ami a feltörekvő gazdaságok(kína,india,brazilia,stb) térnyerése miatt "veszélyben" van.Jelenleg kína ebből a legveszélyesebb az usa gazdasági és politikai érdekeire nézve.Mivel kínában(atomhatalom lévén) nem tudják eljátszni amit latin amerikában a 20.század során több tucatszor(puccsok,államcsímyek,népírtások, tömeggyilkosságok, polgárháborúk támogatása, szervezése,pénzelése) és nyiltan sem rohanhatják vagy bombázhatják le(mint irakot,afganisztán,libiát vagy szintén egy sor latin amerikai országot)ezért maradt az utolsó fegyverük a gazdasági nyomásgyakorlás.
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
2020. novemberében lesz ismét elnökválasztás az USA-ban. Csodálkoznék, ha maradna Trump az elnök. Abban bízok, hogy aki az utódja lesz, eltörli a HUWEI-jel szembeni szankciókat.
-
veterán
Szerintem is életképtelen nemzetközi szinten google appok és licenszek nélkül a huawei. Főleg 300-350 ezrekért adni elképesztő arcátlanság, bár nem ismerem a fülöp szigeteki,malájziai,román,stb viszonyokat de gyanítom ott sem fogják kapkodni. Nálunk tuti bukás lenne így.Nem várható el egy egyszeri polgártól hogy mókoljon a telefonon ha használni akarja normálisan főleg 350 ezerért.Ez nem kompromisszum kérdése.A Többi gyártó google használatot biztosít ugyan ezért az árért és csak ki kell venni a dobozból a telefont nem kell mókolgatni.Miért választaná bárki is akkor a huaweit?Kössön kompromisszumot az aki nem akar google alkalmazásokat használni!Rajta van de nem használja
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
"MS-t megbűntették, hogy a laptopokon kötelezően rajta volt a Windows. Akkor a google nem él vissza a helyzetével?"
PC-n az MS kvázi monopolhelyzetben van a 90% fölötti részesedésével. A Linux meg sok esetben nem alternatíva (játékok ill. szoftver inkompatibilitás miatt, pl. Word).
A telefonpiacon viszont a Google nincs. Egyrészt vehetsz Apple-t, másrészt az Android ingyenes és szabadon feltelepíthető. -
janeszgol
félisten
válasz #16514048 #13 üzenetére
Ertelmes es logikus az, amit irsz, de racafolok. Pl vannak olyan filleres telok, amiket csak egy cel miatt vettem meg. Ha dragabbak lettek volna rajuk se neznek.
Ez is ilyen. Egy bizonyos osszegig elmegy a Google Szolgaltatasok hianya. Persze van mas aruhaz is, de ha az ember mar vasarolgatott appokat csak szeretne azokat a Playrol hasznalni. -
ambination
tag
válasz #24536576 #39 üzenetére
A Telekomnál kapható pár napja a Huawei Mate 20X 5G-s verziója(nekem a sima 4G-s van)nem 5000es az akksija,hogy beférjen az 5G-s cuccos,de mindenben ugyanolyan,mint az enyém.Sztereó hangszórók,nagy akksi még így is,google cuccok is,jó kamerák(egy 40megapixelessel kevesebb ugye,mint a Mate 30prónál😉)van jack csatlakozó,van "gamerhűtés"és nagy 7.2 collos kijelző,és IP53as "víz és porállóság"is van.Meg ugye van(nekem van,de nem jár hozzá gyárilag) cerka is hozzá.lakosságiban még nem árulja a Telekom de üzletiben igen.
-
gilfoyle
őstag
Itt a Librem 5 vetélytársa
-
Juhaszatti
addikt
Itt sem kötelező. Vehetnél oprendszer nélküli telefont is, ha adna ki ilyet bármelyik gyártó. De nem ad, és ez csak rajtuk múlik, nem a Google-n. Valószínűleg senki nem venné, ha az összes többi konkurens telefonon ott van gyárilag, kiveszed a dobozból és használod.
Az meg a másik, hogy a Windows nem egy ingyenes, nyílt forráskódú rendszer, míg az Android igen. A Windows nélküli laptopok olcsóbbak, de az android nélküli telefonokat emiatt semmivel sem kéne olcsóbban adniuk, úgy meg aztán tényleg nem venné a kutya sem.
-
-
rdt89
addikt
Az én szemembe fél százalékot se csökkent, hogy nincs rajta Google szolgáltatás, de az, hogy a sztereó hangszórót kikukázták, már fájóbb. Mire elfogadtam, hogy oké nincs Jack csati, mert cserébe olyan dolgokat vonultat fel, hogy félelmetes, erre most külföldi teszteken olvasom, hogy a sztereó hangszórótól is el kell búcsúzni, akár a P30 Pro-nál. Arról bármennyire is sokan hülyeségnek gondolják, én nem tudok lemondani. A Google szolgáltatás meg nincs rajta bumm az még csak a kompromisszumkötés listán sincs nálam. Na majd várok egy másik készüléket, ami nagy akkumulátoros, Amoled kijelzős, Notification led-es, sztereó hanszórós, esetleg jack csatlakozós, jó kameraképességű, gyors telefon. Szerintem ha már tudták, hogy sok felhasználót eltántorít, hogy hiányzik a Google csomag tényleg mindent belepaszírozhattak volna a készülékbe, hogy eladja a tudás, ha már a kamerán ennyit reszeltek. Bár gsmarena oldalon a P30 Pro-val összeengedve én semmilyen fényviszonyba nem látok nagyon nagy különbségeket.
-
nozs23
addikt
válasz SamiCsillag #27 üzenetére
Nyilvan fogalmad sincs mi van Kinaban, kulonben nem hasonlitgatnad a kettot.
-
"... akkor mi is megtudnánk lenni a Kínai appokkal ... "
A környezetemben mindenki WhatsApp-et használ, de Facebook is jó példa. A navigációhoz nem lehet használni a pekingi forgalmi adatokat.
Ezeket és a hasonló appokat nem tudod kiváltani. A kedvedért nem tér át senki sem ezek kínai változatára. A kínaiakban sem lenne meg a lelkesedés egy nagyvárosnyi ember kedvéért elkezdjék magyarra fordítgatni az appjaikat.
Teljes áron egy ilyen telefon, fényképezőgépnek, zenelejátszónak és néhány egzotikus appnak drága és felesleges eszköz, Google nélkül.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
NGA
addikt
És még a Microsoftot szidják. Ott megveszed a WIndows-t, és bármilyen laptopra fel lehet rakni, ami a rendszerminimumot teljesíti. De nem kötelező. Azaz vehetsz laptopot oprendszer nélkül is. És basszus az emberek fel tudják telepíteni a rendszert. Én is ledöbbenek tőle :-) A MS-t megbűntették, hogy a laptopokon kötelezően rajta volt a Windows. Akkor a google nem él vissza a helyzetével?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
titán
válasz SamiCsillag #27 üzenetére
Éppen ez jutott eszembe. Akkorára nőtt már a google, hogy a szerveknek már csak jelképes felügyelete van rajta. Mindenhova benőtte magát a gyökerekig, gyakorlatilag nincs az a büntetés ami picit is meghatná, az ellenfeleket tönkreteszi, ellehetetleníti... Tulajdonképpen azt csinálnak ami akarnak, úgy irányítanak több milliárd embert, ahogy kedvük tartja.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
hát ez igy van. a youtube app folyamatosan tolja elém hogy fizessek elő fizessek elő... nem is értem hogy ez jogszerű mert igy tunkolni nem teljesen az (de biztos hiszen nekik van pénzük jogászra). De ha visszamegyünk időben szerintem először nem gugli hanem okostelefon függők lettek az emberek.
-
őstag
Hm. Néhány hozzászólás alapján hamar "beárazódott" a gugli...Gugli nélkül nem ér 350 ezret csak kb. a felét. Tehát a gugli szolgáltatások értékét kb. 150-200 ezerre becsülik egy csúcstelefon esetében. Ez jó teszt egyébként a gugli számára, mert épp ebbe az irányba mennek: vége az ingyenebédnek. A youtube-nál már pedzegetik a fizessjúzer dolgot. Csak idő kérdése hogy minden gugliappnak lesz havidíjas verziója, meg egy butított agyonreklámozott ingyenes vacak verzió a csóróknak. Bátran megléphetik, mert egész földrészek lettek guglifüggök.
-
törölt tag
Elég hamar elértünk ismét a politikához. Éljen a szemellenzősség.
-
jeni
félisten
válasz Plazmacucci #7 üzenetére
rosszabb esetben megtanulunk Kínaiul vagyis a mandarin nyelvet máris kezdem tanulni.
-
őstag
A Mobilaréna csinálhatna róla egy tesztet. Nemcsak a szokásos egyentesztre gondolok, hanem kivesézhetnék milyen kompromisszumokra kényszertül középeurópa guglipunnyadék okostelefonjúzere ezzel a készülékkel. Milyen alternatívát nyújt a Huawei azoknak akik nem esnek kétségbe, ha a telefonon nem találnak gugli appokat. És mi az amit tényleg nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TheBikerider #15 üzenetére
Megint sikerült kiragadni a lényeket. Csodálom ahogy az agyad átlát a sorok között.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
joey04
titán
válasz Juhaszatti #14 üzenetére
Pontosan. Ha 350 helyett kapnék 120-ért egy olyan telefont, ami kurva jó kamerában, kijelzőben, üzemidőben, sebességben, akkor inkább azt venném a hákolás ellenére is talán, mint mondjuk a samut 350-360-ért.
-
törölt tag
válasz Juhaszatti #14 üzenetére
Aki simán elvan Google nélkül és hajlandó ennyi pénzt adni telefonért, annak semmilyen kompromisszumot nem kell kötnie más típusokhoz képest.
Aki viszont a Google szolgáltatásait szokta meg, arról nem tudom elképzelni, hogy hajlandó lenne lemondani róluk, bármennyire alacsony áron is adnák a Mate 30-at.
Szerintem inkább venne mindenki annyiért olyan telefont, ami ha picit kevésbé "prémium" is, de legalább működik rendesen.(#15) PreikeStoleN:
De nem gyengén...
-
veterán
-
törölt tag
Remélem arról is lesz hír, ha egy ukrán sufniban felbukkan.
-
törölt tag
Újra lehet telepíteni a google-t rá, ha valakinek ez a perverziója. Xda-n linkelték.
-
joey04
titán
Google cuccok nélkül ez az ár tipikus "mennyit engedsz a feléből" helyzetre hasonlít.
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem simán Kínából rendeli a román cég... :)
-
félisten
Betegagyúak, ha azt hiszik, hogy 350 pénzért majd Google nélkül érdekelni fog valakit.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Winner_hun
titán
ha
ndonászós► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
nozs23
addikt
-
eladogeppc
veterán
Google nélkül egy darab tégla.
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
nozs23
addikt
Érdekes. Pedig már a kiskapukat is elkezdte bezárni a Google. Így bűvészkedni sem lesz egyszerű. Pedig nem rossz készülék ez, csak Kínán kívül halott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest