- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
“ami kimerül abban, hogy akármikor megnézheted a tartalmat egy erre alkalmas eszközön”
De ha valaki egy HTPC-t alkalmassá tesz arra valamilyen módon, hogy csak lejátssza (tehát nem lemásolja!) az UHD BD kiadványt, akkor nem értem hol a gond.
Azt értem hogy az ilyen megoldás lehetőséget ad akár a másolásra is, de aki tényleg jóhiszeműen csak meg akarja nézni a PC-jén a megvásárolt filmet, az nem károsít meg senkit azzal, hogy egy firmware-t rak az ODD-re, meg feltelepít egy programot, amivel meg tudja nézni.Írom mindezt úgy hogy nincs olyan PC-m itthon, amiben lenne ODD. Van többszáz eredeti filmem (DVD/BD/UHD vegyesen), de soha egyetlen egy megvásárolt filmet se RIPpeltem be. Van dedikált asztali UHD lejátszóm, és egy PS5-öm. Szóval engem személyesen nem érint ez az egész PC-n lejátszósdi, ám mégis nehezen látom be, hogy aki nem akar ártani, nem akar megkárosítani senkit, az miért ne nézhetné a legálisan megvásárolt kiadványokat PC-n, még ha ehhez az idióta DRM miatt trükköznie is kell.
-
-
dabadab
titán
Tudnának, mert az adathordozóhoz tartozik felhasználási feltétel is, és ott tiltva van a RIP készítése.
Teljesen mindegy, hogy mi van ott, a filmlejátszáshoz nem kell felhasználási szerződés.
Komolyan, legalább alapszinten érdemes lenne tisztában lenni a szerzői jogi törvényekkel, ha már ennyit írsz a témában.
SZJT: [link]
A felhasználás fogalma a 17. paragrafusban, a felhasználási szerződések az 5. fejezetben. -
Darmol
senior tag
Így van. Főleg nálunk azért nem kéne ismeretlennek lennie a törvény jelentésével. A törvényeket nem az igazságosság, az erkölcs, a jófejség, vagy egyéb elvont fogalmak hozzák, hanem politikusok. Ha valami törvénytelent csinálnak, akkor megváltoztatják a törvényt és ennyi.
Annak idején mikor felemelték a szerzői jogok elévülését 70 évre 20 évről akkor is nyilvánvaló volt, hogy nem a szerzők megélhetését hivatott biztosítani a változás (hiszen ekkor a szabadalmi védelem hosszát is ugyanígy felemelték volna) hanem azt, hogy a dúsgazdag kiadók még dagadtabbra tömhessék ki magukat.
Szóval undorító, gyökér, hulladék, semmirekellő, kapzsi a hozzáállás, de ez a törvény. -
FLATRONW
őstag
Nem vagyok biztos benne, hogy bármit is tudnának velem szemben cselekedni, ha ki is derülne, hogy másolatot készítettem.Megvásároltam a bd lemezt, megvásároltam az adathordozót, ami tartalmazza a magánmásolási díjat. Innentől kezdve igazából a másolásvédelem szamít törvénytelennek.
-
FLATRONW
őstag
Lehet, hogy törvénytelen, de az is biztos, hogy következménye nem lenne. Amíg a netről letöltés a szürke zónába tartozik, addig a RIP esetén nem történik megosztás, tehát egy "fehérebb" megoldás. Arról nem is beszélve, hogy a kutya sem tudna róla.
sb.: Ilyen alapon az adathordozók árába beépített felár is ellentmondásos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Hobby rádiós topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Apple iPhone 8 - 256 GB - fekete (152)
- FÉLÁRON!!!! Samsung Odyssey G3 S27AG320NU Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest