Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Varázslóó #55 üzenetére
"Sajnos látom hogy itt sokan nem tudnak különbséget tenni látvány és látvány között... mint az mp3 és a Flac között sem sokan. "
Ha jó minőségű rip/mp3 kódólást veszek alapul, akkor nem is értem, hogy miről beszélsz. Én whitefül ismerősöm, kb 50% eséllyel találta csak el egy ad-hoc vakteszten, hogy épp a flac vagy az abból, általam tömörített mp3 szól. A jazz minden apró részlete is megszólalt hibátlanul. Én is hallgattam és máig nehezen ismeri el, hogy de azért hallotta a különbséget... Persze, csak az 50%-os találtai ráta, nem erről árulkodik. Egyáltalán nem hall az emberek 99,99%-a annál jobban, mint amit egy jó minőségű rip forrásból, jó minőségben kódolt mp3 tud.
Pl.: Ha én nagy ritkán ripppelek valamit, úgy szoktam tesztelni a minőségét, hogy az eredeti rippelt wav és a kódolt mp3-t szélsőségesen kihúzott EQ-val mérem össze. És még ekkor sem lehet különbségeket hallani, pedig direkt gyorsan kattingtatok egyszer egyikre-másikra, mert az emberi hallás memóriája igencsak rövid, állítólag 5mp. Ha ennél több idő telik már el két azonos/nagyon hasonló hang összehasonlításakor, akkor drasztikusan lecsökken a korrekt/pontos összehasonlítás esélye. -
Aprósólyom
addikt
Ez arra lesz jó, hogy lassúnak érezzük a kártyánkat és idővel cseréljünk RT képes kártyára. Más értelme ennek a lépésnek nincsen.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest