- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
kolosanyi #43 üzenetére
eddig én is azt hittem.
de kijöttek a kétmagos dolgok, és láttam pár tervet az arm-al kapcsolatban - itt a ph-s cikkek között - és bizony 1,4 - 2,4 ghz-s dual/quad core-os végrehajtó egységek LV radeon-nal vagy geforce-al bizony eléggé azt sugallják, hogy az arm bizony teljesítményben is kezd elég lenni...(#45) lordfreyr: pont ezért lenne gáz, ha még egy "sokat" fogyaszto x86-os proci is bekerülne a képbe - bár inkább apu, de még akkor is...
-
Zigur
senior tag
válasz
kolosanyi #43 üzenetére
Szerintem az x86 miatt van gondja az intelnek a fogyasztással. Az összes ócska utasítást és minden idejétmúlt módot meg kell csinálniuk, méghozzá gyorsan hogy gyors maradjon. Viszont olyan már nincs hogy x86 végrehajtóegység, egy speciális RISC-et hajtanak meg belül, ha jól tudom.
Az ARM-nál nincs semmi ilyen, nem viszi ez sem az áramot, minden utasítás ugyanolyan hosszú, sokkal egyszerűbb az áramkör.
Az szerintem nem érv hogy mindjárt 14nm-en gyárt az intel, mivel ARM-ot is lehet azon a méreten gyártani, ugyanazokkal az előnyökkel.
A másik dolog meg, a 2 magos 1GHz-es ARM procival szerelt ipad2-n vidáman és zökkenésmentesen lehet használni az alkalmazásokat, nem sok értelmét látom a lóerő vadászatnak (mondjuk asztali gépnél is ma már bármilyen dual core-os gép teljesen lefedi az átlagos igényeket). -
Pete55555
addikt
válasz
kolosanyi #43 üzenetére
Egyet értek veled. Az meg a másik dolog, hogyha az x86 teszem azt 20%-al többet eszik az a készülék teljes fogyasztásában nem számottevô, mivel még mindig a kijelzô fogyaszt a legtöbbet tudtommal, pláne, ha mondjuk 30%-al gyorsabb is, akkor ugyanannyi számítást kevesebb idô alatt végez el, és még kevesebbet is fogyaszthat.
Amúgy, asztali gépen ki lehetne ezt próbálni pendrive-os módszerrel? Konfigom a nevem alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10 pro tokok!
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Pitaka MagEZ 4 Samsung Galaxy S24 Ultra MagSafe tok, Black/grey, 1 hónapot használt tok
- 3 db Samsung Galaxy S24 Ultra telefontok
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest