Új hozzászólás Aktív témák
-
tothferenc
aktív tag
Valaki hasznalja ezt a rendszert?!
-
gzbotii
nagyúr
Van itt olyan aki kiprobalta ezt?
-
atoth
aktív tag
válasz
Rickazoid #90 üzenetére
Az Win8 ARM verzió bejelentésének és demonstrálásának politikai oka is voltak, a részvényesek egyre jobban elégedetlenek Steve Balmerrel, mert azt látják, hogy a gyorsan mozgó piacot képtelen az MS követni. A Mango is rekordgyorsasággal készült el, a Microsoft vezetésének nincs már túl sok hibázási lehetősége.
Visszatérve az eredeti, Meego-s témára, meglepne, ha nem dolgoznának legalább labor szinten a WP7 x86 platformra portolásával, de ennek nyilván csak akkor lesz jelentősége, ha már megvetették a lábukat az okostelefon piacon. -
Rickazoid
addikt
Nem tudom mekkora esély van x86-os Windows 8 tabletek gyártására. Pont a tabletpiacra való betörés miatt készül az ARM verzió (illetve a jövőbeni esetleges PC-s ARM processzorok miatt, de azok még 3-5 évre vannak). Ez majd jövőre derül ki, tudtommal az MS még nem foglalt állást egyik architektúra mellett sem, legalábbis nem olvastam ilyet.
-
atoth
aktív tag
válasz
Rickazoid #88 üzenetére
A tablet mezőnyben az Intelnek nincs szüksége az Androidra, de a Meego-ra sem nagyon, ha a Windows 8 idejében elkészül és olyan jó lesz, mint amilyennek ígérik. Az intel CPU-s tabletek elterjedésének most is inkább a megfelelő OS hiánya az oka. A Meego az Intelnek a tablet piacon legfeljebb egy B terv, arra az esetre, ha a Windows 8 csúszik vagy bukik.
Értem én, hogy az Intel sokszor mondja, hogy mennyire elkötelezett a Meego iránt, de marketing oldalról nézve a Meego nem is létezik. -
Rickazoid
addikt
Viszont teljesen inkompatibilis az ARM-on futó Androiddal, ami használhatatlanná teszi a marketes programok túlnyomó többségét, sőt a játékok 90%-át, ami a legtöbb felhasználónak elsődleges. Nem minden a Dalvikban fut Androidon sem, ráadásul a MeeGo több hardveren fut és lényegesen stabilabb is, például nincs Android netbookra és notebookra, a programtámogatottsága meg az Androidhoz képest nagyságrendekkel könnyebben növelhető, mivel bármilyen linuxos programot átfordíthatnak rá, sokhoz Qt-ben pedig könnyen írhatnak egy új felületet.
Hülye lenne az Intel milliárdokat beleölni a saját projektbe, majd a kukába dobni a Google kedvéért, aki az ARM mellett tette le a voksát, tehát a két Androidot külön kellene fejleszteni, a Google meg mostanában már a forráskódot sem adja ki, csak mikor már tele a piac a legközelebbi gyártók eszközeivel. Így elég nehéz lenne x86-ra Android frissítéseket produkálni időben.
Ráadásul a Google nem titkolt hosszútávú célja az Android és a ChromeOS összeolvasztása, teljesen cloud computing alapokra helyezve őket, amihez megint az ARM megoldások lesznek a jobbak, hisz teljesítmény nem kell, de alacsony fogyasztás igen.
Nem, az Intel eddig mindig azt nyilatkozta, hogy neki a MeeGo az elsődleges, nem véletlenül lesz előbb MeeGo-s tablet, mint androidos, már ha valaha elkészül utóbbi x86-tal. -
Rickazoid
addikt
Egy új OS megjelenéséhez sosincs későn attól, hogy már van más a piacon. Ennyi erővel nem is kellenek új fejlesztések sehova, semmilyen új program, hisz már vannak a piacon mások, azokat lehet fejleszteni a végtelenségig, nem?
Az Intel akkor száll ki a MeeGo mögül, ha végleg lemond az x86-os processzorok mobileszközökben való elterjesztéséről. Erre nincs túl sok esély, arra viszont jóval nagyobb, hogy 5-10 éven belül komoly részesedést ér el. Ehhez a MeeGo kell neki, az Android ARM-on is túl széttagolt és nem kompatibilis saját magával sem, viszont ez az egyetlen nyílt op.rendszer. Na ezt a helyzetet az Intel meg tudja szüntetni. -
atoth
aktív tag
válasz
Rickazoid #82 üzenetére
A Meego-t 2009-ben jelentették be, ez tényleg nem volt olyan régen. De a Nokia 2005 óta dolgozik az Maemo-n, az Intel pedig 2007 óta a Moblin-on. Ez már elég sok idő.
És még nyoma sincs annak, hogy tömegesen elkezdenék használni a gyártók, akár mobilra, akár netbook-ra. Az Android felfutását mintának tekintve legalább két év kell, hogy elkezdjék tömegesen gyártani az eszközöket és használni. Ekkora hendikeppel aligha lehet sikerre számítani. Előbb-utóbb az Intel is ki fog szállni. Mondom ezt azzal együtt, hogy a Nokia N9 kifejezetten tetszik nekem és sajnálom, hogy nem sok sikerre számíthat. -
Elrood
őstag
Nekem már rémálmaim vannak ettől az oprendszertől.
Elképesztő hibákat képes csinálni. -
Rickazoid
addikt
A MeeGo-t nem dobta az Intel. De ha megnézed, nem olyan régi a projekt, mint ahogy hangoztatod, lényegében év végére használható tabletek lesznek forgalomban vele annak ellenére, hogy a Nokia több mint fél éve kiszállt belőle. Az Androidot sokkal tovább fejlesztették például, ez meg párhuzamosan készül 6 (a Nokia kiszállásával egyelőre csak 5) különböző eszközre. Telefonon ettől függetlenül már meg kellett volna jelennie, de a Nokia volt, aki valami olyasmit csinált a pénzzel, amiről nem szólnak a hírek, hibás döntésekkel takaróznak, mert azt könnyű elhinni, és a MS tudta csak megmenteni, amivel már valószínűleg előző év végén elkezdték a tárgyalásokat.
És csak hogy pontosítsunk, ezt nem olyan disztribúciónak szánták, ami szabadon telepíthető bármilyen eszközre, főleg nem notebookokra. A mai trendeket követve előretelepített rendszernek szánják, mint az Androidot például, magyarul csak azon a gépen garantált a működése, amire a gyártó portolja. Az, hogy fel tudod telepíteni másra is abból következik, hogy egyrészt nyílt forráskódú, másrészt olyan fejlesztők bekapcsolódása is cél, akiknek nincs a kezükben a fejlesztett eszköz. Nagyobb gépekre meg KDE vagy GNOME portolás és komoly optimalizáció után lenne csak elérhető, de ez jelenleg senkinek nem célja. -
atoth
aktív tag
Én egy Thinkpad R60-on próbáltam ki a Meego-t. Helyből minusszal indult, mert nem tudtam mobillal (Bluetooth) internetre csatlakozni, nem találtam erre lehetőséget.Amikor végre sikerült WIFI-n elérni az internetet, lényegesen nehézkesebbnek, lassabbnak bizonyult, mint az általam ismert minimal Linux-ok (pl. Puppy 5.25). A minimál UI nekem nem jött be a 15"-ös képernyőn, de lehet, hogy egy 10"-esen jobban mutat.
A Meego sztorija egyébként kicsit érthetetlen. A Nokia és az Intel több éven keresztül fektetett bele energiákat érdemi eredmény nélkül. Ha a Samsung össze tudott hozni egy saját mobil Linuxot, akkor az Intel/Nokia párosnak miért nem sikerült? Ha valóban annyi energiát fektettek bele, mint amennyit mondtak és mégis csak ennyi jött ki, akkor igenis értelmes döntés volt dobni a Meego-t és az OS fejlesztést házon kívülre tolni. -
bloomberg
tag
Nekem tettszik ez a rendszer.
Sztem olyan Happy & Sunshine feelingje van.
Táblán is tuti jó lenne, de feltenném otthon az nx5000-re is (betölti a internet-tv szerepét, a kijelző már tönkrement :-)) -
Rickazoid
addikt
Lefelé, fogyasztásban és teljesítményben. Bár utóbbit ha jól csinálja, akár szinten is tudja tartani...
(#73) doncortio: ha feltennéd asztalra, kéne rá egy GNOME vagy KDE, mert ez a felület nagy képernyőn nagyon nem ideális. Miután GNOME és KDE elkészülne rá, magukkal vinnék az összes beépített programjukat, ezután jönnének a böngészők, a korábban emlegetett fejlesztőeszközök megint fixek, a fordításuk után tehát 50%-ban már meg is egyezne az összes többi disztribúcióval egy átlag felhasználó szemével nézve + nem tudom van-e Debian kompatibilitás, de ha igen... csak még egy Ubuntu válna ebből is. Miután meg minden más program szintén elkészülne a forráskódok alapján, nem sokban különbözne már a többitől (csak a motorháztető alatt, ugye), csak egy lenne a sok között annyi előnnyel, hogy ezt több nagyobb cég is támogatja, de végső soron nem erre lett tervezve. Aztán idővel lehet kinövi magát, de ahhoz először mobilos és tabletes fronton kell bizonyítania, ami nehéz lesz, ha senki nem vállalja fel, hogy telefonokat gyárt vele.
-
doncortio
senior tag
Szerintem asztali fronton is van esélye a MeeGo-nak az n+1 linuxxal szemben is. Utóbbi főleg szerverfeladatok ellátàsára alkalmas és kicsit se felhasználóbarát,a MeeGo pedig az. Szoftveres ellátottsággal pedig tuti nem lesz baj, hamar jönni fog rá Java és onnanstól felveszi majd a versenyt a linuxxal, többezer progi lesz rá elérhető, köztük pár must have: openoffice, minecraft, openbve, openttd, több .jar appot nem ismerek
-
szponzor
senior tag
Én is kipróbáltam most ezt a MeeGo-t. Csak live módban indítottam el, holnap lehet, hogy felteszem, de pár dolog nem ment live-ban (annak ellenére, hogy a netbook-om fent van a listájukon). A Wi-Fi-t nem tudtam használni, maradt a vezetékes net, pár program nem indult (pl. az a Garage nevű dolog), amikor lecsuktam a netbook-ot, majd újra kinyitottam, akkor meg nem indult el semmi. A menük között nekem nem volt az az "asztal", ahol a gadget-eket lehet húzogatni.
Programokat nézve még nincs rá túl sok dolog. Irodai alkalmazást abszolút nem találtam rá, van egy Programming rész a csomagkezelőjében, ahonnan gondoltam, hogy majd megnézem, hogy milyen programmal lehet itt pl. webfejlesztést végezni,de a php kulcsszóra nem adott találatot. Netbeans-t próbáltam még, arra szintén semmi.
Néztem, hogy van már egy frissítés csomag rá, de az is már egy hetes a neve alapján.
A boot-időre kíváncsi leszek még. Tudja valaki, hogy feltelepítve mennyi helyet foglal ez az OS? -
Probber
őstag
Nem rossz ez a MeeGo, nagyon felhasználóbarátnak tűnik, ezzel együtt rettentő egyszerűnek is mutatja magát, de sejthető, hogy egy jól átgondolt, jól felépített rendszer lapul a színfalak mögött.
A Nokia N9 dizájnban kissé egyszerű, de ettől függetlenül már nagyon várom.
A Neonode N2-ről meg még életemben nem hallottam, valahogy elkerülte a figyelmem, szóval egy cikkből rögtön kettő lett.
-
flash-
veterán
ez a meegoo fogja megmenteni a Nokiát
-
törölt tag
-
Rickazoid
addikt
Az órajel és a magok száma nem sokat jelent így. Lehetne 8 magja és futhatna 4 GHz-en is egy ARM processzor, ha egy 3 GHz-es Core i3-as Intel gyorsabb nála. Egy közvetlen összehasonlítás kéne, hogy azonos tesztprogramokat az adott architektúrára írva azonos órajelen és magszámmal, azonos feltételek mellett azonos op.rendszeren hogy futtatnak a végfelhasználóknak szánt processzorok. Az ARM-nak desktopra nincs ilyen, messze vannak még a gyártók ettől, az Intel közben folyamatosan fejleszt, illetve az Intelnek sincs kész terméke, amit mobilokba lehetne tenni, így nincs miket összehasonlítani. És akkor a 32 bit vs. 64 bitről nem esett szó, még ha nem is túl elterjedt a programok körében, de op.rendszerekből már elég sok a 64 bites, szinte már csak azzal telepítenek elő gépeket. Ilyen ARM processzor még nem létezik, 2013 közepére várható csak az első példány. Az ARM-nak tehát jó nehéz lesz felfelé kapaszkodnia, míg az Intelnek csak lefelé kell mennie.
-
=Mentor=
őstag
A Nokia nem fogja elhanyagolni a MeeGo-t, teljesen mindegy mit nyilatkoznak, ez a rendszer sokkal jobb annál, mintsem hogy csak úgy sutba lehessen dobni... Először a WP7-re fókuszálnak érthető módon, mert az már maximálisan startra kész. A Meego hosszabb távon szerintem felválthatja a WP7-t mint fő platformot, pláne ha nem lesz olyan sikeres mint amit várnak tőle.
-
CharlieDrop
veterán
hmm, én próbáltam egy HP ProBook 4320-on 1xsikerül bebootolni, akkor jó volt...ennyi...
Az N9-et várom, de ahogy láttam a bemutatóját jobb,mint az asztali platform -
rattan
tag
Dell Latitude D620-on próbálom éppen most, eddig kopp-kopp minden szépen működik.
Asztali n+1-dik linuxnak kicsit elkésett, arra talán jobb az ubi, viszont tabletre jó alternatíva lehet idővel. -
nuke7
veterán
válasz
kolosanyi #43 üzenetére
eddig én is azt hittem.
de kijöttek a kétmagos dolgok, és láttam pár tervet az arm-al kapcsolatban - itt a ph-s cikkek között - és bizony 1,4 - 2,4 ghz-s dual/quad core-os végrehajtó egységek LV radeon-nal vagy geforce-al bizony eléggé azt sugallják, hogy az arm bizony teljesítményben is kezd elég lenni...(#45) lordfreyr: pont ezért lenne gáz, ha még egy "sokat" fogyaszto x86-os proci is bekerülne a képbe - bár inkább apu, de még akkor is...
-
kolosanyi
veterán
De ettől még igaz marad, hogy az x86 nagyobb teljesítményre képes. A csíkszélesség oké, hogy lehet annyi ARM esetében is, de akkor megint oda lyukadunk ki, hogy x86 nagyobb teljesítmény, ARM kisebb fogyasztás.
Az meg, hogy a jelenlegi hardver is vígan elfuttat alkalmazásokat, az egy dolog. Egy 386-os is vígan kiszolgálta az akkori igényeket.
Mindenesetre tény, hogy a jelenlegi tabletekkel nem lehet olyan munkát végezni, amihez kell a bika vas. -
Rickazoid
addikt
Nyilván inkább így emlegetik (bár nem tudom a Nokia indította-e így az elnevezést, de nyilván igen, hisz végül tényleg így nevezték el), mert egy elvetett projekt leporolása majd átalakítása hogy olyan legyen, mint annak a rendszernek a mobilos verziója, ami pont miattuk nincs ma kész, nem hangzik túl jól. Bár amikor először bejelentették ezt a telefont elmondták, hogy erre MeeGo kompatibilis Maemo 6 kerül.. de hogy konkrétan kinek volt az az ötlete, hogy MeeGo-ra keresztelje... jó kérdés, az emberek többségének úgysem jut el a fülébe a dolog, a többiek meg úgyis tudják, hogy miről van szó. Na hogy ez most kiket céloz, az megint egy jó kérdés.
-
B1T3
addikt
A Nokia N9-en MeeGo vagy egy Maemo variáns fut?
-
Zigur
senior tag
válasz
kolosanyi #43 üzenetére
Szerintem az x86 miatt van gondja az intelnek a fogyasztással. Az összes ócska utasítást és minden idejétmúlt módot meg kell csinálniuk, méghozzá gyorsan hogy gyors maradjon. Viszont olyan már nincs hogy x86 végrehajtóegység, egy speciális RISC-et hajtanak meg belül, ha jól tudom.
Az ARM-nál nincs semmi ilyen, nem viszi ez sem az áramot, minden utasítás ugyanolyan hosszú, sokkal egyszerűbb az áramkör.
Az szerintem nem érv hogy mindjárt 14nm-en gyárt az intel, mivel ARM-ot is lehet azon a méreten gyártani, ugyanazokkal az előnyökkel.
A másik dolog meg, a 2 magos 1GHz-es ARM procival szerelt ipad2-n vidáman és zökkenésmentesen lehet használni az alkalmazásokat, nem sok értelmét látom a lóerő vadászatnak (mondjuk asztali gépnél is ma már bármilyen dual core-os gép teljesen lefedi az átlagos igényeket). -
NoMagix
addikt
Ez teljesen jó és vállalható rendszer!
Ezt kellene jobban favorizálni a Nokiánál! -
Pete55555
addikt
válasz
kolosanyi #43 üzenetére
Egyet értek veled. Az meg a másik dolog, hogyha az x86 teszem azt 20%-al többet eszik az a készülék teljes fogyasztásában nem számottevô, mivel még mindig a kijelzô fogyaszt a legtöbbet tudtommal, pláne, ha mondjuk 30%-al gyorsabb is, akkor ugyanannyi számítást kevesebb idô alatt végez el, és még kevesebbet is fogyaszthat.
Amúgy, asztali gépen ki lehetne ezt próbálni pendrive-os módszerrel? Konfigom a nevem alatt.
-
zsigus
őstag
Az egyik MeeGo-ról szóló MA cikk után utánanéztem, hogy hogyan is állhatnak a fejlesztéssel, és korábban már észrevettem az oldalukon a letölthető verziókat, de a kompatibilitás miatt nem töltöttem le (kevesebb gép volt felsorolva mint most, és ez sem túl erős felhozatal, legalábbis ami a netbook változat letöltésénél van felsorolva).
Most a cikk hatására viszont belefogtam, boot-olható pendrive-ról az AMD-s gépemen a "not mounted SSD" (vagy valami hasonló) sornál megáll a folyamat, VirtualBox-ból pedig a menünél hiába nyomok entert a Boot MeeGo-ra nem megy tovább.
Szóval egyelőre nem tudom kipróbálni sajnos, pedig régóta szeretném.
Remélem hamarosan lesz majd támogatás az AMD APU-khoz is, mert tervben van egy ilyen gép építése. -
domi007
őstag
média telefon:
Samsung Galaxy S Wifi 5.0, 4.0 stb..szóval PMP
szerintem -
kolosanyi
veterán
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem azért ez sem fekete, vagy fehér. Elég sokan úgy gondolják (tudom, sokan meg nem), hogy könnyebb az x86 fogyasztását levinni ARM szintre, mint az ARM teljesítményét feltornászni arra a szintre. Nem tudom, hogy melyik az igaz, mert nem értek hozzá, de tény, hogy teljesítményben az ARM a béka segge alatt van a modern x86 procik mellett. (Nem az agyonszidott Atomra gondolok.) Ráadásul mindjárt kopogtat az ajtón az Intel a 20 nm-rel, ami azért a fogyasztáson sokat fog javítani, szóval én nem írnám le őket. Azért ők tényleg nem egy "sufnibarkács, gémerpisti meghegeszti" típusú banda.
(Arról meg végképp nem beszélek, hogy tegyük fel fejlesztik az akkuk kapacitását, vagy áttérnek más technológiára, tök mindegy. Ebből az következne, hogy nem számít annyira a fogysztás, akkor meg megint előnyben az x86.)
Persze ezek csak egy laikus észrevételei, szóval písz. -
nuke7
veterán
válasz
Rickazoid #40 üzenetére
az egy napos üzemidő kevés és ez be is bizonyosodott a kétmagos telefonok esetében - tesztekkel, tapasztalatokkal, stb. Elég sokan elégedetlenek emiatt.
Az arm pedig úgy fejlődik, hogy miközben kisebb lesz a fogyasztás vagy ugyanakkora, vagy nagyobb teljesítményt tud nyújtani.
Nem véletlenül van a tabletek nagy részében is arm, pedig ott az egynapos üzemidő elég lenne... hm?nem mondtam, hogy az intel kis cég, vagy hogy nem képes összehozni durva dolgokat, de nagyon az x86-ot nyomják, ez tetten érhető a proci + gpu fejlesztésein is, ahol - tudtommal - larrabee magokat akar majd a procik mellé rakni... ami nem biztos, hogy a legjobb megoldás lenne, csak egy példa.
Kíváncsi leszek, hogy mikor tudják felvenni az x86-os egységek a versenyt az arm-os dolgokkal fogyasztás/teljesítményben.
-
MeeGo N900-on
Nekem amúgy szimpatikus a rendszer. Hátha nem jut a Maemo sorsára. -
Rickazoid
addikt
Mutasd meg az összehasonlítást, ami alapján nem létezhet olyan végleges x86-os processzor, ami felveszi a versenyt egy ARM-os processzorral az okostelefonokban és tabletekben. Nincs ilyen. Nem a sokat szidott Atom kerülne ezekbe, ne legyen félreértés. Ha pedig megjelenik egy telefon x86-os processzorral és MeeGo-val (idővel lesz), annak is lesz legalább 1 napos üzemideje. Az Intelt nem értem miért kell állandóan lebecsülni, nem épp egy kis barkácscégről van szó. A Windows 8 sem azért támogatja az ARM-ot, mert az jobb lenne, hanem mert jelenleg 99%-ban az van a tabletekben, de nincs tabletre írt Windows, a MS meg nem akar kimaradni, ezért a Win8 kapja a támogatást és ezzel megelőzi azt a problémát is, amit akkor érné, amikor egy ARM gyártó véletlenül tényleg piacra dobna egy desktop processzort. Mivel ez pár év múlva megtörténhet, kell egy Windows, ami támogatja, nehogy szárnyra kapjon egy Linux alapú rendszer.
-
vtechun
veterán
hmm, nekem nem nagyon akart elindulni a live az EEE netbookon, 512 ram van benne mondjuk, a boot menü még bejön, de onnan nem nagyon akart továbbmenni
a Boot Meego -ra entert nyomok, lesz 2-3 sornyi pont a képernyő tetején, és nem megy tovább.
-
nuke7
veterán
válasz
Rickazoid #37 üzenetére
már nem azért, de az x86-os megoldások az okostelefonok piácán hogy vennék már fel a versenyt az arm-os dolgokkal, amik ráadásul már a win8-at is támogatni fogják..
ha csak emiatt lenne a meego már rég nem kéne lennie.
de talán tablet-en meg okostelón még jó lehet.
amúgy a webOS hol tart..? -
Rickazoid
addikt
Azért lett volna jobb, mert ez lett volna az első, ami telefonokra is optimalizálva van két komoly pénzt beleölő cég által (Intel és Nokia, de vannak még többen is mögötte azért), emellett egységes lett volna szemben az egymással laikusok számára nem átjárható disztribúciókkal, illetve elérhetőek lettek volna rá idővel jobbfajta játékok is. Emellett ez Intelnek ez az az op.rendszer, amivel el tudja terjeszteni az x86-ot a mobilos piacon.
-
rakloo
aktív tag
10-es skálán mennyire indul AMD-n ?
-
kolosanyi
veterán
Egyébként erre milyen progik érhetőek el jelenleg? Egyébként lehet, hogy kipróbálom én is.
-
nuke7
veterán
ez a meego miért jobb mint egy linux..? gondoljátok, hogy majd jobb lesz hozzá a support?
táblagépeken, meg telefonokon még oké, de netbook-ra szerintem valamilyen jó kis linux distro kellamugy nekem bejön az n9, csakhát a fizikai qwerty hiányzik nagyon rola
-
ttmk.lac
csendes tag
válasz
callmeakos #30 üzenetére
Bocs lehet félre érthető voltam, de win 7 fut a laposon és pendrive-ról bootoltam a Meegoo-t.
Am a wifit valahogy jobban kezeli mint win7, mert 2 olyan hálózatot is feldob amit az nem lát és használni is lehet öket, nem szakadozik nem dobja a jelet.( az egyik gazdájától kértem jelszót a teszt idejére). -
ttmk.lac
csendes tag
Hello!
Na csak nem birtam ki meg kellett néznem....
Asszony gépe volt a labor nyuszi (rem nem tudja meg). Egy packardbell tj65-ös gépről lenne szó. Minden probléma nélkül bebootol, wifi, bluetooth, böngészés megy. Média lejátszó müködik, egyedül a fényeröt nem lehet állítani se hard se szoft oldalon. Képernyő felbontásból simán a nativat kezeli (1366x768). Pendrájvról ment ennek a tárhelyét látja és használja, de a merevlemezhez root jelszót kér. Elsőre szokatlan de azért kezelhető. Ha jobban megismertem, ráeresztem az asztalira is. -
toldy
őstag
Az archos 9 eddig is tetszet, csak egy dolog tartott vissza az atom/windows kombó. Ha lesz normális támogatása ennek akkor lehet benevezek egyre.
-
HXY
addikt
Az Ubuntut ehhez az elkésett valamihez hasonlítani?? Vicc...
-
Rickazoid
addikt
válasz
callmeakos #20 üzenetére
Mi az, hogy nincs support? Mögötte áll az Intel, a Linux alapívány és a közösség.
-
Brutális eb
addikt
válasz
próbakocka #5 üzenetére
Csak a békapopó alatt van a támogatott készülékek száma így aztán sok értelme van.
-
Petya88
tag
Ez lenne az első nokia 16év után ami végre emészthető lenne, erre véletlenül kiküldik a vakvágányra?
-
LA_COSTE
senior tag
válasz
callmeakos #20 üzenetére
Erre én is szavazok!
-
callmeakos
veterán
Teljesen jól néz ki a rendszer és sajnos ezt is a support hiánya gyengíti le. De ha beindul akkor akár jó is lehet a dolog. Amúgy egyébként csinálhatnátok erről egy adást az MATV!-ben. Legalábbis én szívesen látnám
-
gomsadi#
tag
Te figyelj ide! A maemot és a moblint mikor kezdték el fejleszteni? Itt két nagy cégről Van szó, Intel és Nokia. Mikor jelentették be? Mennyi idejük volt? Most miért is nem használható a rendszer annak ellenére, hogy lassan fejlesztették?? Ugyan már, ez hogy az életerő legjobbat választotta bullshit! Ha a Nokia úgy gondolta volna, ahogy tavaly februárban gondolta, ott tartana Most, mint a wp7. Alkalmazások terén előrébb is lenne, mivel a symbi alkalmazásokat könnyű portolni. A store (az egész ökoszisztéma, amit az MS most vásárolta meg, a wp7hez nokiatol),adott volt! Minden! Csak a prioritást kellett volna nem atutemezni! SZVSZ
lordfreyer:
sajnálom, hogy így alakult...
-
Rickazoid
addikt
Jó kis rendszer ez. VBox-ban időről-időre megnézem, sajnos ott a teljesítménye messze nem esik a használható kategóriába, netbookom meg nincs, így jó volt olvasni, hogy valódi vason hogy fut.
Lesz szó a PH-s cikkben a forrásból történő programtelepítésről? VBox-ban próbálgattam, de fél nap volt neki egy MPlayer, ami végül nem működött.Linuxra is van külön segédprogram egyébként a pendrive létrehozásához. Úgy hívják, hogy dd. Része az alaptelepítésnek.
(#10) gomsadi#: lebecsülöd a MS által a Nokiának fizetett pénzt és hogy innentől nem kell foglalkozniuk a szoftverfejlesztéssel (már a Symbianéval sem ugye). A rövidtávú, biztosan nagy hasznot választották a hosszútávú, kockázatos, de nagyobb haszon helyett.
-
Gengi
senior tag
Figyelj a NOKIA nagy név és ez logikus is ,de egy gyerek rendszer nem képes egyszerűen annyit nyújtani ,mint az öregek. Megjött a kiváló Windows Phone 7 és egy kvázi két szereplős piacon 1 évükbe telt ,mire elérték azt a küszöböt ,amikor már képes felvenni a versenyt a konkurenciával. (Mondjuk jó minőségű GPS app még hiányzik ,ha jól tom. Még azért jön a Mango is)
Ezt kell megérteni és jó egy fórumon könnyedén kimondjuk ,hogy ez meg ez kellett volna ,de mikor van alattad több tízezer ember egy patinás márka , rengeteg pénzéhes befektető. Egyik napról a másikra azt kérik tőled ,hogy válaszd ki az optimális utat és ne úgy ,hogy egyik napról a másikra élj.
A taktika tökéletes és az egyetlen jó megoldást választottak. Fogták a biztosat (ami eddig csak pénzt hozott
) és a bizonytalant hagyják növekedni az árnyékban.
-
DJGABI
addikt
Próbáltam, inteles asztali gépen futtattam live-ként a "MeeGo v1.2 for Netbooks" változatot. Nem rossz, egész tetszetős, átlátható rendszer. Végső soron egy minimál linux, de a jobb fajta megközelítésből (Chrome OS, Joli OS szerintem elbújhat mellette).
-
gomsadi#
tag
No offense, de a Nokia elvitte volna a hátán, ugyan úgy, ahogy most teszi a wp7el. Így marad három rendszer - ami elég nagy tábort fog össze -, de elég sok embernek csak egy valsztasi lehetősége marad. Gondolok arra, hogy a három közül kettő iranyitottabb.
zigur:
Igen, meg lehet az érkezett vezető is lobbizott
-
teglus
csendes tag
a cikk elején:
"befogazni" ??? -
gomsadi#
tag
Nem értem a Nokiat továbbra sem. Simán lehetett volna EZ a Nokia platformja, sikeresen adott volna még egy rendszert a piacnak. Nem értem
Aki hülye, az haljon meg... -
JanFe
aktív tag
Erdekes, eleg jonal nez ki
-
tomistarkapi
tag
létezik rá valami értékelhető office?
-
forintuser
őstag
Ha lesz laptopom, tuti kipròbàlom.
-
vtechun
veterán
Hmm, az Asus EEE 701-emen kiprobalom
-
próbakocka
senior tag
érdekes hogy az android csak nemrégen fordul abba az irányba, hogy minden eltérő kisebb platformot összefogóan tudjon kezelni (telefon, tablet, tv, MOSÓGÉP) ... itt meg már működik is.
-
hemaka
nagyúr
Elég óvodás kinétete van, lehet az a célcsoport.
Viccet félre téve, nem látok benne nagy potenciált, föleg az ingyenes Linux-ok mellett. -
kolosanyi
veterán
Nekem bejön a cucc.
Csak hát ugye megint az lesz, hogy pár geeken kívül sokan nem foglalkoznak vele, így nem is nagyon fog elterjedni...
-
Maxentius
addikt
A fene vigye el a support hiányát, pedig ebből az N9-ből akár piacvezető is lehetne, ha nem hanyagolnák látványosan. Amúgy elég puritánnak néz ki ez az asztali MeeGo, kicsivel több csicsa nem ártana neki szvsz.
-
ROBOTER
addikt
Szerintem a "média telefon" alatt az asztali, nagyképernyős IP telefonokat értik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest