Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • DarthSun

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  válasz hobizoli #156 üzenetére

  Az E5 célterülete : szerver. Pld az E5-2640 v3 : Use Conditions
  Server/Enterprise

  Az E5 v3- as széria pont azért tetszik, mert viszonylag alacsony órajel mellett is elképesztően brutális teljesítményt hoz. 2014- es technika, bizonyítja hogy az Intel abban az időszakban sem xarral dobálózott. Mai szemmel is jó teljesítmény, bár én ugye úgy vizsgálom ezt, hogy átmenet a félretro és a modern gép között, abban pedig verhetetlen egyértelműen. Tehát én nem mai gépnek szereltem össze(de abban is megállja a helyét), hanem hobbi/feeling gép. A prociválasztást is pont ezen szempontok motiválták : legyen a core/freki kombináció egy közepes érték, tehát mindegyikre kis kompromisszum, az arany középút - az E5-2640 v3- ban találtam ezt meg :
  Intel Xeon E5-2640 v3 8C/16T 2.60GHz 3.40GHz DDR4 1600/1866 90W TDP

  A v4, meg a 2066 - ezek már kiesnek ezen feelingből, túl magas órajelek, magas fogyasztás(ami természetesen nemigen érdekelne amúgy, csak az van hogy felesleges hő, meg nyírja a VRM- et).

  Összességében : az összerakott X99- em tehát az irányzott vágyálmomat messzemenően teljesíti, és pont hogy az is elsöprően növeli a feelinget hogy kínai lappal van. Amint már említettem, az ilyen Asus csodalapok biztosan jobbak, de teljesen kívül esik az érdeklődési területemből, egy olyannal már nem egzotikus a v3, tehát egy nagyon lényeges paramétert vesztene az egész gép. Ok, ha ingyen utánam dobnának egy csoda brand X99 lapot, azért kipróbálnám... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák