Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- A Huawei bemutatta a FreeBuds Pro fülhallgató 5. generációját
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Az E5 célterülete : szerver. Pld az E5-2640 v3 : Use Conditions
Server/EnterpriseAz E5 v3- as széria pont azért tetszik, mert viszonylag alacsony órajel mellett is elképesztően brutális teljesítményt hoz. 2014- es technika, bizonyítja hogy az Intel abban az időszakban sem xarral dobálózott. Mai szemmel is jó teljesítmény, bár én ugye úgy vizsgálom ezt, hogy átmenet a félretro és a modern gép között, abban pedig verhetetlen egyértelműen. Tehát én nem mai gépnek szereltem össze(de abban is megállja a helyét), hanem hobbi/feeling gép. A prociválasztást is pont ezen szempontok motiválták : legyen a core/freki kombináció egy közepes érték, tehát mindegyikre kis kompromisszum, az arany középút - az E5-2640 v3- ban találtam ezt meg :
Intel Xeon E5-2640 v3 8C/16T 2.60GHz 3.40GHz DDR4 1600/1866 90W TDPA v4, meg a 2066 - ezek már kiesnek ezen feelingből, túl magas órajelek, magas fogyasztás(ami természetesen nemigen érdekelne amúgy, csak az van hogy felesleges hő, meg nyírja a VRM- et).
Összességében : az összerakott X99- em tehát az irányzott vágyálmomat messzemenően teljesíti, és pont hogy az is elsöprően növeli a feelinget hogy kínai lappal van. Amint már említettem, az ilyen Asus csodalapok biztosan jobbak, de teljesen kívül esik az érdeklődési területemből, egy olyannal már nem egzotikus a v3, tehát egy nagyon lényeges paramétert vesztene az egész gép. Ok, ha ingyen utánam dobnának egy csoda brand X99 lapot, azért kipróbálnám...

Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos tablet topic
- Óra topik
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- A Huawei bemutatta a FreeBuds Pro fülhallgató 5. generációját
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- MaxxDamage: -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 2 GB VGA, új kijelző és akkumulátorok
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- NVIDIA Quadro P5000 GPU 16GB GDDR5X memóriával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest