- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
persze, hogy nem lesz XP, hiszen 5.1 helyett 5.2-es kernel lesz a rendszer alatt, meg még elég sokminden más, de az összes, server 2003-on kliensmegkötés (xp kötelező) miatt nem futó program futni fog, de lát 4 giga fölött is memóriát
Egyszer meg kellett ezt csinálnom, mert egy olyan videorögzítő-kezelő szoftvert kellett életre lehelni, amely csak 32 biten volt hajlandó elindulni (próbáltuk 64 biten, nem ment), de mivel csak "home and office use" volt a program, ezért csak xp-n indult el, ugyanakkor nem éppen "home and office" környezetben kellett használni a rendszert, mivel 40 kamera volt rákötve, az alá meg memória is kell, bele is lett pakolva a 8 giga ram a gépbe, csakhogy azt meg az xp nem látja.
Ekkor szedtünk elő egy win2k3-at, tweakNT-vel vissza "xp"-re, és a program is ment, a memória is megvolt, hallelujah
-
azbest
félisten
Jól tudom, hogy adott verzión belül tetszőleges hogy 32/64 vagy angol/magyar telepítőt használok az adott külccsal?
OEM esetén nem tudom ez mennyire kötött, msdn-aa retail kódjával úgy hiszem mindegy volt, hogy melyik verzióhoz melyik kódot használom (van 32 magyar/angol és 64 bites angol verzió is, persze mind business).
Azért kérdem mert ha ennyivel nagyobb az árkülönbség de nincs nyelvhez kötve a kód, akkor simán megjátszható hogy sokkal olcsóbban külföldről rendelnek és a kódot meg magyar médiával használják. Ha nagyon kell a dizájnos lemez, akkor még 3000ért hologrammos magyar lemezt is lehet a kóddal rendelni az ms oldalán (legalábbis angol msdn-aa kóddal továbbengedett a magyar lemezrendelő).
(#53) Cerebellum:
Nekem XpSp2 most 1 gigát használ (1071848), a rendszer gyorsítótár meg 2 (2244460).
Valami beállításon is múlhat hogy kezeli: a teljesítménybeállításnál van választás, hogy programokhoz vagy rendszergyorsításhoz használja a szabad ramot. Nekem most rendszergyorsítótár. Nem esküdnék rá, hogy magától állt e erre, mivel van elég memóra vagy valamikor én nyúltam bele. Így nem áll teljesen kihasználatlanul a szabad ram sem -
Vistaboy
veterán
Én elmagyaráznám, ha tudnám. Biztos emlékszel hogy váltottunk egy pár sort akkoriban. Akkor az alaplapi driver-frissítés után elment az aktiválás, és nem is volt hajlandó interneten keresztül sem aktiválódni. Mert úgymond "Az adott serial már használatban van, blablabla..." Visszaraktam az egyel korábbi verziót, és visszajött az aktiválás.
De mint mondtam a Vista topikban nem is olyan régen, hogy az SP1 felrakása óta ez megszűnt, most már a legfrisebb driver van fent és neten keresztül aktiváltam én is, ahogyan kell. Majd még a jövő hétre leszek kíváncsi, ugyanis veszek majd egy 8800GT-t, kíváncsi vagyok hogy a VGA-csere hogyan hat a "kicsikére"...
MOD: Le lehet? Ja, oké. Akkor még egy ok, amiért nem kell eredeti...
-
törölt tag
Nem. Ebből az következik, hogy új cuccok esetén is szar a Vista. Ha megnéznéd az adatlapom, akkor nem írnád, hogy hulladék a gépem
Amíg az erőforrások nem tűnnek el feleslegesen, és nincs szükség a túlzottan hipe-olt DX10-re, addig értelme sincs a Vistának.
Hmmm. A szoftverek hulladékok. Ezt a microsoftnak is lehetne továbbítani, ugyanis pont az MS által kiadott szoftverekkel van a legtöbb bajom. A többi cucc, amihez driver kell, van Vistás, ennek ellenére képtelen a Vista rendesen használni egy nyomorult tunert, és szinkronizálni egy egyszerű PPC-vel. Vagy maradjunk a játékoknál. Ha már megírtak egy nyamvadt játékot DX10-képes rendering-re, akkor miért instabil Vistán, és miért stabil XP-n? Ráadásul XP-n jó 15%-al gyorsabb. Bár ez a játékfejlesztők problémája. De, hogy egy USB-s HDD-t vagy egy rohadt egeret nem ismer fel, az már nonszensz. Amihez elvben wdm-nek kellene lennie integrálva az oprendszerbe. XP alatt láss csodát megy, problémamentesen. Majd talán a sokadik javítás, service pack és egyebek után, ha a százmagos CPU-k is alapok lesznek, majd akkor lesz jó a Vista. Pont, mint anno az XP. Annak is kellett vagy két év, mire úgy ahogy helyrerázták. De a Vista nem lesz ilyen, ha igaz a pletyka, és három év múlva jön a Vindows7.
Bár igaz. Böngészni, filmet nézni, zenét hallgatni jó a Vista. De dolgozni, játszani nem.
És, ami miatt különösen megundorodtam tőle, az a dolog, mikor egy noti mellé alapból Vista home basic-et adnak, és, ha a T. User nem akarná használni a rémbézik kiadást, akkor csak szopni fog, mert nincs a noti mellé XP-s drivercsomag. Pedig a noti bele hasonló chipsetes, mint pl. egy konkurens modellé, amihez van XP-s drivercsomag. Plusz szopatás, ha a notihoz linuxot hajítanak, és szintén csak vista driver van a supporton. EZ a köcsögség. És ez nem hinném, hogy a noti gyártó agyszüleménye, hanem jó sok zöldhasú eredménye ami Redmondból szivárgott oda.
Úgyhogy csak akkor veszem meg a Vistát, ha már nagyon muszáj lesz, addig jól elvagyok az XP-vel is. Ha már egyszer legális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest