- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Vistánál is megkérdezi, de ha jól emlékszem, akkor ha igennel válaszolsz, akkor a következő kérdés a "cserélt-e alaplapot?", és amikor erre "nem"-el válaszolsz, akkor adja be az említett "hölgyikének" a vonalat.
Ui.: Persze nem tudom hogy azóta történt-e itt változás, mint mondtam, utoljára telefonon már jó régen kellett aktiválnom (Elég régóta fent van már a rendszer, hál' istennek semmi baja sincsen), amióta pedig fent van az SP1, azóta már elfogadja a netes aktiválást is. Majd ha jövő héten VGA-csere lesz és újraaktiválást kér, akkor kíváncsi leszek, de szerintem már azzal sem lesz gond.
-
Vistaboy
veterán
válasz
#64791808 #53 üzenetére
Hát nem tudom hogy nálad esetleg milyen egyéb dolgok vannak még telepítve, amik rezidensként futnak a háttérben, de nekem az adatlapomnál szereplő konfigon, 2GB RAM-mal semmilyen swappolás nincsen (Max egy pár másodperc, a legújabb játékok esetében, ahol már lassan magának a játéknak lesz alap a 2GB), miután kilépek a játékból - vagy Alt-Tab- bal is akár.
Én az Ashampoo WinOptimizer 5-el szoktam rendszert optimalizálni, automatikusan betweak-eli a dolgokat, registry-t tisztít, ilyesmi. Mellette az O&O Defrag 10-el töredezettségmentesítek minden héten, és semmi gondom a rendszerrel.
Ui.: Nem okoskodásképpen írtam, nem állítom hogy egyes esetekben nem jobb az XP a Vistánál, de például az én esetemben amióta a Vistára váltottam XP után, sokkal stabilabb a gép és kevesebbszer kell újratelepítenem.
Ui.2.: Valaki írta, hogy angol verziót kell venni, és a magyar kiadással használni, nos ez igaz, és működik is. Pl. nekem is angol az eredeti lemez, de akármilyen torrentről leszedett magyar telepítővel elfogadta eredetinek, szóval egy magyar Home Premium-ot is ugyanúgy lehet az angol Home Premium kulccsal aktiválni.
-
Vistaboy
veterán
válasz
#06658560 #50 üzenetére
Na, erre én is kíváncsi lennék. Az OEM-nek pont az a lényege hogy alaplapcsere után már nem használható. Amúgy természetesen minden megoldható, például telefonon keresztül el tudod hitetni a hölgyikével hogy nem cseréltél alaplapot (közben meg mégis), akkor lehet hogy megadja neked a kódot. De ez nem mindig jön össze...
-
-
Vistaboy
veterán
Az OEM és a Dobozos változat között ilyen sok a különbség bizony...
Home Premium OEM: 28.990.-
Home Premium Dob.: 81.990.-Az OEM-et egy bizonyos alaplappal (géppel) együtt tudod használni, alaplapcsere után már újat kell venned, a dobozosat viszont alaplapcsere esetén is aktiválni tudod.
-
Vistaboy
veterán
Én elmagyaráznám, ha tudnám. Biztos emlékszel hogy váltottunk egy pár sort akkoriban. Akkor az alaplapi driver-frissítés után elment az aktiválás, és nem is volt hajlandó interneten keresztül sem aktiválódni. Mert úgymond "Az adott serial már használatban van, blablabla..." Visszaraktam az egyel korábbi verziót, és visszajött az aktiválás.
De mint mondtam a Vista topikban nem is olyan régen, hogy az SP1 felrakása óta ez megszűnt, most már a legfrisebb driver van fent és neten keresztül aktiváltam én is, ahogyan kell. Majd még a jövő hétre leszek kíváncsi, ugyanis veszek majd egy 8800GT-t, kíváncsi vagyok hogy a VGA-csere hogyan hat a "kicsikére"...
MOD: Le lehet? Ja, oké. Akkor még egy ok, amiért nem kell eredeti...
-
Vistaboy
veterán
Nekem legális OEM Home Premium-om van, és egy-két kisebb problémán és aktiválási cécón kívül az égvilágon semmi bajom nincsen vele. Megjegyzem, hogy azok a problémák még a kiadást követő egy-két hónapban voltak aktuálisak. Amióta pedig felraktam rá az SP1-et, azóta minden sokkal stabilabb és megszűntek az apróbb hibák is.
Szóval aki akar, használjon továbbra is XP-t, szerintem ezerszer jobb a Vista. Tapasztalatból mondom, már több mint egy éve használom. Sokkal, de sokkal jobban tetszik az XP-nél.
A témához meg annyit, hogy sajnos pont ezek miatt a kicselezhetőségek miatt (Amit meg nem lehet kicselezni, azt meghack-elik.) kellene egy kicsit szigorúbban ellenőrizni az illegális oprendszert használókat. Például az SP1 még csak nem is ellenőrizte az oprendszert, a DirectX frissítését meg nem lehet Genuine-check nélkül leszedni. Ez valahogy furcsa.
Lenry: Nem tudom, de nekem az égvilágon még soha nem tekerte a vinyókat. Telepítés után egy-két napig egy kicsit lassú, igaz, mert akkor "jegyzi meg" hogy milyen programokat futtatsz és akkor indexel, de ez utána megszűnik. Pedig nekem is vannak bőven fájlok (főleg képek, néha DVD-nyi terjedelemben), mégsem volt még gondom ez miatt. Mondjuk nekem a fő vinyóm egy 10.000.rpm-es Raptor, lehet hogy ezért nem feltűnő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nintendo Switch 2
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest