- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Mobil flották
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Milyen alaplapod van pontosan ?
Akkor ezekszerint mégis létezik olyan alaplap, ahol az FSB-t lehet Windows alól RealTime állítani ?
És CPU feszültséget, Ram szorzót ?Én egy Asus P45-össel próbálkoztam korábban, miután kiderült, hogy a marketingdumával ellentétben kb. csak annyit csinált, hogy nem kellett a Biosba belépned, de ugyanúgy ujra kellett indítani a gépet, ezután eléggé elment a kedvem az ezzel való próbálkozástól.
(#55) Kendek
Tudnál ehhez a szorzó(órajel) - feszültség társításhoz mondani pár programot ?
vagy valami irodalmat, ahol utána tudok olvasni részletesen hogyan is megy ez, mennyi megtakarítást ad a gyakorlatban, stb. ? -
antikomcsi
veterán
Szerintem emiatt már ne újíts, mert a gtx-ek energiagazdálkodása amúgy is jó, 9800GX2-t meg már nem hiszem, hogy veszel, pedig azzal lehet a legtöbbet sporólni.
Egy pici-ocó gépet kell összerakni, ami elfér mondjuk a "nagy gép" tetején, és kell egy jó kvm kapcsolót szerválni hozzá.
-
antikomcsi
veterán
Talán nem haragszol meg, ha kicsit hozzáteszek ahhoz, amit írtál.
A hybrid powert mind a 8200-as, mind a 8300-as chipset támogatja, valamint a 7/9-es sorozatú lapkák is.
Vga-ból pedig 9800GT-től felfele minden gtx280 ig. Kivétel valóban a 275-295.
Ha hybrid powert szeretnél használni, a monitort mindíg az alaplapi kimenetre kötöd, a vga-ra nem kell semmi, csak az sli híd, ha többet használsz. Az üzemmódok között Te magad tudsz váltani egy kattintással, még újraindítani sem kell. Ha azonban ott hagyod véletlen a gépet, teljesítmény módban, kis idő múlva magától lekapcsolja a vga-t. Amint hozzányúlsz az egérhez, vagy máshoz, automatikusan visszakapcsolja.
Nekem mondjuk amd az elsődleges procim, (a másodlagos is
) de ott 1.35V-ról 1V-ra veszi vissza a feszültséget, ha csökkenti a szorzót.
Szóval a gyártók igyekeznének elterjeszteni, én úgy látom, valamiért az MS-nek nem fűlik hozzá a foga.
-
atti_2010
nagyúr
Annak komoly technikai akadályai vannak hogy pl egy 4870 4-5w fogyasztást elérjen, lehet szinte lehetetlen, pedig kb ennyi jutna neki hogy az őszfogyasztás 20w legyen az 5870 ben viszont mar lesz valami továbbfejlesztett PowerPlay mer azt írtak hogy idle 25 w fogyaszt ami mar nem semmi, abban viszont igazat adok hogy eddig mindenki sz@art a fogyasztásra és most kezdenek vakarózni, sajna a csíkszélesség csökkentése nem elég mert növekszik a tranzisztorok száma is.
-
Természetesen tuningnál előfordulhat, ha a feszt állítod, és nem a szorzóval babrálsz csak az "fsb"-vel, akkor működik ugyan a szorzóállítgatásos funkció, de a feszt hagyja a kézileg beállított értékeken mindig. De ez ugye más kérdés, nem a Windows hibája, sokszor BIOS függő is a dolog. Ilyenkor külső progi segíthet.
-
"Ha minden igaz (én és pár ismerősöm tapasztalata) a windows visszaveszi a szorzót ugyan, de feszt nem állít."
Ezt nem tudom, hogy hogyan tapasztaltad, az Intel és az AMD féle energiatakarékossági funkciók részét képzi nemcsak a terhelésfüggő dinamikus szorzó állítás, de a feszültséget is visszaveszi ilyenkor automatikusan. Minden szorzóhoz tartozik egy feszültségérték is, amelyen stabilan tud működni a proci. Természetesen ez egyes esetekben jócskán fölé van "lőve", progival érdemes ezeken finomítani a maximális energiamegtakarítás céljából. Ugye értelmetlen is lenne csak a szorzót piszkálni, amikor a fesz visszábbvétele többet jelent.
Természetesen a Windows legújabb változatai maximálisan együttműködnek ezekkel az energiatakarékossági funkciókkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Autós topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged