Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz Chaser #84 üzenetére

Hopsz a múltkor az eladó FSP-HEN tápodra elfelejtettem visszaírni, bocsánat. :B

Köszi, akkor majd ha aktuális lesz az alaplapvásárlás (kb. egy hónap múlva egyik barátomnak kell majd új gép), akkor utánakérdezek a Gigabyte-os topicban, hogy pontosan melyik is tudja ezt. Nagy esélye van, hogy amúgyis Gigabyte-ot vennénk, olcsó, és megbízható. Asrockról korábban nem volt jó véleményem, de mostanában jókat hallok róla, azt is megnézzük majd mennyivel lenne olcsóbb, ha jelentősen, az is lehet az lesz.
    Ez a CrystalCPUID [L:http://crystalmark.info/software/CrystalCPUID/index-e.html][/L] tudja állítgatni a szorzót pl. úgy is, hogy 30-40s tétlenség (<10%-os kihasználtság) után lejjebb állítja ?
    Ramszorzó is jól jöhetne esetleg (ha jóval lejjebb veszem az FSB-t egy erősen húzott állapotról, akkor akár harmadára is leeshet a ram órajel).
    Pl. az E3000 szériás topicban( ezt majd végigolvasom nemsokára, és lehethogy kérdezek is majd itt 1-2 dolgot) a te hsz-ed: [link]
    12x334 a max. egy E3200-ra, a min meg mondjuk lehetne 6x140 = 840 körül, ha azt bírja még a proci.
    Itt 42%-ra visszaesne a ram órajel. Nem mintha egy 840Mhz-en járó procinak nem lenne elég :) , csak lehethogy a ram sem bírja az ilyen mértékű "lefelé húzást", nem ?

Telefunen
    Köszi neked is. :R

• atesss

addikt

válasz Yoshida #52 üzenetére

Milyen alaplapod van pontosan ?
    Akkor ezekszerint mégis létezik olyan alaplap, ahol az FSB-t lehet Windows alól RealTime állítani ?
    És CPU feszültséget, Ram szorzót ?

Én egy Asus P45-össel próbálkoztam korábban, miután kiderült, hogy a marketingdumával ellentétben kb. csak annyit csinált, hogy nem kellett a Biosba belépned, de ugyanúgy ujra kellett indítani a gépet, ezután eléggé elment a kedvem az ezzel való próbálkozástól. :((

(#55) Kendek
    Tudnál ehhez a szorzó(órajel) - feszültség társításhoz mondani pár programot ?
    vagy valami irodalmat, ahol utána tudok olvasni részletesen hogyan is megy ez, mennyi megtakarítást ad a gyakorlatban, stb. ?

Új hozzászólás Aktív témák