- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iPhone topik
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
"nem a mediateknek van köze az árhoz"
Én úgy mondanám, nem csak a mediateknek van hozzá köze, de gondolom nem véletlen, hogy mediatek SoC-ok vannak azokban a telefonokban, talán mert a tajvaniak egyszerűen olcsóbban gyártják.
Csupán összefonódik a mediatek SoC neve az olcsó és árához képest gyors telefonokkal, mert hát más is gyárt még SoC-t , ugyanakkor pl a Huawei SoC-os telók sem voltak ilyen jó árban (pedig ugyanúgy, ugyanonnan rendelhetted meg, mint a mediatekes telókat, azaz a support abban az esetben majd ugyanaz).
Mert hát ezeknek a mediatekes telók hátulütője a support gyengesége, gyakorlatilag nincs Mo-n se szervíz, se semmi, akkor se ha pl Lenovot veszel, aminek ugyan van, ha jól tudom, de ezekhez a készülékekhez mégsincs a gyakorlatban ahogy olvastam, talán nem is értenek ezekhez.
Összességében azonban még igaznak érzem az állítást, miszerint olcsó telefont lehet rendelni mediatek SoC-cal, akár fele annyiért (vagy olcsóbban), mint amennyiért itt megvennél egy hasonlót. Na és annyit nem ér a helyi support szerintem se (persze akinél a pénz nem probléma másképp gondolkodik). -
citkar
addikt
Kérlek magyarázd meg minek nincs értelme abban, hogy "nem mindegy, hogy egy erős telefonért kilóhatvanat akarnak legombolni, vagy épp a felét" vagy hogy "ő sem azt mondta, hogy a chip kerül annyiba, hanem a készülék".
Ezt szerintem egy óvodás is érti. Ha kínából rendelsz egy jó teljesítményű ócsófont MTK chipsettel, már nagyságrendileg sokkal olcsóbban (legyen kb. fele annyiért) megkapod, mint egy snapdragonnal szerelt telefont.
Hátha átsiklottál azon, hogy ő készüléket mondott, nem SoC-ot, ezért nyilván nem csak a SoC miatt kerül fele annyiba, de a lényegen nem változtat, jó teljesítmény, sokkal jobb áron.
Gondold újra a dolgot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest