- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
Hát biztos vannak azokkal is problémák, hogy mire is érvényes a garancia, nekem szerencsére ilyen problémám nem volt.
Egy telefont 2 éve vettem s vissza kellett vinnem gariba, bevették, 30 napig se megcsinálni, se cserekészüléket nem tudtak adni így a kp-t visszaadták (levásárolni sem kellett), ez egy MyPhone volt. Van egy Acer notim, azt is gariztattam, sokan szidták, hogy nincs magyar szervíze, de postás jött és megszerelték és elviteltől számítva kb. 5 munkanap után a kezembe is adta egy másik postás. Ez az a support amiért érdemes pénzt kiadni. De még ez se biztos, hogy megér ekkora felárat...így én a jelenlegi telefonom kínából rendeltem s valószínűleg a következőt is onnan fogom, mtk SoC-cal. -
citkar
addikt
"nem a mediateknek van köze az árhoz"
Én úgy mondanám, nem csak a mediateknek van hozzá köze, de gondolom nem véletlen, hogy mediatek SoC-ok vannak azokban a telefonokban, talán mert a tajvaniak egyszerűen olcsóbban gyártják.
Csupán összefonódik a mediatek SoC neve az olcsó és árához képest gyors telefonokkal, mert hát más is gyárt még SoC-t , ugyanakkor pl a Huawei SoC-os telók sem voltak ilyen jó árban (pedig ugyanúgy, ugyanonnan rendelhetted meg, mint a mediatekes telókat, azaz a support abban az esetben majd ugyanaz).
Mert hát ezeknek a mediatekes telók hátulütője a support gyengesége, gyakorlatilag nincs Mo-n se szervíz, se semmi, akkor se ha pl Lenovot veszel, aminek ugyan van, ha jól tudom, de ezekhez a készülékekhez mégsincs a gyakorlatban ahogy olvastam, talán nem is értenek ezekhez.
Összességében azonban még igaznak érzem az állítást, miszerint olcsó telefont lehet rendelni mediatek SoC-cal, akár fele annyiért (vagy olcsóbban), mint amennyiért itt megvennél egy hasonlót. Na és annyit nem ér a helyi support szerintem se (persze akinél a pénz nem probléma másképp gondolkodik). -
citkar
addikt
Kérlek magyarázd meg minek nincs értelme abban, hogy "nem mindegy, hogy egy erős telefonért kilóhatvanat akarnak legombolni, vagy épp a felét" vagy hogy "ő sem azt mondta, hogy a chip kerül annyiba, hanem a készülék".
Ezt szerintem egy óvodás is érti. Ha kínából rendelsz egy jó teljesítményű ócsófont MTK chipsettel, már nagyságrendileg sokkal olcsóbban (legyen kb. fele annyiért) megkapod, mint egy snapdragonnal szerelt telefont.
Hátha átsiklottál azon, hogy ő készüléket mondott, nem SoC-ot, ezért nyilván nem csak a SoC miatt kerül fele annyiba, de a lényegen nem változtat, jó teljesítmény, sokkal jobb áron.
Gondold újra a dolgot -
citkar
addikt
Én a real Racing 3-at is tolom (többek közt) full HD-ban egy négy magoson, azon belül sem a csúcskategóriás 4 magosán.
Persze biztos van ami akad ezen is, mert nem a csúcs kategória, de az árához képest sokkal jobban megéri, mint bármely más Magyarországon kapható telefon jelenleg. -
citkar
addikt
válasz
airmax_2.0 #55 üzenetére
Amíg a gyengébb cortex A7 processzorokkal nemcsak jobb ár/teljesítményt, de a mindennapi gyakorlatban és a játékok világában is elegendő abszolút teljesítményt mutat fel a MediaTek szerintem jó az irány.
Árérzékeny vásárlók jobban járnak ezzel, mint az újabb, gyorsabb kevesebb magossal, ami jóval drágább (persze akinek mégis kell a csúcs(közeli) teljesítmény, akár mert kihasználja vagy csak "mert", az vegye a kétszeres vagy többszörös árú újabb SoC-os telefonokat).Én személy szerint elégedett vagyok a MediaTekes telefonommal és valószínűleg a következő is ilyen lesz.
-
citkar
addikt
Valószínűleg ki fogja tudni használni ez-az, arról nem is beszélve, hogy nem csak egy program fut a telókon, szóval az irány jó, ráadásul lehet jóval kevesebbet fogyaszt majd, mint a négy magos, de gyorsabb vetélytársa.
Mindez nem álom, ha a jelenlegi négy magosait vesszük alapul és az előző generációs két magosaihoz hasonlítjuk, ha tudják folytatni ezt az irányt valószínűleg sokkal többeknek fog kelleni ez a 8 magos, mint a méreg drága négy magos, hiába az utóbbi a gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest