- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Nos egyrészt a hangzás az nagyon szubjektív dolog, másrészt nagyon sok embernek nincs igénye jó hangzásra. Már csak azért se, mert a manapság divatos csörömpöléshez (mert azt nem nevezném zenének) nem kell hangminőség, max sok mély azt kész. De ha lenne is (azok után meg pláne, hogy meghallgatnak egy jó rendszert), nem fordítanak rá pénzt, időt, ami azért valljuk be nem meglepő, mert nem épp két fillér az ilyesmi. Sokan úgy vannak vele, hogy jó-jó, de nem cserélik le a gyárit, mert az is megfelel nekik. Sőt, egyenesen ritka az olyan, aki nem gyári headsettel/fülhallgatóval használ egy telefont/lejátszót. Pontosan ezek miatt nem tesztelnek itt az arénás srácok sem komolyabb fülessel, a témát mélyebben érintve. Párszor már meg lett ez beszélve a fórumon sajnos. Pedig én szívesen olvasnék mérésekről (a decibelek azért adnak támpontot), zenei tesztekről, akár egy zenés blog keretein belül.
Sajnos nem vagyok hozzáértő a témában, csak annyit tudok, amit itt a fórumon olvastam, túlzottan nem másztam bele. Mindenesetre az eddigi tapasztalatok alapján a HTC nem nagyon szokott figyelni a jó DAC-ra. A Sony már igényesebb ilyen téren, de sajnos nem tudom, hogy mit használnak. Meg igazándiból ez olyan dolog, hogy meg kell hallgatni, ha a saját igényeknek megfelel, akkor nincs gond. -
kolosanyi
veterán
válasz
ThorsHUN #165 üzenetére
Dehogynem. OTA frissítés lesz nem is sokára (valamikor januárban a pletykák szerint). Sőt, már most elérhetőek a nem hivatalos, kiszivárgott szoftverre épülő főzött ROM-ok.
(#166) nord_
Igen, abban is az van. De szerintem a legtöbb embernek nemhogy a Wolfson DAC elegendő, hanem a tök átlag, mindegy csak szóljon telefon is kielégíti az igényeit. A Nexus S meg tudom, hogy nagyon jól szól azzal a cuccal, mert olyanom van (persze Voodoo control alap). -
kolosanyi
veterán
válasz
ThorsHUN #161 üzenetére
Nem "nem túl nagy", semmi.
Egyébként van - és ezzel válaszolok a következő kérdésedre is -, az i9023 az nem Super AMOLED megjelenítési technológiát használ, hanem SC-LCD-t (meg nagyobb 1 mm-rel). Mint fentebb írtam ez ízlés kérdése, én nem kedvelem annyira az AMOLED színvilágát.
De egyébként van még i9020T, ami új wifi, bluetooth, GPS antennákat kapott, sőt még Nexus S 4G is. -
kolosanyi
veterán
válasz
blueMerle #152 üzenetére
De ebben az 1 GHz-es, 4"-es kategóriában nem nagyon van nála jobb választás szerintem. Meg sokak szerint. Na de ezen nem fogunk összeveszni.
(#153) CHIPman
Még mindig nem értem, hogy mi a bajod a Nexus S multimédiás képességeivel. Ugyanaz az egész cucc, csak kisebb a videófelvétel felbontása, cserébe viszont van egy ledes villanó (ami azért hasznos tud lenni). Ugyanúgy elérhető rá mindenféle főzött cucc, ha olyanhoz van kedved (ezt a "kipöckölt" dolgot nem értem, pláne úgy, hogy már az ICS-en alapuló CM9 is van rá), ugyanúgy van Voodoo sound, ugyanaz a proci, ugyanaz minden. Annyi a különbség, hogy alapból egy stock droid van rajta, ami szerintem előny, mert gyorsabb, mentes mindenféle sallangtól és nincs rajta a (szerintem) okádék TW. Ja és ugye választhatsz, hogy S AMOLED, vagy SC-LCD, én az utóbbit jobban preferálom a mindenki által ismert okok miatt, de persze ez ízlés kérdése megint csak.(#157) ThorsHUN
Két éves a Nexus S?Január 31-én jött ki a cikk róla, azelőtt jelent meg nem sokkal. Az ICS-t legelőször fogja megkapni, már nem sok van hátra addig. Sőt elvileg a következő, a Jelly Bean is megjelenik majd rá. A kétmagos LG meg egy rakás... Vannak páran a Nexus topikban, akik átváltottak a 2X-ről Nexusra, mert megunták az LG baromságait. Volt olyan élménybeszámoló, amelyik szerint a Nexus egy maggal fényéveket ver rá sebességben a 2X-re, hiába a 2 mag.
(#158) nord_
Igazából egyik se, mert egyszerűen nem telefonon kell zenét hallgatni, ha tényleg minőségi hangzást akarsz, hanem céleszközön. Ugye bezavarhatnak a rádiós dolgok, meg egy rakás egyéb tényező van. De tény, hogy a jelenleg talán legjobb DAC a mobilos piacon a Wolfson WM8994. Ez van a Galaxy S-ben, Nexus S-ben Galaxy Tab-ben (tehát a Hummingbird cuccokban rendszerint), a Transformerben és az Optimus 2X-ben is. Továbbá Wolfson van az Iphone-ban (szerintem ugyanez a típus, de nem vagyok benne biztos, és nagy meglepetéssel olvasom az angol wikipédián, hogy az LG GT540-ben is.Érdekes lesz majd a Galaxy Nexus, mert ha jól tudom, arra majd lehet kötni külön DAC-ot. Az elég profi megoldás.
szerk.: (#159) ThorsHUN
Igen, ezt tényleg fontos megemlíteni. -
kolosanyi
veterán
Hát ha azt gondolod, hogy nem éri meg a Nexus, akkor valami súlyos gond van nálad. Nincs 720p? Katasztrófa...
Cserébe ott a talán legerősebb egymagos SoC, a legjobb mobilos DAC (zenehallgatásra kiváló), mindig up to date szoftver, ami mentes mindenféle sallangtól, ezért baromira gyors is és még a tárhely is nagy. A korrekt kamera is megemlítendő, ami egész jó videót vesz fel, igaz, hogy "csak" 720*480-ban. És még a kijelző is elég nagy (ez hátrány is lehet egyeseknek), de ráadásul van S AMOLED és SC-LCD variáns is, így tudsz választani is. És mindezt 75-ért 2 év + 2 hónap Samsung garanciával. Szóval eléggé bestbuy most.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest