- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
TheBikerider #165 üzenetére
Én sem szoktam, mindig jó telefonja van. Amit megörököl
-
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
TheBikerider #163 üzenetére
Szakszervizben biztosan meg tudnák oldani szerintem, csak az a kérdést vajon mennyiért?
Nem szabd az asszonyt így átvágni -
Nekem megfelel,sőt szeretem is,kedvenc,csak sajnos anno frissítettem a 4s-t 8-ra és ki is végeztem vele...és már nem lehetett visszarakni a régit.Pl.annak azért örültem volna.Tehát egy mókolás jöl jönne.
Mondjuk nejemnek tökéletes így is.Aztatat mondotta...
Legalább volt ürügy 5s vételre. -
Fejvadi
nagyúr
Mikor lehet ebből az újításból valami? Pár év, vagy már jövőre?
-
hagymas7up
tag
Tényleg ennyire korlátolt vagy???
Idézem magamat:"A képletből világosan az jön le, hogy bár új korában egy iPhone biztosabb működést produkál mint a droid, ez egy idő elteltével pont a visszájára fordul"
Valóban az a célom, hogy ekézzem, jah. Az elején is ott van, hogy újonnan a iPhone a nyerő a droiddal szemben, de évek alaltt ez megordul. Nem tetszik az avatarom vagy a nevem?? Mást nem tudsz rólam.
-
tDr1v3r
veterán
Egyszerűbb de az átlagfelhasználó nem fog mókolni ezzel. Attól hogy én anno széthackeltem a Desire HD-mat, ROM-oltam a két HTC TyTN-em, Touch Pro-mat, Androidon a Desire-imet és tököm tudja mit, meg ezer Sony Ericcson-t még marhára nem lesz átlagos tevékenység. Hobbi, szórakozás, kompromisszum de nem átlagtevékenység. Ahogy a jailbreak se (annak ellenére hogy pofonegyszerű és Cydiából vásárolni gyerekjáték).
De itt még nem is az a probléma, hanem az hogy enyhén szólva is nyilvánvaló hogy egyetlen célja hogy ekézze az Apple-t, bármiben.
-
Fejvadi
nagyúr
Nem értem a ROM csere lényegét. Ha az Iphone tulajoknak megfelel a ROM akkor minek cserélné le? Ha meg nem felel meg akkor miért venne iPhone-t?
-
tixem
addikt
Elnézést, hogy beleártom magam, de szerintem az "apple fain" az nem egy "fan" elütés, hanem direkt az.
Másképp fogalmazva: az apple törődik veled, mint apple vásárlóval, hogy megvetted a készüléküket ezért cserébe a 3 éves telefonra is van gyári support, ergo az apple fain, hogy gondol rád.Szerintem nem úgy értette, hogy fanboy vagy
Egyébként: a tehát-tól az apple-re nincs custom rom-ig igaza van. Bár almát is lehet jailbreak-elni és máris lehet mókolni. De a nem hivatalos rom csere vitathatatlanul egyszerűbb androidon.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
hagymas7up #156 üzenetére
Te beteg vagy.
Ha "Apple fain" lennék, hogy írnék ilyet? Vagy úgy egyáltalán hogy lehetne az hogy több időt volt droidos telefonom az utóbbi 3 évben mint iPhone?
Tudod, az a helyzet hogy te mélyen utálod az Apple-t, nem tudsz objektív lenni az almát érintő témákban, ez van. Nekem meg egyik platformmal sincs bajom, mégis fanboynak akarsz beállítani...
De már megszoktam hogy ez megy a magyar fórumokon. Csak azt érteném meg hogy miért kell másoknak olyan témákban vitázni amihez eleve nem tudnak normálisan hozzáállni... a Samsung-ot illető ellenszenvem ellenére én se megyek az SGS-ek topicjába elmondani a véleményemet.
-
hagymas7up
tag
Nos, a válaszom!
Összefoglaló:-Valaki elkezdett panaszkodni, hogy lassúl az iPhone 4 a iOS 8tól
-Jött a válasz, hogy gondolkodjon már, mert a 4 az milyen régi hardver.
-Erre írta, kicsit trollként, de jogosan egy fórumtárs, hogy neki a Galaxy S2 nem lassú a KitKat felrakásától
-Itt nekiestetek mint tóth az anyjának, hogy az nem gyárilag kapta meg a 4.4et.Tehát:
A 4.4 egy új szoftver, az S2 egy régi hardver. És rendesen működik az összeállítás. A gyár már nem csinál rá romot, ami csak annyi, hogy nem 1 gombnyomás a frissítés, hanem kis szakértelmet kíván. De a közösség fejleszti rá a friss rendszerverziókat, ez a közösség nem 100 tipusra koncentrál, hanem arra az egyre, de arra nagyon. Így még sokáig lehet friss rendszered a régi telefonodon.
Az iOS8 egy új szoftver, az iPhone4 egy régi hardver. És NEM működik, Ti is beláttátok. Viszont az iOS8 az egy GYÁRI!! rendszer, míg az S2 egy custom rommal van ellátva.
Mivel veled az Apple fain, így a 3éves telefonodat is frissíti az új rendszerre. Na Te boldogan és naivan rányomsz a frissítésre, felfrissíti a 3 éves hardveredet a jóval komolyabb igényű új rendszerre és vakarhatod a fejed, hogy hoppááá. És már nem is tudsz mit csinálni, mire cserélni, mert az iPhonera ugye nincs custom rom.A képletből világosan az jön le, hogy bár új korában egy iPhone biztosabb működést produkál mint a droid, ez egy idő elteltével pont a visszájára fordul.
Ha megnézed, Én valakivel vitáztam, de akkor még érveltem is. Te odajöttél és ennyit beírtál nekem:
"< insert random droidhőbörgés here >"
Nagyon értelmes hozzászólás volt. Eztán meg csak érvek nélkül hajtottátok a magatokét Ti is és végül Én is.
Tehát végre pattintsd le magad rólam.Ezzel a témát részemről lezártam. Nem fecsérlem a szót rád.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
hagymas7up #153 üzenetére
Igen, beléd kötni jöttem. Tudod miért? Mert rágalmaztál.
De tudod, még semmis is lenne ha be is bizonyítanád hogy én fikáztam az Androidot... de így bizony nem vagy több te annál a csőlátásúnál aminek be akarsz engem állítani.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
hagymas7up #153 üzenetére
Amikor elfogynak az érvek ugye, akkor jön a ....
-
hagymas7up
tag
Ha nem tűnt fel, azt a témát, Én le is zártam veletek, mivel nektek mondhat az ember bármit, csőlátás van és a cső végén egy alma ami minden mást kitakar.
Azt meg végképp nem értem, hogy most minek jöttél ide? Belémkötni!! Hát gratulálok
Jééézus154:
Elfogytak bizonyAz ott összeverődött csapat ellen el. Teljesen elbeszélt mindenki, mindenki mellett és így semmi értelme nem volt a vitának. Csak elfajúlt volna.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
hagymas7up #148 üzenetére
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
hagymas7up #148 üzenetére
-
dealerman
aktív tag
vissza sírom a k800-at,de nem a joystick-ja miatt,hanem a VAKU
-
Valzor
aktív tag
Ez zsír is lehet, ha stabilan összerakják.
Amúgy ha megcsinálják addigra szerintem a két funkció már három lesz: nyomógomb, joystick és ujjlenyomat olvasó -
Matada2.3
veterán
Nem butaság, de ez a gombnak a meghibásodási százalékát nem rontja?
Eddig is voltak problémák a home gombal... Bár én támogatom az ötletet. Next gen gaming
-
Fejvadi
nagyúr
Talán elsőként mertem feltenni azt a kérdést, hogy ez nem fog könnyen meghibásodni? Akkor lettem egy negatív ........... mindennek lehordva, de látom azért másnak is eszébe jut és nem az én agyammal van a hiba.
-
Csapoati
nagyúr
Én látatlanban azért jobban bíznék bennük. Mondjuk az én SE-m (K800i) joystickja még mindig jól működik, pedig 6,5 éves és ebből 4 évet használatban is volt, ráadásul játszottam is vele. Lehet, hogy pont azért nem került bele eddig iCuccba sem, mert még nem kellően masszív a szerkezet. Meglátjuk majd, hogy mit hoznak ki belőle, maga az ötlet szerintem nagyon jó, hasonlíthatna egy pöcökegérhez.
-
voyager4.4
senior tag
Részegen élvezet lesz használni
"bmeg megint kiugrott... bmeg má megint..."
-
tixem
addikt
csak nekem van olyan érzésem, hogy ezt ha meglépik 1 hónap alatt szétmegy majd a mechanika? Filléres gagyi megoldás, régi SE telókon is egy istencsapása volt, W800i-t is azt hittem párszor, hogy a falhoz vágom azt ott egy meg a fene. Nem hinném, hogy apple-ék ezt időtállóbban képesek megcsinálni, főleg egy ilyen kipattintom-bepattintom plusz feature-rel is.
De hát egy itt a lényeg, újabb innovatív apple szabadalom, aminek a fejlesztési erőforrása konvergál a nullához, ezer helyről tudták összelopni az ötleteket, a keynote-on meg majd olvadoznak maguktól.
-
Soil Creep
csendes tag
Pfff!
Ismét joystick... A régi Sony Ericssonok legnagyobb átka!
mod: azóta olvasom, más is megemlítette.
-
K.Peti 31
csendes tag
Hat nem is tom mit mondjak őszintén jo is meg nem is az ötlet de szentem nem lesz belőle semmi ha viszont mégis akk tömegesen fogjàk vinni a szervízekbe azokat a idolgokat amikbe beszerelnék , mert vagy beragad a gomb alá vmi vagy tönkre megy miatta az ujjlenyomat olvasó.
-
macskea
őstag
Valószínűleg azért, mert egyre több kritika éri az Apple-t, hogy ugyan olyan képernyő mérethez egyel nagyobb készülékház tartozik, mint a konkurenseknél (a másik ilyen csodabogár a HTC). Ennek oka leginkább a home gomb (amott meg elvileg a BoomSound-ra illik fogni). Mivel ez mondhatni ikonikus az iPhone esetén, így egyelőre hülyeség lenne elvetni, valószínűleg folyik egyfajta útkeresés annak kapcsán, hogy hogyan lehetne jobban kihasználni ezt a területet. Ennek egyik módja lenne ez a joystick. Én nem temetném előre, inkább annak kapcsán látok kérdéseket, hogy hogyan válhat ez egy mindenki számára hasznos funkcióvá, nem csak gamer játékszerré. Volt optikai trackpad-es telefonom, menüben rohangálni, szövegben navigálni nagyon jó volt, utóbbiban sokkal jobb, mint amit az érintőkijelző nyújtani tud.
-
Flind
senior tag
Szerintem is jó ötlet, és Appletől a megoldás is jó lesz, ha megcsinálják (lásd ujjlenyomat olvasó).
Joystick volt már telefonban, de nagyon nem ilyen, szóval újdonság.. El kéne olvasni a cikket. Nem azt védették le, hanem a többfunkciós home gombot. -
kpal
nagyúr
Ez nem fog kikótyogósodni hamar mint a régi telefonoknál. Egy bevált dolgot minek kell megváltoztatni.
-
macskea
őstag
válasz
BulletBill27 #60 üzenetére
Ha egy gomb tönkremegy, tényleg egyértelműbben eldönthető, de mivel annak a gombnak a jelét is ugyanúgy egy szoftver dolgozza fel mint mondjuk egy gesztust vagy egy virtuális gomb érintést, így valójában nem hogy pozitívan, hanem negatívan befolyásolja a telefon megbízhatóságát. Mondom ezt úgy, hogy az én telefonomon három tucat gomb van. Visszatérve az eredeti kérdésre, a működés biztonsága mindkét esetben ugyanúgy függ a szoftvertől is, azaz ha szar a szoftver, lehet mögötte akármilyen hardver - adott esetben gomb - nem lesz megbízható. És ezen a gomb sem segít.
-
MartOOn
addikt
Tenyleg eszem agaban sincs vedeni őket de ti tenyleg nem olvassatok el a cikket kommenteles elott? De akkor ha mar SE telok sot ericsson.
Ericsson t68-ban is joystick volt. Kicsit oregebb mint a k508... Kicsit... Sot voltak trackball-os telok is... Pl htc dream alias g1.De
Két funkciós es ilyen megoldassal MÉG nem volt. EZ az ujitas benne nem a joy.
-
negatívumot kérdeztél csak elsőre, válaszoltam rá normálisan, hogy az is benne van minden fejlesztésben, de nem csak azt kell nézni, ennyi.
veled ellentétben, én a negatívumot és a pozitívumot is a mérlegre teszem (majd).Cyberpunk; igen, az apple csinált olyat, amit most minden gyártó irigyel.
a jelenlegi telefonomban is van ujjlenyomat-olvasó, használom is örömmel, de szívesebben látnám benne az 5s/6/6 plus érintéses megoldását.
van egy olyan érzésem, hogy ha az apple megcsinálja a joy valamilyen formáját, akkor az is jó kivitelezés lesz/lehet. -
balazs1022
őstag
válasz
(MODERÁTOR) #108 üzenetére
Jaja a lencsevédők tényleg visszajöhetnének már! Mindig törölgetni... :S
-
Cyberpunk
félisten
válasz
(MODERÁTOR) #108 üzenetére
Az közel sem ugyan ez volt!
-
Fejvadi
nagyúr
Te nem tudsz leszakadni rólam? Mertem valamit kérdezni azóta be lettem állítva nálad negatívnak. Azt hiszem te magad vagy a negatív, mert csak az lát mindenbe negatív hozzáállást. Neked valami eszméletlen nagy bajod lehet. Tudod te egyáltalán min kattogsz? Olvasd már el mit kérdeztem amin ennyire berágtál. Egy teljesen logikus kérdés volt csupán.
-
(MODERÁTOR)
újonc
Nyúljuk le Sony Ericsson K750/800 legnagyobb hibáját, majd adjuk el újításként. Gratulálok!
Inkább az elhúzható kameravédőket illene visszahozni a tudatba. Képzelem, mekkora hírt csinálnának belőle, hogy feltalálták.
-
nem, ha elsőre valaki nem csak és kizárólag a negatív oldalát nézi.
kiderül majd, hogy milyen előnyöket és esetleges hátrányokat hoz, és az alapján okkal lehet majd véleményezni - pozitív és negatív irányban is -, én legalábbis így fogok majd tenni.
az ujjlenyomat-olvasót is sokan szapulták, amikor kiszivárgott, hogy bevezetésre kerül - melyik gyártó is tette be először mobiltelefonba? -, és ahhoz képest rengetegen megszerették és használják, mint kényelmi szolgáltatást, illetve azóta más gyártói bevezette, illetve továbbiak is tervezik, nem véletlenül... -
MartOOn
addikt
Aki kb ismer tudja h nem vagyok apple fan. De... Az ugye megvan hogy ez két funkciós? Es ez bizony új. Es bizony jó ötlet. Több ilyet kedves apple és en sem foglak (annyit) kormolni...
-
Cyberpunk
félisten
Nahát ez nem is rossz ötlet.
-
én sem vagyok Iphonos - másként írnám -, a legfőbb ellenség telefonját birtoklom és használom épp, de azt azért érdekesnek tartom, ha valaki egy még nem megvalósult dologban már a hibalehetőséget feszegeti.
egyrészt nincs kivonva a forgalomból, másrészt tisztán látszik, hogy az apple nem úgy fogja megvalósítani, ahogy ez a korábbi telefonokban működött. -
Fejvadi
nagyúr
Pedig semmi belekötés nem volt benne, csak érdeklődés. Ha beleakarnék kötni akkor azt kérdezném, miért védenek le olyan dolgot újként amit már rég használtak más gyártok és semmi újdonság nincs benne és valamiért ki is vonták a forgalomból ezt a megoldást. Mindegy, nem is kérdezek, mert ellenséges a válasz és kioktató, az meg nem érdekel. Úgy látszik aki nem Iphonos az eleve ellenségnek van tekintve. Na ezért szeretik őket. Én nem vagyok kötekedő, se ellenség.
-
Emtra
tag
válasz
sz.balazs.95 #85 üzenetére
ilyen badarságot rég hallottam
-
törölt tag
válasz
BazsiBazsi #72 üzenetére
Itt van működő link tovább.
-
mindennek van/lehet értelme, és ha az embereknek csak a töredéke értékeli, akkor pláne, nem egy vagy néhány ember negatív megítélésén múlnak az ilyen dolgok.
ami neked fontos és általad használt, azt sok más ember megkérdőjelezheti és igaz ez persze fordítva is, de ez így van rendjén.
sem külső, de még a belső hardverek/elemek/modulok meghibásodását sem lehet teljesen kivédeni, felesleges is csak ebből a szempontból vizsgálni, a használati élmény pedig kérdéses még, hiszen nem ismert a kivitelezés milyensége, illetve az arra épülő funkciók sem, de pont ezért is korai még a hibalehetőségek elemzésével kezdeni, mert az amolyan belekötősdinek tűnik inkább, maradjon ez meg a gyakorlati tapasztatok idejére, valós és tényleges alapokkal alátámasztva. -
ez (részint) minden fejlesztésre igaz, de ha mindenki így nézné, akkor a legegyszerűbb és legbutább mobiltelefon (lenne) a nyerő, hiszen amilyen modul nincs benne, az nem romolhat el...
isteni szerencse, hogy nem mindenki csak a hibalehetőségeket látja az újabb technológiákban, ellenkező esetben hol tartanánk?!?! -
Fejvadi
nagyúr
Ezzel nem egyel több lesz csak a meghibásodási lehetőség?
-
-
Tibee86
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #85 üzenetére
És ha én a bal kezembe akarom fogni?
-
-
Csapoati
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #83 üzenetére
Ugrik az egykezes hasznalat, meg ha tovabb vekonyodnak a telok, el is vaghatjak az ujjad.
-
-
Csapoati
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #81 üzenetére
S mi lesz az ujjlenyomat-olvasoval? Huzogassa oldalt az ujjat az, akinek ket anyja van.
-
-
törölt tag
Ez azért elég menőn hangzik. Másrészt +1 alkatrész ami hülyén működhet, a gomb mellett beeshet bármi, leejtést sem biztos hogy tolerálni fogja.
-
törölt tag
válasz
BazsiBazsi #72 üzenetére
Este újra próbálom.
-
ronaldo
őstag
válasz
Quasi_modo #51 üzenetére
No offense, de az apple mióta gyárt időtálló telefonokat?
Aki nem vesz újat 2 év után, annak a frissítésekkel használhatatlanra lassítják.
Rég nem láttam már pl. iphone 4s-et, de már tavaly is használhatatlan sebességű volt az update-k után. Gondolom, ez azóta sem javult. 1,5-2 évet meg kibír egy joystick. A második tulaj meg majd kicserélteti 17 ezerért
-
.Szaki.
addikt
válasz
wlandroid #71 üzenetére
Én nagyon szerettem a K300i-met, nálam megbízhatóan működött, csak sajnos betört a kijelzője, de nem volt kérdés, hogy K310i lesz belőle. Mondom csak a joy volt rossz, de az mindkettőben. De ahogy írtam nem csak nekem működött furán, ismerősöm T610-ese, másiknak meg D750-ese szintén ezt produkálta. Emlékszem a K310i után úgy keresgéltem, hogy SE, de csakis joy nélkül.
A K550i egyébként álomszerű volt. Mindhárom nagyon jó volt. Most el is gondolkodtam, hogy megint Sony-t vegyek egy Z3 Compact személyében a Lumiám helyett, de nagyon sok rosszat hallok a mai Sonykról.
-
törölt tag
válasz
BazsiBazsi #65 üzenetére
Nem, mechanikus megoldás. Egy háromív jellegű alkatrész is kell hozzá.
-
Emtra
tag
Jó ötlet
néha jól jönne
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
BazsiBazsi #65 üzenetére
Úgy szerintem drágább lenne a gyártás. Inkább egy arretáló kapcsoló lesz. Ha lesz.
-
BazsiBazsi
aktív tag
Ez szerintem inkább valahogy úgy fog működni hogy szoftveresen engedélyezett helyeken be tudod nyomni egy második pozícióba és kiugrik. Így lenne értelme, és ilyen joystick még nem volt. De ez lehet hülyeség, mi értelme lenne annak hogy kiáll a gomb folyamatosan meg benyomható?
-
Dr. Romano
veterán
Wow, visszaköszön a SE K700 és a Nokia 6600 éra?
Ezután mi lesz az újabb nagy fejlesztés? Fizikai gombok? wooooo! -
Forest48
aktív tag
"Amúgy az ötlet nem rossz. Zenék, böngészőfülek lapozásához is jó."
Zenék váltásához nekem valahogy jobban tetszik az a megoldás h lezárt képernyőnél rajzolok egy nyilat a kijelzőre, vagy megnyomom hosszan a hangerőgombot.
Játékon kívül másra nem tudom elképzelni, arra meg nem basznám szét a beépített gombot, hanem inkább rendelnék egy gamepadot, amibe be lehet pattintani a telefont és 3000ből megjön ebayről.
-
ONEFREE
aktív tag
Nagyon kellene már egy olyan szabadalom a mobil gyártóktól akik le védetik a cpu + kijelző + alaplap kombinációt a telefonokban, hogy ha az Apple ilyen össze állítást használ lehessen perelni őket..
-
macskea
őstag
A szoftveres mókolás alatt a gesztusokat érted? Mert az tízszer különb, mint a szent home gomb. A virtuális gombokról ne is beszéljünk. Minden ilyen megoldás szerintem elavult, egyedül az tarthatja életben, hogy - mint ahogy ezt már többen is megjegyezték - ez amolyan védjegy. Erről (is) meg lehet ismertni a márka termékeit. De hogy jobb lenne, sőt, szükséges, kacagnom kell.
(#41) Csapoati Ennyi, tényleg nem értik. Még az akkora fanboyok sem, mint Touch-ko, írjálja itt az ujjlenyomatolvasót, meg a "mutasd meg hogy hol nem írja" szintű kommenteket. Szép is lenne, ha egy szabadalim minden olyat is tartalmazna, ami amúgy nincs benne, de akár lehetne is. Mindettől függetlenül az Apple valószínűleg beleteszi az ujjlenyomat olvasót is, amennyiben megvalósítja ezt a koncepciót. De az egészben ettől függetlenül nem az a truváj, hanem hogy a joystick kiemelhető az előlap síkjából. És ezt ezek szerint ketten értettük meg, de közben már megy a flamewar totális baromságokon...
-
D80
tag
Jópofa ötlet! Volt már hasonló, de ez komplikáltabb lesz az ujjlenyomat-olvasó miatt.
Kíváncsi vagyok látjuk-e viszont valamelyik iPhone-ban? -
Ez így nem ér semmit.Legalább 20 centit ugorjon ki az a gomb,hogy jól meglehessen markolni,mint a régi dzsojsztikot. 😈
-
Quasi_modo
nagyúr
ezek a joystick dolgok már régen sem voltak időtállóak a mobilokban.
-
Terentius
őstag
Akkora újítás,hogy 2004-ben a Sony Ericsson k510-ben is volt joystick.Szóval az apple elmehet a ....
-
GALARDO
addikt
-
-
zdanee
őstag
Jobs bácsi mit is mondott a legelső iPhone bejelentésekor? Mintha épp arra lett volna büszke, hogy elég 1db gomb, mert ő utálja a gombokat és mindent az érintőképernyőre. Nocsak...
Amúgy hajrá, az elhajlott, betört elő- és hátlapú iPhoneoknak most már kitört home gombja is lehet -
Csapoati
nagyúr
Hát látom a többség nem nagyon értette meg, hogy itt az a lényeg, hogy kiugrik a home gomb játékokhoz. Ami elég jó, mert normál használat közben zavaró lenne, így viszont egy elegáns húzással megszűntetik a plusz kontrollerre való igényt úgy, hogy kb. 2 mm-rel igényel több helyet a dolog. Szerintem marha jó ötlet.
-
Obyboy
addikt
Lenovo laptopokon is van ilyen (piros) gomb ami az egér mozgatására szolgál.
-
atike
nagyúr
...na tessék, most már majd így is fognak tudni élvezkedni az almások...
-
Raysen623
addikt
válasz
mekka_kola #29 üzenetére
A gondolatmenetedet csupán az eddigi történelem és technológiai fejlődés cáfolja meg...Rengeteg feltaláló is levédte a találmányát. Ezen nincs mit vitatni.
-
Cathulhu
addikt
Nyugalom, ez egyelore csak egy application, van meg jopar honap, amig ez szabadalomma valik. Most, hogy publikussa valt, boldog-boldogtalan tamadhatja, es megakadalyozhatja, akar ti is
Elso fo claim:
1. An electronic device including a multi-function input device, comprising: a surface; a multi-function input device that is connected to the surface, comprises at least an input portion, and is operable in at least a first mode and a second mode; wherein in the input portion is operable to receive z axis press input data in the first mode and at least one of x axis input data or y axis input data in the second mode.Azaz egy olyan input eszkoz, ami ketfelekeppen tud mukodni: erzekeli a lenyomast illetve legalabb x vagy y iranyu elmozdulast.
Na ezt szerintem barmelyik lenyomhato analog karra ra lehet huzni barmelyik konzol kontrolleren, szoval ez szerintem bukta.Masodik es egyben utolso fo claim:
20. A multi-function input device, comprising: at least one mode changing mechanism operable to switch the multi-function input device between at least a first mode and a second mode; and an input portion; wherein in the input portion is operable to receive z axis press input data in the first mode and at least one of x axis input data or y axis input data in the second mode.Azaz egy olyan input eszkoz, aminek kapcsolhato modjai vannak (kb mint feljebb csak kapcsolhato), ilyenrol en spec nem tudok, ez meg akar eletkepes is lehet.
-
tom_87
tag
-
Csarli85
aktív tag
Szerintem remek ötlet.Tök jó, hogy arra az egy gombba ennyi funkciót bele tudnak tenni.
-
dave0825
őstag
Nekem k510i-m volt, abban is meghalt egy idő után, aztán vettem a k800i-met, akkor mondták a T-nél, hogy ebben már máshogy oldották meg a gombot, és ezek jól bírják. Hát a telefon már széthullott, pillanatragasztózva volt a hátulja már vagy 3x, meghalt a kamerája, de a gombja még mindig tökéletesen működik
Ugyanúgy megy minden irányba, mintha ma vettem volna. A k510i-mnél meg összevissza érzékelt mindent, akármerre nyomtam.
-
gutriqper
tag
Én nem erőltetném ezt. Ez fog a telefonon először tönkremenni. Időtálló telefonra innentől végképp nem lehet majd számtani.
-
rjg
őstag
válasz
Raysen623 #23 üzenetére
Szerintem valamit nagyon félreértettél - vagy csak kikapcsolt az iróniadetektorom... Az én logikám alapján olyan alaphardvert, mint az érintőkijelző, vagy ebben a cikkben a navigációs gomb, de olyan alapfunkciókat sem, mint a kivágás - másolás, egyetlen gyártónak sem lenne szabad semmilyen, minimálisan megváltoztatott formában sem szabadalmaztatnia.
-
Raysen623
addikt
Az egésznek a lényegét sem érted. A te logikád alapján senkinek nem lehetne érintőképernyős telefonja csak az almának, mert ő róla biztosan tudjuk, hogy szabadalmaztatta a technológiát. Ettől még másik gyártó kicsit más megoldással eljuthat ugyanoda és lehet neki is érintőképernyő a készülékében. Ugyanez a helyzet a joystick-os home gombbal...
Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy olyan megoldás lesz, amibel lesz ujjlenyomat olvasó is, míg a korábbiakban nem volt. Ezen is olyan szépen átsuhantok, hogy arról már balladákat lehetne zengeni... -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Jeanne d'Arc #18 üzenetére
Attól függetlenül simán lehetne, hisz az nem mozgó alktarész.
-
-
gerii
addikt
Motorola A1000-nél is de jó volt játéknál a joystick gomb
-
mrlujoak
veterán
Aztaaa...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Trackballos iPhone-t a népnek.
Egyébként nem nagyon értem hogy miért is nem tüntették már el régen azt a fizikai home gombot...
-
szemy94
senior tag
Sony irány perelni
-
Maga az ötlet nagyon tetszik!
-
janeszgol
félisten
Addig örülj, ameddig a WC papírt nem szabdalmaztatják. Akkor szarban leszünk.
Amúgy az ötlet nem rossz. Zenék, böngészőfülek lapozásához is jó. Biztos találnak értelmet. Viszont azt ne feledjük, hogy sok olyan Apple levédettségű ötlet van, amit megvalósítottak (valameddig vagy teljesen), de később hülyeségnek tartották és nem kerültek bele a készülékekbe. Szóval egyelőre fogjuk fel próbálkozásnak, ötletelésnek.
-
rnyk
tag
Izeee kicsit a BB Storm jut eszembe az is jo otlet volt oszt mennyire nem mukodot...
Itt az volna a gondom, hogy jol kipattintod a szomyti ala megy es mar lehet nem is lat jol az ujlenyomet olvaso kameraja... vagy ha emelkedik az is akkor meg mechanikailag lesz serulekeny.
Na mind1 majd meglatjuk ha lesz vagy nem
-
Tomi_Ohl
veterán
Szabadalmaztatni tényleg nem kellett volna, de mivel Appleről van szó, meg se lepődök rajta.
Nem lenne rossz ötlet az újabb telefonokba is beépíteni ilyet. -
rjg
őstag
Ezt már a WM-es HTC-k is tudták fizikai gombbal, a Samsung Omnia folytatta az optikai gombbal, de a BB is használja / használta ezt a a megoldást. Ezt szabadalmaztatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest