Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qtya123

őstag

válasz Khelben #67 üzenetére

Így van. Két ismerősöm diploma után helyben, pécsi kisebb céghez ment. Mindkettő nagy koponya volt, mostanra már Budapesten vannak, jó fizetéssel. Pécsen az egyiknek pontosan az általad leírt, végezd egyszerre 3 ember dolgát munkája volt, nettó 130ezerért... A másik nettó140ezret kapott. Amikor megkapta... Volt olyan, hogy 1 havi csúszással kaptak fizetést, akkor is csak a felét. Akkor lépett le onnan.

• Qtya123

őstag

Az meglep, hogy egyre kevesebben jelentkeznek felsőoktatásban informatikai területre, miközben a csapból is az informatikushiány folyik.

Mondjuk 2005-ben, mikor én tanultam tovább, akkor is ugyanúgy ez folyt a csapból... Aztán elvégeztem Pécsen a Pollackon a mérnök-informatikus szakot és a többi sorstársammal együtt ránk tört a valóság, hogy igen van álláslehetőség, csak azoknak a 90%-a Budapesten. A meghirdetett állások zömében pedig szakmai gyakorlatot kértek, illetve az angol mellett a németet is. Csak azok a friss diplomások tudtak elhelyezkedni, akik nagyon "kiképezték" magukat egy adott programnyelvből, szigorúan otthon, az iskolán kívül.

A Pollackon akkoriban kb az volt az oktatott szint programozásból, hogy összeadjon két számot, meg eldöntse melyik kisebb-nagyobb szám....
    Számítógép hálózatokból nagyon fontos volt államvizsgán tudni a sín topológiát, de valami épp aktuálisat nem tanítottak. Valamelyik tantárgyból az volt a gyakorlat hogy szét kellett szedni egy Pentium II gépet és utána összerakni.... Hatalmas gyakorlati tudást kaptunk. Gondolom mára sem változott sok dolog az oktatásban.

Új hozzászólás Aktív témák