- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
cami][us
senior tag
válasz
fordfairlane #86 üzenetére
Na valaki tudja a törvényt.
-
speed471
aktív tag
válasz
noPublicFG #88 üzenetére
Nem számít hiszen csak az foglalt akin fekszenek.
-
válasz
Vagy lehet, hogy esti tagozaton készül munka és két gyerek mellett...
-
speed471
aktív tag
válasz
Ez az vagy ha isztok egy forró teát ebbe a kutya időbe? Rá se ráncs
-
bambano
titán
nyálcsorgatóknak: ha ragaszkodunk a cím szerinti témához, akkor a leányzó érettségire készül, tehát lehet, hogy még kiskorú. úgyhogy btk szerint minősül
-
speed471
aktív tag
válasz
fordfairlane #83 üzenetére
Nagyon!
-
fordfairlane
veterán
Csini a lány a képen.
-
Pé
senior tag
Az a szép az egészben, hogy én is speciális kombinált informatikai érettségit írtam 95-ben. Akkor arra azt mondták, hogy na ennél most nincs aktuálisabb tudás, és tény, hogy elég kurrens anyagból kellett vizsgázni.
A főiskola 4 éve alatt a középiskolai anyag 70%-a elavult (30% az elmélet meg a módszertan). Aztán az első munkahelyemen rögtön fél év tanfolyammal kezdtem, kb. nulláról, és az ott tanultak köszönőviszonyban sem voltak azzal amit akár középiskolában, akár főiskolán tanultam. Tehát lényegében hosszútávon tök mindegy hogy ki miből érettségizik, ha jó informatikus akar valaki lenni jó hozzáállás kell, általános logikus és analitikus gondolkodás valamint beszélni kell MINIMUM angolul. Szerintem. -
speed471
aktív tag
válasz
westcoastog #78 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
Majusban en ilyet irok mar.
-
speed471
aktív tag
válasz
westcoastog #72 üzenetére
Ahoz előbb el kel mennünk sörözni, csocsózni, biliárdozni hiszen a jóbarátok mindent megosztanak egymással még a jó lukakat is
Nincs véletlen egy ilyen széparcú vöröshajú csaj ismerősöd?
-
cami][us
senior tag
válasz
Pedig nem egy nagy durranás.
-
westcoastog
veterán
válasz
flatline#2 #73 üzenetére
(#75) cami][us
Kinek mi, szerintem gyönyörű. -
flatline#2
tag
válasz
Kellemest a hasznossal
-
no1boy
csendes tag
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
Feldobta a komment a reggelem.😁
-
Qtya123
őstag
Így van. Két ismerősöm diploma után helyben, pécsi kisebb céghez ment. Mindkettő nagy koponya volt, mostanra már Budapesten vannak, jó fizetéssel. Pécsen az egyiknek pontosan az általad leírt, végezd egyszerre 3 ember dolgát munkája volt, nettó 130ezerért... A másik nettó140ezret kapott. Amikor megkapta... Volt olyan, hogy 1 havi csúszással kaptak fizetést, akkor is csak a felét. Akkor lépett le onnan.
-
cami][us
senior tag
Majd tavasz végén kiderül mi ez konkrétan.
-
Kleroo
veterán
Jaja!
Ha olyan MI készül, ami teljes körűen, biztonsággal bármit le tud programozni, az már nagyon kemény szint, és valószínűleg sehová sem kell emberi tudás.Bár ez már teljsen skynet határvonal. Ha egy program elkezd programot írni önállóan, akkor onnatól már nem fantasztikum egy esetleges "öntudat"-ra ébredés
Qtya123:
jesus! És ez diplomát adott? Akkor mostantól a Pollack tiltólistán nálam. pedig én sem jó nevű suliban végeztem, de ott elég jó tudást lehetett összeszedni(igazán használható sehol sincs, így inkább nem fikázom)
-
qwertly
addikt
Na hát ez nagyon jó
most már csak egy gondot kellenen megoldani a PT,hogy a Sulix Professional 8 kompatibilis legyen.Ne csak a windows verziót tolják hanem a linuxra valót is.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Mezey Lipót #8 üzenetére
Ha ennyire látod, hogy minden szakma megy a levesbe, akkor min fogunk dolgozni? Olyan nincs, hogy senki nem csinál semmit, sorolj már fel kérlek 5 szakmát, amit nem fognak tudni azok a gépek betölteni, amik maguk is már eleve programokat írnak a megoldandó feladatokra.
-
TaS1kaaa
tag
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
Ezt a sok érdekességet valami horoszkópban olvastad?
-
Qtya123
őstag
Az meglep, hogy egyre kevesebben jelentkeznek felsőoktatásban informatikai területre, miközben a csapból is az informatikushiány folyik.
Mondjuk 2005-ben, mikor én tanultam tovább, akkor is ugyanúgy ez folyt a csapból... Aztán elvégeztem Pécsen a Pollackon a mérnök-informatikus szakot és a többi sorstársammal együtt ránk tört a valóság, hogy igen van álláslehetőség, csak azoknak a 90%-a Budapesten. A meghirdetett állások zömében pedig szakmai gyakorlatot kértek, illetve az angol mellett a németet is. Csak azok a friss diplomások tudtak elhelyezkedni, akik nagyon "kiképezték" magukat egy adott programnyelvből, szigorúan otthon, az iskolán kívül.
A Pollackon akkoriban kb az volt az oktatott szint programozásból, hogy összeadjon két számot, meg eldöntse melyik kisebb-nagyobb szám....
Számítógép hálózatokból nagyon fontos volt államvizsgán tudni a sín topológiát, de valami épp aktuálisat nem tanítottak. Valamelyik tantárgyból az volt a gyakorlat hogy szét kellett szedni egy Pentium II gépet és utána összerakni.... Hatalmas gyakorlati tudást kaptunk. Gondolom mára sem változott sok dolog az oktatásban. -
speed471
aktív tag
Tetszik a leányzó a asztalnál esetleg tel számot valaki?
-
Vesa
veterán
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
Ennyi marhaságot egyetlen hsz.-ben régen olvastam itt PH!-n!
Grat! -
-Skylake-
addikt
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
Azta. Nem lehetett egyszeru ennyi faszsagot osszehordani egy ilyen rovid hszbe. Gratulalok.
-
törölt tag
Emlékszem mikor én érettségiztem infóból olyan tételek voltak, mint pl. a könyvtár kezelés. Mármint a fizikai, könyvtár ahova olvasójegy kell még minden.
-
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
Gratulálok.
-
mbalint987
aktív tag
válasz
Darth Sith #9 üzenetére
Persze, jó program, ettől eltekintve vannak furcsaságai, főleg a friss, 7.0-s verziónak (pl. PC és Router összekötésénél nem mindig van kommunikáció, ilyenkor kell neki egy újraindítás, és megjavul). Ettől függetlenül nagyon jól használható, bár ha valódi IOS-sel akar valaki dolgozni, akkor a GNS3-mal küzdjön inkább.
-
Pxs
aktív tag
Jé, végre nem titkárnőképző lesz a középiskolai informatika óra?
Úgy kb. 20 éve meg kellett volna már ezt lépni..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megint csak az informatikusokról beszélnek... Ehhez képest a felsőoktatásban hálózat építést és vele együtt packet traceres szimulációt, Cisco router lelki világot nekünk villamosmérnököknek tanítottak Pécsett, az infósoknak nem.
Az mondjuk nem rossz, hogy a PT-t megkapták az egyéb iskolák is, mert jól lehet vele szemléltetni a hálózatok működését. Ilyesmire igény lett volna a közoktatásban is, de ott semmi hálózati ismereteket nem tanítottak, hiába voltunk "infós" osztály...
-
dabadab
titán
válasz
Mezey Lipót #8 üzenetére
Várjál, kitalálom: soha életedben nem volt dolgod szoftverfejlesztéssel
-
Tanisz
senior tag
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
Akkor az egyetlen megoldás a tömeges öngyilkosság?
Vagy South Park után szabadon: " mindenki menjen b*z*lni", mert az MI-k "elveszik a munkát" ?
(#15) dabadab : ahhoz mindenki ért, mint a focihoz, nem tudtad?
-
Hunpriest
senior tag
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
programokat MI fogja írni - majd úgy 50-100 év múlva.
-
bambano
titán
válasz
Mezey Lipót #8 üzenetére
elég rossz életed lehet, ha te még mindig Neumann-elvű pc-n dolgozol... a Neumann-elvű pc nem ki *fog* halni, hanem régen kihalt.
-
Pé
senior tag
válasz
Mezey Lipót #8 üzenetére
Na... hát ebből 2 szó igaz : "nagyon leegyszerűsítve"
-
bambano
titán
tehát a desktopos vendor lock-in után hálózatos vendor lock-int is megcsinálunk dalolva önként?
mindenkinek elmentek otthonról az illetékeseknél? (költői kérdés). -
Darth Sith
tag
válasz
mbalint987 #3 üzenetére
Én 4 éve csináltam meg a Cisco CCNA vizsgámat még a BME kurzusai után, és a PT már akkor is elég jó volt az apróbb hibái ellenére. Amikor legutóbb néztem, azóta elég sokat fejlődött, nagyon jó kis eszköz az.
-
Mezey Lipót
tag
A bugyuta kis amatőr programocskákból már minden x@rt összeirkáltak, ergo az ilyen programok írói is csak a fi..ot reszelik ezerrel. Kb. mint a zenében is, valódi újdonságok nem igazán születnek, a többség csak "feldolgoz".
A profi területekre(járműipar, pénzügyi rendszerek, automatizálás...stb. lesz majd specializált MI, ami az adott szakterület programjait tervezi, fejleszti tovább. Nagyon leegyszerűsítve, mint egy áramkör tervező program, ami egyben NYÁK tervező program is. És a fejlődés itt sem fog megállni, mivel a jelenlegi Neumann-elvű PC is ki fog halni, amit idővel felvált a quantum számítógép...
Lehet majd menni űrbányásznak, vagy mittomén... -
Pé
senior tag
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
Dzsízász
-
dabadab
titán
válasz
Mezey Lipót #4 üzenetére
"Programozókra egyébként a jövőben egyáltalán nem lesz szükség, mivel a programokat MI fogja írni."
De, programozókra szükség lesz, mert a programokat mi fogjuk írni
Rendes MI megalkotása egyelőre nagyon-nagyon távolinak látszik, az viszont egy nagyon jól látható folyamat, hogy az automatizálás jól halad (ha már pont a mezőgazdaság merült fel: pár száz éve kb. száz paraszt kellett egy városlakó ellátásához - ma meg kb. két-három paraszt megtermeli száz városlakó élelmét).
"Szóval, maszlag az egész informatikus hiány. Valójában egy kihalásra ítélt szakma felé terelnek egy halom szerencsétlent..."
Ha kihaló szakmák felé terelt szerencsétleneket akarsz látni, akkor inkább az összeszerelő-üzemek dolgozóinál nézz körbe.
Ha tényleg lesz rendes, használható MI, akkor meg úgyis mindegy, mert kb. az összes mai szakma értelmét veszti.
-
pengwin
addikt
Ezzel csak az a probléma, hogy ehhez a szakmai érettségihez eddig tematika, útmutatás nem igazán készült, ahol nincs jelen a Cisco, ott lövése sincs az informatika tanárnak arról, hogy mire is kéne felkészíteni a diákokat, ahol meg jelen van, ott sem az érettségi követelmények tiszták, csak van egy program, amit lehet követni, és használható tudást biztosít.
(#4) Mezey Lipót
Jók ezek az okos megmondások...
Ne legyél bölcsész, mert az haszontalan, léhűtő, semmirekellő, nem kapsz vele állást... művészekre meg sosem volt/van/lesz szükség...
Ne legyél mezőgazdász, szakmunkás, kétkezi munkás, mert már mindent a gépek fognak csinálni...
Ne legyél buszsofőr vagy taxis, mert már önvezető járművek lesznek...
Ne legyél informatikus, mert majd az MI elvégzi helyetted... (megjegyzem ennyi erővel tervező, sőt kutató szakemberekre sem lesz szükség, mert azt is tudja majd MI csinálni jobb hatásfokkal).Akkor mégis mi a francot lehet majd csinálni, ami nem halálra ítélt szakma?
-
Mezey Lipót
tag
Jahh..."programnyelvek működési elvének ismerete"(már ez is jól hangzik, aki így fogalmazott, az se nagyon lehet vele tisztában). Kb. mint amikor Vágási Feri "be akart szállni" az internetbe.
A döntő többségnek amúgy erre esélye sincs, már csak az adottságainál fogva sem. Enni viszont nekik is adni kell majd, mert különben csuklóból felkoncolják majd az okos kis informatikusokat, az ügyes gépeiket pedig pajszerral fogják megigazítani és csak utána hug..zzák majd le.
Programozókra egyébként a jövőben egyáltalán nem lesz szükség, mivel a programokat MI fogja írni.
Szóval, maszlag az egész informatikus hiány. Valójában egy kihalásra ítélt szakma felé terelnek egy halom szerencsétlent... -
mbalint987
aktív tag
Végzős informatikus diák vagyok az egyik neves
szakközépiskolábanszakgimmnáziumban, és tényleg nagyon hasznosak a Cisco kurzusok, főleg, hogy ezt a tanterv részeként kapjuk és érjük el (a PT meg kissé bugos, remélem, hogy fixálják az érettségiig). -
Sempronius89
tag
válasz
noPublicFG #1 üzenetére
20 idénymunkás helyett leszedi majd azt a babot 1 távirányítással működő mezőgazdasági gép.
-
"...ahogyan az alacsonyabb képzettséget igénylő termelői, mezőgazdasági munkára sem lesz a jelenlegi mértékben igény a közeljövőben. Erről Horváth Krisztina, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója beszélt..."
Itt elakadtam. A routerek fognak babot szedni? Vagy mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged