Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lirion

addikt

válasz joey04 #142 üzenetére

nem rontja tovább, mert azok az országok speciális piacnak számítanak. erre utaltam.

Én meg arra, hogy létezik már androidra hivatalos program, fejlesztéssel, támogatással, így nincs technikai akadálya, hogy a világ többi részén is elérhetővé tegyék.

Ők úgy kalkuláltak, hogy droidra nem érte meg idáig kiadni.

Lásd fentebb, már kiadták droidra, tehát a dolog technikai része már adott. Térképek amúgy is folyamatosan rendelkezésre állnak, hisz más platformokra kell, hogy fejlesszék. Ami teljes mértékben érthetetlen, hogy hogy lehetséges az, hogy 3 országban kiadni gazdaságilag megéri, de globális piacon jelen lenni már nem. Egy szoftverről beszélünk, aminek az elkészítése után már messze nincs annyi költsége, mint bármilyen fizikai termék folyamatos gyártásának vagy az értékesítési pontok üzemeltetésének.

Persze tudom, hivatkoznak a warezra, de azzal van 2 nagy probléma: egyrészt warez van úgy is, hogy nem elérhető más országokban a program, így aki tényleg igot akar, mindenképpen lopni fogja, másrészt nem lehet mérni semmilyen módon azt, hogy az illegális letöltés mennyi kárt/hasznot hoz egy cégnek. Elhiszem én, hogy a monument valley producere mit nyilatkozott, de azt még csak becsülni sem tudja, hogy ha nem lenne warez, mennyien fizetnének a programért. Nagyon sok esetben azok, akik lelopják a cuccokat nem vennék meg azért, mert nem lehet "ingyen" hozzájutni. Egyszerűen azért, mert ezek nem létszükségletek. A világ nagy része kiválóan elvan monument valley nélkül is, mint ahogy fizetős navigáció nélkül is (belföldre amúgy is minden fejlett országban ott az ingyenes gmaps, ami az igények nagy részét bőven kiszolgálja). Másrészt ezek a warezoló fejtegetések nem veszik számításba azt sem, hogy sokan a virágbolti szoftver használata után úgy döntenek, hogy megveszik, mert megtetszik neki és támogatni akarja a fejlesztőt. Voltak ilyen irányú kutatások is, amik azt igazolták, hogy a warezolók átlagosan többet költenek tartalmakra, mint azok, akik mindent legálisan megvesznek.

személyes sértésnek veszel minden olyan lépést a cégektől ami számodra nem szimpatikus
    Nyilvánvaló. :) Az szimpatikus, hogy ingyenessé teszik 10 napra, de az kevésbé, hogy a 10 nap után miért nem marad elérhető fizetősként. Ez gazdaságilag hogy éri meg nekik szerinted? Letölti sok ezer ember majd, várják a támogatást, a térképfrissítéseket, viszont senki egy petákot nem fog fizetni a cégnek. Ez jobban megéri nekik, minthogy fizetősként kint maradjon?

Új hozzászólás Aktív témák