- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weeman1
veterán
Senkinek nincs ilyen készüléke rajtam kívül?
Xiaomi 11T Pro
-
Weeman1
veterán
Rendeltem egyet,kiváncsi vagyok milyen lesz.
Xiaomi 11T Pro
-
Charles9
csendes tag
Xiaomi Mi Max 2 6GB 128GB Android 7.0 Snapdragon 626 [link]
-
CHIPman
nagyúr
válasz beyruth82 #42 üzenetére
Efelől nyilvánvalóan semmi kétségem nincs. Viszont ettől függetlenül nem éri meg lecserélnem, csak azért, mert minimálisan jobb valamilyen tekintetben. Ha már lecserélem, akkor a lehető legtöbb tekintetben (nagyobb kijelző, erősebb hardver) nyújtson többet, mint a mostani.
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
CHIPman
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #40 üzenetére
-megfelelne az elvárásaidnak, nem?
-Nem.
-"eléd raknak egyet, ami megfelel a követelményeidnek"
Fuck logic.Akkor harmadszor is, itt vannak a "követelmények". A szemellenzős Xiaomi ami annyiban más, hogy le van csapva a képernyő széle (de továbbra sem nagyobb, sem átlóra sem felbontásra), meg van benne egy 2 évvel újabb SoC, nem ér nekem (és gondolom másnak sem aki esetleg note3-ról váltana) 200k-t, mert a Note3-ban a sebességgel egyáltalán nincs bajom.
Az eredeti probléma pedig nem ez volt, hanem hogy agyhalottnak lettem nyilvánítva egy esetleges gazdasági döntés miatt, sőt tulajdonképpen az összes iPhone-user is. Ez alapján egy 200k-s Xiaomival még nagyobb agyhalott lennék, mert még kevesebb újítást hoz.
A piaccal pedig továbbra is tisztában vagyok, és már rég lecseréltem volna a Note3-at márkafüggetlenül (például egy B20-as Mi Max-ra vagy egy Zenfone 3 Ultrára), ha létezne olyan, amire érdemes lenne. Az érdemes most nem azt jelenti, hogy egy fikarcnyival több RAM van benne (egyelőre feleslegesen), vagy hogy minden tekintetben ugyanolyan, csak a SoC újabb.
Aki pedig inkább vesz egy olyan telefont, ami nem a hazai hálózatokra lett tervezve, ahelyett hogy kiadna több pénzt, inkább ne nézzen hülyének ha én nem teszek úgy. Minennapi használati eszköz, nem a spórolás a cél.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Arcképgyáros
-
CHIPman
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #37 üzenetére
Nem.
-
Arcképgyáros
-
-
CHIPman
nagyúr
Na az utolsó bekezdéseddel aztán jól megcáfoltad azt, amit előtte szép hosszan taglaltál... Olvasd el még egyszer a hozzászólásomat. Ha lecserélném a Note3-at egy 5,7" fullHD kijelzőjű phabletre egy Snapdragon 652-vel, akkor nem nyertem semmit a talán újabb oprendszeren kívül (és vesztettem annyit amennyibe kerülnek), főleg nem azzal a két remekművel, amivel az otthonom környékén annyit érnék kb, mintha nem is lenne bennük antenna.
Akkor még egyszer, hogy ne gabalyodj bele: Ha már rászánom a pénzt, legyen értelme lecserélni: B20, 5,7"+, fullHD vagy jobb, sd800-nál jobb (tfh. a 652 itt megfelelne). Ez mire is illik rá?szerk: Aki meg 5,5"-os minikkel bizonygatja, hogy ilyen jó lenne az 5,7"-os helyett, az meg menjen vissza második matekórára a törtszámok összehasonlításának elsajátításához.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Én elolvastam, de én se értem
Van egy 2013-as Galaxy Note 3-ad. Ezt olyan telefonra cserélnéd le, aminek erős Soc-ja van + jó a netje (B20) + legalább 5,7-es FullHD-s kijelzője van. Ez azért 2017-ben már elég sok telefonra ráillik, nem csak az "S8+" -ra, amit szinte kizárásos alapon említesz.
A kolléga meg talán azért "vette fel a Xiaomi szemüveget" , mert... idézem a Wikipédiát:
Az IDC szerint 2014-ben a Xiaomi a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója volt, a Samsung és az Apple mögött, megelőzve a Lenovo-t és az LG-t. Ugyancsak 2014-ben a Xiaomi a legnagyobb okostelefon-szállító lett Kínában, megelőzve a SamsungotMellesleg 100.000 alatt kapsz már egy új [MI MAX]-ot, ha vastagabb vagy akkor meg 240.000-ért egy [MI MIX]-et. Mind a kettőnek jó a netje + erős a SoC-ja + 6.4-es a kijelzője.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz beyruth82 #28 üzenetére
Elolvastad egyáltalán a hozzászólásomat, vagy csak felvetted a Xiaomi szemüveget, és mást nem látsz azon kívül? Tisztában vagyok a piaccal lehet hogy jobban, mint Te, és teljesen helytáll, amit leírtam.
-
veterán
A snapdragon 800-nál csak erősebbet kapsz ha nagykijelzős xiaomit veszel.Annál már mindegyik erősebb.Xiaomi mi note 2-ő is számításba jöhetne nálad.Nagy,bivalyerős és van nemzetközi(800mhz-s)változat.Vagy xiaomi redmi note 3 SE(ami elméletileg csak középkategória)mert még a benne lévő snapdragon 650 is erősebb mint a snapdragon 800.60 ezer kb és 5,5 colos.Szóval választék az van most is bőven.
-
CHIPman
nagyúr
Galaxy Note 3-am van több, mint 3 éve. Legalább ekkora kijelzőre szükségem van, de inkább nagyobbra, esetleg nagyobb felbontással. Normális internet kell, nem fogok vacakolni a 2-3G-vel. SoC-ből sem igazán szeretnék lejjebb adni.
Ez három, szinte magától értetődő feltétel, és máris bekorlátozza annyira a lehetőségek számát, hogy szinte csak az S8+-ra teljesül, talán még a Mate 9 belefér, de az meg megintcsak 230k. Figyelembe vettem a kínai kínálatot is.
Agyhalott leszek ha megveszem az egyetlen épkézláb alternatívát, ha behal ez?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Trailblazer
veterán
Én is februárban váltottam Mi Max Prime-ra (ez a 3/64-es modell, Snapi 652-vel), nagyon elégedett vagyok vele. Nem hiszem, hogy csakhamar leváltásra kerülne.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
NeRo28
aktív tag
Ár érték arányban verhetetlen ez a telefon!Note 7 volt előtte de azt ugyebár vissza kellett adnom!Kellemeset csalódtam a kínaiakban!Bárkinek merném ajánlani ezt a típust!
-
Cattle_Decap
tag
Vizallosaggal, kicsit nagyobb kijelzovel vevo is lennek ra.
-
Jhonny06
veterán
Kb. 7-8 hónapja használom az erősebb modellt, nem érzem, hogy lassú lenne. Viszont egy nagyobb felbontású kijelző nem lenne rossz, csak ebbe az árkategóriába nem fér bele. De így nincs miért lecserélni.
Kérdés, hogy kamera-téren lesz-e fejlődés, mert jelenleg ez a legnagyobb gyengéje a telefonnak, szerintem borzasztó képeket készít, főleg Mi 4-ről váltva.
De ettől függetlenül még mindig jó kis telefon, még az idei évet biztos kibírja, 80k-ért nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
qantum
senior tag
6,4 hüvelykes, szép darab.
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
prolad
addikt
Jöhet, remélem ezt már masszívra megcsinálják, az előd ilyen téren elég gyenge volt.
Hardverkérdés érdekes, snapi 625öt nem tudom bevállalják-e. Az biztos, hogy az előd kiváló üzemideje még jobb lenne. -
akva
tag
válasz Dr. 444Hertz #10 üzenetére
Jöhet, de akkor jöjjön b20-al, az elődről emiatt mondtam le...
Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok
-
Arcképgyáros
Jöhet, de mintha az elődhöz képest nem sok előrelépés lenne...
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
törölt tag
Előző van, de nem hiszem hogy le lesz cserélve, hacsak nem villantanak nagyon nagyot. A soc meg majd akkor hivatalos ha kint is van, bár sok mindent hiányolok a mostani modellből, erő az akad benne amennyire szükségem van...
Jól kiszállt ebből a méretből a Sony, ezt az egyet nagyon sajnálom mondjuk...
-
slimshady
senior tag
Az előző generáció jól sikerült. Várjuk ezt is.
üdv.: SlimShady
-
Fejvadi
nagyúr
Tudásra nem rossz, de ha nem lesz kicsi a káva, akkor becsületes darab lesz.
-
NeRo28
aktív tag
Nekem Mi Max van!De ha csak ennyit fejlődik akkor nem váltok erre!
Amúgy is az S8+ érdekel most... -
Griff55
senior tag
Érdekes... mert specifikációk alapján gyengébb lesz mint a Mi Max előző variánsa ennek így most mi az értelme?? Ennek csak Adreno 506 jutott, az elődnek meg 510, aztán a processzor is rosszabb, itt csak A53-as magok vannak míg a korábbiban SD650 vagy 652 volt. Néha nem értem, hogy mit művel a xiaomi.
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- MIUI / HyperOS topik
- Háztartási gépek
- Android szakmai topik