- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
pontosan. a legutolsó inteles chipset aminek még volt natív, PCI buszvezérlője az a Q67/C200 chipsetek voltak. AMD fronton emlékeim szerint a Ryzeneknél tűnt el, de ennek utána kell néznem (bár majdnem biztos vagyok benne, sztem AM3+-on még volt, FM2+ környékén nem tudom mi a helyzet, de most már utánanézek)
szerk: AMD-nél 2011 óta az APU-khoz opcionálisan passzolható a FCH (fusion controller hub) lényegében a chipset kiváltására alkalmas, ezek nagyobb része tud PCI-t. bár nekemitt kicsit homály hogy ki kivel van pontosan, 2016-ig a FSH az az APU-khoz passzolt (FM platform I guess), hogy 2017től a Zen megjelenésével ez hogy alakult az számomra nem világos
-
-
-
fatpingvin
addikt
mondjuk hogy PCI slot nincs rajta azon 2022-ben annyira nem kell megdöbbenni, szerencsére olcsón vanna PCIe-PCI bridge kártyák. a x1-es slotba tökéletesen illik is.
szerintem ma a PCI már sokkal inkább rétegigény mint az hogy nem kell rá wifi.
írom ezt úgy hogy jómagam is használtam két PCI kártyát is az asztali gépemben, szóval nem bagatellizálom a kérdést
-
fatpingvin
addikt
VÉGRE
eléggé gémer, de amúgy korrekt lapnak tűnik. az ára még kérdéses.
ami meg a wifit illeti, egy 2.5G Ethernet vezérlő mellé mi a ferde bánatnak wifi? nem access point hardver ez.
a wifi kártya helye meg amúgy hozzáteszem ugyancsak egy PCIe foglalat, ami egyéb, értelmesebb dolgokra is hasznosítható: például egy második, az alaplapival azonos 2.5G Ethernet kontroller csatlakoztatása (van a piacon ilyen RTL8125-össel szerelt m.2 formátumú kártya), elférne itt egy kisebb NVMe SSD is, és akkor még nem is beszéltünk arról a lehetőségtről, hogy a m.2 slotot egy riserrel kihozni egy szabvány PCIe slottá.
ez így szerintem összességében sokkal kulturáltabb mint hogy kéretlenül beletákolnak egy plusz wifi kártyát.a RGB meg lassan meg kell barátkozni vele hogy a konzumer hardvereken egy szükséges rossz, mert túl sok alternatíva nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest