- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
Most olvastam, hogy bugos a Samsung 840-es EVO SSD.
Közben eszembe jutott, hogy a b. nejem gépébe ilyen 840-eset vettem tavaly tavasszal. Most elkezdtem róla lementeni a dolgokat, és hát ilyen 15- 20 MB/sec-cel másol, de néha csak 2 MB/sec. Szóval ez is érintett.
Na mindegy, mindjárt rátolom ezt a firmware-frissítést, és aztán beszerelem a T410-esbe, amit ma szereztem. Meglássuk, mi lesz. -
Tidus
addikt
Látom egy hónapja szóltak hozzá a témához...
Esetleg valaki olyan olvassa aki ért hozzá.
Rendszer újra telepítés, tehát régi Win. gyalulása után, ismét fel kell telepíteni ezt az EXT0CB6Q jelzésű firmwaret.
Vagy csak egy alkalommal kell feltenni?
Nálam látványos javulást hozott 120GB EVO-n, de most újra kellene telepítenem a gépet. -
geratn
tag
válasz
scarabaeus #188 üzenetére
Az én 2 SSD-m is tartja a frissítés utáni értékeket, remélem nem is esnek majd le, mert baromi ideges leszek és kivágom őket az ablakon.
-
k.joco899
csendes tag
Nekem megint lassul
kb. 2,5 hónapja frissítettem a ssd-met az új firmware-re, akkor rámértem, hozta a max. sebességeket. Ma rámértem kíváncsiságból:
Vagy ez normális?
-
Firpo
tag
válasz
#25583896 #184 üzenetére
Köszi a választ! Akkor jól sejtettem, hogy nálam is lassulás van. Egy laptopban van az SSD, szóval tényleg SATAII-n van. Kb 1 éve és 2 hónapja vettem az SSD-t, azóta nem nyúltam hozzá, csak rendszer dolgokra van használva. Megcsinálom a frissítést és remélem visszaáll a sebesség.
-
törölt tag
A kép magáért beszél, jól látszik, hogy durván belassul, tehát érintett.
Végig olyannak kellene lennie, mint pl. 30 és 50% között, tehát végig ~245MB/s kellene, hogy legyen a sebesség (illetve az SSD kb. kétszer ennyit tud, de gondolom SATAII portra van csatlakoztatva, azért ennyi). -
MrSealRD
veterán
Van egy kis problémám.
Most bontottam ki egy 840 Evo-t. USB-házba bedobtam. Rákötöttem a gépre. Win7 telepített hozzá driver-t és látom is a meghajtót. Működik rendben.Szeretnék firmware-t frissíteni rajta, vagy legalább azt látni milyen van rajta jelenleg, de a Samsung szoftverei azt mondják, hogy nem látják a firmware verziót illetve valmai 3rd party driver-t emlegetnek.
Thinkpad T61-ről van szó... ötlet?
-
Probert75
addikt
válasz
LamerGyuri #178 üzenetére
Bozont fórumtárs megírta nekem ... mit hogyan kell és megtörtént a firmware frissítés. Szépen végigfutott.
Ezúton is 1000 hála és köszönet érte!A művelet(Bozont fórumtárs leírása alapján):
"Eszközkezelőben kiválasztod a SATA vezérlőt, azon jobb klikk és tulajdonságok.
A Driver fül alatt kiválasztod a a Driver frissítését.
Utána "Driver keresése a saját gépen" (a megfogalmazás lehet más, én angolul használom a wint), azután lesz egy olyan opció hogy "Driver kézi kiválasztása".
Legyen kipipálva a "Kompatibilis hardverek mutatása" és akkor minden telepíett drivert látni fogsz a vezérlőhöz és kitudod választani, hogy melyiket használja a rendszer. A Standard, vagyis "Általános SATA AHCI vezérlő"-t kell kiválasztani.Utána meg már egyértelmű lesz minden.
mod.: Nem tudom kéri-e utána, de egy újraindítás mindenképpen ajánlott a művelet után."Privit nem osztunk meg.
[ Módosította: wwhy ]
-
Probert75
addikt
válasz
Sanyi.mTs #175 üzenetére
Full AMD! De én a rendszert nem fogom újra telepíteni csak ezért. Nem sokkal előtte telepítettem, mikor megjelent ez a lassulásos hiba az SSD-vel kapcsolatban. Vártam a hibajavítást, hogy majd megcsinálom, de akkor így marad. Majd egy kövi win telepítéskor megcsinálom, ami nem mostanság lesz.
THX! -
Probert75
addikt
Köszönöm a választ!
Már mindent végig zongoráztam. A PDF-ben lévő leírást is és mégsem megy 15%-nál tovább. Ha eltávolítom a microsoft-os drivert a PDF leírás alapján, akkor újraindul, ahogy kell, de újraindítás után sem megy, hanem feldobja az ablakot és megint újraindítja a gépet. Gondolom azért mert új eszköznek látja az SSD-t. Kipróbáltam a frissítés úgy is, hogy ilyenkor nem egyből indítottam újra, de ugyanúgy 15%-ig fut le. Gondoltam még arra is, hogy a többi vinyó is bekavarhat és eltávolítottam őket a frissítés erejéig, de semmi nem változott. -
Probert75
addikt
Sziasztok!
120GB-os 840Evo-m van és ez a firmware van rajta: EXT0BB6Q.
Kikapcsolt Magician-nál 15%-nál így áll meg a frissítő és ezt írja ki:
"Ha egy harmadik fél tárolási illesztőprogram, akkor ez a szoftver nem működik megfelelően. Kérjük, ellenőrizze, hogy az illesztőprogram legújabb verzióját, vagy a Microsoft által biztosított. Kérjük, olvassa el a használati útmutatót."(Google fordító, bocsesz érte!)
Melyik drivert kellene eltávolítanom és hogyan?
A tesztem a Magician-nal pedig ilyen, nem tudom jó e vagy rossz e? Nem nagyon értek hozzá: -
Beldar
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #169 üzenetére
-
-
bladex73
aktív tag
válasz
LamerGyuri #166 üzenetére
Azért mert nálad ment az nem jelenti azt, hogy másnál is megy. Másnál is csak ez segített valamiért.Senki nem kíváncsi a beszólásodra!!
-
LamerGyuri
senior tag
Istenem, adj erőt...
AMD procim van,
AMD chipsettel,
Radeon videókártyával,
legfrissebb AMD driverekkel (nem béta),
nem töröltem le semmit,
csak kikapcsoltam a Samsung Magician-t,
mint ahogy ITT is leírtam.Az olvasás hasznos dolog; mai modern világban is.
-
bladex73
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is ugyanez a gondom mint Zolcsevita90 nek. Próbáltam átrakni erre a MS AHCI driverre, de ha leszedem a ssd driverét újraindítás után azonnal visszarakja amit leszedtem, és nem áll át a MS AHCI cuccra. Ha van valakinek valami ötlete azt megköszönöm.
-
PistiSan
addikt
válasz
Sanyi.mTs #160 üzenetére
Teljesen feleslegesen telepítetted újra a wint, de ha már újra telepítetted, akkor az amd drivert nem kellett volna vissza rakni és akkor gond nélkül lefut a frissítés!
Távolsítsd el az összed amd drivert az eszközkezelővel, utána menni fog, kinlódás volt nekem is, de sikerült. -
Sanyi.mTs
addikt
felb@sz az ideg. gondoltam, h mivel ma nem kell dolgozni menni ezért lefuttatom a progit, ha újra kell telepíteni a windows-t az se gond.
konfig:
Asus a88xm-plus
AMD A10-6700T
8GB RAM
840 EVO 120GBlefuttatom a progit és nekem is ezt a hibát dobja, chipset driver 13.12-es.
oké újrahúzom a win-t és feltolom rá az itt található 14.4-es, majd újabb win telepítés után a 14.9-es chipset drivert. Végül friss win és az asus honlapjáról letöltöttem a legfrissebb chipset drivert (Version 5.12.0.15&8.0.916.0), de azzal is csak a fenti hibát dobta.
próbáltam a visszaállító progi 1.1-es változatát, de az se segített.végül a laptopomra kötöttem az ssd-t, egy külső usb-s adapterrel, de úgy se ment.
mi a f@szt próbáljak még?
-
SSD-n legyen a VM és 8GB RAM mellet állítsd fixen 1GB-ra (Nálam 16GB mellett 2GB-ra van állítva)
Ez a FW frissítés nem rombol, nyugodtan elindíthatod, ha gondolod (de bármilyen gyártó, bármely meghajtójánál végzett FW frissítés előtt pótolhatatlan adatról legyen mentés, mert az ördög nem alszik.) -
smisa
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #157 üzenetére
pedig ezt a ram méretet is itt olvastam/ javasolták és azt is hogy ne a SSD-n legyena virtuál memória
Te mekkora VM-t javasolsz és hova tegyem?
Pótolhatalan adat nincs most rajta, de semmi kedvem egy winfos újra rakáshoz.
Emiatt kérdezem égető ez a FW update vagy ráér? -
Elméletben nem jár adatvesztéssel, ettől függetlenül pótolhatatlan adatokról legyen mentésed. El fog tartani egy kicsi ideig, mert ahogy látom félig telepakoltad az SSD-t már. Semmit nem kell állítani, bár kihelyezted a virtuális memóriát és ráadásul nagyobb méretet állítottál be, mint a fizikai RAM. Szóval ennek konkrétan semmi értelme sincs.
(A Crystal Disk Mark/Magician meg még számos egyéb sebességmérővel végzett méréskor nem fog megmutatkozni az a hiba, amit az új FW javít. Azt csak és kizárólag teljes felületi teszten lehet kimutatni, pl az Aida-val stb) -
smisa
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #155 üzenetére
Szia a sebbeség már jó itt a screenshoot az ssdok-ról.
Köszönöm szépen a segítséget
Már akkor csak egy kérdés a firmware update nem jár adatvesztéssel ügye? Illetve biosba vagy bárhol kell valamit még állítanom trim miatt vagy bármi más miatt
-
Csak riportot küldtél előbb, de nem gond mert abból is látszik, hogy a Marvell-en van az SSD és a TRIM sem működik(Marvell driver miatt). Szóval az Intel-re kösd át és minden rendben lesz.
-
smisa
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #153 üzenetére
Szia
küldtem screenshoot-t de még nem tettem át
-
-
smisa
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #151 üzenetére
Szia
elküldtem előre is köszönöm a segítséget
nagyon szomorú lenne ha egy Asus P8P67 Deluxe ami nem olcsó volt szar vezérlő lenne rajta
-
Dobj egy képet az SSDOK-ról, csak hogy számos dolgot ne kelljen megkérdezni.
Így látatlanba szinte borítékolható, hogy olyan alaplapod van, amin több SATA vezérlő teljesít szolgálatot, te pedig egy "rossz" vezérlőre kötötted. A "rossz" itt annyit tesz, hogy pl ASMedia vagy Marvell SATA vezérlőre van csatlakoztatva, amelyek nem tudják kihajtani a SATA3-as sebességeket.
(Marvell driver esetén TRIM sem működik, szóval kérném az SSDOK képet mindenképp) -
smisa
őstag
Sziasztok
szerintetek mi lehet a probléma nálam ugyanis ezeknek az eredményeknek a fele van kb pedig sata3 ba van téve most akartam a fw frissítést de megálltam mert az itt láttotak alapján nekem valami nem oké.
Nálam :SR 338 SW 146
RR 47278 RW 25753Egy 840 Evo 250GB van szó
előre is köszi az ötletket
Ui: jól gonodlom az FW frisistés nem jár adatvesztéssel?
-
Laca19 (a)
aktív tag
Amióta feltettem az új firmwaret, azóta a HD Sentinelben eltűntek az előtte lévő adatok Total LBA Wrirren pontban. Jelenleg a géppel csak netezgetek, kis youtube, zenehallgatás megy (csak a rendszer megy SSD-ről, minden más HDD-n van, tehát a gép a szokásos használatban van, mint előtte, win frissítés sem érkezett azóta)
Szóval lehet csak véletlen, de előtte napi 2-3 (max 4) GB adattal nőtt az SSD-re írt írási mennyiség. Most jelenleg 5-6 GB-al nő.
De hangsúlyozom, lehet teljesen véletlen... -
PLackó16
csendes tag
Helló!
A fél éve telepített rendszeremen nagyon sokat dobott a frissítés.
Viszont amit nem értek: miért nem adják ki Magicianon keresztül?
Így a userek 98%-ához nem jut el a dolog szvsz. Bár lehet azon belül sem ellenőriznék le sokan, hogy van-e új.
Szerintem nem olyan kis % akiket érint a probléma. -
hcs89
csendes tag
válasz
LamerGyuri #145 üzenetére
Igaz. A Magiciannél már kikapcsoltam, csak az AIDA-nál maradt bekapcsolva.
-
hcs89
csendes tag
Nem voltam biztos benne, hogy valóban belassult az SSD-m, vagy csak az igényem növekedtek a 9 hónap alatt
ezért én is lefuttattam a méréseket:
Elfelejtettem kikapcsolni a Rapid módot, ezért lehet hogy a valósnál kicsit jobbnak látszott a helyzet.
Lefuttattam a Performance Restoration Toolt (kevesebb mint egy óra alatt lefutott) és érezhetően javult a teljesítmény:Itt már kikapcsoltam a Rapid módot.
Remélem a teljesítmény így is marad egy jóideig(a trial versionös képeket nézzétek el, nem volt szívem letölteni "ingyenes" verziót
)
-
geratn
tag
Nálam így nézett ki a 2 ssd több hónapos adatok voltak mindkettőn, látható ahol az adatok voltak szinte mindenhol belassult. Nagyon kellett ez a frissítés én észrevettem a lassulást és most a gyorsulást is, tegye fel mindenki.
Tipp: Több szabad hely gyorsabb frissítés!
-
Eagle16
addikt
Erősen ajánlott a frissítés. Nálam így nézett ki.
Előtte és utána.
Első próbálkozásra 86%-nál megakadt a Samsung programja, de másodjára végigment. Egyéb probléma nem volt vele.
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Van egy 840 es ssd a gépemben amin a windows van.
Bekapcsoláskor jelzi a magician hogy van hozzá új firmware.
Le is húzza de azt mondja hogy: Failed to update firmware on the selected drive
Nem is frissíti ez miért van?
Köszi Miki -
RudY
addikt
Így elég nehéz, pontosabban lehetetlen ötletelni, ha van időd ezt tényleg érdemes végignézni, majd az eredményeket bedobni a megfelelő topikba:
[Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak] -
Bossi
őstag
Valakinek van ötlete mi lehet a baj, mert nekem a frissítés után egy eredmény igen gyenge, ez pedig a:
Random Write 36823 másoknál kétszer ekkora eredmények vannak...köszönöm.
-
válasz
_Scythe_ #127 üzenetére
A DOS-ozáskor írjátok ki hogy FreeDOS, akkor talán ezek az okostojások megértik hogy mire gondoltok, meg mit jelent a cikkben ez a mondat
Csomó cég adja ki bootolható FreeDOS image-re építve a firmware frissítéseit, gondolom a Samsung azért mondta ezt, mert ők is ilyet fognak csinálni. Ennyi.
(A Windowsban levő cmd pormptot DOS-nak hívni mondjuk ettől függetlenül is gáz
)
-
Dolphine
addikt
válasz
LamerGyuri #133 üzenetére
Én még időben kikapcsoltad a javaslatod alapján, így minden rendben lezajlott!
Én személy szerint hálás vagyok a beírásodért! -
LamerGyuri
senior tag
Ha fut a "Samsung Magician" a háttérben-tálcán, akkor kapcsoljátok ki a frissítés idejére. Nekem 3 failed-restart után ez oldotta meg a hibátlan befejezést.
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Update sikeresen megvolt kb.25 perc alatt.Frissites utan nem mértem de érezhetöen gyorsabb a rendszer. -
válasz
_Scythe_ #127 üzenetére
Én meg azoktól, akik már majdnem értenek hozzá...
DOS-os simán lehet a megoldás, hiszen parancssort csak oprendszerben tudsz előhívni... Mivel sem OS X-re sem *NIX-re nem készül szoftveres megoldás, helyette egy bootolható oprendszert (DOS, hiszen lemezeket kezelő OS, tehát mindenben teljesül az eredeti kitétele) kapsz, ami indítja az ezen a DOSon futó frissítő szoftvert.
-
-
vinibali
őstag
ez csak egy wines teljesítmény visszaállító, nem különálló firmware. esetleg azt megpróbálhattad volna még, hogy csak egy részt adsz az ssd-ből ntfs-re és akkor talán már a frissítés része megvan, a firmware meg lassacskán visszaállítja a tempót. de amúgy tényleg elég gáz ez így, mert sokan vettek alma alá is ilyen ssd-t. hogy a linuxos közösség meg egyáltalán szóbakerült, csodaszámba megy
-
válasz
vinibali #121 üzenetére
Igazából azért kellett megoldanom valahogy Windowszal, mert az a DOS-os megoldás nálam nem működik (lásd megelőző hozzászólásom). Vagyis minek várjak a hónap végéig bármire is. Windows telepítés kilőve USB-s vinyóra, ha az SSD-t rakom ki, akkor meg biztos, hogy azért nem működött volna a Samsung csodálatos programja. Szóval maradt ez az - ilyesmire - egész jó mini Windows megoldás, ami a központi memóriából fut. Az NTFS elő-követelmény - hiszen anélkül még csak nem is frissít - azért elég gáz...
-
Na rohadjanak meg egy mini Windows 7-tel (Live) feltudtam tenni az új firmware-t. De ehhez inicializálnom kellett az SSD-t, ami annyit jelentett, hogy le kellett formáznom NTFS-re (100 MiB EFI és ext4 volt/van rajta). Utána megejtette a frissítést egy-két másodperc alatt, és már kapcsolt is ki. Végül újra létrehoztam az eredeti partíciókat, persze az eredeti fájlrendszerek sértetlenek maradtak. Azért a biztonság kedvéért leformáztam az első, FAT32-es partíciót (mert ott nyilván az NTFS azért beírogatott), és újra létrehoztam rajta az EFI indítóképet. Ugyan az adatok felfrissítése így elmaradt, de a firmware az új, az oprendszer megy, aztán majd beáll a sebesség is.
-
Gdi
senior tag
-
RudY
addikt
válasz
Scoobyka #112 üzenetére
Eleve csak egy SSD-t tud kezelni. Méregetős progiknál többnyire dupla értékeket kell produkálnia, de hogy mennyire hasznos, az kizárólag a gyakorlatban derül ki, ki milyen alkalmazásokat használ. Az egyébként is memóriába dolgozó progiknál eleve nem lesz pozitív változás, de más esetben akár igen jelentős is lehet.
[Samsung SSD Magician és a RAPID]...a lap alján.
-
Scoobyka
addikt
Rapid mod bekapcsolva
-
Scoobyka
addikt
A samsung magiciannal a rapid modot erdemes bekapcsolni? 1 ssdnel? Nekem az eredmenyek mind jok lettek csak a performance bechmarknal a random read van 46695n minden mas boven a megadott ertel folott. A rapid modot bekapcsolva meg 2200-at ir ki a sequential readnel es writenal
-
Infranyuszi
aktív tag
válasz
scarabaeus #109 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Infranyuszi #107 üzenetére
Rendszernek van fenntartva nálam is, én mentettem image-be előtte. Úgyis mindig mentem azt is, hátha még külön fel is hívja erre a figyelmet a dokumentáció. Nem lett amúgy semmi gond.
-
RudY
addikt
-
Infranyuszi
aktív tag
Sziasztok!
Nekem a win7 van az ssd-n. Nem elsz gond ha lefrissítem ?
-
bteebi
veterán
válasz
#25583896 #79 üzenetére
Ez mondjuk jogos, csak nem mindegy, hogy a wear leveling miatti háttérbeli írás ezután a hányszorosára nő. Valószínűleg egyébként nem változtat túl sokat, mert ha csak a 3 hétnél régebben használt file-oknál jön elő ez a probléma, akkor bőven elegendő mondjuk 2 hetente egyszer újraírni azokat. Normális esetben - ha elsősorban nem adattárolásra van használva az SSD, hanem a rendszernek/programoknak - ilyen file-ból viszonylag kevés lesz.
-
ALLAT001
senior tag
válasz
Jim Tonic #103 üzenetére
Feltettem egy programot, ami rákérdezett, hogy alignálja-e partricionálás előtt, így most elvileg jó. Egyik partrició primary lett, a másik logical. Remélem ezt is jól csináltam
Samsung Magician ajánl még ilyet h OverProvisioning, ezt ugye nem muszáj?
RAPID mode-ot érdemes bekapcsolni?
OS optimalizationt Maximum Reliabilityre állítottam.
-
ALLAT001
senior tag
válasz
Jim Tonic #101 üzenetére
Az SSD egy másik gépbe lesz, most egyelőre csak elő akartam készíteni. Firmware frissítés elvileg mindjárt megvan....
Inicializálás amúgy mihez kell? Ahhoz, hogy használható legyen a vinyó vagy h a windows tudja kezelni? Szóval ha átrakom egy másik gépbe gondolom nem kell ezt újra megcsinálni??
Mi lett volna ha nincs semmilyen másik gépem / vinyóm, akkor tudok nem inicializált SSD-re bootolni?
Alignálás???
-
ALLAT001
senior tag
Áh király, találtam DOS leírást, így már egyből könnyen ment
Open the Start Menu, type diskpart, press Enter
Type list disk, press Enter
Type select disk X (where X is the number your drive shows up as), press Enter
Type clean, press Enter
Type create partition primary, press Enter
Type format quick fs=ntfs, press Enter
Type assign, press Enter
Type exit, press Enterműxik
-
-
törölt tag
-
Topanka
aktív tag
-
ALLAT001
senior tag
No, pontosan ma délelőtt lettem tulajdonosa egy ilyen hard drive-nak.... már csak be kéne valahogy üzemelni
segítsetek már egy kicsit
........
Sajátgép alatt nem látom a winchestert, viszont a Samsung saját software-e látja. Sőt, letöltöttem a frissítést, az is látja, de itt elakad a dolog:
Most akkor mi légyen?
Lehet az a baj, hogy sose volt még formázva?
-
bozont
veterán
Mert nem a Magician-nel kell frissíteni, hanem a cikkben is linkelt Performance restoration tool-lal.
(#90) Jim Tonic
De leírhatja, mint ahogy én is leírtam azon véleményemet, hogy butaság elítélni egy adott gyártó összes termékét egy hibás széria miatt (amely hiba ráadásul fw frissítéssel javítható). Ilyen alapon akkor nem szabad semmit venni, mert minden gyártónak vannak kevésbé jól sikerült szériái, tehát akkor minden termékük kuka. -
válasz
Dark Archon #81 üzenetére
Te vagy a harmadik, aki beszól Napnak. Most komolyan, valaki nem írhatja le a véleményét anélkül, hogy ne akarnák kioktatni? Nem tárol többet Samsungon, és kész. Ennyi. Jó, hogy nem lövitek mindjárt agyon.
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég lett a PC-be berakva egy új Samu EVO Basic 250 GB SSD, ráadásul a DELL laptopba is ez lett berakva.
Mit tanácsoltk? Mit csináljak?
A Samsung Performance Restoration v.1.0 frissítést letöltöttem, frissítsek vele? Vagy várjak a frissítéssel?
Mérjek valami tesztet? Ha igen melyik progival, és honnan tölthető le?
Ezek még nem lassultak be, de nem tudom, fogom e érezni ha belassul, vagy legalábbis észre fogom venni?
Előre is köszi a válaszokat, üdv -
Lehet hogy én vagyok a vak, de a firmware-t sehol sem találom, csak a programot. Valaki tudna egy linket adni hozzá?
-
Jocika84
tag
Szerintem ha valakinek valami fontos adat az nem csak egy másolatba van meg hanem több helyen.Online,más meghajtó stb..soha sem lehet tudni.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #80 üzenetére
Adatvesztés minden adattárolónál előfordulhat, erre csak a rendszeres mentés a megoldás.
Ha pedig garancia után adja meg magát, az valóban nem jó, ilyen szempontból jogos, hogy nem mindegy a belső írás mennyisége. Viszont legrosszabb esetben is, ha tényleg havonta újraírná az egész meghajtót, az kb. 5% plusz írást jelentene, így 40 hónap helyett mondjuk 42 hónapig működne (lehet, hogy valakinek még pont az a két hónap kellene, hogy lecserélje, de a teljes élettartamhoz képest ez nem sok).De ez a forgatókönyv nem annyira életszerű, mert egyrészt szinte biztos, hogy nem fogja havonta teljesen újraírni magát az SSD (tehát nem ezzel "javították"), másrészt pedig az esetek döntő többségében a vezérlő előbb tönkremegy, mint a cellák.
-
Infranyuszi
aktív tag
azt hiszem este én is megcsinálom .. pont pár napja tűnt fel, hogy lassul a rendszer.Minden fronton.
remélem segíteni fog. -
-
ROTFL. Jól megtervezett FW/SW lett.
#79: De igazából teljesen lényegtelen, hogy ilyen módon mennyi írás történik, mert ha mondjuk elhasználódás miatt gari lejárta előtt meghalna, akkor úgyis azt nézik, hogy a "felhasználói írás" normál használatnak megfelelő volt-e, és ha igen, akkor cserélik (a belső írások mennyisége tehát nem számít).
Egyrészt adatvesztés esetén nem vigasztal, hogy kicserélik. Másrészt ha garancia után hal meg, akkor ez nem vigasztal. Márpedig az írás mindenképpen rövidíti az életét. Szerencsés esetben ez nem lesz komoly hatással az élettartamára, de ettől még tény marad. -
törölt tag
A belső, "karbantartási jelleggel" végzett írást eddig sem számolta (pl. wear-leveling), csak a felhasználó (illetve az OS) által kezdeményezett írást.
De igazából teljesen lényegtelen, hogy ilyen módon mennyi írás történik, mert ha mondjuk elhasználódás miatt gari lejárta előtt meghalna, akkor úgyis azt nézik, hogy a "felhasználói írás" normál használatnak megfelelő volt-e, és ha igen, akkor cserélik (a belső írások mennyisége tehát nem számít). -
berVi
senior tag
750-essel, rajta 200GB adattal kb. 1 ora alatt vegzett.
-
válasz
antikomcsi #53 üzenetére
Én egyik 840 EVO-n sem tapasztaltam a hibát.
Jó neked
-
lsc
nagyúr
Mint kiderült nekem basic van, asszonynak evo, felraktam, semmi gond nem volt, 15 perc alatt végzett.
-
nap
addikt
Nem hiszem, hogy az életben még egyszer olyan eszközön tároljak adatokat, amin a samsung felirat szerepel.
-
kekegsm
őstag
válasz
Zolcsevita90 #17 üzenetére
nem kell mindenkinek angolul tudni, de a google fordító speciel tud...
-
-
Sanyi.mTs
addikt
megvárom az első tapasztalatokat és én is feldobom az FW-t
-
Tamás9x
őstag
Nem mindegy
[link]
Van olyan ügyfelem aki legalább 1 éve használ 3db-ot raid 0-ba, és semmi lassulás, de találkoztam olyannal is hogy kibontás után lassú mint a dög, nekem ez bűzlik, az FW ugyan az volt minden... Nekem is van 1db az első mint a csiga olyan lassú volt első telepítésre, cserélték is aznap... a másikat 3 hónapja nyúzom semmi baja.
-
PHoNX
tag
Ha valaki tud érdemben ötletet, hogy a random write-read érték miért ilyen klassz azt örömmel venném. Az utolsó mérés amd sata driverrel történt új fw-vel. Az az előtt ms sata driverrel új fw-vel. a többi MS driver régi fw....
szépen lassan kitépem a hajamat...
-
ALLAT001
senior tag
Egéren és CD írón csináltam már ilyet. Hudeizgi
-
S-eye
senior tag
úgy értem kiírta, hogy újraindul, kijött egy parancssor, kicsit fagyott, aztán próbált újraindulni, de csak a fekete képernyő volt. Ez tartott tíz percig. Ezután kijött a bootlogo, de először nem talált bootolható lemezt. Újraindítottam, és csak ekkor fejezte be az egészet.
-
gamerod
csendes tag
válasz
Zolcsevita90 #30 üzenetére
Valószínűleg nem olvastad el a leírást. AMD rendszereknél telepíteni kell a legújabb chipset drivert, mert máskülönben nem enged tovább. Rendszergazdaként sem árt indítani.
-
törölt tag
Eltartott a restart után vagy 20 percig, de most megy mint álom
-
PHoNX
tag
Remek. A winfos osszeomlott az ssd meg elszallt. Ezt mar szeretem!
Szerk : aramtalanitas megoldotta csak dobott egy kek halalt es a sima restart utan nem latta az alaplap az ssdt...
-
PHoNX
tag
Aki frissitett...mennyi ideig vartatok a rebootra? Mert itt malmozik ez a szerencsetlen kb 10 perce....
-
Tamás9x
őstag
"A Samsung arról is beszámolt, hogy a probléma a menedzsmentszoftverben volt, és a firmware lényegében ezt javítja ki." Jajj hagyjuk már akkor nem FW kell neki hanem másik szoft, és akinél nem votl szoft feltelepítve, és Linux alatt is szar..?
-
Killer01
őstag
válasz
ez véletlenül nem oem ssd?
-
mavericko
újonc
válasz
#32839680 #19 üzenetére
Mi köze a Linuxnak és a Macnek a DOS-hoz? Semmi. Nem DOS-ra érkezik a frissítés (teljesen nonszensz, hogy ezt bárki is így értelmezze), csak egy bootolható imaget adnak ki, ami történetesen DOS-t futtat, ergo platformfüggetlen, nem számít milyen operációs rendszer van a gépeden. Olyan ez, mint amikor BIOS frissítéseknél lehet Windows alól frissíteni, vagy egy bootolható pendrive-ról.
Edit: Frissíthettem volna, hogy látom már más is megválaszolta.
-
vinibali
őstag
válasz
eszközkezelőben a sata meghajtónál "frissítened" kell, az MS AHCI-ra, kézi telepítéssel. egy kis olvasással ezt mind kitalálhatnád magatól is.
(B)(#29) RudY
/B) igen, de adja magát a kérdés, hogy csak bekapcsolt állapot mellett másznak el az "értékek" vagy kikapcsoltban is
(#31) politomi: nem, csak 840 EVO egyelőre. sokan a sima 840-re is panaszkodnak
(#32) Jester01: a firmware frissítést attól még kiadhatnák
-
Jester01
veterán
válasz
#32839680 #19 üzenetére
Nem tudom samuék hogy szokták csinálni, de feltételezem a dolog egy bootolható ingyenes dos köré épülő eszköz lesz. Tehát nem a DOS-os embereknek készül, hanem mint ahogy írva lett, a linuxosoknak és a maceseknek akik ezt a cuccot egyszer bebootolva megjavítják az ssd-t aztán mennek is vissza a saját jól megszokott operációs rendszerükbe.
-
politomi
tag
Vajon a 840 Pro tulajok érintettek?
-
RudY
addikt
Ami a hiba okát illeti, ezt a Samsung a túl agresszívre vett olvasás-újraírási algoritmusban jelölte meg. Ez az újraírás azt hivatott kompenzálni, hogy a cellákban található töltés idővel csökken – és ha ez a csökkenés elér egy bizonyos szintet, az adott bitek (MLC celláknál) kiolvashatatlanná válnak. Ezt az olvasáskori újraírást csak bizonyos időközökben kell elvégezni – ez az időköz volt az, amit a firmware a régebbi adatoknál túl kicsire vett.
A különbség szemmel látható: [link]
-
Zolcsevita90
csendes tag
Ha rámegyek az igenre, ez a piros szöveg jelenik meg a % csík alatt:
-
gamerod
csendes tag
válasz
Nyomnod kéne egy igen-t nem?
-
lacy86
addikt
válasz
Nyomj ra az IGEN-re , utana Start!
Nalam is igy volt! -
gamerod
csendes tag
Nekem ezelőtt sem tűnt fel semmi hiba vele, de azért felraktam. 240GB-os azért elég sokáig tart, nem irigylem a nagyobb méretű SSD-vel rendelkezőket mert nekik akár órákig is belassulhat a rendszer a művelet miatt. Egy böngészőt alig bírtam megnyitni közbe.
-
zetor2000
őstag
Elég érdekes, hogy egy khm... korlátozásokkal teli oprendszert ki és miért használ ekkora kapacitással.
Mert ugye DOS meg az ő filerendszer méretének korlátja... ~2GB, nos, ez egy 120 GB-s modellnél már túl sok is. :-)
De legalább van alá frissítés.Gondolom, egy mai i7, meg 4-8GB memória mellett úgy megy a DOS, mint anno a C64, hogy bekapcsolod, és ott a rendszer. :-)
-
lacy86
addikt
Felraktam!
Felhasznaloi szemmel nem veszek eszre semmit!
( valami szaki majd mondja mar meg , hogy hasznos volt-e az update ) -
Na jól van teszteljétek csak addig is amíg megjön az ISO-s változat. Hátha kiderül valami kellemetlenség vele.
Bár igazán kiadhatták volna csak a firmware-t a szoftverkörítés nélkül ami ugye a Windowshoz köti. Le- és visszamásolva én is újra tudom írni az adatokat, gyaníthatóan kevesebb írási művelettel. -
wolfman
veterán
nekem ne program mondja meg hogy lassú-e hanem a mindennapi használat
-
Silentfrog
veterán
válasz
dragon1993 #7 üzenetére
Reméljük nem így oldják meg!
-
dragon1993
őstag
Kíváncsi lennék, mi volt a gond és ,hogy oldották meg.
Újraírnak minden adatot hetente 3x -
gézu
őstag
-
KGellért
Műholdas
Nekem az adott linken csak az ezelőtti verzió jelenik meg, a legújabb nem. És a Magician is azt mondja, hogy nincs újabb. Érdekes.
-
S-eye
senior tag
Magician-ből nem lehet majd frissíteni? Egyébként milyen tesztprogrammal érdemes megnézni, hogy érintett-e az SSD?
-
edari
őstag
Valóban, mintha segített volna valamit
-
wwhy
veterán
Áááá, az apróban ismét drágák lesznek a Samuk
-
lsc
nagyúr
Holnap fel is dobom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest