- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #59 üzenetére
Most már értem, hogy mire gondolsz. Bár ez valóban nagy költség lett volna, és nem vagyok biztos benne, hogy bármelyik vállalat megkockáztatná-e. Főleg, ha az idő is sürget (win7 megjelenés miatt). Úgy tűnik, hogy ez esetben mivel nem nagyon magas a selejt aránya, ezért egyszerűbb cserélni a hibás termékeket (mármint a vállalatnak).
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #56 üzenetére
"És ez negatívan jön most le, mert aki kiad nállunk egy kártyára 60-100K-t, az nem szeretne ilyen hülyeségeken idegeskedni. Úgyhogy elképzelhetőnek tartom, hogy mindez csak a nagy sietség miatt van, hogy az övék legyen az első. Amit egyfelől megértek, másfelől viszont úgy gondolhatom, hogy nem kellett volna ennyire kapkodni."
Persze, ebben igazad van. Baromira bosszantó, ha a drágán megvásárolt termékkel gond van. Csak azt mondom, hogy ez bármikor, bármelyik gyártó termékével előfordulhat ezernyi különböző ok miatt. Amíg a hibás, vagy később meghibásodó termékek aránya egy bizonyos szint alatt van, addig szvsz. nem lehet őket hibáztatni, nem érdemes különösebben bosszankodni e miatt. Velem is előfordult, kicserélték (6800-at). Az volt a bosszantó ezzel kapcsolatban, hogy 2 hónap alatt cserélték ki, és e miatt vettem egy másik kártyát, a cseréltet meg eladtam (jókora buktával). De e miatt nem vagyok dühös a gyártóra (kártya/gpu), mert hibák előfordulnak. Olyankor viszont joggal lehet dühös a vevő, ha a hiba aránya az egekben van és esetleg még nem igazán etikusan járnak el a gyártó oldaláról. (Volt már pár ilyen botrány eddig.)
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
"Kiváncsiságból beleolvastam, és bizony valóban vannak szép számmal elég bosszantó hibák. Úgy látszik ez az elsőség ára. Talán, ha tudták volna biztosra, hogy az nv év végére sem jön ki az újdonságával, akkor vártak volna még egy hónapot.
Azért ez most nem kelt bennem pozitív benyomást, főleg ha még hozzáadom az open cl-es dolgukat is. Mondhatnám, elmehetnének a sunyiba ők is."
Érdekes, én úgy látom, hogy nem csak az opencl miatt küldenéd el őket a sunyiba, hanem a sok hibás kártya+opencl.
"Azért ez most nem kelt bennem pozitív benyomást, főleg ha még hozzáadom az open cl-es dolgukat is."
Ez nem teljesen van összhangban ezzel:
"Nem azért küldeném el őket a sunyiba, mert van pár hibás új kártya."
Egyébként nem kötekedni akarok, és nem arról van szó, hogy nem tetszik amit írtál, hanem, hogy épp előtted fejtették ki többen is, hogy semmi értelme pár hsz alapján messzemenő következtetéseket levonni pl. a selejtarányról, még ha azok a hozzászólások egy szakmai fórumban is vannak. Főleg, mivel Abu leírta, hogy nem magasabb a selejt a szokásosnál.
A memóriával kapcsolatban igazad van, és nem is hibáztatom érte egyik gyártót sem (se a gpu, se a kártya gyártóját). Épp ez a lényeg, hogy egy kártya, vagy egy pár hsz alapján nem ítélek meg egyetlen céget sem...
-
gandrus
tag
válasz
South Velen #46 üzenetére
Igen, csak először nem volt egyértelmű, hogy mire gondolsz, csak miután szerkesztetted a hsz-ed.
-
gandrus
tag
válasz
South Velen #39 üzenetére
Remélem nem hiszed, hogy az amd elsősorban a vevők érdekeit nézi. Első helyen a saját érdekeik vannak, mint pl. a profitmaximalizáció. Az 5770-est nem említette Abu85, csak az 58xx kártyákat, amiket szerinte el lehetne adni annyiért is. Reméljük az Amd illetékese nem így gondolja. (bár én nem tervezek cserét egyelőre)
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
Épp most írták többen is, hogy egy fórum pár bejegyzéséből nem érdemes messzemenő következtetést levonni, és nem volt a szokásosnál több hiba. Talán neked más információid vannak, vagy csak zöldfülű vagy? (tudom, van ati kártyád is...)
Ennyi erővel én is küldjem el az nvidiát a sunyiba, mert anno garanciálisan cseréltetnem kellett a 6800 gt kártyámat (a memója pusztult meg, valószínűleg nem bírta a hőt)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest