Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• NathanCullen

senior tag

válasz nuke7 #28 üzenetére

párhuzamos max az alkarom kulso- es belso oldal vonalanak a meghosszabitasa es a csuklom...

Párhuzamos: Egymástól minden pontjukon azonos távolságban lévő vonalak vagy síkok. :W

Ha a billentyűzetre szabályosan teszed az ujjaidat, akkor nem lehet semmi képpen sem párhuzamos az alkarod, főleg nem akkor, ha a könyöködet még jobban szét teszed. De, lehet párhuzamos szabályos gépelés közben az alkarod csukló hajlítás nélkül, akkor ha (mint írták is) 30cm széles a vállad vagy ha a billentyűzeted 1m-es. Ha ezek közül valamelyik, akkor nem szóltam...

• NathanCullen

senior tag

válasz Zsolto #23 üzenetére

Szerintem ő nem tartja az ujjait egyenesen a billentyűzeten, hanem féloldalasan, oldalról éri el a gombokat vagy nem tudom... Azt írja, minél jobban szétrakod a könyöködet, annál kevésbé kell kifelé hajlítani a csuklót, hát tényleg nem tudom mit gondoljak. :DDD Eleve azt írta, hogy neki már nagyjából párhuzamosan vannak a karjai gépelés közben, most vagy nem tudja mit jelent a "párhuzam", vagy rosszul tudja...

• NathanCullen

senior tag

válasz nuke7 #12 üzenetére

ez nem igaz... max. netbook-on. Nekem a 13,3-as gépen is már nagyjából párhuzamosak, nem törnek jobban mint az asztali billentyűzetnél.

Szerintem meg nagyon is igaz. Aki tanult gépírást, és úgy gépel, ahogy szabályos, akkor a két mutató ujja az f és j billentyűkön állnak, a többi pedig melléjük sorakozik. Ehhez a csuklóidat meg kell hajlítani egy kicsit. Ha neked ilyen "ujjtartásban" a karjaid párhuzamosan állnak, nem hogy egy normális méretű billentyűzeten, hanem egy 13,3-as gépen is, akkor elég furcsa egy testfelépítésed lehet... Mutató ujjal pötyögősök lehet, hogy nem hajlítják be a csuklójukat, de gépelés közben emberi lénynek még akkor sem állnak párhuzamosan a karjai, akárhogyan is gépel.

Tehát még véletlenül sem a dizájn miatt hajlítják meg a klaviatúrát, hanem azért, hogy kényelmesebb legyen. Egy átlag felhasználónak nem tűnik fel, de aki rengeteget gépel, annak igencsak kényelmetlen egy idő után a hagyományos, "egyenes" billentyűzet.

Új hozzászólás Aktív témák