Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Totheground #353 üzenetére
Majd meglátjuk... Elég biztos vagyok benne hogy lesz userre való áthárítás, mint a többi szolgáltatás esetében.
-
vicze
félisten
válasz
Totheground #351 üzenetére
Hogy jön ide az hogy Apple-nek olcsóbb?
User többet fizet? Igen. Innentől mindegy, marad a kártya mert olcsóbb. -
vicze
félisten
Hát akkor ennyit erről részemről.
-
vicze
félisten
Na tavaly óta javult a helyzet úgy látszik régen néztem, tavaly októberben elkezdődött úgy ahogy terjedni. (Magyar tárca amúgy annyival előrébb van, hogy szolgáltató független, de csak OTP és MasterCard.)
Mindegyik Wallet app a szolgáltatón keresztül megy és vagy VISA vagy Mastercard-ot támogat csak(1-1 párosban), és ettől a ponttól hal meg a dolog. Apple előnye, hogy ez kiesik Apple ID miatt + kártyafüggetlen. A Google képtelen volt átverni a Google Walletet EU-ban, mert akkor máris kiesik a regisztráció és Google fiókkal megy minden és ugyan úgy kátyafüggetlen. Illetve mikor benne van a szolgáltató akkor bizony lehúznak a tranzakciónál, ha ez szintén be lesz építve az Apple Pay-be akkor bizony, ennek is kalap kabát. Mondjuk EU-ban még nem fogod tudod használni most még US only.Amúgy azt meg végképp nem tudod megmagyarázni, hogy miért használják A módszert és mért nem B, mikor teljesen ugyan az, semmi különbség nincs. Csak egyik szarrá van/lesz reklámozva a másik nincs...
De NFC fizetés nagyon nem egyenlő mobil fizetéssel, mert maga a technológia ugyan az (ez hangsúlyozom is, hogy nincs különbség NFC kártya és mobil odaérintése között semmilyen rendszerben), de SW rétég nagyon nem mindegy hogy milyen(pár variáció), főleg az nem, hogy szolgáltatón keresztül megy (+sarc) vagy pedig direkt pl. Google Wallet (pl. US-ben Verizon legyakja és a saját Wallet-jét rakja a Nexus-okra is). A kérdés az, hogy az Apple Pay melyik körbe tartozik, ez még bizonytalan számomra, remélem a direktbe.
Annyiból jó, hogy legalább lökést ad a többinek is(szolgáltatók kártya forgalmazók), hogy értelmes egységes rendszer legyen.
-
vicze
félisten
Mert EU-ban nem lehet kb. sehol, tudtommal nálunk van egyedül tesztfázisban továbbra is 1,5éve (szeptember óta kéne üzemeljen, most tavasz a cél...).
US-ben sok helyen lehet ott láthattad volna.Jól meg mondtad a demókból, milyen lesz a Watch, komolyan mintha nem félév múlva kerülne piacra.
(Megsúgom, hogy az üzemidő azonos lesz a 360-nal.) Ha az eladások elérik az 1millát a földhöz verdesheti a seggét az Apple. (Nézd meg hogy hányan beszélnek az iPhone-ról a topikjában és hányan az óráról.)
Amúgy Android Wear-ből 1 vagy két generáció fog kijönni mire az Apple Watch megjelenik. Mondom ez még gyerekcipő értelmetlen 100e-t kiadni rá, majd 2év múlva. -
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #316 üzenetére
Szerintem az Apple is csak tapogatózik. Random funkciókat raktak bele, ahogy a Samsung vagy pl. az Asus, de mivel Apple ezért nyilván elterjedtebb lesz a fejlesztőknek is könnyebb rá építeni, meg a Wear megint olyan fregmentációt indít el ezen a területen is hogy már most rossz nézni.
Amúgy a nagyobbik Apple óra: 36.2 x 42 x 12.46 mm (kisebbik vastagsága túlságosan nem fog különbözni.)
Gear 2: 36.9 x 58.4 x 10.0 mm
Gear S: 39.8 x 58.3 x 12.5 mm
ZenWatch: 39.8 x 50.6 x 7.9(9.4) mm (A második érteket nem értem, lehet a szíjtól függ.)
Moto 360: 46 x 46 x 11.5 mmItt most nem az okosórára mondtam "kötelező" használatot, hanem általánosságban. Mint pl. asztali Win esetén a Metro felület. Apple-nél a saját környezetükhöz kötés mindenáron, vagy Google esetében is már rengeteg dolog jön elő, amivel a Chrome-hoz akarnak kötni. Ezek számomra rettentő ellenszenvesek, mert nagyon messze vannak attól az informatikai szabadságtól ami pl. 15éve volt. De fegyvert tartanak a fejemhez, mert használni akarom, de nem tudom úgy ahogy én szeretném, szóval a választás az hogy nem használom, hiába szeretném. Ezzel nem is lenne gond csak éppen korában volt választásom, és ezeket a választási lehetőségeket szépen lassan elveszik (itt főleg a Google aki "visszafejlődik").
-
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #313 üzenetére
Hát pedig a Sirivel/Cortanával a reklámokban jól elbeszélgetnek, akkor mégse olyan jó? (A magyar piac meg kb. elhanyagolható továbbra is.) 1-1 voice kommandot teljesen jól kezelnek, hívj valakit, indítsd ezt, azt, teljesen jól működik.
Én arról beszélek, hogy folyamatosan bizergálni a kezemmel nem akarom(ne adj isten tekergetni), jön üzenet, hívás akármi ránézek és max. nyomok valamit reakciónak. Tehát az hogy hozzáérek az inkább valamire reakció legyen, ne pedig egy akció indítása. Illetve ha már muszáj akkor ez a tevékenység a lehető legminimálisabb legyen, mint óránál, amit max. félévente 1 birizgálsz.
Az egészben az a legnagyobb vicc, hogy az 1kezes használatú telefontól eljutottunk a két kezet lekötő okosóráig, ez tök elmebeteg, hogy egyesek szerint ez tök jó.
Én elsősorban fitnesz kiegészítőként tekintek ezekre, így nekem minden ami egy Sony Smartband tudásnál többet nyújt felesleges.Nem az új dolgokkal van a baj hanem, hogy megmondják mit használj(mit kell használj), mert az neked jó. (Nyilván nem neked jó hanem nekik mert szépen megfejnek.)
Nem volt Apple nagy telefon eddig fúj volt, most lett, és most éljen! -
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #311 üzenetére
Hát egyik se lesz soha, úgyhogy...
(Számomra mindennemű óra kihalt a 90-es években szerencsére.)
Egy óra értesítésekre van, és hogy reagálj valamire, ami épp történik. Ha meg valami mégis kell akkor ott a hangvezérlés, nem scrollozgatnék meg böködnék 1,5"-on, teljesen hülyeség. Jó hogy nem mindjárt böngészünk rajta... Egy okos óra akkor jó ha nem kell hozzányúlni és teszi a dolgát így is, az tényleg okosóra lesz.
De hát csak hogy idézzek: "Az emberek nem tudják mit akarnak, meg kell mutatni nekik, hogy mit akarjanak!"
Ez úgy elég jól összefoglalja az utóbbi 7év Apple, Samsung és Microsoft tevékenységét. -
vicze
félisten
Az csak egy tök sima kép kb. semmire nem jó, az időt mutatja, nem funkcionális.
Eddig csak Gear S-en van ikonozás(meg a Tizeneseken), azonkívül az alap Android Wear-en egyáltalán nincs semmi ilyesmi tudtommal, mert kb. 0 értelme. Ezért is nem értem, hogy miért gondolja bárki is hogy ez "ergonomikus". -
vicze
félisten
válasz
Totheground #298 üzenetére
i6+: 158 x 77,7 x 7,1 mm - 172g
SN3: 151,2 x 79,2 x 8,3 mm - 168g
SN4: 153,5 x 78,6 x 8,5 mm - 176g
De pl egy OPO: 152,9 x 75,9 x 8,9 mm - 162gSzóval olyan nagy különbségek nincsenek az a pár mm nem sokat befolyásol(vagy annyi se), viszont az Alma logó nagyon sokat.
-
vicze
félisten
válasz
Csapoati #282 üzenetére
Szerintem meg van/volt a tulajdonában elég Samsung termék szóval nem hiszem, hogy ez az alap beállítottsága. De hogy ettől az órától miért van elájulva fogalmam sincs.
Ez elég objektív véleménynek tartom, és sokban egyezik a sajátommal. (A szíjakkal kapcsolatban nem egyezik a véleményünk, mire megjelenik, kb. az összes többi órát elárasztják az ugyanilyen szíjak.)
És tessék ilyen élőben kézen. -
vicze
félisten
A kerek formával az a baj, hogy a "pánt cserélő" mechanika túl sok helyet vett volna el. Tehát nagy nagyobb kellett volna legyen, illetve a kerek forma drágább, így lehet hogy 400$ lett volna, ami már tényleg vállalhatatlan.
@legiaap:
1. Igen, nem tudja.
2. Csúnya lenne ha nem tudná.
3. Sehogy.Nagyon nagyon keveset mutattak amúgy meg belőle, sőt szinte semmit. Semmilyen specifikációt HW szempontjából, milyen szenzorok vannak benne meg ilyesmi.
-
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #270 üzenetére
"ergonómia kérdése"
Ja hát egy tekergetős biz-basz mocsok ergonomikus... Még akkor se az ha nincs a kezeden. Az meg hogy mi a rák ergonomikus az UI-ban azt nem tudom.. Soha az életben nem csinálnák az órával olyan dolgokat amiket mutattak, 100%-osan értelmetlen, az ergonómiához meg köze sincs, komolyan fogalmam sincs mi ergonomikus benne.
Gear S-en is pont ugyan úgy szarnak tartom azt a szerencsétlen erőltetett gombot... Oldalra kellett volna rakják és még kisebb is lehetne.A többi Gear még csak most kap majd meg több olyan funkciót is ami önállóbbá teszi őket(pl. zene lejátszás), a legnagyobb hiányuk a GPS. De még így is legalább sportoláshoz mellőzheted a telefont sok estében.
Az IP védelem hiányába bele se megyek egy sportolásra is reklámozott eszköznél.Jelenleg az Android Wear-nek a NFC hiánya a probléma, ami valószínű majd a 3.0 orvosol tavasszal. Itt a Google abban a problémában van, hogy nem tudja a Walet-et átverni a kártya kibocsátókon a bankokon és a szolgáltatókon. Majd nemsokára kiderül, hogy a 4.4-ben behozott változtatások ezirányba kiteljesednek-e az L-ben és lesz végre normálisan használható fizetési rendszer. Leszögezném, hogy van most is Androidra NFC fizetés, de túlszabályozott szervezeti oldalon. (User telón egy PIN-t ír be semmi más.)
Olvastam azokat is. Az önjelölt elemzők agymenéseit meg inkább hagyjuk, pont 0 különbség van az Apple blogok megmondóembereihez képest. Mind az érintőkijelzős irány mind a tablet irány az Apple-től függetlenül jött, ők max. felgyorsították a dolgot illetve versenyt indítottak.
A Galaxy Tab-os linket még várom, csak kíváncsi vagyok mire gondoltál.
-
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #264 üzenetére
"Az a Samsung CEO már elkaszált egy teljes legyártott terméket is (Galaxy Tab)"
Linkeled is vagy csak levegőbe beszélés megint? Mert hogy nem volt ilyen. Egyedül Németországában volt az ominózus N-es verzió, miután az Apple perben betiltotta, más visszahívás nem volt. Ezenkívül nem tudom mire gondolsz...Óra:
Mit is idegeskedjenek mikor van egy (több) funkcionalitásban messze jobb órájuk. GUI meg kb. ízlés kérdése, fingom nincs hogy mi jó abban, amit mutattak egy szerencsétlen órán 2"-on nem tudom hova kellenek erőforrást zabáló effektek, kb. a borzalmas giccs szinten van. Szóval nincs mit izgulnia a Samsungnak, az Apple nem mutatott se újat az égvilágon, ráadásul fél év mire termék lesz belőle, addig +1 generációnyi Android Waer-t gyártanak le...Amúgy ha nem "csöppet" elfogult Apple blogokat linkelnél még hihető is lenne...
-
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #212 üzenetére
Tudok és általánosan írtad mindre, az "iPhone".
A piac drasztikusan átalakult és ugyan úgy minden csúcsmodell milliós eladásokat produkál pár nap alatt, mert ugyan azt a népbutító hipeot lovagolja meg mindegyik.
Össze lehet hasonlítani a 1800-as éveket a 2000-essel csak értelme nincs, na ennyi az a 7év technológiai különbség most.
Abba hogy az első iPhone nem volt okostelefon bele se megyek, mert a rajongóknál kinyílik a bicska... -
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #209 üzenetére
Te komolyan elhiszed ezeket az ökörségeket? Első generációból összesen 6 milla kelt el, havi félmilliós eladasokkal. A nyitó hétvégén 100-200e talált gazdára.
-
vicze
félisten
Attól függ van-e antenna kivezetve, ha van (Gear S és LG R elvileg), akkor lesz. A Wear 1.0 nem támogatja tök egyszerűen. Októberi 2.0 már fogja. Abban igazuk van fentebb akik írták, hogy a Wear még beta, majd tavaszra a 3.0-lal lesz kb. megfelelő mindent tudó. Még gyerekcipő, Apple is csak demózott egy gyártásba most kerülő terméket, az SW még ott is erősen beta, valószínű azon kívül amit demóztak semmi se működik, ezért se volt szivárgás. Google-nek fontos volt hogy minél előbb legyen SW és lehessen appokat írni rá, így hát megint kaptunk egy hiányos SW-t, amit bővítenek, ahogy csak tudnak.
Mire tavasz lesz addigra ezt a piacot elözönlik a gyártók, az Apple már egy elég kemény piacra fog belépni. Még a kínaiak be se szálltak, csak most fognak, úgyhogy aki most órát vesz, az fog még bosszankodni...
@mrlujoak: Ha jól emlékszek akkor SmartWatch 3 is október is szintén 2.0-lal jön már.
-
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #138 üzenetére
"a többi gyártó csak egyfajta készüléket árul"
Ja hogy az nem számít, hogy 10 gyártó készít 15 félé órát, az nem választék... Csak a Samsungnak van 4.
Ebből egyértelműen az következik, hogy semmilyen választási lehetőségem sincs.Értem én hogy Apple logika, de ne álljunk már tapsolva könyörgök, mint a birkák...
-
vicze
félisten
válasz
gtasystem #101 üzenetére
A tekerőt a kutya se fogja használni, gondold végig, hogy a egy kis bizbaszt kell tekeregni a kezeden lévő órán, brutál kényelmetlen.(Arra ki se térek, hogy mi van ha jobb kézen hordod?) A szíj az összes órán cserélhető, kivétel nélkül, és többnyire akár szabványos boltban kapható szíjakkal. Erről megint csak ennyit. Marad az SW, ami számomra nem meggyőző, de lehet hogy ez ízlés kérdése...
-
vicze
félisten
válasz
dreamdancer #82 üzenetére
Pontosan mire írtad? Mert a "amire a tobbi gyarto nem gondolt" kérdésre, ezek nem válaszok.
- Mert ugyan úgy egy erős AP van benne méghozzá egy erős GPU-val.
- Az Androidos órában is lesz GPS az októberi frissítés után, a SoC-ban ott van. A lépés számlást itt is giroszkóp végzi.
- Moto-n nics...
- Egy kb. megfoghatatlan tekergető szar a megoldás??? Most komolyan? (Tegnap este óta azon röhögök...)
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!