Itt az Apple okosórája, a Watch

Hirdetés

Külső, funkciók I.

Az Apple egy szeptember kilencedikére időzített nagyszabású sajtóesemény keretében leplezte le újdonságait. A keynote első felében a frissen bemutatott iPhone 6 és iPhone 6 Plus okostelefonokról volt szó, majd hosszú idő után újra felkerült a kivetítőre a one more thing (még egy dolog) felirat, melyet a közönség óriási üdvrivalgással fogadott.

Hivatalosan is bemutatkozott az Apple Watch
Forrás: The Verge

A kissé idegőrlő, már-már hosszúra nyúló bevezető után végül Tim Cook hivatalosan is leleplezte a cupertinóiak legújabb büszkeségét. Ez az újdonság pedig nem más, mint a már számtalan hírben pedzegetett okosóra, melynek az almás vállalat egyszerűen csak az Apple Watch nevet adományozta. Az óra és a keret is téglalap alakú, a szoftveres felület viszont körkörös ikonokkal rendelkezik. A mai trendeknek megfelelően számos szíjjal megvásárolható a termék, többféle szín és anyaghasználat is elérhető lesz.

Hivatalosan is bemutatkozott az Apple Watch
Forrás: The Verge

Tim Cook a felállva tapsoló tömeg lecsillapodása után a Watch-ot a legszemélyesebb eszköznek nevezte, amit valaha készítettek. Az óra több modellből ismert szolgáltatásokat vegyít, a felület a Macből ismert, az oldalt elhelyezkedő tekerő az iPodra, a multitouch gesztus pedig az iPhone-ra emlékeztet. A jobb szélen látható, digitális koronának (digital crown) nevezett tekerő beállítható, hogy a képernyőn való nagyítást vagy a gördítést segítse, megnyomása esetén viszont minden esetben a kezdőképernyőre ugrunk. Egyértelműen látszik egyébként, hogy ez a gomb látja el a legtöbb funkciót, lényegében ez a szoftver lelkének is mondható.

Hivatalosan is bemutatkozott az Apple Watch
Forrás: The Verge

A számos szenzornak köszönhetően a Watch azonnal reagál arra, ha a kezünket az arcunk felé fordítjuk, az érintőkijelzőn pedig rengeteg gesztust végezhetünk. A rendszer egyébként eléggé önállónak tűnik, vagyis nem csak egy értesítéseket fogadó eszközről beszélünk (persze sok funkció eléréséhez lesz majd elengedhetetlen egy iPhone). Az előlapon zafírüveg található, ez védi meg a kijelzőt az esetleges karcolásoktól, sérülésektől. A képernyő egyébként a könnyed és az erősebb érintést is meg tudja különböztetni, így könnyebben el lehet érni a másodlagos funkciókat.

Hivatalosan is bemutatkozott az Apple Watch
Forrás: The Verge

Az egész elektronika egy apró alaplapra került, mely elvileg tökéletesen védett a víz ellen. Egy kicsi lednek köszönhetően az óra tudja mérni a pulzusunkat, a GPS-adatok megszerzéséhez viszont egy okostelefon szükséges, mivel a Watch-ban sajnos nincs ilyen modul. A töltés a vezeték nélküli MagSafe-en keresztül történik, ez egy elég szépre sikeredett tartozék egyébként. Nem meglepő módon számos számlap elérhető a szoftverben, így még színesebbé válik az óra. A szíjakat akár ehhez igazodva is meg lehet vásárolni, a kínálatban találunk bőr, rozsdamentes acél anyagokat is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés