- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Macrodroid
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagy@gmx.com
tag
Speedshop-ból másodszor is felhívtak, hogy vigyem vissza a készüléket, és ha vásároltam hozzá tokot, akkor azt is.
Csak én már a vásárlás másnapján visszavittem, a hibás kijelző miatt, amit mondtam is a srácnak.
Erre azt mondja, én jártam a legjobban!
De mondom, hogy én nem vittem volna vissza a készüléket, ha hibátlanul működik.
De azt tudja, hogy a Samsung letiltja az összes Note 7-et?
Mondom, tudom, de arra is van megoldás. -
Cathulhu
addikt
-
somogyib
őstag
válasz
errorcode06 #182 üzenetére
De lehet, hogy a korlátozásokkal több bajt megelőznek. Mondjuk nekem is úgy hat, hogy pontosan nem tudják, csak tapogatóznak.
(#179) a_n_d_r_e_w: Ezt a Bolygó neve halál-ból lopta a Samu. Legalábbis én ott láttam ilyet
-
OutsideR
aktív tag
Az a durva hogy semmit nem tud mondani a Samsung ügyfélszolgálat csak hogy elnézést, meg kapcsolja ki és majd keressük (ja persze a kikapcsolt telefonon) Gyakorlatilag szeptember eleje, azaz a kiadás óta max 2-3 hétig lehetett használni a készüléket. ami még durvább hogy nincs a készüléknek alternatívája S7/S7E nem az, se S-Pen, se az a méret. A Note7 magasra tette a lécet. Tippre amúgy megint jön majd egy erőltetett megkerülhetetlen firmware ami miatt tuti le kell adni a készüléket mert lekorlátozza a használhatóságot mint a 60% akkus frissítés a csere előtt.
-
Cathulhu
addikt
Regota nagy kedvencem a Samsung automata eszak-koreai vadasz loveg
-
válasz
WinstonWolf #174 üzenetére
Nem fog, tankhajókat meg tankokat is gyárt a Samsung, a mobilgyártás csak egy kis mellékes neki.
-
törölt tag
válasz
WinstonWolf #174 üzenetére
Ebben a kiesett bevétel is benne van ami a Note 7 eladásból jött volna be.
-
-
törölt tag
GAME OVER:
Samsung permanently discontinues the Galaxy Note 7, $17 billion in sales lostVolt már ilyen h flagship kategóriás telefont nem sokkal a bevezetés után megszüntettek (discontinue)?
-
-
törölt tag
Oculus disables Gear VR app on Galaxy Note 7 citing ‘customer safety’
Ez a kedvencem:
"Some Reddit users have been left disappointed by the disabling of the app"Reddit
Mert ha van egy _potenciálisan_ gyulladós/pukkanós telefonod, igen jó ötlet egy VR headsetben csutkára járatni, hátna nálad is előjönnek ezek a dolgok. -
janeszgol
félisten
válasz
Totheground #168 üzenetére
Az én szemem meg a nem egyenes tartású fanok szúrják. Hál istennek iPhone táborból is vannak korrektek. Te nem.
-
Obyboy
addikt
válasz
Totheground #163 üzenetére
Bármennyire bosszantó, hogy oldalanként többször linkeli valaki attól nem lesz kevésbé elszomorító a helyzet. Bárhogy nézzük is a készülék kigyulladása a belépő szinten sem elfogadott nemhogy a csúcs kategóriában.
-
janeszgol
félisten
Félre érthető voltam. A sirám nem neked szólt, hanem a Samsungnak, csak a te hozzászólásodon keresztül, mert tudom, hogy mire képesek a cégek és sajnos nagyon is valós az, amit leírtál. Akkor még nem olvastam azt, hogy véget vetne a Samsung az egésznek.
Öcsém vette meg, elégedett is vele, de szerintem is jól sikerült. (Szoftveresen bugos sajnos.) Kár érte. Ha kötelező lesz vissza adni, akkor vissza adja és vesz egy kisebbet és majd megveszi a jövő évi Note-ot. 5-öt akar, de lehet lebeszélem róla, mivel GSM only, sajnos. (Ezért is kijárna Samunak egy seggbe rúgás. A Note 7-ért meg még három.) -
Obyboy
addikt
válasz
#02683648 #161 üzenetére
Tényleg nem. Azaz szép tűzijáték lehet belőle. Ezek alapján biztonságosabb egy zárt fém dobozban tölteni...
-
janeszgol
félisten
Ez is ciki, de ez is az.
-
mackrisz
csendes tag
Leállították az eladásokat, ez nem kérdés. Az igazi ciki szerintem, hogy az első visszahívás után semmi nem történt, ugyanott tartanak, mint kb. egy hónappal ezelőtt. Egy ilyen árcédulás telefonnál azért ne kelljen már az egészségemet (vagy esetleg másokét) kockáztatnom...
-
Csapoati
nagyúr
Ez nagyon ciki, ezért biztos fejek fognak hullani. Pont amikor kilábaltak a kisebb válságból, akkor jön egy ekkora "baki"...
-
junior11
veterán
A szifon sem tökéletes ahogy látom [link]
-
Obyboy
addikt
válasz
1shot1kill #57 üzenetére
Igen utána pedig minden töltésnél mehet a para, hogy felgyújtod-e a házadat... Vagy töltöd egy kancsó vízben ha már úgyis vízálló???
-
Vitaqo
senior tag
válasz
janeszgol #78 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem kap. Csak annyit hogy ritkábban, és kevesebbet. Tavaly vettem S5 készüléket és így jártam. A telefont leporolták, és csináltak egy rosszabbat S5 Neo néven. Az már tudja az újabb fricsőröket. Az S5 meg kapott rendszerfrissítést ficsőrök nélkül. Szerintem a Note7-re is ez vár.
-
-
csabiks
senior tag
az s7e tulajoknak most aztán igazán merevedhet
kar hogy az is egy elbaltázott keszülék lett.
-
WynNyback
tag
Nagyon sajnálom. Bitang jó készülék.
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #148 üzenetére
És nem lenne ennyi eladás sem
-
törölt tag
-
Szegények jól rá fáztak. Egy darabig biztosan nem vedlik le magukról ezt a témát. Mindenki hibázik, még a nagyon is.
Apropó az A9PRO kiadását meg tapogatnám.
-
Ádám16
addikt
Egyebkent egyelore nem biztos, leall a gyartas/forgalmazas. A MA! foruma ezt latja a legjobb lepesnek, de a Samsung nem feltelten.
-
Mr.Silkó
veterán
R.I.P.
-
agoka07
senior tag
Nagyon sajnálom mindezt. Hosszú idők óta ez az első készülék ami tetőtől talpig elnyerte a tetszésemet, igazán jó eszköz lehetett volna, nagy kár érte.
-
DummyBoy
senior tag
Azért akad itt pár tárgyi tévedés
1. Nem párszáz millió telefonról van szó...
2. Nem pár modell, hanem épp a gyártó csúcsmodellje...
3. Ebben a témában spec nem igazán számítok laikusnakEkkora hibát még egy félpálcikás telefonnál sem lehet megengedni, nemhogy egy 300k-snál... Könyörgöm, a legolcsóbb kínai ecigi modomban is komolyabb védelem van... És azokat nem tartom elérhető közelségben, mikor alszom.
A kínai dzsunka cuccok és a "minőségi" áruk között a különbséget legfőképpen a minőségbiztosítás, ellenőrzés és tesztelés jelenti... Na ezek most itt szépen mind elmaradtak...
Az első visszahívás után írtam, hogy nekem gyanús, hogy csak az akku miatt van a balhé, nos úgy néz ki igazam lett, de hogy ezt a Samsung nem tudta/akarta lekezelni, ez tragédia.
És most nem arról beszélünk, hogy "hibás" a készülék, hanem arról hogy életveszélyes!Persze lehet hogy kacsa az egész, vagy csak a gyárban sakkozták el az akku cserét, de az biztos hogy sokan ezek után nem fogják komoly prémium gyártónak tekinteni a Samsungot, és nem fognak ekkora összeget kiadni egy készülékükért... És a legtöbbjük pont hogy nem laikus lesz...
-
zack
nagyúr
válasz
DiamondBack #133 üzenetére
Miért ne lenne? Note 5 még van, és nagyon jó.
Május óta használom, és semmi gondja, ahogy a topikjában sem volt még hibás.
Nem egy S7 hardver, "csak" S6, de gyors, és sűrűn kapja a frissítéseket is.
Nem forgalmazzák az EU-ban? Na bumm. Inkább ne forgalmazzák, viszont nem is tűzveszélyes.
Szerintem a Note 5 az utóbbi évek egyik legjobban sikerült szériája.
Sajnálatos, hogy nem jelent meg az EU-ban... Ez volt az első nagy baki a Note szériában.Ez a második, viszont mindent visz. Érett már a blama, komoly hiányosságok vannak minden gyártónál.
Talán arra jó lesz ez a botrány, hogy a minőségre jobban odafigyel majd az összes gyártó. -
Mercel
senior tag
Ezt nagyon megszívták és nagyon nagy ára lesz közvetve is.
Magasról lehet nagyot esni.
-
DiamondBack
senior tag
Akkor is a Samsung-é a balhé mivel az ő termékük, bármilyen beszállótótól való egység is van benne. Ők fognak fizetni minden nyertes kár térítési pert és minden egyebet ahol note7 sült meg. Aztán persze majd reklamálnak a "alvállalkozónak"...
Kicsit durcás vagyok mivel készültem a Note7-re, a 4-et nem kaptam vissza garanciális javitásból, csak egy cserekupont, amiből egy S7 lett, az ment eladásra, most meg azon kapom magam hogy nincsen Note... Semmilyen.. -
ribizly
veterán
Ezzel semmi gond nincs. Előfordul minden iparágban baki. Csak van amelyik kisebb és van amelyik nagyobb.
Ez most a második kategóriába került, de nem akkora gond. Nekünk legalábbis nem, mert így nem fog tudni a következő telefonjáért akármennyit elkérni, hanem vissza kell majd csalogatni a régi vásárlókat. -
somogyib
őstag
válasz
nemszabad #125 üzenetére
Ha belegondolsz, akkor nekik most tényleg az a legfontosabb. Mert ha beütne egy-két olyan eset, hogy pl. leég a füle-keze a usernek, akkor az az eddigieknél is nagyobb gáz lenne. A usernek az az érdeke, hogy a teló biztonságos legyen, a Samsungnak is, mert így több készüléket tud eladni. A megfogalmazás persze elcsépelt klisé, ezért gyomorforgató.
janeszgol, etohun: kötbér. Nem vagyok jogász, de szerintem az csak a beszállítás lebonyolítására vonatkozik, nem arra, hogy szart szállít vagy jót. Szerintem az másik jogi kategória.
-
janeszgol
félisten
Ködbér az építőiparban van.
Ha jól tudom, van köze a Samsunghoz az akkugyárnak, amelyik hibázott.simonzé, a többi Note okés. Ez is klassz, de sajnos elhibázott gyártástól szenved, ráadásul bugos a szoftvere már mióta és nincs energia kijavítani. A forma szerintem vissza köszön majd az S8 Edge-ben.
-
nemszabad
tag
"Számunkra vásárlóink biztonsága a legfontosabb."
Imádom. Imádom az ilyen nyilatkozatokat. Mi, mint vevők, tudjuk, hogy ez nem így van. Ők, mint profitorientált cég, tudják, hogy ez nem igaz. Miért kell ilyen teljesen egyértelmű gyomorforgató hazugságot leírni? -
somogyib
őstag
Bár így van leírva a cikkben, de szerintem az ilyen kérdéseket nem így direktbe szokták feltenni.
v1: "tényleg megpróbálták elkenni az egyik esetet?"
v2: "Mi a Samsung hivatalos álláspontja azzal a hírrel kapcsolatban - melyet nemrégiben olvashattunk az xy portálon - miszerint egy felhasználói bejelentést az eddigiekhez képest máshogy kezeltek? <link>"
-
Pearce
aktív tag
" nem kaptunk választ arra a kérdésünkre, ..., hogy tényleg megpróbálták-e elkenni az egyik esetet"
Mi értelme egy ilyen kérdést intézni az érintett céghez? Tényleg azt gondoltátok, hogy ezt így simán leírják a közleménybe, hogy "igen, az amerikai kollégák megpróbálták eltussolni az ügyet"? Ezt melyik cég vallaná be nyíltan? Egyik se.
-
-
szekerkaa
csendes tag
válasz
Viktor0610 #40 üzenetére
Kuriózummá válhat, alacsony példányszám, gyűjtői darab stb.
-
junior11
veterán
Elhiszem. Nekem 5 éves múlott a Bravia, szintén nem olcsó modell, szerencsére eddig semmi baja, van a családban Samsung is, olcsóbb tv, és már év végén 7 éves lesz, úgyhogy szintén nincs rá panasz, ahogy a Samu monitorom is már 2009 januárja óta szolgál gond nélkül, belső/külső HDD-ik és 850 EVO SSD is egyaránt. Na de ez itt már nagyon off.
-
simonzé
addikt
"egy nicholasville-i férfi tulajdonában lévő új szériás Note7 gyulladt ki Kentuckyban"
Azt hittem Nicholasville az Északi sarkon van, ott van a játékgyár is.
-
Próféta
tag
1. Első 2-3 hónapjában nem veszek telefont, addigra kijönnek az ilyen gyerekbetegségek, mint pl. felrobbanás
2. 3 hónap után, de 6 hónap után már biztosan, bátran meg lehet venni azt a telót (ha még gyártják), amelyik tetszik és topikjában jó híre van.
Eddig is így vásároltam, ezután is így fogok. Akár samut is, ha az tetszik meg. Nekem ettől nem rendült meg a bizalmam, mivel eddig sem a Samsungban bíztam, hanem a fórumtársak véleményében és a saját értékítéletemben.
Egy note 4 tulaj
-
SunyaMacs
aktív tag
-
Fejvadi
nagyúr
Mostanra már mindenki agyába "beleégett" örökre, a Samsung név.
-
vulnrea
aktív tag
válasz
junior11 #108 üzenetére
Eddig mi is úgy voltunk vele, hogy a Sony egy fokkal jobb, mint egy Samsung tv, de sajnos nem így van. A családban két Bravia tv van, az egyik egy előző generációs, de a vásárlás után egy hónappal később elromlott, gariban cserélték egy újra, persze előtte inkább csak szervizelni akarták, de nem hagytuk annyiban a dolgot.
Idén vettünk egy újabb Sony Bravia tv-t, nem az olcsóbb fajtát. Mindkét esetben ~400.000 ft-ról beszélünk. Ez is 3 hónapja adta fel a szolgálatot, mozis délutánt akartunk tartani a családdal mikor elfüstölt a tv
Nekem egy 4 éves Samsung tv-m van, szerencsére ezzel nincs gondom és nem volt ~400k, hanem "csak" ~200k, de igaz, hogy ma már nem annyira tartósak az elektronikai készülékek. Az is csoda, hogy a mosógépünk ami Samsung már 11 éves lassan még egyben van, igaz a végét járja már, de egyelőre még működik.
-
AzM
újonc
https://www.vg247.com/2016/10/10/gta-5-mod-adds-exploding-samsung-galaxy-note-7-bombs-to-the-game/
-
junior11
veterán
válasz
Postas99 #107 üzenetére
A Samsung tévék tényleg gyakrabban romlanak el, mint pl. a japánok (Sony, Panasonic), melyek számomra még mindig megbízhatóbbak, mint a kóreai cuccok, de Samsung-LG tévéket sokkal többet is adnak el, úgyhogy magasabb lehet a meghibásodás is. Amúgy ma már semmi sem tartós, mint régebben, szerencse kérdése is, hogy milyen darabot fog ki az ember, lehet hogy hosszú évekig elmegy gond nélkül, de lehet ,hogy már a gari alatt/után besz@rik. Sajnos ez van...
-
Postas99
őstag
A tv-m Samsung, most volt 3 éves.
Majdnem napra pontosan halt meg.
Kb 250-300 üzemóra van benne. Oszd el 3 évre a használatot. Majd oszd le napi szintre. Max filmet nézett róla a család, tv műsort nem igen.Tegnap beszart. Nem ment éjt napplá téve.
Nem olcsó János Tv volt.
Tervezési hibás a tápegység. Keress rá a neten.Egy hulladék gyártás az ami így elhalálozik.
A mosógépeik 100000 forint alatt 6-8 hónap alatt meghibásodnak.
-
-
wertigo1984
őstag
Megerdemlik.
-
Postas99
őstag
Nem akarok rosszmájú lenni. De egy kis rúd kijárt már a gyártónak.
Elég ha megnézzük a többi consumer terméket (fehér, barna áruk).
És látszik hogy már rég nem minőségi amit gyártanak.Ebben személyes tapasztalat is van ha esetleg valaki nekem esne hogy mit magyarázok itt.
A termékeik nagy része tervezési hibás, legtöbb alul tervezett elekronikai "hulladék"
Nem nem vagyok énfón párti. Nem a telefonokról szól már a dolog ezért az offtopic
-
somogyib
őstag
válasz
#67656192 #98 üzenetére
Ha rákeresel a Note 7 blamára az első 20 képből 15 ez. Nekem is kamunak tűnik, de az internet már csak ilyen (= ha rákeresel 9/11-re az első 10 találat az összeesküvés-elméletekről szól
)
-
törölt tag
Én mindent elhiszek de at a fotó a cikkben mintha nem is Note7 lenne, hanem valami klón.
Megnéztem pár Note7 fotót és mindegyiken a hangszórórács alatt ott a Samsung felirat, ezen ami a cikkben szerepel nincs lóf*sz se. -
somogyib
őstag
Mivel a gyártást állítólag már leállították és a szolgáltatók is egymás után állnak le a forgalmazással, azt hiszem, hogy ez megtörtént.
Én arra lennék kíváncsi, hogy a jelenlegi tulajok, akiknek nincs gond a készülékkel és nem cseréltették ki, hogyan viszonyulnak ehhez. Én pl. nem merném este az éjjeli szekrényen hagyni, a fejemtől kb. fél méterre
Továbbá csak rémhíreket hallunk, de jó volna egy statisztika arról, hogy valójában mennyi eset történt/mennyi bejelentés/a bejelentésekből mennyi volt kamu (mert ilyen hírek is voltak).
-
janeszgol
félisten
A legjobb az lenne, ha a Note 7 új SoC-val megjelenne Note 8 néven jövő nyáron. Egyszerűen pazarlás és agyrobbantóan idegesítő az, hogy egy ilyen nagyszerű telefont elkaszálnak. (Amúgy látszik, hogy el voltak foglalva a telefonnal, mert a rajta lévő szoftver picit bugos.)
-
Szerintem ez így is fog történni! Az is várható, hogy az egész note széria, mint brand, menni fog. Ha kihoznak egy note 8-at, a note 7 miatt azt is rossz érzés fogja övezni. Szerintem galaxy s8 Stylus/Pen/Office stb néven jönnek majd egy stylussal szerelt 5,7" telefonnal jövőre.
A note 5 volt az első telefon, ahol 11 hónap telt el a széria-frissítés közt. A note 7 ugyan úgy 12 hónapra jött ki, mint bármelyik gyártó flagshipje. Azt sem hiszem, hogy kevesebbet tesztelne a samsung, mint bármelyik gyártó. -
Dave1984
őstag
Legjobb megoldás szerintem az lenne ha a Note 7et végleg kivonnak a forgalmazasbol,ebből már jol nem jönnek ki.
Tessék több időt tesztelessel tölteni,mielőtt piacra dobnak bármit ! -
Yany
addikt
Akinek van rá egy kis félretehető kerete, most érdemes részvényeket venni. Belerokkanni nem fog, még ha nagyon fáj is és a méretük ellenére érezhető lendületük ki fogja őket szedni ebből a gödörből. Lehet utálni, meg imádni, de a sokat szidott (és szeretett) szappan telefonok után is képesek voltak a világ legszebb (szubjektív) és legösszeszedettebb telefonokat/termékeket létrehozni.
Félreértés ne essék, ez brutális blama és nem csak pénz, de drasztikus renomévesztés is. De most picit visszábbról indulva csak folytatniuk kell... egy picit több alázattal. A hozzáállásuk nekem még mindig szimpibb, mint "a hülye user fogja rosszul a telefont" cégé. Nem rosszabbak, csak bénábbak.
-
no more
veterán
Tanulság? Akksiból is sajátot kell fejleszteniük. Ők megtehetik, az a cég, amely fejleszt + gyárt. A Snapi 830-asokat már alapból ők fogják gyártani,de ott az Exynos, ami saját SoC amúgy is, övék a SAMOLED, minden... Már van akkora cég a Samsung, hogy simán külső problémát is el lehet képzelni (szabotázs), sajna ez van, a Note 7 fail volt/lett és marad is.
Én sem tudnék nyugalommal használni egy olyan készüléket, ami bármikor rámgyújthatja a szobát. Ahogy a G4-től is megszabadultam, amilyen gyorsan csak lehetett (az összes G4 gyárilag alaplap hibás és bármikor kikapcsol és bemondja az unalmast).
-
margithid
veterán
válasz
Viktor0610 #87 üzenetére
Nem szerencse kérdése, mert international verziót vettem a redmi 3S-ből
-
-
somogyib
őstag
Nem biztos, hogy akku probléma, mivel a csere készülékek is gázosak. Írta itt egy-két fórumtárs, hogy fagyott, eldobta a térerőt stb. Az eddigi fejleményekből úgy látom, hogy az eredeti probléma megoldása el lett kapkodva és még most sem világos a Samsung számára se a hiba eredeti forrása.
-
asdf_
veterán
Csak sajnálni tudom a Note7 tulajokat, rengeteg pénzt kiadtak,és a jövőben a Samsung a plusz kiadások miatt elfeljti őket, és tolja majd az S8-at, meg a Note8-at, a Note7-et meg lehúzza a wc-n.
Szerintem nincs miert sajnalni oket, mert kb. 100% kozeli, hogy ebbol globalis visszavasarlas lesz, igy visszakapjak a penzuket (akik sufnigsm-ben vettek, azok fognak csunyan rakefelni, de ok meg hazhoz mentek a loszerszamert)
-
Matada2.3
veterán
Ezzel gondolom senki nem kalkulált, elég szomorú, hogy egy ekkora cég nem tudott megbirkózni a problémával. Kötve hiszem, hogy ez a széria végét jelentené vagy akármi, a bajom azzal van, hogy a gyártó letermelt ennyi instant ipari hulladékot, ami mehet a telepre...
Legközelebb kicsit maradjanak tovább a tervezőasztalnál és a tesztpultok mögött, kivárjuk.
-
Robertoq
őstag
Régen mindig az IFA-n mutatták be ezeket, most meg már augusztust erőltették 1-2 éve.
A Note 4 volt még szeptemberi, a Note 5 már augusztusi, tehát itt csaltak el 1 hónapot, a Note 7 meg 1 évre jött ki, ne fogjuk már az eröltetettt menere meg az x db modellre (régen több volt). Konkrétan 1 db alkatrész rossz, a legkényesebb és így jártak, legközelebb jobban odafigyelnek (reméljük)
-
törölt tag
Szerintem eléggé meglátszik majd, hiszen nem csak a középkategóriás telefonjaikat veszik.
A Note7-ről jöttek olyan hírek, hogy előrendelési rekordokat döntött Európában, tehát én feltételezem, hogy igen népszerű modell lett volna az is.
-
errorcode06
őstag
Nem sajnálom én sem, noha a készülék sokkal jobban bejön mint eddig bármi az androidos palettáról.
-
-
balgab84
aktív tag
Szerintem a következő már nem note 8-nak fogják hívni. Note mint márkanév, szerintem már kuka.
-
Weeman1
veterán
Szerintetek fog még frissítést kapni a Note 7?
-
Vitaqo
senior tag
Abba mondjuk szerintem egy user se gondolt bele, hogy az S5 is elég rosszul teljesített a piacon, és ebből kifolyólag a frissítések is a béka feneke alatt voltak/vannak. Csak sajnálni tudom a Note7 tulajokat, rengeteg pénzt kiadtak,és a jövőben a Samsung a plusz kiadások miatt elfeljti őket, és tolja majd az S8-at, meg a Note8-at, a Note7-et meg lehúzza a wc-n.
-
balgab84
aktív tag
Sokan , túl sokat gondoltak erről a márkáról. De kár érte....sok ficsőr megbosszúlta magát, fele sajnos, felesleges volt....
-
keIdor
titán
Megérdemlik. 100 féle modell/év, kapkodás, erőltetett menet van, hogy kihozzák mindig a konkurencia előtt. Régen mindig az IFA-n mutatták be ezeket, most meg már augusztust erőltették 1-2 éve.
S8-at is előre akarják hozni, nem tanulnak, nem tanulnak. -
pusszycat
nagyúr
Majd bedarálják mindet, mint a hamis cuccokat szokás.
-
hemaka
nagyúr
rip note7
-
L.Levy
csendes tag
Most mar szinte biztos hogy globálisan leáll a forgalmazása.Sales of Galaxy Note7 in the Netherlands halted Lassan ideje volna hogy a Samsung is kiadjon egy közleményt.
-
Shade45
senior tag
válasz
1shot1kill #57 üzenetére
Nem tartom jó ötletnek a használt telefon vételt, főleg így, hogy leállították a gyártását az új daraboknak!
Az oka pedig, hogy a csereprogram megkezdésekor a Samsung egy frissítéssel szoftveresen korlátozta az aktív Note 7-esek akkumulátorát 60%-ra, így nem is tudtad feltölteni teljesen, ezzel kényszerítve a felhasználókat a mihamarabbi cserére.
A gyártás leállításból pedig arra számítok, hogy egy újabb frissítéssel hasonló korlátozásokat aktiválnak a készülékeken, ezzel is kikényszerítve a váltást és menteni a cég megmaradt "renoméját".
-
NeRo28
aktív tag
Én pénteken visszaadtam a t-mobilnak!Nem kértem cserét!Állandóan fagyott is,néha nem tudtam vele telefonálni csak újraindítás után!Ma rendeltem inkább egy Xiaomi mi max-ot!
10 éve csak samum volt!Velem vesztettek egy Samsung törzsvásárlót! -
janeszgol
félisten
válasz
1shot1kill #57 üzenetére
Hát nem tudom. Én avval értek egyet, aki szerint inkább mindig is drága marad a Note 7.
"Eladó egy használt, nem kigyulladt, jó állapotú RITKA Note 7." - Szerinted mennyi lenne egy ilyennek az ára?Viktor0610: én azt olvastam, hogy az majdnem 1 millió amerikai előrendelőből 50 ezer váltott más telefonra vagy készpénzre.
-
-
papi77
addikt
válasz
CptAdamica #56 üzenetére
Valóban...pont úgy néz ki mint az iphone7
-
stewe780
őstag
Valahogy nem tudom sajnálni a Samsungot.
Ennyire hanyag, trehány módon kezelni a hibás akku problémát. Szörnyű! Megérdemelné, hogy ebbe tönkre menjen. (Mindenki nyugodjon meg: nem fog...)
Ja és, hogy minden vásárlót hülyére vesznek a nyilatkozataikkal: komolyan vesszük, kivizsgáljuk... bla...bla..bla... Marhára komolyan vették, marhára kivizsgálták. Tényleg köszönjük.
Vajon mi lehet az a probléma, amit tényleg normálisan kezelnek, ha ez nem az?
-
1shot1kill
csendes tag
Most éri majd meg akciós használt harmad-negyed áron Note 7-et venni
-
CptAdamica
veterán
A kapkodás és az alma majmolás eredménye. Gratulálok.
-
ak76
senior tag
Bárhogy is alakul, amíg megoldják a problémákat licencelhetnék a Prodigy-től a Firestarter c. számot,alapértelmezett csengőhangként...
-
margithid
veterán
Szerintem ezzel a samsung elkezdte megásni a sírját...
Ez olyan fokú bizalomvesztés amit a vásárlók nem fognak elfelejteni egyhamar, ez nem egy antenna gate, ráadásul kétszer egymás után gond van velük, ez óriási blama. Azt se lehet mondani, hogy valami másik brand akarja besározni őket, mert akkor nem állítanák le az egész gyártást, itt bizony elismerték ,hogy napjaink egyik legdrágább készüléke óriási hibától szenved. Ez egy 40k-s xiaominál sem lenne megbocsájtható, nem egy 250k-s telefontól...
A kínálkozó piaci rést szerintem be fogják tömni a kínaiak meg az új iphone... -
batai15
félisten
csöppet gáz.
De nem lehetett volna másik fajta akkut bele rakni? -
HXY
addikt
Az biztos, hogy hatalmas reklám ez a Note 7-nek, csak éppen nem pozítiv.
Szegény tulajoknak készülékváltáskor mekkora értékvesztéssel kell számolniuk, meg bizonygatniuk kell majd, hogy ez már nem a selejtes szériából van.
-
Picco
addikt
Remélem kijön valami kínai cég egy hasonló penes telefonnal, mert ezek után Samsung telefonért én pénzt nem adnék az tuti ...
es mar lathatjuk is manifesztalodni ennek a hatasat a laikusokra:
parszaz millio telefonbol es parszaz tipusbol lett par hibas = bitora veluk
ez van, en csak a Samu PR/marketinges kollegait sajnalom igazan. a cegnek lesz majd -10% profit meg nemi hullam hatasa az elkovetkezo par evre, elmorzsolnak a reszvenyesek par konnycseppet es az elet megy tovabb. -
Crafter32
őstag
válasz
Viktor0610 #40 üzenetére
Lehet kártérítésre gyúr
. Bár M.o.-n ilyesmi nagyon nehéz. Amcsiban szinte állampolgári jogon jár már, lásd VW botrány.
#48) cybermanus: Én is így gondolom, hátha esnek az árak. Felhasználói szempontból csak jó. Bár az ember tudatalatti részen ott motoszkál, Samsungokat ott merjem hagyni vagy fel tud gyuladni?
-
törölt tag
Remélem ez kihatással lesz a többi készülék árára is! Még várok egy kicsit egy veszek egy samu készüléket.
Lehet van benne egy önmesesemmisító amely egy bizonyos szó elhangzása után beindítja a mechanizmust.
Mondjuk jobb lett volna egy "iPhone"-t venni helyette. -
DummyBoy
senior tag
Remélem kijön valami kínai cég egy hasonló penes telefonnal, mert ezek után Samsung telefonért én pénzt nem adnék az tuti ...
Már az is ordítóan nagy blama, hogy így kiadták a 7-est, de az első baki után elképzelni nem tudom hogyan lőhettek ekkora bakot...
Ha a minőségellenőrzés ilyen szinten a toppon van a Samuéknál, akkor maximum a jelenlegi árak felét, egyharmadát érik a cuccaik ...
-
Júúúj, pedig már úgy akartam egyet. Ja nem.
-
Totheground
addikt
Kár érte, kb az első Samu, ami a szoftvert leszámítva tetszett, nem is kicsit.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
maximilien88 #36 üzenetére
Dehogy nem, csak nem ilyen amatőr módon. Amikor egy levelet továbbítasz az ügyféltől egy belsős kollégának. akkor az nem egy "válasz mindenkinek-ekel" van elcseszve... ez full amatőr és mérhetetlen sötétségről tanúskodik.
Volt már nem egyszer gari supporttal tech gyártóval telefon és tablet miatt is jogi cicaharcom. Hála istennek, ha kicsit is felkészült vagy, inkább tövig nyalnak, mintsem hogy megrázzák maguknak a pofonfát. Én itthon ezt tapasztaltam Apple-nél, LG-nél (amikor még az első kivonulás előtt volt hazai hivatalos szervíz) és Lenovonál is. (még a telemaxos időszak előtt)
Amúgy meg ilyen esetben, amikor a gyár helyi supprot kirendeltségére megy egy ügyfél levél, legyen az jótállással, SLA-val, kártérítési igényről szóló, van egy adott országra, régióra érvényes egységes support business policy, ami tartalmazza a kommunikációs elvárásokat, hatásköröket és ismernie kéne az alkalmazottnak is. Ezt pedig alkalmazni. Ha pedig ez nincs így kezelve, akkor a gyártónak nem sunnyognia kell, hanem nagyon gyorsan lépni a megfelelő módon.
#41-AD4M-: Simán lehet, először napalm repeszkazettának tervezték, de aztán a költségek minimalizálása miatt telefon lett belőle. A napalm is már elég retro, mint az Ass Pen
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Viktor0610 #40 üzenetére
Az, hogy baromi ritka lesz, és talán idővel lesz olyan aki gyűjti? Csak tipp..
-
-AD4M-
tag
válasz
Lord Sidious #37 üzenetére
Akkor lehet, hogy a haditechnikai részlegről átkerült mérnök tervezte a töltő áramkört?
-
-
szekerkaa
csendes tag
Megvételre keresek működő Note7-et (befektetésnek)!
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Lord Sidious #37 üzenetére
Nem lep meg
-
maximilien88
tag
válasz
Lord Sidious #28 üzenetére
ha azt hiszed, hogy bármelyik másik gyártó ügyfélszolgálatán nem így jártak volna el, akkor szerintem te is álomvilágban élsz
-
BoC1ka
senior tag
ISO a gyárra/cégre vonatkozik nem a termékre. Képes-e a Samsung gyártani telefont az ISO követelményeknek? Hogyne. Elő fordulhat hiba termékben? Elő. Ők is csak egy cég semmi extra. De nem a folyamattal van a gond sem a gyárral azért mert a gyártott ~50 termék közül egy új szériánál előjön egy hiba. Ha az ISO-t kéne vizsgálni akkor ott minden szériával baj lenne.
-
bmwk1200s
őstag
Jó pár éve nem vagyok már Samsungos a mobilokat nézve (utolsó Samsungom egy D900-as volt.. imádtam is), de ezt sosem kívántam nekik. Persze kinyílt a bicska többször is a zsebemben a pofátlan másolásaikért (lopásaikért), de ekkora blama mellett megsajnáltam őket. Nem magát az anyavállalatot.. az akkora a hajógyárával (többek között, persze autót is gyárt, félvezető üzletág, háztartási elektronika, meg ki tudja még mi.. ) együtt, hogy elképzelni is nehéz.. sokkal inkább a mobilüzletági dolgozókat sajnálom.. ennek biztos lesz következménye.
Nagy blama.. kérdés, érdemes lesz e Note 8-at kihozni, vagy rögtön egy új típusnévvel megjelenni a piacon.
És persze kérdés, hogy mennyi vetül ebből rá az alsóbb kategóriás készülékekre, mekkora lett a presztízsveszteség. -
embe
nagyúr
Leállítják a Galaxy Note 7 gyártását - Kár érte....
-
Richie86
senior tag
válasz
Crafter32 #18 üzenetére
"Pont most olvastam, hogy az az emberek a hibákból ítélkeznek. Elég 1 hiba és mindenki arra gondol nem az előző sorozat jó dolgaira."
Korábban én is olvastam ezt valahol, állítólag 12 pozitív élmény kell ahhoz, hogy egy negatív élményt feledtessen. Persze ha leég az ember háza, akkor 12.000 is kevés...
-
Lord Sidious
senior tag
A Samu levelezése az ügyféllel és a supportal, ami a Samu kolléga helyet az ügyfélnek ment vissza véletlenül szabad fordításba: "Megpróbálhatom lelassítani a dolgot, ha az segít, vagy hagyhatjuk, hogy megtegye, amivel fenyegetőzik, aztán meglátjuk, mire megy vele"
Kapásból kirúgnám az embert az állásából...
A Samu meg már vicc kategória..."milyen korrektek, hogy egyből cserélnek" " de jófejek, hogy kártalanítanak, bezzeg más gyártók" "szép gesztus" típusú a probléma kezdeténél lévő hsz.-ek is elég elrugaszkodottak, és álomvilágba élő emberektől származtak szvsz. A modellt ennyi eset után kapásból vissza kellett volna hívni és nem ezt a kálváriát bejárni. Ezzel sikeresen sikerült a Galaxy brandet, amire dollár százmilliókat költöttek jó alaposan megtépázni. Grat Samu! A gyártást már rég, nem most kellett volna leállítani.
-
Kaktusz92
tag
Rossz a megközelítés. Nem kéne leállni a forgalmazással, hanem a fegyverpiacon kéne árulni.
-
Cathulhu
addikt
Altalaban nem a mernokok szoktak elszurni, mert az ilyennek ki kell jonni teszteles soran, ilyenkor altalaban a management a hibas es nekik is kell vallalni ezert a felelosseget. Itt valoszinuleg az van amit a cikk is irt, kapkodas, fejetlenseg es az eroltetett tempo ami ezt igy osszehozta. Valoszinuleg a QA-n nyestek a legtobbet, hogy tudjak tartani a megjelenest. Aztan az elso visszahivas utan meg a totalis kapkodas lett rajtuk urra, probaltak minimalizalni a veszteseget, aminek ez lett az eredmenye. Megerdemlik.
#7: pedig pont azt pletykaljak, hogy az S8-at most meg elorebb akarjak hozni, hogy elfeledtessek a note7-et. Mert semmibol se tanulnak.
#17: megerdemlik. Nem azt mondom, hogy ide vezetett az elmult evek politikaja, de benne volt, hogy barmikor tortenhet ilyen. Itt a lehetoseg atgondolni a dolgokat, ujjaepiteni a brandet, valoban minosegi es atgondolt gyartast folytatni, vagy lehet menni a tobbi bukott nagy utan, hogy atvegye a helyuket egy uj, aki jobban csinalja (egy ideig, aztan kezdodik elolrol)
-
BoC1ka
senior tag
ÉS mégis mi köze az ISO auditnak ahhoz, hogy szériahibás a termék?
(#26) a_n_d_r_e_w
..és honnan tudod, hogy a Samu hibázott? Lehet a nyákkal van valami probléma vagy bármi mással amely outsource.
Betervezték a megfelelő relét, bármit és kaptak egy hibás szállítmányt - ~ 100e telefon érintett. Még lehet rá se jöttek mi okozza. Nem kell egyből azt feltételezni, hogy a világ egyik vezető mobilipari vállalatánál hülye mérnökök dolgoznak... Kerek 1 évük volt a Note 7 re, nem kapkodtak semmivel sem többet.
-
moleculez
veterán
Asszony Note 4-t cserélte volna erre. Megunta a várakozást, keres más márkát, ami kapható is. És ezzel sokan lesznek még így.
-
"ezzel az Applenek hatalmas teret adtak" - nem kell félni, az almák is gyúlékonyak.
"mindenki örül." - ok, szubjektív volt, de őszintén ez egy ultra-early-adopter probléma. Az s7-tel is voltak pl kijelzőgondok a legelején, meg kell várni, míg kiszortírozzák a bugokat, az árcédulára is normálisabb összeg kerül és akkor kell vásárolni.
-
Én nem fordulok el tőlük. Azonnal lerakok 50-70-ezer Ft-ort egy Note7-esért, hogy lássák a töretlen bizalmam feléjük
-
janeszgol
félisten
Szánalmas. Egy klassz telefont így kicsinálni. A Samsung elmehet a francba!
t72killer, teljesen más a fogása a két telefonnak. (S7E és Note7.)
-
Crafter32
őstag
Azért fura, hogy Amcsiban vannak az esetek többsége.
A Note7 -nek annyi az már biztos. A Samsung márka is kapott egy pofont. Megváltoztatják-e a Note nevét vagy jön a Note8 az is izgalmas.Pont most olvastam, hogy az az emberek a hibákból ítélkeznek. Elég 1 hiba és mindenki arra gondol nem az előző sorozat jó dolgaira.
-
Ádám16
addikt
Hát én rohadtul sajnálom a céget most. Ezzel a sokakban felépített megbízhatóságukat igencsak lerombolták.
Egyébként ahogy olvasom, rengeteg ember használja az SPen-t mindennap akár munkára is, nekik ez hatalmas hátrány lehet. Most ezzel az Applenek hatalmas teret adtak, jönnek lassan az ünnepek is.
Szerencséjükre lett idén egy S7 duó, melyek 2016 egyik, de talán A legjobb telefonjai, és segít nekik ebben a negyedévben is.(#2) t72killer: Tiszta mázli, hogy jövőre nem lesz nálam aktuális a telócsere - az s7e-m meg lehet jobban tartja majd az értékét
Köszi, hogy leírtad a legfontosabb témába eső dolgot, mindenki örül.(#19) janeszgol: Ja, rohadt Samsung, égjenek a pokolban, tuti direkt sz*patták le magukat!
-
asdf_
veterán
Én azért beleírtam volna a cikkbe, hogy a problémás vevő által kapott félreérthetetlen üzenet, az egy belsős levél, amit véletlen ő kapott meg a címzett helyett.
-
válasz
SkyLine3000 #8 üzenetére
Ha a brandet védeni akarják, muszáj levágni a fekete bárányt. Amúgyse volt egy innovatív példány, effektíve egy s7 edge pennel, kisebb(!!) akksival. Legalább egy új SoC-ot tehettek volna bele.
Amúgy meg vérciki lenne a cégnek a reptereken a samu teló áthúzva tábla...
Ha ezt a 2millió telót nem áldozzák be, és tolják-foltozgatják a gyulladós darabokat, az kivégzi a többi példány eladását, minden eset perbukásokat (ha csak a teló ég is le, ügyvédi ktg-ekkel alaphangon országfüggően 2-10 teló ára) eredményez + a hatóságok is komolyan rászállnak, termékbetiltással, nagyszabású büntikkel (fordult már elő amcsi autógyártókkal pl).
#13: meglássuk, azért az s5-öt, ami 2.5 éves a bevezetőár harmada-negyede között viszik.
-
kengyel
nagyúr
Ez olyan hihetetlennek tűnik, nagyon sajnálom.
-
Ákkk
addikt
Nem fogja jobban tartani az értékét az s7e sem mert 2 év után max a 10-éért lehet eladni aki többet ad érte elég nagy idióta.
Nem hinném, hogy itt valaki tudja ennek a pontos okát ezt meg így kijelenteni elég gáz...
Főként, hogy Samsung ezzel kapcsolatban hivatalossan nem adott ki sajtótájékoztatót. -
noro79
tag
Micsoda gyártósor van a képen...
-
Shade45
senior tag
Pont most, amikor erre akartam cserélni a P8-asomat...
-
papi77
addikt
Hogy tudták ezt így elszúrni???
Nincs egy normális mérnök a samunál
Kár a note szériáért -
dilajoska1
őstag
Csak nem PS közben véletlenül eltűntették a Samsung logó?
-
SkyLine3000
addikt
Most mondták épp a rádióban, h a Samu leállítja a Note 7 gyártását/forgalmazását végleg. Azért ez vérciki egy ilyen márkától, ennyi telefonnal a hátuk mögött...
-
.LnB
titán
Volt Note7, nincs Note7. Csak nehogy a S8-cal is ennyire kapkodjanak most.
Egy ISO audit-ot rájuk küldenék azért.
Kíváncsi vagyok mennyire befolyásolja ez majd a Samu piaci helyzetét telefon fronton. Gondolom nagyon nem mert a "GalaxyPrimeGrandFlexDuoActiveJ5A3" középkategóriás telefonjukat veszi inkább a nép.
-
bexxter
tag
Most a rádióban már azt hallom, hogy le is állították a gyártást, nem csak lehetőségként említették. Sajnálom, mert vártam rá nagyon. Így csóri note 4 még kénytelen 1-2 évet kihúzni..
-
Csarli85
aktív tag
furcsa ez a kép samsung felirat sehol... csak nem leégett az is?
-
Norb€€€
aktív tag
Hogy egy amúgy kiváló készülék egy ilyen hibán taknyoljon el. Kellemetlen.
Szép gesztus a visszahívás, de harmadik esélyt már nem fognak kapni. Ez azért eléggé megpecsételi a márka hírnevét egy ideig. -
Ez már gáz, vonják ki a piacról, s7e-t+kártérítést a tulajoknak és fátylat rá. Tippre nem magával a lítiumcellával lesz ott a gond, hanem a töltőáramkörrel, ami rosszabb esetben az alaplapon (=ára a teló árának fele) ül.
#1: mindenesetre nagyon átgondolnám USB-c-csatis teló vásárlását a samutól... Tiszta mázli, hogy jövőre nem lesz nálam aktuális a telócsere - az s7e-m meg lehet jobban tartja majd az értékét
#3: ez egy ultra-elit-luxus-csúcsteló, effektíve a szifon 7 plus ligájában egy "1st world' cégtől = az egy negyedéven belüli második blama után egy ilyen terméket le kell pucolniuk a piacról, pont. Kiadhatják persze ugyanezt biztonságos töltőáramkörrel és akksival, de azt másképp kell hívni, különben oda a reputáció.
-
[Anduriel]
aktív tag
Hát ez elég szomorú hír, különösen a Samsungnak. Ha tényleg így lesz kíváncsi vagyok, hogy módosul-e a jövőre kiadásra kerülő készülékek ütemterve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest