- Magisk
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
nem tudom volt-e már említve a brutális parancssoros támogatás illetve olyan extrák, mint a (majdnem tökéletes) pdf writer plugin, amiből eddig csak fizetőset láttam kötegelt feldolgozáshoz.
-
Brutforsz
senior tag
A héten megjelent az IrfanView 4.00 verziója.
Röviden összefoglalva semmilyen komolyabb újítást nem tartalmaz, akinek nem sürgős, szerintem nyugodtan várhat a frissítéssel a magyar nyelvi dll megjelenéséig (vagy tovább).
Változások a korábbi verzióhoz képest:
- Javított Vista-kompatibilitás
- Új megjelenítési opció: kép középre helyezése az ablakban
- Az eszköztár megjelenése változtatható - ez kicsit feldobja a kezelőfelületet; jelenleg 12 skin (van, amelyikből több méretváltozat is létezik) tölthető le
- A videólejátszáshoz DirectShow használható
- Új kötegelt képfeldolgozási opció: az automatikus színbeállítás is megadható
- A színjavítás mostmár használható a kijelölt területre is
- Ha a képhez rendelkezésre állnak a GPS-adatok, megmutatja a készítés helyét a Google Earth-ön
- ''The EXIF dialog can stay displayed on screen'' - ez nem tudom, mi a tök akar lenni
- Új Vista ikon
- Gyorsbillentyű a JPG-megjegyzések megtekintéséhez / szerkesztéséhez
- Néhány PlugIn megújult
- Több hiba javításra került (indítási mappa, RLE BMP-k, ANI betöltése)
mod: Azóta észleltem, hogy twollah is írt már erről. Bocsánat a duplikáció miatt.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
nálam az irfan a kizárólagos úr. Szerkesztésre ott a PS. tömeges átnevezésre, méretezésre, nézegetésre ideális apróság, ráadásul a tisztán billentyűzetről is irányítható.
-
cousin333
addikt
Ez gyorsabb
. És szerintem több formátumot ismer. Ráadásul egyáltalán nem nagy, szóval inkább IrfanView. Alapműveletekre is jó: forgatás, kivágás, átméretezés, konvertálás, mindez akár kötegelve is. Erre nem jó az alapprogram, a komolyabb progi meg felesleges...
[Szerkesztve] -
windowsos kép és faxmegjelenítő oszt heló, ha meg szerkeszgetni kell akkor úgy is kell normális progi
-
Dalai Láma
őstag
Lehet, hogy nem az úújabb verziókat láttam belőle, de nekem sosem tetszett a program. furán jelenítette meg a képeket, kicsit randa a kinézete, és nekem kicsit nehézkes. Lehet, hogy az újabb verziók már nem olyan gagyik. De én mindig inkább egy ACDsee 4-5 körőli verziót használtam, mert kényelmes, rendesen lehet nézelődni benne, nem érzem azt, hogy nem férek el benne, a fonto gombok elő vannak pakolva, szóval nekem az jön be. bár most épp nem az van a gépemen, hanem egy HP szoftver, de egyelőre ez is megteszi.
-
szergej
tag
InfranView gyors, viszont én a FastStone-ra adnék még egy szavazatot, mert az is kellően gyors és leváltotta nálam az AcdSee 6os verzióját. + ebben lehet '' Edit with external program''-mal gyorsan photoshoppolni pl. Szóval cool.
Az InfranView is cool, csak a kicsit jobban windows picture and fax viewer feeling...
A FS-Viewer meg AcdSee feeling...kinek mi jön be -
dome911
tag
mégsem..
[Szerkesztve] -
Alukard
senior tag
Én személy szerint az Irfant használom már nagyon rég óta, elég sok olyan beállítás van amit személyre lehet szabni, nagyon gyors is, és szerencsére a pluginok sem lassítják be
Nagyon teccik benne, hogy könnyen lehet vele screenshot okat csinálni, képernyőkímélöt, slideshow-t (1 db exe fájl, tartalmazza a képeket), képernyő kímélőt... az Thumbnail nézet és funkciói is nagyon jól használhatók (sztem).
Teljes képernyős nézetben is elég sok mindent meg lehet csinálni (persze ismerni kell a bill kombinációkat), a batch futtatása is gyors és egyszerű mindemellett elég sok speciális lehetőséget biztosít.
A nyomtatókat is jól kezeli, a TWAIN forrásokkal egyetemben.
Csak azt hiányolom, hogy nincs benne ''Open in PhotoShop'' gomb
Összességében én teljes mértékben csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a kis progit... aki megofgadta a tanácsom és kipróbálta, az rá is szokott -
tempx
tag
Isten ez a progi! (Mármint a FastStone). Köszönöm az ötletet, nagyon rég keresek egy ilyet. Az Irfan-t sajnos gyűlölöm pár apró bosszantó dolog miatt. Az ACDSee-t 3.x-ig szerettem, de az még nem támogat CRW-t. Az új acdsee viszont böszme, lassú, és ezért az alapfunkcióját (számomra) nem képes ellátni. thx
-
DJGABI
addikt
jó kis ajánló! grat
Én is ezt a progit használom már elég régóta és nekem nagyon bejött. -
cousin333
addikt
Igazság szerint túl sok mindent tud, és egy kicsit kusza a kezelése (valamelyest biztos meg lehet szokni). Persze, ízlések és pofonok. Mint már említettem és az IrfanView-től jórész az egyes képek nagyon gyors megnyitásá várom. Katalogizálásra mást használok, de erről majd később.
[Szerkesztve] -
kefete
tag
Szerintem a legjobb képnéző program a FastStone Image Viewer: [link]
Mindent tud, amit az ACDSee-ben használtam, de nagyságrendekkel kisebb, gyorsabb és ingyenes.
A teljes kérernyős nézetben az egeret a kép szélei felé mozgatva különféle menük úsznak be, amelyekkel gyorsan el lehet érni az összes szükséges funkciót. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra. -
Kobaljov
senior tag
Én is szeretem a gyorsasága, egyszerű szerekesztési lehetőségei és a kis mérete miatt. Eddig egy hibát találtam benne (ver 3.97): volt néhány kép amit elforgatva szerettem volna elmenteni az eredetihez képest, de sehogyse (mentés másként, mentés felülírva, stb.) sikerült valamiért ezt összehozni néhány esetben..
-
cousin333
addikt
ollie: Igaz, beleírtam...
Peet: ACDSee-t azért írtam, mert az ismeretségi körömben ezzel szoktam még találkozni. XnView se rossz, bár az IrfanView készítője tesz rá 1-2 dehonesztáló megjegyzést: ''unlike some other graphic viewers, which whole ''creativity'' is based on feature cloning, stealing of ideas and whole dialogs from ACDSee and/or IrfanView! (for example: XnView is stealing/cloning features and whole dialogs from IrfanView, since 5+ years). ''. Esetleg még egy ajánlat: Futurix Imager [link]
ALI_G: Jól leírtad a lényeget: jók a pluginek csak már egy svájci bicskát csinálnak belőle. A ''fejlett'' funkciókhoz más programot használok, ez alapvetően képnézésre, vagdosásra és (esetleg kötegelt) konverzióra tartom.
szjoci: Köszönöm az észrevételt, javítottam őket (mennyi hiba...)
-
szjoci
őstag
nagyon jó kis program, én is ezt használom!
néhány félregépelés:
Tiszta (kicsit talán ósdi)
képinformáicók megjelenítése
plug-in-ek seígtségével -
ALI_G
veterán
pluginek nagyon hasznosan hozzá --> lossles konverzió, bár szerkesztgetésre ott vannak a profi progik. photoshop és társai...
most nézem, nekem csak 3.97 van fent. Na majd megnézem a 4-est, gondolom lejön itt is mint hír.
[Szerkesztve] -
Hanzsi
tag
Igen, valóban nagyszerű kis programocska! Régóta használom, és nagyon szeretem.
Ha jól emlékszem most tartanak a 3.99-es verziónál. Kíváncsian várom, a 4.0 hoz-e valami nagyobb újítást? -
Peet
senior tag
Én is szeretem és használom az IrfanView-t, de Én legfőbb riválisának nem az ACDsee-t hanem az Xnview -t említeném ami szintén nagytudású, ingyenes otthoni felhasználásra, és alapból tud magyarul is.
Gyártó oldala: [link]
Letöltéshez: [link]
Amiért viszont Én talán jobban szeretem az IrfanView-t, az az, hogy felismeri a képek eredeti fájlformátumát és figyelmeztet ha nem az ami, hogy nevezzem át. (pl: ha megnyitsz egy bmp kiterjesztésű fájlt ami valójában egy jpg csak rosszul lett átnevezve szól, hogy jpg és átnevezi ha kell) -
Jó a cikk, de azt azért tedd bele, hogy csak otthoni használatra ingyenes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest