Hirdetés
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 11 - népalma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
John Fowler
tag
''Mikortol kaphatok azok a PC-k, amin olyan op-rendszer fut, amihez nem kell drivert vadaszni, nincs rajta virus, adware es a barataik? Ha mar vannak ilyenek, akkor szolj, dobom is ki a Mac-et /soha /.''
DOS
Bocs, de nem tudtam kihagyni es tulajdonkeppen ma mar igaz ra amit kovetelmenykent irsz
Es meg a hardverigenye is milyen kicsi ;) -
-
erdoke
titán
Miért, Mac-hez nem kell driver? Összevadássza neked 500 $-ért az Apple, én meg összaevadászom magamnak ingyen. Majdnem pontosan 7 hónapja fut ez a Vista a gépemen, és nem láttam vírust, nem láttam adware-t és popupot sem. Mindezt úgy, hogy egyiknek az irtója se fut a gépemen. Vajon zseni vagyok, vagy csak nem vagyok láma?
Még a végén ringyóze-fanatikusnak titulálnak, de azt azért ismerjük el, hogy lehet azt is használni normálisan, ha ésszel vásárol hardvert az ember, és nem csinál orbitális marhaságokat.
Emellett csak van valami oka annak, hogy odaát is vindózos laptopot vesz az emberek többsége, és nem Macbookot. Talán mert nem akarja méregdrága szoftverekkel megoldani azt, amit Win alatt ingyenes, gyakran open source alkalmazásokkal is meg tud? Persze aki csak netezik meg szövegszerkeszt, az ilyen gondokkal még nem szembesült. -
Jancsi
aktív tag
Megsúgom hogy néhány PC-re is fel lehet tenni az OSX-et, természetesen nem hivatalosan.
Amiröl te beszél az az operációs rendszer dolga már. Minden autóval fának lehet menni nem kell ahoz BMW, mint ahogy minden rendszer alá lehet vírust is írni, ha elég bamba a felhasználó és rendszergazda jogokkal futtaja az e-mailhoz csatolt állományokat.
Egy nagyobb PC gyártó gépéhez sem kell drivert vadászni, többnyire a gyári telepítő cd-be építik, esetleg mellékelik. A vírusok ellen sem olyan nehéz védekezni, nem rendszergazda jogokkal kell mindig dolgozni (ezt többnyire Windows alatt nem könnyű kivitelezni, Linux alatt lehet).
A Windows-t nem úgy találták ki hogy otthon fellököm és akkor majd milyen jó lesz nekem, szépen egy hozzáértő (többnyire rendszergazda) fetelepíti, beállítja a jogolsutságokat, majd a j(l)uzer az átala létrehozott felhasználókat használja, amikkel nem tud már semmit elrontani.
Jobb helyeken pl egy infóterembe is, több felhasználó van, rosszabb esetben tantárgyanként szétbontva, pl: infrmatika, programozás gyak, könyvtárhasználat, jobb esetben mindenki külön felhasználó a neki kellő jogokkal és programokkal, külső forrásbol származó állományt nem futtathat senki, a gépek nem közvetlenül kapcsolódnak a netre.
Öcsém nem szedett össze vírust, sem adware-t és minden eszköze működik a gépben, Fedora-t használ, ha jólemlékszem.
Hol keressem a kuka mélyén a Mac-et?
-
rii
nagyúr
PC-re sincs spy, meg vírus veszély, csak ésszel kell használni.
korlátozott userként, és csak akkor adminként, ha telepíteni kell valamit. Sima win tűzfal, és semmi nem jön be, mivel nincs írási joga
persze rohadt nehéz így használni a PC-t :-/
én ezt az árat fizetem meg, mert ezt meg tudom
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Filmvilág
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Windows 11
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony Playstation 4 Slim 500GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi