- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
#64791808 #247 üzenetére
De lehet. Sérült lesz tény és való. Pszichológushoz kell járkálnia a későbbiekben.
Engem nem apám zaklatott, de rokon, és még nem dobtam fel a talpam. Bár vannak belőle problémáim, ez igaz. Hála égnek azért a napi dolgaim nem nehezítik meg.
Mit érnék el vele, ha az illetőt börtönbe zárnák? (Főleg, hogy az események időpontjában még a 14et sem töltötte be. Semmit.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hát az biztos , hogy valami nem lesz rendben teljesen velük, és pszichésen sérültek lesznek .Mondjuk az sme mindegy, hogy a közvetlen családjából teszi ezt velük valaki (tehát szülő, testvér) , vagy mondjuak kicsit tágabból (nagybáty, unokatestvér stb.).
Ez utóbbi esetben ugyanis nem kellmindennap szembenézni az illetővel. -
tildy
nagyúr
Van egypár szabadlábon is belőle.
A legdurvább hogy szegény kiscsaj fel sem tudja fogni 5-8 évesen, hogy mi történik vele, nem érzi ezt rossznak, hiszen foglalkoznak vele, szeretik, esetleg még neki is jó (A legtöbbször ugyanis nem úgy történik a dolog, hogy ''kemény kézzel'' megfenyegetika gyereket, hanem direkte érzelmekre hatással.) És ilyen ambivalens érzéssel mit kezdjen?
Mit mondjon akárkinek is, ha azt érzi, ott és akkor nem ellenkezett, esetleg még igényelte is , hogy foglalkozzanak vele?
És az is durva, hogy csak akkor eszmélnek rá a gyerekek , hogy mi is történt velük, amikro kb elérik a 15-16 éves kort. -
tildy
nagyúr
Ő legalább büntetve lesz/van. Vannak akik viszont sohasem. -emrt mondjuk nem derül ki.
ui: Szerencsetlen gyerek meg a kozepsulit sem fogja befejezni, mire apuci mar szabadlabon fog iszogatni a sarki kocsmaban.
Ez nem teljesen igaz, hasonló esetről én is tudok, igaz pszichológus bejátszik ott is keményen.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Óhh, akkor miért írta bele azt , hogy pedofil? Biztos csak véletlen.
Igen, az utolsó két szó a léyneg, neked (amit elhagytam.
Nekem viszont lelkileg az első kettő, remélem érthető miért.
Nem tartom kevésbé bűnnek ugyanis a pedofiliát, a gyilkosságnál, sőőőt.
Sőt amily terhet ezen emberek (pedofilia áldozatai) viselnek, lehet jobban jártak volna, ha megölik őket.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Félre ne érts, nem a saját cikkemre gondoltam. Nem nagyon van írói vénám, kommunikációm meg... Csak nem igazán láttam rációt pár topik címlapra kerülésében...
Szóval érvet kérsz: Hogy enyhítheti valakinek az örök fájdalmát, egy másik ember pár pillanatig tartó szenvedése? Nekem ez nem kárpótlás. Szenvedjen meg a bűnéért. Legyen az élete olyan szenvedés, mint amit másnak okozott. A halál majdhogynem feloldozás ilyen esetben. Nem hinném , hogy létezik annál rosszabb, mint hogy pár négyzetméterre bezárva kell leélned életed végéig az életed. A halál ilyennek megváltás.
Tudtam, hogy a télapó keze van a dologban
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
nem 10 évről beszéltem, te is tudod.
Hanem valóságos életfogytigról. (Pl. ahogy nálatok a 120 év börtön....)
A törvénynek szvsz nincs joga elvenni az életét. Főleg, ha esetleg még tévednek is. (Volt már rá példa....)
tiv61us: én mást sejtettem a dolgok mögött (őszintén: emberi szimpátiát , nem pedig olvasottságot (és szimpátiát) ...)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Valahogy éreztem, hogy kinn lesz főcímben ez a téma.
(Érdemes oda , egyébként)
Egy kérdésem lenne csak: Mi alapján rakjátok ki főcímbe a témákat? Csak mert izé... Szóval pl ott vana sorsos téma, az is kimehetett volna oda, de még tudnék sorolni.
És persze volt már nem egy olyan (nem szakmai témák közül), amiknél lestem, hogy ez miért főcím?
Ki dönti el?
--------------------------------------------------------
A témához: nem vagyok híve a szemet szemért elvnek. A halálbüntetés semmire sem megoldás.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged