Új hozzászólás Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
Lenne egy kérdésem:
Ha gondod van a zsigeri válaszolgatással, akkor most miért zsigerből a tanárokra tolod a problémát?
A gond neve:: Esti mese. Ma a szülők nem olvasnak fel esti mesét a gyerekeknek, hanem a TV. elé teszik ültetik őket. A gyerek a mese hallgatásakor tanulják meg, hogy hogyan képezzenek le egy világot a hallott lineáris nyelvi szöveget. És a TV-ben sem a régi narrátor mesél - kép pedig illusztráció jellegű mesék mennek. Figyeld meg, nemsokára alig lesz nem funkcionális analfibéta.
Csaba Lászlónak meg gratula. Ritka magyarországon aza közgazdászi hozzállás, ahol az oktatás és az egészségügy nem közteher, hanem befektetés, és nem a tőke, hanem az ember a legfőbb termelőerő. -
Apophis
őstag
Erre jó esély van, lévén ma a szakközépiskolát végzett munkások egy része (ács, asztalos, jobb burkoló etc.) többszörösét keresi, mint a diplomások 90%-a. Nálunk nem olyan régen volt átépítés, és szüleim (meg az egész nagycsalád) építészek, építőmérnökök, van rálátásom. Borzalmas hiány van jó szakemberből, ma az megy ilyen képzésre, akit nem vesznek fel egyetemre - és kit nem vesznek fel? Nem kell ecsetelni.
-
Akheron
senior tag
Megint nem tudom visszafogni magam, úgyhogy ajánlok egyet; ezúttal egy könyvet:
Elfeledett mesterségek - [link]
Nekem is nemrégiben ajánlották. Nagyon érdekesnek tűnik.Hozzácsapom a ''Túlélés a természetben'' és az ''Ehető vadnövényeink'' c. könyvet, és máris kezdhetem a remeteéletet.
-
törölt tag
a továbbiakban sztem nem fogom a logoutos bejegyzéseidet olvasni, mert ez a bicikliset is alulmúlja mind kompetenciában, mind relevanciában. (nagy kár nem ér egyikőnket sem, hálistennek). idegesítően hatnak rám. az ominózus biciklis bejegyzés és az ott mutatott teljesítményed után pedig a szálka és a gerenda találkozása egy szemmel jut eszembe.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest