- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vamp
senior tag
Huh, lássuk csak. Szerintem olyan dolgot, amit meg lehet tanulni, az agy képes hogy úgy fogalmazzak csökkentett módban is teljes valójában kezelni (passziánsz), mégpedig azért, mert más agyterülethez tartozik, mint egy esetleges másik cselekvés.
Próbáljatok meg pl. dobolni. Mikor 4 éve elkezdtem, olyan mozdulatokat kellett megtanuljak, amelyek az átlagember sosem használ élete során (pl. üss négyet jobbkézzel a kísérőre (legyen mondjuk a lábcin), közben minden elsőre nyomj egyet jobb lábbal a pedálon, minden 3-adikra egyet a bal kezeddel üss a pergőre, végül minden 2*4edikre engedd fel a lábcint, amit a jobbkezeddel megütsz; ez az egyik legalapabb kíséret, bonyolultnak hangzik, mégis viszonlag hamar elsajátítható). Ez így még viszonylag megy is. Próbáljunk meg azonban dobolás közben beszélgetni valakivel... Nem fog menni, mert túl sok ''erőforrást'' vesz el, valamint a beszédnek is sajátos ritmusa van, ami nem feltétlen vág egybe az épp játszottal, tehát komoly kavar születik.
Érdekes azonban, dobolás közben komplex dolgokról is képes vagyok gondolkozni, az valamiért kevésbé vonja el a figyelmemet, talán mert az előbbi cselekvés már mélyebben rögzült.
Valami hasonló lehet a pasziánsszal is, egy idő után szinte reflex-szerűen rakosgatjuk a lapokat. -
Vamp
senior tag
Én úgy tudom, hogy nem 2%-ot, hanem kb 10-et, és Einstein kb 15-t, de egyszerre, tehát az agy különböző részei összesen legfeljebb a fenti értékek között működnek! (Remélem érthető volt
)
Még valami. Ha zenére akartok elaludni, javaslom a Pink Floydot. Soha semmilyen muzsika nem ajándékozott meg álmomban olyan élményekkel mint ők.
Egyszerűen elállítja az agyat, reggel úgy kelsz fel hogy atyaisten, micsoda élményed volt álmodban...
Ha számokat kell mondanom:
Delicate sound of thunder albumról:
-Shine on you crazy diamond
-Sorrow
-The great gig in the sky (csak a videón)
-Wish you were here
-One slip
-Us and them
A PULSE albumról:
-Keep talking
-Any colour you like
-Brain damage
-Eclipse
A Live at Pompei albumról:
-Echoes PT 1.
Tényleg próbáljárok ki, nem fogtok csalódni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest