- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terminus_
aktív tag
Szerintem biztosan készítenek olyan statisztikát, hogy melyik plakátról hányan töltöttek le zenét. Legalábbis hülyék lennének ezt nem megtenni. És simán elképzelhetőnek tartom, hogy nem csak egy számlálót növelgetnek.
Ma már sok cég épít szép kis adatbázisokat az ügyfelei szokásairól, amit aztán mindenféle reklámkampányokban felhasznál. Ezért abszolút nem tartom kizártnak, hogy a plakátot erre is használják.
Persze nyilván vannak az adatgyűjtésnek szabályai, hiszen azt törvényileg szabályozzák. Ennek ellenére én szkeptikus vagyok, vagyis sok dologról hallottam már. -
Terminus_
aktív tag
Érdekes ez a blútúszosdi. Egyébként a Nokia ezzel egész szép statisztikai adatokat tud gyűjteni.
Gondoljunk csak bele, hogy a MAC address első 6 jegye tartalmaz egy gyártó specifikus kódot, amely alapján azonosítható az eszköz gyártója ([link]). Ha Nokiás vagy gyakorlatilag a MAC alapján meg tudják mondani, hogy milyen készüléked van és azt hol adták el. Ha club Nokiás vagy már azt is tudhatják, hogy egészen pontosan ki vagy. Ha pedig sok helyen letöltesz, azt is tudják hol jársz. Ha vásárol valamelyik ''ember adatbázisból'' adatokat magának, akkor meg az egész ismeretségi köröd megvan és tudhatja, hogy, kik azok, akik szintén töltöttek le és ki milyen mobilt használ.
A többi márkánál szerintem ennyit nem tudnak (bár ki tudja), de már ez is egész érdekes. Amúgy ebből azt is szépen felmérhetik, hogy hol érdemes később reklámozni, vagyis, hol töltöttek le legtöbben.
Ez csak amolyan okoskodás, de akár lehet is benne valami. Sőt hülye lenne a Nokia, ha nem csinálna ebből frankó statisztikákat magának.
T_
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Házasság, esküvő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest